Cartier Panthere

Cartier Panthere

Cartier Panthere verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Panthere horloges. Heeft u een Cartier Panthere horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Panthere.

Vertrouwd uw Cartier Panthere horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van Cartier goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrondinformatie van uw Cartier Panthere horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Panthere horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Panthere. Een horloge dat misschien iets te jong is voor vintage is. Maar wel heel populair is op de gebruikte markt. Het verhaal achter het horloge is echter ouder dan het horloge zelf. Als u uw Cartier Panthere horloge niet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Panthere horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

Cartier Panthere, een panter van een horloge

Het Cartier Panthere horloge is een horloge wat gemaakt is aan de hand van de sieradencollectie Panthere. Het is wat dat betreft een echt juweliershorloge. Maar wel heel erg Cartier. Dat is te herkennen van een afstand bij wijze van spreken. De Cartier Panthere sieraden collectie kwam tot stand in de vroege jaren 1900. Een vrouw waar Louis Cartier goed mee bevriend was, met de naam Jeanne Toussaint, was een echt beroemd stijlicoon in de Franse hoofdstad Parijs. Zij ging een samenwerking aan met Cartier en werd al snel creatief directeur van het Franse juweliershuis. Haar bijnaam was ‘’La Panthère’’ wat ‘’de panter’’ betekent. Toussaint besloot daarom samen met Louis Cartier een armband met horloge erin te ontwerpen. En wel in de vorm van een panter bezet met edelstenen. Dit was dus eigenlijk het allereerste Cartier Panthere horloge.

Echter werd er na het ontwerpen van dit horloge meer op sieraden ingezet. Het idee van horloges in de Panthere collectie was even uit beeld. Maar veel later in 1983 kwam hier verandering in. Cartier bracht een Panthere horloge collectie uit en ditmaal voor zowel mannen als vrouwen. De collectie staat tot op de dag van vandaag in de Cartier catalogus.

Het design van de Cartier Panthere

Het allereerste Cartier Panthere horloge ooit was natuurlijk de armband in de vorm van een panter bezet met stenen en een uurwerkje erin. Echter als we gaan kijken naar toen de Panthere een heuse horloge collectie werd in 1983 zien we wel een heel ander ontwerp. Een ontwerp dat, als we dit zien in een eerste oogopslag, we misschien zelfs wel zouden denken dat het om een Cartier Santos horloge gaat. We zien dan ook exact dezelfde kast met de bezel die zichtbaar met schroefjes vastzit. Die schroefjes zijn bij de Panthere wel iets subtieler dan bij de Santos. Dat moet toch even opgemerkt worden. Aan de zijkant van de kast zien we ook het boutje als kroon met daarop een blauwe steen die cabochon geslepen is. Zo’n typisch Cartier element ook. En dat mag bij zo’n horloge eigenlijk niet ontbreken. Ook de wijzerplaat is typisch Cartier. Dus wit met Romeinse cijfers die de uren aanduiden. Voor de minutenaanduiding zien we nog een zogenaamde ‘’minuten treinrails’’ die ook typisch is voor Cartier horloges. Dit zit er echter niet bij alle versies op. Tot slot zien we nog twee geblauwde wijzers die uren en minuten aangeven. Een datumfunctie zien we op de Panthere horloges niet.

De Cartier Panthere komt uitsluitend aan een stalen band

De horloges hebben altijd een stalen band. Een band die bestaat uit heel veel schakeltjes die met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. Misschien haast vergelijkbaar met de Jubilee armband, die zo beroemd is van Rolex. De materialen die gebruikt zijn voor de Panthere zijn geelgoud, roségoud, witgoud, staal en combinaties van deze verschillende materialen. Er zijn ook versies waar delen of het hele horloge bezet is met geslepen diamanten. De afmetingen die we bij dit horloge zien zijn meestal 27 millimeter. Al zijn er ook versies in 25 millimeter en zelfs in 21 millimeter.

De techniek van de Cartier Panthere horloges

Cartier is van origine een juweliershuis. Design zal daarom altijd op de eerste plaats staan voor het Franse merk. Toch zit ook de techniek van de Cartier horloges altijd wel goed in elkaar, maar wordt er wel iets vaker gekozen voor bijvoorbeeld een Quartz uurwerk. Dit betekent overigens niet dat het slecht is. Quartz is het meest precieze uurwerk ter wereld. Echter zullen veel horlogeliefhebbers er de technische romantiek missen. Toch heeft Quartz zeker voor een juweliershorloge als de Panthere een groot voordeel. Een Quartz uurwerk is namelijk klein, dun en licht en kan dus in veel kleine kasten gebouwd worden. Bij de Cartier Panthere, die vaak heel klein is, is dat een groot voordeel. Zo kan het horloge klein, licht en verfijnd blijven qua design. En dat is ook precies het ontwerp dat Cartier wenst voor dit horloge.

De Quartz uurwerken die Cartier gebruikt zijn uiteraard wel van Zwitserse makelij. Cartier heeft een eigen productie in Zwitserland, waar het zelf uurwerken produceert. Maar ze kopen ook in bij gerenommeerde Zwitserse uurwerk producenten. Bijvoorbeeld bij een producent als ETA ,die ook uurwerken maakt voor andere grote namen zoals Breitling, Longines, Raymond Weil en ga zo maar verder. Al staat de techniek dan niet op de eerste plaats, kwaliteit staat hoog in het vaandel.

De Cartier Panthere is een stille beroemdheid

We horen dan misschien minder over de Cartier Panthere dan over bijvoorbeeld de Tank, Santos en Ballon Bleu. Toch is het horloge een stille beroemdheid en kent het zo zijn fans in de wereld van de beroemde- en onbekende verzamelaar. Zo zien we het horloge veel terug op de gebruikte markt en wordt er nog altijd goed naar gezocht. Ook op veilingen komt het voorbij. Er is veel vraag naar als nieuw model in de winkels. De vraag komt misschien wat vaker van sieradenverzamelaars, dragers en elegante dames dan van horlogeliefhebbers. Die laatste zijn namelijk erg bezig met techniek. Maar het heeft zeker een belangrijke plaats in de Cartiercollectie.

Ook kent het horloge een paar hele beroemde fans, die het horloge graag dragen. Zoals Pierce Brosnan en Tina Turner. Het is misschien wat lastig spotten, omdat het vaak verward wordt met de Cartier Santos. Maar let vooral op de band, die kan van een afstand het verschil maken. Wat misschien leuk is om te vermelden, is dat het horloge tussen 2004 en 2017 even weggeweest is uit de catalogus. Maar het is daarna weer opgepakt door de vele vraag die ernaar kwam. Dit maakt het horloge misschien dan ook wel de stille beroemdheid. Een horloge wat populairder is dan we eigenlijk denken.

Uw Cartier Panthere verkopen?

 

Lees meer over de Cartier horloge collecties

Cartier Trinity >| Cartier Santos 100 > | Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Tank Americaine >  | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo >Cartier Tank Anglaise > | Cartier Tortue > 

Uw Cartier horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs