Marokkaanse dirham wisselen

Wilt u Marokkaanse dirham (MAD) wisselen voor uw aanstaande reis naar Marokko? Dankzij de betrouwbare en snelle service van Goudwisselkantoor bestelt u Marokkaans geld online en haalt u het veilig en makkelijk op bij u in de buurt. Heeft u nog Marokkaanse dirhams over na uw reis? Ook deze wisselt u eenvoudig terug naar euro’s. Kom langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
EUR
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Overgebleven valuta terugwisselen

Goed voorbereid op reis naar Marokko

Marokko is met recht de populairste reisbestemming van heel Afrika; het laat niemand onberoerd. Met ruim 13 miljoen internationale toeristen is het ook het meest bezochte land van Afrika. Toeristen komen er doorgaans voor de cultuur, de gastvrijheid, de geschiedenis en de uitgestrekte, indrukwekkende kust die grenst aan zowel de Middellandse zee als de ruige Atlantische oceaan.

Maar ook voor familiebezoek en zakenreizen. Het land is al tienduizenden jaren bewoond en kende vele dynastieën die zich uitstrekten tot in wat tegenwoordig Portugal en Spanje zijn. Marokko heeft verschillende klimaten: van gematigde bossen in het noorden, tot het besneeuwde Atlasgebergte bij Marrakesh en de hete woestijnen in het binnenland.

  Goed voorbereid op reis naar Marokko

  Ontdek Marokko en geniet van uw verblijf: zorgeloos dirham bestellen

  Wie de unieke sfeer, charme en oude medina’s wil ervaren in Casablanca, Marrakesh, Agadir, Tanger, Fes en Essaouira, kan er jaren achter elkaar elke keer weer iets nieuws ontdekken. Om maar niet te spreken van de minder bekende stadjes zoals Saïda of het familievriendelijke Sidi Kaouki. Oude steden, geschiedenis, cultuur, gastvrijheid en smakelijke gerechten zijn makkelijk af te wisselen met mooie stranden en de zeer diverse landschappen en natuur.

  Kortom: het land biedt iedereen een bijzondere ervaring. Of u nou op vakantie gaat, voor zaken of familiebezoek, u maakt uw verblijf nog plezieriger wanneer u Marokkaanse dirham wisselt voordat u afreist. Zo zorgt u ervoor dat u meteen na aankomst zorgeloos kunt genieten van het land. In onze handige online bestelmodule bestelt u eenvoudig dirhams die u kunt afhalen bij een Goudwisselkantoor naar keuze. Op het moment dat u het best uitkomt.  

   vooraf bestellen van Marokkaanse dirham
   Op meer dan 150 locaties

   Marokkaanse dirhams wisselen

   Hoe u eenvoudig Marokkaanse dirhams kunt bestellen

   Uw reis naar Marokko is gepland en u weet redelijk goed wat u er wil zien en ervaren. En daarmee een redelijk beeld van hoeveel geld u nodig zult hebben tijdens uw vakantie, familiebezoek of zakenreis. Nu is dan ook het moment om Marokkaans geld te bestellen. 

   Stap 1: vul het benodigde bedrag aan Marokkaanse valuta in

   Selecteer eerst hoeveel Marokkaanse dirham u wil wisselen. De bestelmodule rekent automatisch uit hoeveel euro dit kost. U kunt ook uw budget in euro’s invullen, waarna de module voor u uitrekent hoeveel Marokkaans geld u hiervoor krijgt. 

   Stap 1: vul het benodigde bedrag aan Marokkaanse valuta in

   Stap 2: selecteer het Goudwisselkantoor waar u uw Marokkaanse dirhams zult ophalen   

   We vinden gemak en een betrouwbare service voor onze klanten heel belangrijk. Daarom kunt u in deze stap de kantoorlocatie uitkiezen, waar u uw Marokkaanse valuta wil afhalen.  

   Stap 2: selecteer het Goudwisselkantoor waar u uw Marokkaanse dirhams zult ophalen   

   Stap 3: selecteer de datum in de module die u uitkomt  

   Nu u de kantoorlocatie heeft geselecteerd die u het prettigst vindt, kunt u de datum uitkiezen waarop u uw bestelling wil ophalen.  

   Stap 3: selecteer de datum in de module die u uitkomt  

   Stap 4: persoonlijke gegevens invullen

   Heeft u uw persoonsgegevens ingevuld en uw bestelling afgerond? Dan ontvangt u kort hierna van ons een bevestigingsmail met alle relevante informatie van uw bestelling. Inclusief de datum waarop u uw dirhams kunt ophalen bij het kantoor van uw keuze. Heeft u vragen? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen of te bellen.   

   Stap 4: persoonlijke gegevens invullen

   Stap 5: afhalen van uw bestelling

   Ook aan uw privacy is gedacht, want wij overhandigen uw bestelling aan Marokkaanse geld in een afgesloten, discrete ruimte.  

   Stap 5: afhalen van uw bestelling

   Hoeveel Marokkaanse dirhams moet u van tevoren aanschaffen?   

   Het is belangrijk dat u van tevoren genoeg Marokkaans geld wisselt voor uw verblijf. Niet teveel, maar zeker niet te weinig.  

   Daarom is het belangrijk dat u een begroting maakt van uw verwachte uitgaven in Marokko. Hieronder noemen wij een paar adviezen en tips, die u hierbij kunnen helpen. 

    Marokkaanse dirhams vooraf wisselen

    Tips voor het bestellen van Marokkaanse dirham

    1. Begrijp uw uitgavenpatroon   
    Uw uitgavenpatroon bepaalt hoeveel Marokkaans geld u nodig zult hebben tijdens uw verblijf. Tot het uitgavenpatroon van iedere reiziger horen de kosten voor verblijf en reis, maaltijden, vervoer en aankopen in winkels. 

    2. Voeg een buffer toe   
    Zeker voor Marokko geldt dat het verstandig is een buffer toe te voegen bovenop uw begroting. Zo kunt u op sommige plaatsen en in de horeca vrijwel alleen met contant geld betalen. Door een buffer of zekerheidsmarge aan uw reisbudget toe te voegen, voorkomt u dat u tijdens uw reis zonder geld komt te zitten, of gedwongen bent lokaal tegen een ongunstige koers te wisselen.

     backpacken in Marokko

     3. Overweeg alternatieve betalingsmethoden   
     Het is altijd verstandig naast contante Marokkaanse valuta ook andere middelen bij de hand te hebben, waarmee u kunt betalen. Denk aan een creditcard of bankpas. Let wel op dat de aanbieders van deze passen vaak transactiekosten en/of wisselkosten rekenen. Met name bij gebruik in het buitenland. Daarnaast worden deze alternatieven niet op alle plaatsen geaccepteerd. Op de meer afgelegen plaatsen of in restaurants en cafés is het mogelijk dat u niet met passen kunt betalen.  

     4. Laat u informeren   
     Het is altijd goed als u zich volledig laat informeren, zodat u een realistisch budget kunt vaststellen. Onze specialisten kunnen eventueel met u meedenken als u daar behoefte aan heeft. Zo helpen wij u bepalen wat u aan contante Marokkaanse dirhams kunt wisselen.  

      Marokkaanse dirham biljetten

      Vooraf Marokkaanse dirhams bestellen  is verstandig

      Van tevoren contante Marokkaanse dirhams bestellen, heeft voordelen, zoals we hebben aangegeven.

      We maken het u graag makkelijk en zetten zowel de voordelen als de mogelijke nadelen voor u onder elkaar. Zo bent u goed geïnformeerd.

       Vooraf Marokkaanse dirham bestellen

       Voordelen en nadelen van vooraf euro’s voor Marokkaanse dirhams wisselen

       Hieronder leest u waar u rekening mee kunt houden wanneer u beslist vooraf dirhams te wisselen.

       • Direct geld beschikbaar: wanneer u met vooraf gewisselde Marokkaanse dirham in Marokko arriveert, kunt u meteen verder.  
       • Flexibiliteit: geen zorgen over dirhams die u overhoudt, want u kunt deze heel eenvoudig weer terug wisselen voor euro’s na terugkomst. U kunt ze ook bewaren voor uw volgende reis naar Marokko, als u dat op korte termijn van plan bent.  
       • Betrouwbaarheid: Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als betrouwbare wisselinstelling. U kunt dus zonder meer vertrouwen op onze expertise en service.
       • Ontwijk drukte en ongunstige wisselkoersen op luchthavens: vermijd lang wachten bij pinautomaten of wisselkantoren, wanneer u voor uw reis al heeft gewisseld.  De pinautomaten en wisselinstellingen brengen op dat soort locaties vaak ook nog hogere kosten in rekening.   
       • Handig voor grotere bedragen: voor zakelijke reizigers of reizigers die grotere contante bedragen nodig hebben, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid.   
       • Koersschommelingen: alle wisselkoersen zijn continu in beweging. Deze schommelingen kunnen zowel in uw voordeel als nadeel werken in vergelijking met wisselen in Marokko zelf.  
       • Commissie: wisselinstellingen brengen doorgaans commissie in rekening. Dit kan kosten met zich meebrengen.   
       • Beperkte flexibiliteit: wellicht houdt u na uw reis nog Marokkaanse dirhams over. Deze weer omwisselen voor euro’s kan een mogelijkheid zijn, maar daar zijn zoals gezegd kosten aan verbonden.  

       Ongebruikte dirhams terug wisselen naar euro’s of niet?   

       Na een onvergetelijk verblijf in Marokko blijkt dat u toch nog Marokkaans geld over heeft. Dit kunt u houden voor een volgende reis, of weer omwisselen voor euro’s.

       Maar wat is wijsheid? Veel reizigers stellen zich deze vraag bij overgebleven geld uit het buitenland. Onze tips hieronder kunnen u helpen bij het nemen van deze beslissing.  

        Overgebleven Marokkaanse dirham terug wisselen naar euro

        Optie 1: Marokkaanse dirhams terug wisselen voor euro’s
        Alle overgebleven dirham weer inwisselen voor euro’s kan heel verstandig zijn als u niet van plan bent binnen afzienbare tijd weer naar Marokko te reizen. Er kan wel een andere wisselkoers gelden dan toen u ze kocht.  
         
        Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen
        Wanneer u van plan bent binnen een paar maanden weer naar Marokko op reis te gaan, kan het goed zijn uw overgebleven Marokkaanse dirham te bewaren voor dat moment. Hiermee bespaart u immers wisselkosten en hoeft u ook minder te wisselen.  
         
        De overweging bij het maken van uw keuze  
        Of u nu besluit uw Marokkaans geld te houden of weer om te wisselen voor euro’s, het zijn uw eigen financiën, de actuele wisselkoers en uw toekomstige reisplannen die uiteindelijk zullen bepalen welke keuze in uw situatie financieel het verstandigst is.  
         
        Daarnaast is er nog één belangrijk gegeven: alle bankbiljetten worden periodiek vervangen door series biljetten met nieuwe ontwerpen en betere veiligheidskenmerken. Wanneer er nieuwe biljetten worden geïntroduceerd, zijn de oude ongeldig en kunt u er niet meer mee betalen. Ze zijn alleen nog voor nieuwe exemplaren in te wisselen bij een bank in het land van herkomst.  
         
        Ons advies
        We adviseren u de voor- en nadelen voor uw situatie goed op een rij te zetten. Al u hierbij hulp nodig heeft, kunt u altijd bij de specialisten van Goudwisselkantoor langskomen. We kunnen u ook laten weten of er binnenkort nieuwe Marokkaanse dirham-biljetten in omloop worden gebracht, of niet.  

        Discreet en betrouwbaar: Marokkaanse dirhams wisselen

        Met onze betrouwbare en veilige service, adviezen en uitgebreid netwerk van afhaallocaties bent u gauw geholpen en bespaart u tijd.

        Ontdek waarom Goudwisselkantoor voor steeds meer reizigers een vaste partner is voor het wisselen van Marokkaanse dirhams.   

         Marokkaanse dirhams bestellen
         Marokkaanse markt met stoffen

         Waarom Marokkaanse dirham wisselen bij Goudwisselkantoor

         • Onze vestigingen zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
         • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
         • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
         • Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

         Meest gestelde vragen over Marokkaanse dirhams wisselen

         Waar kan je Marokkaanse dirhams wisselen? 

         U kunt het beste alvast wat Marokkaanse dirhams bestellen, voordat u vertrekt. Bij Goudwisselkantoor kan dit makkelijk online. Zo vermijdt u ongunstige wisselkoersen, drukte bij het wisselen en kunt u altijd betalen in Marokko.

         Kan je Marokkaans geld wisselen in Nederland?

         Marokkaanse dirhams kunt u bij terugkeer altijd terug wisselen voor euro’s bij één van de vestigingen van Goudwisselkantoor.

         Hoeveel dirham mag je meenemen uit Marokko?

         U kunt anno 2023-2024 tot 200.000 dirham uit Marokko meenemen, of het land invoeren. Hier leest u meer over geldzaken in Marokko.

         Wat is de koers van de Marokkaanse dirham?

         De actuele koers van de Marokkaanse dirham ten opzichte van de euro weet u snel en makkelijk door in onze valuta bestelmodule de dirham te selecteren. De module laat meteen de actuele wisselkoers voor euro’s zien.  

         Kan je in Marokko pinnen?

         In Marokko kunt u met uw buitenlandse bankpas dirhams pinnen. Vergeet niet uw bankpas hiervoor te activeren en let op bijkomende transactiekosten. Het is altijd handig om contant geld en munten op zak te hebben wanneer u in Marokko arriveert.