Verpanden

Verpanden

Verpand uw goud of zilver!

Bent u benieuwd naar hoe werkt verpanden? Op deze pagina leggen wij u uit hoe een verpanding werkt.

Bent u op zoek waar u uw spullen kunt verpanden?
Vind hier een pandhuis bij u in de buurt > | Maak direct een afspraak >

Op de pagina vindt u informatie over:

  1. Wat is verpanden?
  2. Hoe werkt verpanden?
  3. Wat zijn de voordelen van verpanden?
  4. Wat kunt u verpanden
  5. Wat zijn de kosten
  6. Waar kunt u uw goud en zilver verpanden?
  7. Verpanden bij het Goudwisselkantoor

Wat is verpanden?

Wat is verpanden? Verpanden houdt in dat u geld kunt lenen in ruil voor bijvoorbeeld sieraden of horloges. U biedt uw goederen aan als onderpand aan een pandhuis in ruil voor geld.
Het verschil tussen verpanden en verkopen is dat u bij verpanding eigenaar blijft van de goederen. Verpanden wordt ook wel pandbelening of belenen genoemd.

Wilt u uw gouden spullen verpanden?

Vind hier een pandhuis bij u in de buurt >| Maak direct een afspraak >

Gouden armband verpanden

Verpanden, hoe werkt het?

Verpanden is eigenlijk heel simpel en werkt als volgt: Goud, zilver, sieraden of horloges kunt u naar het pandjeshuis brengen in ruil voor een geldbedrag. Een ervaren taxateur taxeert uw goederen vakkundig en kijkt naar een aantal aspecten om de waarde te bepalen. Op basis van deze gegevens doet de taxateur u een voorstel voor welk bedrag u uw goederen kunt belenen.

Gaat u akkoord met het bedrag en de voorwaarden? U ontvangt dan een bewijs van het goed wat u heeft ingeleverd door middel van een contract of lommerdbriefje. Hierop staat de beschrijving van het goed wat u heeft ingeleverd, het kredietbedrag, persoonsgegevens en de voorwaarden van het pandhuis.

Zit u nou even krap bij kas en heeft u tijdelijk en snel geld nodig? Dan is verpanden de snelste oplossing! Lees hieronder verder over de voordelen.

Snel geld nodig?
Maak vandaag nog een afspraak voor verpanden >

De voordelen van verpanden

Als u snel geld nodig heeft biedt het verpanden van goederen vele voordelen, namelijk:

✔ Contante geld of indien gewenst per bank;
✔ Geen BKR-registratie;
✔ Geen kredietcheck;
✔ Discretie gegarandeerd;
✔ U blijft de eigenaar van uw kostbaarheden;
✔ Privacy & veiligheid zijn gewaarborgd;
✔ Verpanden van goederen op meer dan 100 locaties
✔ Onze taxatie is gratis en u bent zonder afspraak welkom;
✔ Meer dan 35 jaar ervaring

Heeft u tijdelijk en snel geld nodig? Wilt u geld lenen met goud als onderpand? Wij bieden u graag een helpende hand! Kom eens langs op een Goudwisselkantoor bij u in de buurt voor meer informatie over een pandbelening.

Maak direct een afspraak > | Vind hier een pandhuis bij u in de buurt >

sieraden verpanden

Wat kunt u verpanden bij het pandhuis?

Er zijn verschillende pandjeshuizen, zo kunt u bij de één uw auto of scooter verpanden en bij een ander kunt u zelfs uw huis verpanden. Bij een pandjeshuis van Goudwisselkantoor kunt u uw goud, zilver, sieraden of horloges belenen. Heeft u een ander edelmetaal zoals zilveren bestek of een zilveren of gouden muntencollectie? Ook dit is mogelijk om te verpanden bij een pandhuis van  Goudwisselkantoor.

Hieronder een kort overzicht welk edelmetaal u kunt verpanden:

 • Gouden baren
 • Gouden munten
 • Zilveren baren
 • Zilveren munten
 • Zilveren en Gouden sieraden zoals kettingen, armbanden, oorbellen of overige gouden en zilveren sieraden- –
 • Diamanten en briljanten
 • Antiek zilver en goud
 • Zilver bestek
 • (exclusieve) Horloges
 • Al het overige goud en zilver

Wat zijn de kosten van verpanden?

Iedereen kent het gezegde, geld lenen kost geld. Ook is dit niet anders met een pandbelening. Verpand u uw goud of zilver dan betaalt u over het verpandingsbedrag rente. Het voordeel is dat de rente erg laag ligt. U betaalt slechts 4,5% rente over het geleende bedrag. Dus stel dat u voor een bedrag van 100 euro verpandt, dan betaalt u een vergoeding van €4,50 per maand.

5 redenen om te verpanden bij Goudwisselkantoor:

✔ Hoge taxatiewaarde;
✔ Geen inkomstenverklaring nodig;
✔ Geen afsluitprovisie;
✔ Geen administratiekosten;
✔ Verzekerde opslag;
✔ Geen kredietcheck;
✔ Geen BKR-registratie;

Maak direct een afspraak > | Vind hier een pandhuis bij u in de buurt >

Gouden ketting verpanden

Waar kunt u uw goud en zilver verpanden?

Tijdelijk uw sieraden verpanden, of uw gouden horloge? Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om uw kostbaarheden te verpanden? Goudwisselkantoor is uw betrouwbare partner voor het verpanden van goud of zilver. Met meer dan 35 jaar ervaring en meer dan 100 locaties in Nederland, België en Duitsland is er altijd wel een pandhuis bij u in de buurt.

Of u nu op zoek bent naar een pandhuis in Amsterdam, pandhuizen in Rotterdam, Breda of een pandjeshuis in Heerlen. Goudwisselkantoor is de plek waar u moet zijn voor het verpanden van sieraden, horloges, goud of zilver.

Bekijk hier de pandhuizen van Goudwisselkantoor >

Verpanden bij Goudwisselkantoor

Verpanden bij een pandhuis van Goudwisselkantoor gaat als volgt in zijn werk:

De waardebepaling van uw goud, zilver, sieraden of horloges

Bent u van plan goud, zilver, sieraden of een horloge te verpanden? Kom dan naar een Goudwisselkantoor met de spullen die u wilt verpanden. Onze taxateur kijkt samen met u naar de waarde van de objecten. Na de taxatie rekent onze taxateur uit voor welk bedrag u uw spullen kunt verpanden. U wordt duidelijk geadviseerd door onze ervaren taxateur welke kosten u kunt verwachten en welke voorwaarden er gelden als u uw edelmetaal aan het pandhuis van Goudwisselkantoor verpandt.

De voorwaarden van verpanden

De verpandingstermijn van edelmetaal is bij het pandhuis van Goudwisselkantoor is minimaal drie maanden. De datum waarop de verpanding afloopt – de vervaldatum – is belangrijk om in acht te houden. Komt u uw spullen niet voor de vervaldatum ophalen? Dan zitten hier extra kosten aan verbonden.

Dit is een greep uit de voorwaarden van verpanden bij het Goudwisselkantoor. Lees altijd de voorwaarden rustig door en stel uw vragen aan onze taxateur als u iets niet begrijpt of niet duidelijk is. Bent u akkoord met de voorwaarden? Dan kunnen we de verpanding definitief maken. U dient dan te beschikken over een geldig legitimatiebewijs.

Trouwring verpanden

Verpandingsbewijs en uitbetaling

Het verpandbewijs is een belangrijk document. Dit is namelijk uw bewijs als u uw spullen wilt ophalen of als uw de verpanding wilt aflossen of opnieuw wilt afsluiten. Bent u uw verpandbewijs verloren? Neem dan direct contact met ons op.

Na het tekenen van het verpandbewijs betalen we u het bedrag direct contant uit. Heeft u liever een bankbetaling dan is dit ook mogelijk. Uw kostbare goederen worden direct zorgvuldig en veilig opgeborgen.

Aflossen of opnieuw afsluiten?

Wilt u de verpanding aflossen of opnieuw afsluiten? Bel dan tijdig naar het Goudwisselkantoor waar u de verpanding heeft afgesloten. Dan houden we rekening met uw komst.

Lost u de verpanding in zijn geheel af? Dan betaalt u het beleningsbedrag plus de vergoeding. Het volledige bedrag van terugbetaling staat duidelijk op uw Verpandingsformulier.

Wilt u de verpanding opnieuw afsluiten? Dan betaalt u alleen de vergoeding over het verpandingsbedrag. U sluit vervolgens met dezelfde goederen als onderpand weer een nieuwe verpanding af met een looptijd van 3 maanden.

Bent u nieuw op het gebied van pandbeleningen? Lees hier de ervaring van familie de Jong!

Even krap bij kas of tijdelijk geld nodig?

Bekijk hier de ervaring van familie De Jong met het verpanden bij Goudwisselkantoor

Lees het verhaal

 

Informatie over goud verpanden in een andere taal:

Turks
Arabisch
Engels

Verpanden