Het online veilingplatform, hoe werkt het?

Via ons vernieuwde veilingplatform kunt u online meebieden op de objecten die u op het oog heeft.
Bent u benieuwd hoe het veilingplatform werkt? Lees snel verder.

Heeft u al een account bij het veilinghuis van Goudwisselkantoor? Om gebruik te kunnen maken van het vernieuwde platform vragen wij u eenmalig uw wachtwoord te wijzigen. Log in met uw oude login gegevens en u ontvangt een e-mail voor het wijzigen van uw wachtwoord.

Heeft u al een account?
Log in

Heeft u nog geen account?
Maak account

Inhoudsopgave: 

 1. Het vernieuwde veilingplatform, wat is er anders?
 2. Uw account op het veilingplatform
 3. Bieden via het online platform
 4. Bieden in de prebid
 5. Bieden in de veiling
 6. Bieden vanuit de veilingzaal
 7. Telefonische bieden
 8. Bieden in de aftersale

Het vernieuwde veilingplatform, wat is er anders?

Bent u al klant van het veilinghuis en heeft u vaker van ons veilingplatform gebruik gemaakt? Dan zijn er een aantal aanpassingen die u misschien al zijn opgevallen. Zo is het uiterlijk van het platform aangepast en zijn er extra functionaliteiten toegevoegd voor zowel bieders als verkopers van de veiling. Op de beginpagina van het veilingplatform ziet u in één oogopslag de aankomende veilingen, de meest populaire veilingobjecten en recente biedingen. Via de rode kop rechtsboven kunt u direct navigeren naar de live veiling.

Veilingplatform homepage

 

Via de zoekbalk kunt u zoeken op inhoud en op het kavelnummer. Als u zoekt op inhoud kunt u een zoekterm in de zoekbalk plaatsen. De zoekfunctie doorzoekt alle titels en omschrijvingen van de objecten van voorgaande en toekomstige veilingen. Ook kunt u een filter toepassen om te selecteren tussen kavels die actief in de veiling zijn.

 

Zoekbalk veilingen

Veilinginformatie

Wilt u alle informatie over de veiling, zoals de veilingagenda en de kijkdagen? Als u klikt op de button “alle veilinginformatie” krijgt u een overzicht van de kijkdagen en datums van de live veilingen. Ook kunt u daar, als deze beschikbaar is, de veilingcatalogus meteen bekijken.

 

Veilinginformatie

 

Uw account op het veilingplatform

Wilt u inloggen op uw account?* Dan kunt u gebruik maken van de knop “inloggen”. U kunt rechtsboven op de pagina of onder de knop “menu” via mobiele apparaten inloggen door uw e-mailadres en wachtwoord in te voeren.

*Heeft u al een account bij het veilinghuis van Goudwisselkantoor? Om gebruik te kunnen maken van het nieuwe veiling platform vragen we u eenmalig om een nieuw wachtwoord aan te maken. U ontvangt direct na het inloggen een e-mail op het mailadres dat bij ons bekend is, zodat u uw wachtwoord kunt aanpassen.

 Heeft u nog geen account? Dan kunt u ook via de knop “inloggen” een nieuw account aanmaken.

 

inloggen account

 

Als u ingelogd bent op uw account, kunt u navigeren naar het dashboard binnen uw account . In dit dashboard is het mogelijk uw persoonlijke gegevens te wijzigen, acties te bekijken die u nog moet voldoen, zoals het kiezen van een verzendmethode of het inzien van openstaande facturen. Onder het kopje “facturen” vindt u een overzicht van al uw facturen en via het kopje “verzendingen” kunt u de verzending van uw object volgen.

Veilingdashboard

Heeft u objecten die u heeft ingezonden om te verkopen op de veiling? Alle informatie over uw ingezonden objecten kunt u vinden onder de tab Verkopen – Ingezonden objecten.
Ook is er een eenvoudig overzicht voor kopers van de veiling. Via het kopje “aangekochte kavels” ziet u de door uw aangekochte kavels. Het kopje “biedingen” geeft u een overzicht van alle automatische en lopende biedingen. Via de tab “favorieten” heeft u een overzicht van alle objecten die u heeft gemarkeerd als favoriet.

Wilt u zien wat de verkochte kavels hebben opgeleverd? Ga dan naar veilingen –> resultaten. Als inzender kunt u zo zien wat uw kavels hebben opgeleverd.

 

Zoekopdracht Alerts, Favorieten & Lot Alerts

Mis nooit meer een object waar u naar uitkijkt in de veiling! 

Ons platform heeft een drietal handige toepassingen om objecten waarin u geïnteresseerd bent eenvoudig en overzichtelijk te volgen:  

 • het ontvangen van zoekopdracht alerts; 
 • het bewaren van favorieten;
 • het instellen van lot alerts.  

 Zo blijft u altijd op de hoogte van ons aanbod en de veilingstatus van uw favoriete objecten en kunt u uw kans grijpen.  

 Zoekopdracht alerts: als eerste op de hoogte 

Wanneer u geïnteresseerd bent in specifieke objecten kunt u hiervoor een zoekopdracht alert instellen. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuw aanbod. U kunt de zoekopdracht zo algemeen of specifiek maken als u zelf wilt, bijvoorbeeld op basis van stijl(periode), merk of materiaal. Denk hierbij aan zoekwoorden als Art Deco juwelen, Haags lofje, Cartier armband, Rolex Submariner, robijn etc.  

Veilingplatform - Met zoekopdracht alerts

Ga in het dashboard naar de knop “Zoekopdracht alerts” en klik vervolgens op “Stel een zoekopdracht in” om zoekwoorden toe te voegen. Wanneer we kavels met dit woord aan onze online veilingcatalogus toevoegen, ontvangt u direct bericht per e-mail. U ontvangt deze melding zodra de betreffende veiling online staat en er biedingen op de kavels geplaatst kunnen worden.    

Zoekopdracht alert instellen

 Favorieten: uw persoonlijke lijst bijhouden   

Uw favoriete kavels kunt u eenvoudig en overzichtelijk bijhouden in een persoonlijke lijst. Zo heeft u in een oogopslag alle informatie bij elkaar. Het markeren van een kavel als favoriet is heel eenvoudig. Klik op het hartvormige icoon bij het kavel dat uw interesse heeft. Het kavel is nu toegevoegd aan uw favorieten. 

Horloge favoriet veiling            Productpagina horlogeveiling

 

Dashboard favorieten

Uw complete lijst met favorieten vindt u eenvoudig terug door in het dashboard op “Favorieten” te klikken. Handig: op de dag dat uw favorieten geveild worden, ontvangt u van ons een herinnering per mail.

Veiling favorieten

Lot alerts: zit u klaar om te bieden?

Nooit meer uren achter de computer wachten of nét uw favoriete kavels missen in de live veiling? Stel dan met “Lot Alerts” een notificatie in. U ontvangt dan automatisch een melding per SMS en e-mail wanneer uw favoriete kavel bijna geveild wordt.

Klik bij het kavel van uw keuze rechts op de donkerblauwe knop met “stel een lot alert in” en bevestig het telefoonnummer waarop u de melding wilt ontvangen. U ontvangt 100 kavels voorafgaand aan het kavel van uw keuze een melding, zodat u ruim de tijd heeft om in te loggen en mee te bieden.

Instellen van lotalerts

Bieden via het online veilingplatform

Via het online veilingplatform kunt u via internet bieden op de veilingobjecten die aan bod komen. Wij leggen u graag uit hoe het bieden op het platform werkt.

De veiling bestaat uit drie onderdelen, namelijk:

 • De prebid veiling: Dit is een moment voor de veiling waarin u in alle rust de kavels kunt bekijken en van tevoren een bod kunt plaatsen
 • De liveveiling: Kavels komen in de live veiling en u kunt alleen nog live meebieden
 • De aftersale: is het object niet verkocht in de live veiling? Dan komt het na de veiling direct in de aftersale

Hoe werkt het bieden in de prebid veiling?

In de prebid komen de veilingobjecten een aantal weken online, voordat de veiling van start gaat. In de prebid kunt u kavels op uw gemak bekijken en kunt u alvast een bod plaatsen. Het voordeel van de prebid veiling is dat u een e-mail krijgt wanneer uw bod wordt overboden. Dit gebeurt tot aan het kavel live wordt geveild. Hierna is het alleen nog mogelijk om te bieden op het object tijdens de live veiling.

Met een autobod kunt u het maximumbedrag invoeren wat u wilt bieden. Dit bod wordt opgeslagen en zorgt ervoor dat het systeem automatisch voor u biedt, totdat uw maximum is bereikt. Het systeem verhoogt uw bod alléén op het moment dat u door iemand anders wordt overboden en slechts tot het door u opgegeven maximumbedrag. Zo blijft u de hoogste bieder, zonder dat u de veiling op de voet hoeft te volgen.

 

prebid veiling

 

Naast het bieden in de prebid op het platform is het ook mogelijk om een schriftelijk bod uit te brengen door middel van ons online biedformulier. Let op. Schriftelijke biedingen dienen minimaal 24 uur voor de live veiling bij ons binnen te zijn.

Download hier het biedformulier

Hoe werkt het bieden in de live veiling op het veilingplatform?

Wilt u bieden tijdens de live veiling? Bieden in de live veiling is mogelijk op de drie volgende manieren:

 • Via het online Veilingplatform
 • Live, vanuit de veilingzaal
 • Telefonisch bieden

Biedingen via het online veilingplatform

Is uw favoriete kavel in de veiling? Dan is het alleen nog mogelijk om een direct bod te plaatsen. U klikt op het kavel en u wordt direct doorverwezen naar de veiling.

 

Bieden op de veiling

 

Op de pagina vindt u de livestream van de veiling, het object dat op dit moment geveild wordt en een keuzevak voor het bedrag met direct daarnaast een groene button “plaats bod”. Wilt u een hoger bedrag invoeren dan het systeem voor u automatisch invult? Dan kunt u het gewenste bedrag invoeren in het keuzevak. Vervolgens klikt u op de groene button met de tekst PLAATS BOD. Uw bod is nu geplaatst. Onder het keuzevak ziet u het op dat moment hoogst uitgebrachte bod, het startbod van het kavel, de koper fee en de biedgeschiedenis. Onder het veilingkavel vindt u berichten van de veilingmeester.

 

Biedplatform

 

Wanneer u vooraf (tijdens de prebid) een autobod hebt ingevoerd, wordt er tijdens de veiling automatisch voor u geboden tot het door u aangegeven maximale bod. Als uw bod wordt overboden, kunt u uiteraard live nog een hoger bod plaatsen om het kavel niet mis te lopen.

Let op. Tijdens de prebid ontvangt u een e-mail wanneer uw bod is overboden. In de veiling ziet u alleen een melding via het veilingplatform.

Bieden in de Veilingzaal
Wilt u meebieden vanuit de veilingzaal? Dit is natuurlijk mogelijk. Het enige wat u hoeft te doen, is een nieuw account aanmaken via de onderstaande link.
Maak hier uw account aan

De volgende stap is het aanmelden voor de veiling, zodat u een biednummer ontvangt. U komt langs bij ons op de locatie in Klaaswaal en meldt u aan bij de balie. Onze medewerker voorziet u dan van een biednummer, waarmee u kunt bieden vanuit de veilingzaal. Bent u al een klant en heeft u al een account bij het veilinghuis? Dan kunt u direct langskomen en u aanmelden bij de balie.

Telefonisch bieden
Als u telefonisch wilt bieden op het kavel die u op het oog heeft, dan reserveren wij een lijn voor u. Wij bellen u op zodra het desbetreffende kavel wordt geveild. Om u aan te melden voor telefonisch bieden, kunt u op de website een account aanmaken. Heeft u al een account? Dan kunt aanvraag e-mailen naar veiling@goudwisselkantoor.nl.
In de e-mail willen wij u vriendelijk verzoeken de kavelnummers te vermelden waar u op u wilt bieden en het telefoonnummer te noteren waar wij u op terug kunnen bellen.

Bieden in de aftersale
Is een kavel niet verkocht in de veiling? Dan kunt u nu eenvoudig alle objecten in de aftersale bekijken via het online platform. U klikt op de veiling in het veilingoverzicht. Vervolgens kunt u filteren in de linkerkolom op de status van het object. U kunt de filters instellen op beschikbaar, kavel verkocht, en aftersale.

 

 

Veiling aftersale

 

Als u klikt op aftersale, dan ziet u alle objecten in de aftersale. Om een bod te plaatsen in de aftersale klikt op het kavel in het overzicht. In de aftersale kunt u direct het veilingobject aankopen door de knop te klikken met de tekst KOOP DIRECT. De veilingobjecten in de aftersale blijven tot een week na de veiling beschikbaar.

 

Aftersale