Bankbiljetten verzameling verkopen

Bankbiljetten verzameling verkopen

Heeft u een verzameling aan oude bankbiljetten en wilt u deze verkopen? Biljetten waar u zelf nog mee hebt betaald. Of exemplaren uit een familie-erfenis die heel oud zijn? Deze bankbiljetten kunnen veel geld waard zijn. Het is daarom verstandig uw bankbiljetten eens vrijblijvend te laten taxeren door de specialist: het Goudwisselkantoor. We taxeren uw bankbiljetten gratis en betalen een reële prijs als u besluit deze te verkopen. Kom naar het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor en ontdek wat uw bankbiljetten waard zijn.

Maak een afspraak voor een gratis taxatie >  | Vind een kantoor bij u in de buurt >

Bankbiljetten met historie

Het gebeurt nogal eens dat oude bankbiljetten in een ‘vergeten’ kistje op zolder staan. Gekregen van opa of oma. Of ooit zelf verzameld, maar uit het zicht geraakt. Bankbiljetten zijn – in tegenstelling tot munten – nog niet zo heel lang in gebruik. In 1814 verschenen de eerste biljetten van de Nederlandsche Bank. Het waren de eerste ‘Roodborstjes’, een naam die nog veel Nederlanders kennen. Deze biljetten werden vooral gebruikt onder handelaren. De president van de Nederlandsche Bank moest ze zelfs nog met de hand ondertekenen.

Biljetten, bankpapier en papiergeld

Pas na 1900 kwamen bankbiljetten van kleinere waardes in omloop. Ook de gewone man ging ermee betalen. Tot de komst van de euro in 2002 zijn er veel guldenbiljetten uitgegeven in diverse series en ontwerpen. Sommige biljetten zijn zeldzaam en waardevol. Er zijn bankbiljetten bekend waarvoor verzamelaars vele duizenden euro’s neertellen. Onder verzamelaars zijn bankbiljetten ook wel bekend als ‘papiergeld’ of ‘bankpapier’.

Wat zijn uw biljetten waard?

Heeft u ook een stapeltje ‘vergeten’ bankbiljetten van vroeger? Of een verzamelde u zelf biljetten die u wilt verkopen? Goudwisselkantoor beschikt over meer dan 40 jaar ervaring in de verzamelbranche. We hebben dan ook de juiste kennis om uw bankbiljetten te taxeren. Kom daarom naar het Goudwisselkantoor voor een vrijblijvende taxatie en een goed opbrengst voor uw briefgeld. Zelfs de meest recente guldenbiljetten hebben nog waarde. En als u daarnaast nog oude munten heeft, dan kunt u deze ook direct meenemen. U bent van harte welkom.

Maak een afspraak voor een gratis taxatie >  | Vind een kantoor bij u in de buurt >

Bankbiljetten verzameling verkopen