Engelse ponden wisselen

Bent u van plan om binnenkort op reis te gaan naar het Verenigd Koninkrijk? Bestel direct uw Engelse ponden via onze bestelmodule. Engels ponden over na uw reis? Ook deze kunt u eenvoudig terugwisselen naar euro’s. Kom dan langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Overgebleven valuta terugwisselen

Goed voorbereid op reis naar Engeland

Staat er in Engeland een belangrijk zakelijk evenement op het programma, gaat u voor een ontspannen vakantie, of juist eentje vol avontuur? Of misschien een spontaan weekendje weg? De officiële munteenheid van Engeland is de Pond Sterling, ook wel bekend als de Engelse pond (GBP).

Of u nu afreist om de historische bezienswaardigheden te verkennen, de spectaculaire landschappen van Schotland te ontdekken, of deel te nemen aan een belangrijke zakelijke bijeenkomst in bruisend Londen. Uw reis begint met het wisselen van Engelse ponden bij Goudwisselkantoor.

Ontspannen op reis naar Engeland

Vlot van start: bestel uw Engelse ponden eenvoudig online

Maak uw reis eenvoudiger met Engelse ponden op zak. Dit biedt de flexibiliteit en het gemak dat u nodig heeft. Met contante ponden op zak kunt u direct na aankomst al belangrijke uitgaven doen, zoals een taxi nemen of een traditionele Britse afternoon tea in een gezellig café. Maar ook de souvenirs kopen om uw reis te mee te herdenken. Met onze service garanderen we een vlotte start van uw vakantie of zakelijke trip. Waarom nog wachten? Bestel uw Engelse ponden vandaag nog bij Goudwisselkantoor. 

Engelse ponden wisselen
Meer dan 150 locaties

Engelse ponden wisselen

Hoe bestelt u Engelse ponden?

Wilt u weten hoe u eenvoudig Engelse ponden kunt bestellen bij Goudwisselkantoor?
Volg deze simpele handleiding om in vijf stappen onze bestelmodule te gebruiken: 

Stap 1: kies het gewenste bedrag in Engelse ponden 

In onze bestelmodule kunt u het gewenste bedrag aan Engelse ponden invullen. U kunt ook een bedrag in euro invullen, waarna de module meteen uitrekent hoeveel ponden u ervoor krijgt.

Stap 1: kies het gewenste bedrag in Engelse ponden 

Stap 2: selecteer een vestiging van Goudwisselkantoor waar u uw bestelde ponden wil ophalen

Wij begrijpen dat gemak belangrijk is. Daarom hebben we een groot netwerk van kantoorlocaties. Zo is er altijd een Goudwisselkantoor bij u in de buurt. Kies in de bestelmodule de kantoorlocatie waar u uw Brits geld wilt ophalen. 

Stap 2: selecteer een vestiging van Goudwisselkantoor waar u uw bestelde ponden wil ophalen

Stap 3: selecteer de datum in de bestelmodule die u uitkomt  

Heeft u een kantoor van Goudwisselkantoor gekozen? Dan kunt u in de bestelmodule de datum kiezen waarop u uw bestelde ponden kunt ophalen.

Stap 3: selecteer de datum in de bestelmodule die u uitkomt  

Stap 4: persoonlijke gegevens invullen  

Heeft u uw persoonsgegevens ingevuld en de bestelling voltooid? Dan ontvangt u kort hierna een bevestigingsmail met alle relevante informatie. Inclusief de datum en locatie waarop u uw bestelde ponden kunt ophalen. Heeft u vragen?  Neem contact met ons op door ons een e-mail te sturen of ons te bellen.   

Stap 4: persoonlijke gegevens invullen  

Stap 5: ophalen van uw ponden 

Op de afgesproken datum kunt u naar het Goudwisselkantoor dat ook in de bevestigingsmail staat. Onze medewerkers staan klaar om u van dienst te zijn. Uw ponden krijgt u in een discrete ruimte overhandigd. Dit is snel, efficiënt en veilig. 

Stap 5: ophalen van uw ponden 

Hoeveel Engelse ponden moet u van tevoren aanschaffen? 

Wanneer u weet hoeveel Engelse ponden u vooraf moet bestellen, gaat u met een gerust hart op reis.

Met de expertise en betrouwbare service van Goudwisselkantoor, kunt u met vertrouwen en een ontspannen gevoel op reis gaan en genieten van een geweldige ervaring in het Verenigd Koninkrijk. Lees hieronder onze tips om te bepalen hoeveel u wisselt.

Hoeveel Engelse ponden wisselen

Tips voor het kopen van Engelse Ponden

1. Begrijp uw verwachte uitgavenpatroon  
Voordat u Brits geld bestelt, is het van groot belang om het verwachte uitgavenpatroon tijdens uw reis te begrijpen. Denk aan kosten zoals accommodatie, maaltijden, transport, toegangsprijzen voor bezienswaardigheden en kleine of grote uitgaven. Schat deze kosten in om een idee te krijgen van hoeveel contante ponden u nodig zult hebben. 

2. Andere betalingsmethoden  
Naast contant geld kunt u ook andere betalingsmethoden overwegen, zoals creditcards en betaalpassen. Deze kunnen handig zijn voor grotere uitgaven en bieden extra financiële flexibiliteit. Maar ze hebben ook nadelen. Zorg er daarom voor dat u op de hoogte bent van verborgen kosten zoals eventuele transactiekosten of valutawisselkosten die kunnen gelden bij het gebruik van deze kaarten in het buitenland. 

Tower bridge Engeland

3. Wissel iets meer
Het is altijd verstandig om een financiële buffer toe te voegen aan uw schatting. Bijvoorbeeld voor onverwachte uitgaven of extra activiteiten die u wilt ondernemen. Door een buffer toe te voegen, voorkomt u dat u onverwachts zonder geld komt te zitten. 
 
4. Laat u informeren 
Onze medewerkers kunnen met u meedenken, zodat u de juiste hoeveelheid Engelse ponden meeneemt op reis. We houden rekening met de huidige wisselkoersen, uw reisplannen en uitgavenpatroon om u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Onthoud dat dit een advies is. 

Reclaimed-12-ARA-87

Slim reizen: voordelen van vooraf Engelse ponden bestellen 

Wilt u weten waarom het verstandig is van tevoren ponden te bestellen voordat u op reis gaat?

Hieronder noemen we een paar voordelen van het vooraf bestellen van Engelse valuta. Maar ook enkele aandachtspunten waar u rekening mee kunt houden. 

Voordelen van vooraf Engelse ponden wisselen

Voordelen en nadelen van het direct wisselen van euro’s naar ponden

Hier leest u welke voordelen geld wisselen voor vertrek doorgaans heeft.

 • Directe beschikbaarheid: zodra u arriveert, heeft u meteen contant geld bij de hand, zonder de wachtrijen bij pinautomaten te hoeven trotseren. Dit maakt het eenvoudig om bijvoorbeeld meteen een taxi te nemen of aankopen te doen.
 • Flexibiliteit: u kunt eventuele ongebruikt Engels geld na uw reis bij ons wisselen voor euro’s, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over uw overgebleven ponden. 
 • Betrouwbaarheid: we zijn gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staan daarom bekend als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service. 
 • Betere reiservaring: met vooraf wisselen kunt u de drukte en lange wachtrijen op luchthavens vermijden. Bovendien zijn luchthavens en andere drukke plaatsen duurder als het om geld wisselen gaat. 
 • Handig voor grotere bedragen: voor zakelijke reizigers of degenen die grote contante bedragen nodig hebben, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid. 
 • Koersschommelingen: houd er rekening mee dat valutakoersen kunnen fluctueren. Dit kan van invloed zijn op wat u betaalt voor de ponden die u vooraf aanschaft. Koersschommelingen kunnen echter ook in uw voordeel werken.  
 • Commissie: bij het wisselen van valuta wordt doorgaans een commissie in rekening gebracht. Dit kan een extra kostenpost zijn bij het wisselen van Engelse ponden. 
 • Beperkte flexibiliteit: het kan gebeuren dat u niet alle ponden tijdens uw reis uitgeeft en ongebruikte valuta overhoudt. Terug wisselen kan een optie zijn, maar dit brengt opnieuw kosten met zich mee. 

Ongebruikte Engelse ponden over? U kunt ze terug wisselen of bewaren 

U bent net teruggekeerd van een geweldige reis naar het Verenigd Koninkrijk en u heeft nog ponden over.

De vraag die dan opkomt, is wat u kunt doen met het overgebleven Brits geld. We geven u hier verschillende overwegingen mee om te beslissen wat u met uw ongebruikte Engelse ponden kunt doen: terug wisselen of bewaren.

Overgebleven Engelse ponden wisselen

Optie 1: Engelse ponden terug wisselen voor euro’s 
Overweegt u om ongebruikte Engelse ponden terug te wisselen naar euro’s? Dit kan een optie zijn. Het is wel belangrijk te weten dat wisselkoersen veranderen, waardoor u niet dezelfde koers kunt krijgen als toen u de ponden kocht.
 
Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen 
Als u van plan bent om in de toekomst opnieuw naar Groot-Brittannië te reizen, kan het bewaren van Engelse ponden een slimme zet zijn. Dit bespaart u de kosten van het opnieuw wisselen van valuta voordat u vertrekt. Bovendien heeft dan Engels geld in bezit, waardoor u minder hoeft te wisselen. 
 
Houd er wel rekening mee dat bankbiljetten na verloop van tijd vervangen worden door coupures van een nieuw ontwerp. Hierdoor kunt u na verloop van tijd niet meer met de oude pond-biljetten betalen. U kunt ze nog wel wisselen bij een Britse bank voor geldige biljetten.  
 
De overweging bij het maken van uw keuze 
Er zijn goede redenen om overgebleven ponden terug te wisselen voor euro’s of juist te houden. Het is belangrijk uw persoonlijke reisplannen en de huidige wisselkoersen in overweging te nemen bij het nemen van uw beslissing. 
 
Ons advies
De specialisten van Goudwisselkantoor denken graag met u mee bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie. Onze deskundige medewerkers kunnen u adviseren over de huidige wisselkoersen, geldigheid van bankbiljetten of tips van andere klanten met u delen.

Discreet en veilig Engelse ponden wisselen

Vertrouwen en gemak zijn belangrijke onderdelen van onze service. Ervaar zelf waarom zowel zakenreizigers als vakantiegangers steeds weer voor Goudwisselkantoor kiezen om vooraf Britse ponden te wisselen.

Bestel online uw ponden met onze eenvoudige bestelmodule en haal deze persoonlijk op bij een van onze vestigingen. Zo zet u de eerste stappen naar een vlotte en aangename reiservaring.

Engelse ponden wisselen
Engelse ponden wisselen bij Goudwisselkantoor

Waarom Engelse ponden wisselen bij Goudwisselkantoor

 • Onze vestigingen zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
 • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
 • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
 • Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

Meest gestelde vragen over Engelse ponden wisselen

Wat zijn de huidige wisselkoersen voor Engelse ponden bij Goudwisselkantoor?

Als u in onze bestelmodule de Engelse pond selecteert, krijgt u meteen de wisselkoers te zien.

Zijn er extra kosten verbonden aan het wisselen van Britse ponden?

Alle wisselinstellingen en banken brengen kosten in rekening voor het wisselen van valuta.

Welke documenten heb ik nodig voor het zakelijk wisselen van Engelse ponden?

Voor zakelijk geld wisselen zijn een geldig identiteitsbewijs en een inschrijving in het handelsregister nodig. Bij bedragen boven 4500 euro is dit wettelijk verplicht.

Bieden jullie ook andere valuta aan naast Engelse ponden?

Ja, u kunt bijna alle valuta bij ons wisselen. Soms moeten wij deze voor u bestellen, waardoor het iets langer duurt voordat u deze kunt ophalen.

Kan ik mijn Britse ponden omwisselen voor andere valuta bij Goudwisselkantoor?

U kunt uw Engelse ponden omwisselen naar euro’s bij Goudwisselkantoor.