Over ons

We zijn een familiebedrijf, sinds 1984, en marktleider op het gebied van aankoop en verkoop van edelmetalen, sieraden en valuta. Door onze brede expertise en persoonlijke aandacht bent u altijd en overal zeker van de juiste waarde.

Wie zijn wij

Al meer dan 40 jaar zijn wij experts in het in- en verkopen van goud en zilver, het verzamelen van zeldzame munten, het ontdekken van exclusieve vintage sieraden, discreet verpanden, geld wisselen en zelfs veilen in ons eigen veilinghuis. Met een team van meer dan 400 collega’s in Nederland, België en Duitsland optimaliseren we dagelijks onze diensten. Zo kunnen we u de beste kwaliteit bieden.

Als familiebedrijf vinden we persoonlijk contact erg belangrijk. Samen zoeken we naar een passende oplossing die echt aansluit bij uw vraag. Maak een afspraak bij u in de buurt en we helpen graag. U kunt zowel in onze ruim 150 fysieke locaties als online bij ons terecht.  

Ontdek wat wij bedoelen met ‘specialisten van waarde’. ”

Johan de Ruiter – CEO

verkoop_edelmetalen_800x600px-kopie
RJ
geld_wisselen_1800x1200px

Ontdek wat wij doen

Wat kunnen wij voor u betekenen?

We luisteren naar uw behoeftes en kijken samen naar de beste oplossing.
Wilt u aankopen, verkopen of uw waardevolle sieraden laten taxeren? Bekijk al onze diensten en kom er achter welke het beste bij u past.

Ontdek onze diensten

Goudwisselkantoor in cijfers

1.000.000+ klanten geholpen
Alle diensten onder 1 dak
400+ medewerkers familiebedrijf
4.5 sterren 50.000+ reviews
150+ locaties in Europa

Specialisten van waarde

Alle diensten onder één dak We hebben een breed aanbod aan diensten. Onze webshop en groeiend netwerk aan locaties zorgen ervoor dat u bij ons altijd aan het goede adres bent.
Expertise in huis Een team van experts die elk gespecialiseerd zijn in verschillende productsoorten. Dit zorgt ervoor dat we altijd de juiste specialist van waarde voor u in huis hebben.
Uw specialist staat klaar Met vakkundige kennis en aandacht voor uw situatie bieden we de juiste opties. Wat iets waard is, is namelijk voor iedereen anders.

Waar we voor gaan & staan

Onze ambitie is om dé Europese marktleider op het gebied van in- en verkoop van edelmetalen, sieraden, munten, bankbiljetten en valuta (wisselen) te worden.

Door onze brede expertise en persoonlijke aandacht, bent u altijd en overal zeker van de juiste waarde. Dit doen we doordat we professioneel werken en verstand van zaken hebben met 40 jaar ervaring. We zijn toegankelijk met een locatie bij u in de buurt. We zijn betrokken en op de hoogte van uw situatie en wat er op de markt speelt. Hierdoor kunnen wij door middel van onze expertise inspelen op de juiste wensen. Dat doen we op een flexibele manier waarin we denken in mogelijkheden. U kunt op ons rekenen, we zijn betrouwbaar en doen we wat we beloven.

missie_kernwaarden_800x600px

Terug in de tijd

In 1984 startte Jaap de Ruiter met de handel in postzegels en munten, waarbij hij op bescheiden schaal lokale spaarders voorzag van goud en zilver. Dit vormde de inspiratie voor de oprichting van Goudwisselkantoor, een vestiging waar klanten edelmetalen en andere waardevolle objecten kunnen in- en verkopen.

Gedurende de jaren heeft ons bedrijf een indrukwekkende hoeveelheid aan kennis en ervaring vergaard. Deze waardevolle inzichten werden zorgvuldig overgedragen aan de volgende generatie, waarbij zijn zoons één voor één toetraden tot het bedrijf.

In relatief korte tijd hebben we ons dienstenaanbod uitgebreid en meer dan 150 vestigingen geopend in Nederland, België en Duitsland. Met de tweede generatie van de familie aan het roer en ondersteund door een toegewijd en ervaren team van medewerkers, koesteren we ambitieuze plannen voor verdere uitbreiding in Europa.

1994-ARA
40 jaar tijdlijn
Goudwisselkantoor 40 jaar

onze tijdlijn

Een overzicht van 1984 tot 2024.
Loop met ons mee door onze geschiedenis en bekijk hoe we de afgelopen 40 jaar zijn uitgegroeid tot specialisten van waarde.

Bekijk de tijdlijn

Kom jij ons team versterken?

In onze snelgroeiende organisatie is er plek voor vele soorten soorten talenten. Wat jouw unieke kracht ook is, één ding staat vast: groeien doen we samen. Kom ons team versterken en ervaar een werkomgeving waar je echt het verschil kunt maken!

Bekijk vacatures
meer dan 150 locaties

Zoek een locatie voor gratis taxatie