Turkse Lira wisselen

De reisplannen naar het prachtige Turkije liggen klaar en de tickets zijn geboekt. Nu kunt u bepalen hoeveel Turkse lira (TRY) u wil wisselen voor een aangenaam verblijf. U bestelt uw lira’s bij Goudwisselkantoor makkelijk online en haalt ze vervolgens af bij de kantoorlocatie die u zelf uitkiest. Heeft u nog Turkse valuta over na uw reis? Ook uw Turkse lira’s wisselt u eenvoudig terug naar euro’s. Kom langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Overgebleven valuta terugwisselen

Goed voorbereid op reis naar Turkije

Turkije, bekend om de rijke geschiedenis en adembenemende landschappen, stelt de reiziger niet teleur. Van het historische Istanbul en de heerlijke sfeer van Cappadocië tot de zonnige stranden van Antalya en de antieke ruïnes van Efeze, het land verwelkomt u met open armen. 

Wanneer u goed voorbereid vertrekt, ervaart u uw reis altijd als aangenamer en zorgelozer. Van tevoren Turkse lira (TRY) wisselen hoort bij een goede voorbereiding. Bij Goudwisselkantoor kan dit eenvoudig online en haalt u uw lira af bij het kantoor dat u zelf selecteert.

Vrouw goed voorbereid op reis naar Turkije

Ontdek Turkije: voor ieder wat te bieden

Met meer dan 8.000 kilometer kustlijn, bruisende bazaars en een keuken die de zintuigen prikkelt, is Turkije een bestemming vol culturele diversiteit. Verlies uzelf in de betoverende schoonheid van de Blauwe Moskee, proef van de heerlijke kebabs en baklava, en maak kennis met de gastvrije bevolking. Of u nu wilt dwalen door eeuwenoude ruïnes, wilt genieten van een ontspannen dag aan de Middellandse Zee, of de levendige bazaars wilt verkennen, Turkije heeft iedere reiziger iets te bieden. 
 
Bereid u voor op uw reis door uw budget aan Turkse lira vooraf te bestellen via onze online module. Kies de dichtstbijzijnde vestiging waar u uw valuta wil ophalen. Geniet van de zekerheid dat u bij aankomst in Turkije direct van uw reis kunt genieten. We kijken ernaar uit u te verwelkomen bij ons kantoor!

Vooraf Turkse lira wisselen
Op meer dan 150 locaties

Turkse Lira wisselen

Hoe u eenvoudig Turkse Lira kunt bestellen bij Goudwisselkantoor 

U heeft een reis naar Turkije gepland en uw avontuurlijke route uitgestippeld. Maak uw voorbereiding compleet door eenvoudig online Turkse lira’s te bestellen bij Goudwisselkantoor. Profiteer meteen van onze ruime afhaalmogelijkheden.  

Stap 1: vul het gewenste bedrag in  

Als eerst vult u het gewenste bedrag in Turkse lira (TRY) in bij onze online bestelmodule. U kunt ook het bedrag in euro’s invoeren, de bestelmodule berekent dan hoeveel Turks geld u zult ontvangen. 

Stap 1: vul het gewenste bedrag in  

Stap 2: selecteer de kantoorlocatie waar u uw bestelling wil ophalen 

Bij Goudwisselkantoor streven we naar gemak en betrouwbaarheid. Kies uit meer dan 150 kantoorlocaties waar u uw Turkse valuta kunt ophalen. 

Stap 2: selecteer de kantoorlocatie waar u uw bestelling wil ophalen 

Stap 3: kies de datum die u uitkomt 

Nadat u de locatie van Goudwisselkantoor heeft gekozen, selecteert u de datum die het beste bij uw planning past om uw Turks geld op te halen. 

Stap 3: kies de datum die u uitkomt 

Stap 4: vul uw persoonlijke gegevens in en ontvang bevestiging 

Na het invullen van uw persoonsgegevens ontvangt u een bevestigingsmail met alle relevante informatie, inclusief de ophaaldatum van uw Turkse lira. Heeft u vragen? Neem contact met ons op door ons een e-mail te sturen of ons te bellen.

Stap 4: vul uw persoonlijke gegevens in en ontvang bevestiging 

Stap 5: haal uw lira op 

Op de aangegeven datum kunt u uw bestelling ophalen. Bij Goudwisselkantoor overhandigen we uw bestelde valuta aan u in een afgesloten, discrete ruimte. Hierna kunt u direct verder. 

Stap 5: haal uw lira op 

Hoeveel Turkse lira moet u vooraf bestellen? 

Op reis gaan is altijd spannend op een leuke manier. Daarom is het slim om goed voorbereid te zijn, want zo blijft de spanning leuk. Onder een goede voorbereiding valt ook onder alle omstandigheden kunnen betalen tijdens uw vakantie.

Daarom is het belangrijk een inschatting te maken hoeveel Turks geld u zult besteden tijdens uw verblijf. Zo kunt u makkelijk voor vertrek uw budget aan lira online bestellen bij Goudwisselkantoor en afhalen bij een kantoor naar keuze.

Zicht op waterkant Istanboel, vooraf Turkse lira bestellen

TIPS VOOR HET BESTELLEN VAN TURKSE LIRA

1. Begrijp uw uitgavenpatroon 
Het is goed om uw uitgavenpatroon te begrijpen, zodat u kunt inschatten hoeveel Turkse lira u nodig heeft tijdens uw verblijf. Denk aan uitgaven zoals maaltijden, vervoer en activiteiten. 
 
2. Voeg een buffer toe 
Voorkom onaangename verrassingen door iets meer lira te bestellen dan u heeft begroot. Dit zorgt ervoor dat u niet onverwacht zonder geld komt te zitten. Zo geniet u zonder zorgen van uw reis. 

Turkse lira bestellen

3. Meerdere betaalmethoden 
Hoewel alternatieven zoals bankpassen en creditcards handig zijn, is contant Turks geld op zak ook belangrijk. Banken brengen transactiekosten en valutawisselkosten in rekening bij gebruik van deze kaarten in het buitenland. Hierdoor kan cash een voordeligere optie zijn. 
 
4. Laat u informeren 
Door rekening te houden met uw uitgavenpatroon, het toevoegen van een buffer en eventueel alternatieve betaalmethoden achter de hand te houden, maakt u een goed overwogen keuze. Heeft u nog vragen? Stel ze aan onze medewerkers. Dan weet u dat u goed zit.  

Turkse lira wisselen bij Goudwisselkantoor

Waarom is het verstandig om Turkse lira’s vooraf te bestellen?

Waarom zou u ervoor kiezen om vooraf Turkse lira te bestellen voordat u op reis gaat naar Turkije?

Het vooraf bestellen van lokale valuta zoals de lira maakt dat u goed voorbereid en zonder stress aan uw reis kunt beginnen. Bij aankomst in Turkije heeft u meteen lokaal geld op zak. Hierdoor hoeft u geen tijd en zorgen te besteden aan het zoeken naar een betrouwbare plaats om te wisselen. U kunt meteen beginnen met ontspannen.

Historisch Istanboel aan het water

Waarom zou u van tevoren euro’s wisselen voor Turkse lira?

Hieronder leest u de zeven belangrijkste overwegingen om wel of niet te wisselen voor vertrek.

 • Directe beschikbaarheid: bij aankomst heeft u direct toegang tot contante Turkse valuta. Hiermee vermijdt u ongunstige wisselkoersen op drukke grensovergangen. Bovendien kunt u meteen aan uw vakantie beginnen.
 • Flexibiliteit: heeft u lira’s over na uw reis? Geen zorgen, want bij Goudwisselkantoor kunt u deze makkelijk terug wisselen naar euro’s. Deze flexibiliteit geeft rust.
 • Betrouwbaarheid: Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling. Hiermee zijn we een betrouwbare partner voor onze klanten.
 • Handig voor grotere bedragen: voor wie veel contant geld nodig heeft, bijvoorbeeld voor zaken, is vooraf veilig en discreet Turkse geld wisselen prettig. Goudwisselkantoor biedt deze gemoedsrust.
 • Koersschommelingen: valutakoersen stijgen en dalen continu. Dit heeft gevolgen voor de waarde van de lira die u al heeft gewisseld. Dit kan resulteren in een andere koers dan toen u uw bestelling plaatste.
 • Commissie: bij het wisselen wordt doorgaans commissie in rekening gebracht door elke wisselaar.
 • Beperkte flexibiliteit: wanneer u niet alle Turks geld heeft opgemaakt, kunt u de overgebleven lira terug wisselen. Houd er rekening mee dat hier ook wisselkosten over berekend worden.

De flexibiliteit van overgebleven Turkse lira: terug wisselen of bewaren? 

U bent weer terug in eigen land na een aangenaam verblijf in Turkije en heeft nog lira over. Wat kunt u doen? Terug wisselen of houden?

De vraag wat te doen met overgebleven buitenlands geld is een veel gestelde. Daarom besteden we hier aandacht aan de voor- en nadelen van deze keuzes.  

terug wisselen van Turkse lira

Optie 1: Turkse lira terug wisselen voor euro’s 
Als u niet van plan bent om binnenkort weer naar Turkije te reizen, overweeg dan deze lira terug te wisselen naar euro’s. Zo heeft u weer geld in handen dat u kunt uitgeven. Let er wel op dat wisselkoersen kunnen fluctueren. Dit betekent dat u meer of minder euro’s voor uw lira’s kunt krijgen, ten opzichte van het moment waarop u ze kocht.
 
Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen 
Als u binnenkort weer naar Turkije reist, dan kan het handig zijn om uw Turkse valuta te houden. Houd wel rekening met de hoogte van de inflatie van de lira zelf. Hoe hoger de inflatie, hoe sneller geld zijn waarde verliest.
 
Nog een aandachtspunt
Bij het overwegen of u de Turkse valuta wel of niet terug wisselt, is het belangrijk te beseffen dat er regelmatig nieuwe bankbiljetten in omloop worden gebracht. Hierdoor kunt u na verloop van tijd niet meer betalen met de oude biljetten. U zult ze eerst bij een Turkse bank moeten wisselen.
 
Ons advies
Als u hulp nodig heeft bij het maken van de juiste keuze, staan de specialisten van Goudwisselkantoor voor u klaar. Ze kunnen u adviseren over de huidige wisselkoersen. Wat u ook beslist, het is altijd verstandig om uw persoonlijke reisplannen, eigen situatie en de huidige wisselkoersen in overweging te nemen. 

Discreet en betrouwbaar: Turkse lira wisselen

Onze klanten vinden het belangrijk discreet en veilig geld te wisselen bij een betrouwbare partner. Dit geldt voor zowel de zakenreiziger als de vakantieganger.

Goudwisselkantoor houdt altijd rekening met uw reisdoel. Stap daarom gerust binnen bij een van onze vele locaties. Profiteer van onze ruime dienstverlening en beleef hiermee een zorgeloze reis.

Turkse lira’s bestellen
Wachttoren Turkse kust

Waarom Turkse lira wisselen bij Goudwisselkantoor

 • Onze locaties zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
 • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
 • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
 • Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET WISSELEN VAN Turkse Lira

Hoeveel Turkse lira krijg je voor 1 euro?

Wisselkoersen veranderen van moment tot moment. U kunt in onze online valuta bestelmodule de Turkse lira selecteren, waarna de module meteen de actuele wisselkoers laat zien. 

Kan je in Turkije beter met euro of lira betalen?

Het is mogelijk om in de drukkere toeristische plaatsen, bijvoorbeeld de grotere bekende badplaatsen, met euro’s te betalen. U krijgt wel lira terug als wisselgeld en bent afhankelijk van de koers die de winkel of het restaurant hanteert.  

Waar kan ik het beste Turkse lira kopen?

In de online bestelmodule van Goudwisselkantoor kunt u makkelijk Turkse lira bestellen voordat u op vakantie gaat.

Waar kan ik Turkse lira afhalen?

Wanneer u Turkse lira bij Goudwisselkantoor heeft besteld, kunt u uw bestelling afhalen bij het Goudwisselkantoor dat u zelf kiest.

Is het verstandig om Turkse lira te kopen?

Het is sowieso verstandig Turkse lira te wisselen, voordat u vertrekt. Zo voorkomt u het staan in lange wachtrijen en eventueel ongunstige wisselkoersen op drukke wissellocaties.