Gouden Krugerrand verkopen

Gouden Krugerrand verkopen

Bezit u één of meer gouden Krugerrands en wilt u deze verkopen? Dan bent u bij Goudwisselkantoor aan het juiste adres. We taxeren uw gouden Krugerrand(s) gratis en vrijblijvend en betalen een reële prijs voor uw gouden munten. Als u uw gouden munten verkoopt, betalen we u direct uit. Contant of indien gewenst per bank. (Grote contante geldbedragen alleen mogelijk in overleg.)

Maak een afspraak voor gratis taxatie > | Vind een kantoor >

Over de gouden Krugerrand

De gouden Krugerrand is wereldwijd een bekende en populaire beleggingsmunt. De gouden munt komt uit Zuid-Afrika en werd voor het eerst geslagen in het jaar 1967. De Krugerrand is een van de eerste gouden troy ounce munten in de wereld. De munt is vernoemd naar Paul Kruger, de latere president van Zuid-Afrika.

Gouden Krugerrand internationaal bekend

De gouden Krugerrand is wereldwijd geliefd als beleggingsmunt. Het ontwerp van de gouden munt is sinds zijn eerste uitgave nog steeds onveranderd. Het borstbeeld van staatsman Paul Kruger siert de voorzijde van de gouden Krugerrand. Op de keerzijde van de munt is de typisch Zuid-Afrikaanse springbok afgebeeld. De typische koperachtige kleur dankt de Krugerrand aan een kleine hoeveelheid koper. Dit word toegevoegd aan het goud, om de Krugerrand er harder van te maken, zodat deze minder snel nagemaakt kan worden.

Gouden Krugerrand uitgaven

Oorspronkelijk werd de gouden Krugerrand alleen als troy ounce munt uitgegeven. Later zijn ook de kleinere waardes gekomen. Er zijn in totaal vier verschillende soorten Krugerrands:

  • 1 troy ounce Krugerrand
  • 1/2 troy ounce Krugerrand
  • 1/4 troy ounce Krugerrand
  • 1/10 troy ounce Krugerrand

Uw gouden Krugerrand verkopen

Heeft u een gouden Krugerrand en overweegt u deze te verkopen? Kom eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. Een taxatie van uw munten is vrijblijvend en kan zonder afspraak. Verkoopt u uw Krugerrand? Dan betalen we u direct contant uit.

Maak een afspraak voor gratis taxatie > | Vind een kantoor >

Gouden Krugerrand verkopen