Gouden Napoleon Frankrijk verkopen?

Gouden Napoleon Frankrijk verkopen?

Bezit u één of meer gouden Napoleons? Het is nu een goede tijd om uw gouden Napoleon of 20 Franse frank te verkopen. De goudprijs is historisch hoog. Bij Goudwisselkantoor bieden we u een serieuze prijs voor uw gouden munten. En we betalen u direct uit. Contant of per bankoverschrijving.

Maak vandaag nog een afspraak > 

Kom langs bij een van onze kantoren > 

Gouden Napoleon nationale munt

De gouden Napoleon of de 20 Franse frank was de nationale gouden munt van Frankrijk. Zijn bijnaam ‘gouden Napoleon’ is onmiskenbaar verbonden aan de bekende Franse keizer. Deze gouden munten dragen dan ook zijn beeltenis. Iedere munt had een nominale waarde van 20 Franse frank.

Over de gouden 20 Franse frank of Napoleon

De 20 Franse frank Napoleon wordt al geslagen sinds 1802. De gouden munt kent verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de regerende vorst of keizer. De munt heeft zijn naam Napoleon te danken aan de eerste Franse Keizer – Napoleon Bonaparte – en zijn neef keizer Napoleon III. Van deze keizer Napoleon III verschenen verschillende typen van de gouden 20 frank. De munten werden geslagen in de verschillende munthuizen van Frankrijk: Parijs, Straatsburg en Lyon.

De familie van gouden 20 franks

De gouden Napoleon was onderdeel van de overeenkomst van de Zuid Europese landen. De gouden munten van deze landen zijn dan ook op elkaar afgestemd. De gouden 20 frankmunten van Frankrijk, België en Zwitserland en de Italiaanse 20 Lire zijn in gewicht en zuiverheid aan elkaar gelijk.

Uw gouden 20 Franse frank verkopen?

Wellicht heeft u een gouden Napoleon al jaren bijna onopgemerkt in uw bezit. Of verkreeg u deze munten recent uit een erfenis. Kom naar Goudwisselkantoor en laat uw munten vrijblijvend taxeren. Het kan een hoge waarde vertegenwoordigen. Dankzij meer dan 40 jaar ervaring in de munthandel weten we waar het om gaat. We taxeren uw munten in een discrete ruimte, waar u zelf bij aanwezig bent. We heten u van harte welkom.

Maak een afspraak voor gratis taxatie > 

Kom langs bij een van onze kantoren > 

Gouden Napoleon Frankrijk verkopen?