Timed veiling
Gouden Vreneli Zwitserland

Gouden Vreneli Zwitserland

De gouden Vreneli of de 20 Zwitserse Franks is de beleggingsmunt van Zwitserland. Deze bekende gouden munt heeft de Zwitserse meisjesnaam Vreneli als bijnaam gekregen. Het bekende vrouwelijke portret siert dan ook deze gouden munt. Heeft u één of meer van deze gouden Vreneli’s in uw bezit en wilt u deze verkopen? Kom dan naar Goudwisselkantoor voor een serieuze prijs.

Gouden Vreneli verkopen?

Bij Goudwisselkantoor ontvangt u vrijblijvend een serieus aanbod voor uw gouden 20 Zwitserse franks. Kom daarom naar het Goudwisselkantoor bij u in de buurt. We ontvangen u in een aparte en discrete taxatieruimte. U kunt zowel enkele als grote hoeveelheden munten tegelijk verkopen. En we betalen u direct uit als u de munten verkoopt. Dat kan zowel contant als per bankoverschrijving.

Over de gouden Vreneli of 20 Zwitserse frank

De 20 Zwitserse frank wordt al geslagen sinds 1886. De gouden munt kent eigenlijk twee uitvoeringen. Het eerste type werd geslagen tussen 1886 en 1896 en is minder bekend. Op de munt draagt het vrouwenportret een kroon met het opschrift ‘Libertas’. Deze eerste uitgave werd dan ook vaak de Libertas of Liberty genoemd. Vanaf 1897 kreeg de munt een nieuwe beeltenis. Het vrouwenportret werd meer gestileerd en kreeg de Alpen als achtergrond. Deze gouden Vreneli is in grote hoeveelheden geslagen en daarom veel meer bekend dan het eerste type.

De gouden franks familie

De gouden 20 Zwitserse frank maakte onderdeel uit van een overeenkomst van de Zuid-Europese landen. Hun gouden munten zijn dan ook op elkaar afgestemd. De gouden 20 frankmunten van België, Zwitserland en Frankrijk en de Italiaanse 20 Lire zijn in gewicht, omvang en zuiverheid aan elkaar gelijk.

Vrijblijvende taxatie

Overweegt u uw gouden Vreneli te verkopen? Ga dan eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. We taxeren uw munten vrijblijvend en u kunt bij ons terecht zonder afspraak. U bent van harte welkom met uw gouden Zwitserse franks.

Gouden Vreneli Zwitserland