Gouden dukaat Nederland

Gouden dukaat Nederland

De Nederlandse gouden dukaat bestaat al meer dan 400 jaar. En dat in vrijwel ongewijzigde uitgave. In 1586 werden de eerste dukaten geslagen in de Republiek der Verenigde Nederlanden. En nog ieder jaar worden nieuwe dukaten uitgebracht. Sinds 1988 naast de enkele ook de dubbele gouden dukaat. De munt staat bekend om zijn hoge goudgehalte.

Gouden dukaat verkopen?

Wilt u één of meer Dukaten verkopen? Goudwisselkantoor betaalt een reële prijs voor uw munten. En als u uw munten verkoopt, betalen we u direct uit. Contant of indien gewenst per bank (grote contante geldbedragen alleen mogelijk in overleg).

Ontwerp van de gouden dukaat

Het ontwerp van de Nederlandse gouden dukaat is vrijwel niet veranderd. De voorkant van de munt toont een ridder met een zwaard en pijlenbundel. Op de achterzijde staat de tekst: Mo. Aur. Reg. Belgii Ad Legem Imperii. Dat betekent: Gouden munt van het Koninkrijk der Nederlanden volgens de wet van het Keizerrijk.

Heeft uw gouden dukaat meerwaarde?

Het kan zijn dat uw gouden dukaat naast de goudwaarde ook nog een verzamelwaarde heeft. Die ligt vaak hoger dan de goudwaarde. De verzamelwaarde is sterk afhankelijk van jaartallen en kwaliteit. Het is dan ook belangrijk dat we uw munt kunnen zien om een betrouwbare taxatie te geven.

Vrijblijvende taxatie van gouden dukaten

Kom eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak. Verkoopt u uw munten? Dan betalen we u direct contant uit.

Gouden dukaat Nederland