Actuele
Goudprijs

Goud Zilver Platina Palladium

Zon 14 juli 2024 De slotkoers is de prijs van goud aan het einde van een handelsdag.

€70.984,67

€18,65 (-0.03%)

€71.003,32

Slotkoers

Kilo Troy OZ

Hoe hoog is de goudprijs?

Benieuwd naar de verkoopwaarde van uw goud? Dan is het belangrijk om te begrijpen hoe hoog de goudprijs is. Met de bovenstaande goudkoers grafiek kunt u een indicatie maken en bekijken hoe de goudprijs er vandaag bij staat. U kunt de goudprijs per kilogram en troy ounce bekijken. Ook geeft de bovenstaande grafiek een mooi overzicht van het koersverloop van de afgelopen jaren. Naast de actuele goudprijs, worden de waardes van gouden voorwerpen, zoals sieraden of munten, bepaald aan de hand van verschillende factoren zoals het gewicht, goudgehalte, verzamelwaarde en het aantal karaat.

Wat is de actuele goudprijs?

De goudprijs fluctueert. Dit komt doordat er de hele dag in goud wordt gehandeld. Onze goudkoersgrafiek is altijd up-to-date. Wilt u weten wat uw goud waard is? Maak een indicatie van de goudprijs aan de hand van de bovenstaande goudkoersgrafiek. U kunt de grafiek selecteren op gewicht (kilogram en troy Ounce) en u kunt de historische data en het verloop van de goudprijs zien.

Benieuwd naar wat uw sieraden, gouden munten of andere gouden voorwerpen waard zijn en wilt u deze verkopen? Kom dan eens langs voor een gratis taxatie of maak een afspraak.

Maak een afspraak
Goudprijs

Wilt u weten wat uw goud waard is? Maak dan een afspraak bij een van onze vestigingen.”

Johan de Ruiter

Hoe wordt de goudprijs berekend?

De dagwaarde van goud wordt bepaald door verschillende bied- en laatprijzen van goudhandelaren wereldwijd. Het is afhankelijk van verschillende factoren onder andere door de vraag en het aanbod naar goud. Als de vraag naar goud groot is maar het aanbod laag, gaat de prijs van goud omhoog. Andersom werkt dit natuurlijk hetzelfde. Elk moment van de dag kan het vraag en aanbod naar goud veranderen. De goudprijs is daarom ook de hele dag in beweging.  
  
Naast vraag en aanbod, reageert de goudkoers ook op economische en politieke veranderingen. Zo wordt goud gezien als veilige haven in tijden van economische en politieke onrust, voor het veiligstellen van vermogen of het behouden van koopkracht. Ook dan stijgt de goudkoers.

Ontdek de waarde van uw goud

Bent u benieuwd naar wat uw goud waard is? Kom dan eens langs voor gratis goudtaxatie. U kunt terecht op meer dan 140 locaties in Nederland, België en Duitsland.

Maak kennis met onze specialisten en ontdek wat uw gouden sieraden, baren, munten of horloges waard zijn. U bent uiteraard ook welkom om met andere gouden objecten langs te komen voor een gratis taxatie.

Kom langs voor een gratis taxatie
Goudprijs voor sieraden

Veel gestelde vragen over goud

Wat is de actuele goudprijs?  

De actuele goudprijs varieert dagelijks en wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals vraag en aanbod, economische omstandigheden en geopolitieke gebeurtenissen. U kunt de meest recente goudprijs vinden in de bovenstaande grafiek.

Hoe wordt de goudprijs berekend? 

De goudprijs wordt meestal berekend op basis van de huidige vraag en aanbod op de wereldmarkt, waarbij ook factoren zoals mijnbouwkosten, productiekosten en marktverwachtingen een rol spelen. Deze prijs wordt vaak uitgedrukt per troy ounce of in kilo’s.

Wat kost goud per gram? 

De kosten van goud per gram variëren afhankelijk van de actuele goudprijs. Om de goudprijs per gram te berekenen, delen we de prijs per troy ounce door 31,1035 (het aantal grammen in een troy ounce) of delen we door 1000 in kilo’s. Houd er rekening mee dat er ook andere factoren kunnen zijn die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs, zoals eventuele kosten voor raffinage of verwerking.

Waar is de goudprijs afhankelijk van? 

De goudprijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder economische onzekerheid, inflatie, de kracht van de dollar, geopolitieke spanningen, vraag en aanbod op de markt en speculatieve investeringen. Deze factoren kunnen de prijs van goud zowel op korte als op lange termijn beïnvloeden.

Stijgt de goudkoers? 

De goudprijs fluctueert elk moment van de dag. Goud is al jaren een waardevast product gebleven. Analisten voorspellen ook een groei in de goedkoers. Natuurlijk blijft dit afhankelijk van meerdere factoren en is er nooit een eenduidig antwoord of goud zal gaan stijgen of dalen. 

Waarom Goudwisselkantoor?

1.000.000+ klanten geholpen
Alle diensten onder 1 dak
400+ medewerkers familiebedrijf
4.5 sterren 50.000+ reviews
150+ locaties in Europa