Zwitserse franken wisselen

Bent u van plan binnenkort op reis te gaan naar het veelzijdige, mooie Zwitserland? Wissel dan uw Zwitserse franken eenvoudig online bij Goudwisselkantoor. En haal ze af bij het kantoor dat u zelf kiest. Heeft u Zwitserse franken over na uw reis? Ook deze wisselt u eenvoudig terug naar euro’s. Kom langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
EUR
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Overgebleven valuta terugwisselen

Goed voorbereid op reis naar Zwitserland

Zwitserland is een land dat bekend staat om zijn adembenemende Alpenlandschappen en nauwkeurige uurwerken. Enkele van de meest bezochte steden zijn Zürich, Genève, en Bern. In Zwitserland betaalt men met de Zwitserse frank (CHF).

Zwitserland staat bekend om zijn hoge levenskwaliteit. Het prijsniveau in Zwitserland kan daarom hoger liggen dan in Nederland of andere Europese landen. De bruisende steden zoals Zürich en Genève zijn wereldwijd bekend om hun unieke bezienswaardigheden. Zo kunt u genieten van adembenemende uitzichten op de Alpen, historische bezienswaardigheden ontdekken of een bezoek brengen aan de schilderachtige dorpjes aan de oevers van de Zwitserse meren. Terwijl u van de prachtige omgeving geniet, kunt u lokale lekkernijen zoals de Zwitserse kaas en chocolade proeven.

Zwitserse vlag in alpen, prijsniveau Zwitserland

Zwitserland is een klein, maar divers land, beroemd om zijn adembenemende bergen, die het tot een favoriete bestemming voor wintersportliefhebbers maken. Maar ook de gevarieerde landschappen, prachtige steden en diverse culinaire hoogstandjes zijn de moeite waard. Ze weerspiegelen de verschillende culturen in het land, met maar liefst vier officiële taalgebieden die elk hun eigen cultuur, tradities en gerechten hebben. Naast dat het land voor wintersport erg geliefd is het ook een populaire bestemming voor zakelijke reizigers, bijvoorbeeld voor conferenties. Veel internationale organisaties zijn er gevestigd, naast de bekende exclusieve horlogemerken en de uitgebreide bankensector. 
 
Wat uw reisdoel ook is, een onbezorgde, vlotte reis begint met het juiste budget aan contante Zwitserse franken, die u eenvoudig online kunt bestellen en afhalen bij het kantoor bij u in de buurt.

Zwitserse franken wisselen

op meer dan 140 locaties

Zwitserse franken wisselen

Hoe werkt het bestellen van Zwitserse franken bestellen bij Goudwisselkantoor

Heeft u uw reis naar Zwitserland geboekt en wilt u alvast uw Zwitserse franken bestellen?
Wij leggen het gebruik van de handige online bestelmodule van Goudwisselkantoor uit in vijf korte stappen: 

Stap 1: vul het benodigde bedrag in

In onze gebruiksvriendelijke bestelmodule kunt u het gewenste bedrag in euro’s of Zwitserse frank (CHF) invoeren. De module rekent meteen uit hoeveel Zwitserse franken u voor uw euro’s krijgt, of andersom.

Stap 1: vul het benodigde bedrag in

Stap 2: kies de gewenste locatie bij u in de buurt

Goudwisselkantoor snapt heel goed dat gemak belangrijk is voor u. Daarom hebben we talrijke locaties verspreid over het land, zodat er altijd een kantoor bij u in de buurt is. Kies een locatie naar keuze waar u uw Zwitsers geld wil ophalen. 

Stap 2: kies de gewenste locatie bij u in de buurt

Stap 3: selecteer de datum in de module die u het best uitkomt

In de vorige stap heeft u een Goudwisselkantoor gekozen als afhaalpunt. Nu kunt u de datum kiezen waarop u uw Zwitserse franken wilt ophalen.

Stap 3: selecteer de datum in de module die u het best uitkomt

Stap 4: bevestiging en informatie  

Na het voltooien van uw bestelling ontvangt u een bevestigingsmail met alle relevante informatie, inclusief de datum en tijd waarop u uw Zwitserse franken kunt ophalen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen of te bellen.   

Stap 4: bevestiging en informatie  

Stap 5: ophalen van uw Zwitserse franken

Op de afgesproken datum en tijd bezoekt u het door u gekozen kantoor. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen. Ophalen gaat snel, discreet en veilig.

Stap 5: ophalen van uw Zwitserse franken

Hoeveel Zwitserse franken kunt u vooraf bestellen? 

Het bedrag aan Zwitserse frank dat u van tevoren bestelt, is belangrijk voor uw reiservaring. De hoogte ervan hangt af van hoelang de reis duurt, waar u verblijft en welke reisactiviteiten u voor ogen heeft.

We geven u hieronder enkele tips die kunnen helpen bij het bepalen hoeveel euro’s u het beste kunt omwisselen voor Zwitserse valuta. Zodat u zorgeloos van uw reis naar dit mooie Alpenland kunt genieten. 

Background,Of,The,Different,Swiss,Francs,Banknotes

Tips voor het vooraf bestellen van Zwitserse franken

1. Begrijp uw uitgavenpatroon  
Het is belangrijk te weten hoeveel u waaraan uitgeeft tijdens uw reis. Dit uitgavenpatroon hangt onder andere af van het transport, type accommodatie, maaltijden, de attracties die u wilt bezoeken en overige aankopen zoals zaken om mee terug te nemen, zoals lokale lekkernijen en specialiteiten.
  
2. Een buffer aanhouden  
Niemand kan van tevoren tot op de euro nauwkeurig voorspellen hoeveel een vakantie uiteindelijk zal kosten, dus doet u er altijd goed aan om extra geld mee te rekenen, voordat u franken bestelt. Zo zorgt u ervoor dat u geen Zwitsers geld tekortkomt op uw vakantie.  

Wintersport Zwitserland

3. Meerdere betaalmethoden  
Het is verstandig om op vakantie via meerdere methoden te kunnen betalen, wanneer nodig. Zo zijn een creditkaart en bankpas altijd handig, zoals bij hotelovernachtingen. Let er wel op dat er bij deze alternatieve betaalmethoden ook transactiekosten en commissiekosten bij kunnen komen. Wees daarom op de hoogte van eventuele transactiekosten of valutawisselkosten wanneer u deze kaarten in het buitenland gebruikt.  
  
4. Laat u informeren   
Het is dus belangrijk om vooraf goed geïnformeerd, voordat u wisselt. Onze ervaren medewerkers kunnen met u meedenken en u helpen mee te denken hoeveel Zwitsers geld u van tevoren kunt wisselen. Zo bent u een stap dichter bij een aangename reis!

Zwitserse franken

Waarom van tevoren Zwitserse franken bestellen verstandig is

Een goede voorbereiding wanneer u op reis gaat is altijd verstandig. Dat geldt ook voor uw uitgaven ter plaatse.

Onder een goede voorbereiding valt ook het vooraf wisselen van een bedrag aan Zwitserse valuta.
Daarom noemen we hieronder enkele belangrijke overwegingen die hierbij spelen.  

Van tevoren Zwitserse franken bestellen

Voordelen van euro’s wisselen voor Zwitserse franken voor u vertrekt

Zeven van de belangrijkste overwegingen bij vooraf wisselen, hebben we hier voor u uitgelicht.

 • U kunt bij aankomst in Zwitserland meteen van uw verblijf genieten: bij aankomst op de luchthaven of het treinstation kunt u meteen verder. U hoeft niet eerst naar een drukke geldautomaat of wisselinstelling. Die op die plaatsen over het algemeen ook nog duurder zijn.
 • Flexibiliteit: ongebruikte franken kunt u na uw reis net zo makkelijk bij één van onze vestigingen terug wisselen voor euro’s. U kunt dus gerust uw budget iets ruimer zetten voor extra zekerheid.
 • Betrouwbaarheid: Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als betrouwbare wisselinstelling. U kunt met een gerust hart rekenen op onze betrouwbaarheid, expertise en service.
 • Handig voor grotere bedragen: voor zakelijke reizigers of grotere uitgaven, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid.
 • Koersschommelingen: wisselkoersen kunnen dagelijks fluctueren, waardoor u een andere koers kunt krijgen dan toen u wisselde. Dit kan in uw voordeel of nadeel werken.
 • Commissie: bij het wisselen van Zwitserse franken wordt door alle wisselbureaus een commissie in rekening gebracht. 
 • Extra kosten: ongebruikte Zwitserse valuta terug wisselen naar euro’s brengt altijd opnieuw wisselkosten met zich mee. 

Wat kunt u doen met Zwitserse franken die over zijn na uw reis?

Heeft u bij terugkomst nog Zwitserse franken over? Dan kunt u ervoor kiezen ze te bewaren of terug te wisselen voor euro’s.

Het is belangrijk een weloverwogen beslissing te nemen, die in uw voordeel werkt. Hieronder hebben wij een lijst voor u samengesteld met de voor- en nadelen van het vooraf wisselen van uw euro’s naar Zwitserse franken.

Huisjes langs rotswand vakantie Zwitserland

Optie 1: Zwitserse franken terug wisselen voor euro’s  
Als u niet van plan bent binnenkort weer naar Zwitserland te reizen, is het waarschijnlijk verstandig om overgebleven franken terug te wisselen naar euro’s. Zo heeft u geld om te besteden. Let er wel op dat wisselkoersen fluctueren. Er kan dus een andere wisselkoers gelden op het moment dat u uw franken weer terug wisselt.  
 
Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen  
Zoals aangegeven, kan het heel verstandig zijn uw Zwitsers geld te houden, wanneer u binnenkort van plan bent weer naar dit mooie land te reizen. Dit scheelt ook in de kosten van het opnieuw inwisselen.
 
De overwegingen bij het maken van uw keuze   
Wij hebben een aantal overwegingen genoemd om wel of niet uw overgebleven Zwitserse franken terug te wisselen, zoals toekomstige reisplannen naar het land, of fluctuerende wisselkoersen ten opzichte van andere munteenheden zoals de euro.
 
Er kan ook een andere reden zijn om buitenlandse valuta zoals franken bij terugkomst weer in te wisselen voor euro’s. Namelijk wanneer er binnenkort nieuwe coupures of biljetten van Zwitserse franken worden uitgebracht, die de huidige vervangen. U kunt dan niet meer met de oude biljetten betalen.
 
Ons advies 
Wilt u een weloverwogen beslissing nemen uw Zwitserse valuta terug te wisselen of juist te houden en heeft u daarbij hulp nodig? De specialisten van Goudwisselkantoor denken graag met u mee over uw situatie en de keuze die daarbij past. Met meer dan 140 kantoren zijn we altijd bij u in de buurt.  

Veilig en betrouwbaar Zwitserse franken wisselen

Vertrouwen en gemak vormen de hoekstenen van onze service. Ervaar zelf waarom zowel zakenreizigers als vakantiegangers steeds weer voor Goudwisselkantoor kiezen om voor hun reis Zwitserse franken en andere valuta te wisselen.

Ontdek de mogelijkheden die uw verblijf tot een ontspannen ervaring zullen maken. Stap daarom vrijblijvend binnen bij één van onze kantoren. Een aangenaam en zorgeloos verblijf in Zwitserland begint bij ons.  

Zwitserse franken bestellen
Zwitserse franken wisselen zakenreis Zwitserland

Waarom Zwitserse Franken wisselen bij Goudwisselkantoor

 • Onze kantoren zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
 • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
 • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
 • Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

De meest gestelde vragen over het wisselen van Zwitserse franken

Waar kan ik Zwitserse franken kopen voor mijn euro’s? 

Zwitsers geld koopt u het best vóór uw vertrek. Dit kan eenvoudig via de online bestelmodule van Goudwisselkantoor.

Kan ik in Zwitserland met euro’s betalen?

Zwitserland zit niet in de Eurozone en heeft als munteenheid de Zwitserse frank. Sommige plekken in Zwitserland accepteren wel euro’s als betaalmiddel. Maar u krijgt het wisselgeld in franken terug. Bovendien bent u afhankelijk van de wisselkoers die men daar hanteert. Deze kan ongunstiger zijn dan wanneer u voor vertrek had gewisseld.

Waarom Zwitserse franken kopen?

Het is verstandig een budget aan Zwitserse franken te bestellen voordat u op reis gaat, dan bent u goed voorbereid en kunt u bij aankomst al genieten van uw verblijf in Zwitserland.

Hoeveel kost 1 Zwitserse frank?

De wisselkoers voor de Zwitserse frank varieert per dag. Kijk daarom in onze bestelmodule hoeveel 1 Zwitserse frank kost.

Kan ik gewoon pinnen in Zwitserland?

Betalen met uw pinpas kan in Zwitserland in de meeste winkels en restaurants en u kunt met uw bankpas pinnen bij geldautomaten. Houd er wel rekening mee dat dit dat er bij elke transactie extra kosten bij kunnen komen.