Timed veiling
Gouden American Eagle verkopen

Gouden American Eagle verkopen

Heeft u een gouden American Eagle munt in uw bezit en wilt u deze verkopen? De gouden American Eagle is de beleggingsmunt van de Verenigde Staten. De munt is later ontstaan dan de andere bekende gouden beleggingsmunten. President Reagen vond dat Amerika – net als Canada en Zuid-Afrika – ook een eigen gouden beleggingsmunt moest hebben. In 1986 werden de eerste ‘Golden Eagles’ uitgegeven, geslagen van goud uit eigen bodem.

Gouden American Eagle verkopen?

Wilt u één of meer American Eagles verkopen? Goudwisselkantoor betaalt een reële prijs voor uw munten.  En als u uw munten verkoopt, betalen we u direct uit. Contant of per bank (grote contante geldbedragen alleen mogelijk in overleg).

Maak een afspraak > | Vind een kantoor >

American Eagle: Amerika’s trots

De Amerikaanse zeearend siert de gouden beleggingsmunt. De ‘Eagle’ is hét nationale symbool van Amerika. De majestueuze vogel wordt geflankeerd door de woorden ‘In God we trust’. Op de keerzijde staat de eveneens bekende ‘Lady Liberty’. Het symboliseert de vrijheid in de Verenigde Staten.

De Eagle-munten

De gouden American Eagle is in verschillende waardes uitgegeven. Ook deze gouden munt is een wettig betaalmiddel. De munt is echter niet bedoeld voor circulatie maar voor beleggers en verzamelaars. Er zijn 4 varianten van de munt:

  • 1 troy ounce
  • 1/2 troy ounce
  • 1/4 troy ounce
  • 1/10 troy ounce

Taxatie van Gouden American Eagle bij u in de buurt

Kom eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak. Verkoopt u uw munten? Dan betalen we u direct contant uit.

Maak een afspraak > | Vind een kantoor >

Gouden American Eagle verkopen