Gouden Britse Sovereign verkopen

Gouden Britse Sovereign verkopen

Bezit u een gouden Britse Sovereign en wilt u deze verkopen? Bij Goudwisselkantoor bent u aan een vertrouwd adres. Al meer dan 40 jaar kopen en verkopen we gouden munten. Ook voor uw gouden Sovereigns bieden we een serieuze prijs. En we betalen u direct uit als u ze verkoopt. Ga daarom naar het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor voor een vrijblijvende taxatie van uw munten.

Gouden Sovereign van vroeger

De Sovereign is de bekende gouden munt van Groot-Brittannië. Het is een munt met veel geschiedenis. Al in de 15e eeuw werd in Engeland de gouden Sovereign geïntroduceerd. Deze munt was gekoppeld aan de Britse Pond en had toen een waarde van 1 pond. De munt wordt daarom ook wel de ‘Gouden Pond’ genoemd.

“Nieuwe” gouden pond

De gouden Pond of Sovereign zoals we die nu kennen wordt sinds 1817 uitgebracht. Veel van deze gouden Sovereigns worden voornamelijk voor beleggingsdoeleinden gebruikt. Slechts enkele exemplaren zijn interessant voor de verzamelaar. Verschillende portretten van de regerende vorsten sierden de voorzijde. De meeste recente uitgave is die van ‘Elizabeth II Crowned Head’. De keerzijde van de gouden pond toont St. George te paard die de draak verslaat. Mede dankzij de lange staat van dienst is gouden pond een bekende en vertrouwde beleggingsmunt geworden in Europa en daarbuiten.

Vrijblijvende taxatie

Overweegt u uw gouden Sovereign te verkopen? Dat is een verstandige keuze, want de goudprijs staat historisch hoog. Uw Sovereigns kunnen dan ook veel opleveren. Kom eens langs bij één van onze kantoren bij u in de buurt. We taxeren uw munten vrijblijvend én gratis. U kunt bij ons terecht zonder afspraak en bent van harte welkom.

Gouden Britse Sovereign verkopen