Cartier Ballon Bleu

Cartier Ballon Bleu

Cartier Ballon Bleu verkopen bij Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Ballon Bleu horloges. Heeft u een Cartier Ballon Bleu horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Ballon Bleu.

Vertrouwd uw Cartier Ballon Bleu horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van Cartier goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Cartier Ballon Bleu horloge, mits deze in goede staat is. Een Cartier Ballon Bleu horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrondinformatie van uw Cartier Ballon Bleu horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Ballon Bleu horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Ballon Bleu. Een horloge wat veel te jong is voor vintage. Maar wel een plek kent op de gebruikte markt. Als u uw Cartier Ballon Bleu horloge niet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Ballon Bleu horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

Cartier Ballon Bleu, een moderne klassieker

De meeste mensen zullen misschien even vreemd kijken als ze voor de eerste keer de Cartier Ballon Bleu zien. Het horloge heeft een aparte stijl die nog nooit eerder vertoond is en veel moderne invloeden kent. Toch is deze horloge collectie van het Franse juweliershuis Cartier inmiddels erg populair. Ook heeft het de harten gewonnen van zelfs hele bekende persoonlijkheden. Cartier verraste de horlogewereld voor het eerst met deze collectie in het jaar 2006, wat dus nog minder dan 20 jaar geleden is. Het huis wilde iets compleet anders. Even afwijken van de tradities. Maar toch wel iets neerzetten wat niet meer weg te denken is. Immers zijn collecties als de Tank, Santos en Pasha zo ooit ook ontstaan. Cartier wilde dus eigenlijk een moderne klassieker op de markt zetten, een nieuwe traditie beginnen. Dit is meer dan geslaagd.

Het moderne design van de Cartier Ballon Bleu

Voor het ontwerp van de Ballon Bleu is Cartier in veel opzichten afgeweken van de klassieke modellen die we vaak van het merk zien. Toch is er aan een aantal typische Cartier elementen wel vastgehouden. We moeten dan denken aan de kroon met een blauwe steen die cabochon geslepen is. Maar ook de Romeinse cijfers op de wijzerplaat die natuurlijk voor Cartier heel typisch zijn en ook passen bij het elegante karakter van het merk. De Ballon Bleu is vooral een heel rond model, wat ook verklaart waarom het deze naam draagt. Ballon Bleu is namelijk Frans voor blauwe ballon. Dat is wat natuurlijk de ronde en luchtige vorm van deze horlogesbeschrijft. Ronde horloges passen overigens weer niet zo in het DNA van Cartier. Dit omdat de firma er alles aan gedaan heeft door de jaren heen om vooral geen ronde horloges te maken.

De Cartier Ballon Bleu is niet zomaar rond

Misschien dat de Ballon Bleu dan ook niet zomaar rond is. Maar rond op een bijzondere manier. Want als we naar de kast kijken zien we een ronde kast die wel een beetje opgeblazen lijkt. Alsof er in de rand wat lucht geblazen is. Aan de rechterkant zien we dan nog een klein lusje, waar de kroon als het ware in zit en beschermd wordt door de buitenrand daarvan.  We zien dit systeem voor de kroon overigens ook terug op de Cartier Tank Anglaise. Het geeft meer draagcomfort omdat de drager de kroon eigenlijk nauwelijks aan de pols voelt. De wijzerplaat heeft dus Romeinse cijfers zoals typisch is voor Cartier. En we zien een lichte guilloche van cirkels daaronder heel subtiel aangebracht. Een datumvakje op 3 uur en meestal geblauwde wijzers. We zien het vaakst een witte wijzerplaat. Maar toch zijn er ook andere kleuren verschenen. We zien zowel versies aan leren- als stalen banden en materialen als geelgoud, roségoud, platina en staal of mengelingen daarvan zien we terug in de verschillende modellen. De modellen zijn in verschillende afmetingen zoals 28, 33, 36, 37 en zelfs 42 millimeter. Naast de versie met tijd en datum zijn er ook zogenaamde “time only” modellen uitgebracht.

De techniek van de Cartier Ballon Bleu

Als we kijken naar de techniek van de Ballon Bleu zien we dat dit vergelijkbaar is met andere Cartier horloges. Het Franse juweliershuis concentreert zich natuurlijk vooral op het design van een horloge en de techniek komt op nummer twee. Dit wil niet zeggen dat de techniek niet goed op orde is, in tegendeel zelfs. Cartier heeft haar eigen productie in Zwitserland waar alle horloges gemaakt worden. Ze ontwikkelen er zelf uurwerken of kopen die in bij gerenommeerde Zwitserse fabrikanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fabrikant als ETA die zeer hoge kwaliteit produceert. De Ballon Bleu is verkrijgbaar als mechanisch horloge en als Quartz horloge. De Quartz horloges zijn dan meestal zogenaamde “time only” horloges en daar zien we geen datumfunctie. De mechanische horloges zijn automatische uurwerken en hebben wel een datumfunctie. We zien dat in vooral de grotere modellen, die voor mannen bedoeld zijn, mechanische uurwerken gebouwd worden en in de kleine modellen Quartz. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat het makkelijker is om in hele kleine kasten Quartz uurwerken te bouwen. Mechanische uurwerken maken een horloge al snel zwaarder en hebben meer ruimte nodig.

De Cartier Ballon Bleu is geliefd bij toekomstige Koningin van de toekomst en de modekeizer van het verleden

De moderne klassieker Cartier Ballon Bleu heeft in minder dan 20 jaar toch wel veel fans gekregen. Man, vrouw, jong, oud en onbekend of beroemd, het zit allemaal in de fanclub van de Ballon Bleu. Het horloge kent twee hele bekende liefhebbers die allebei van zo ongeveer koninklijke allure zijn. Denk hierbij aan Hare Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Cambridge, ook wel bekend als Prinses Kate en de toekomstige Koningin van Groot-Brittannië. Zij draagt een stalen versie in een wat kleiner formaat met een witte wijzerplaaten deze zit haast altijd om haar pols. Die andere beroemdheid is Garavani Valentino die natuurlijk niet echt van koninklijke bloedde is, maar wel de onofficiële modekeizer. Hij heeft bovendien veel Koninklijken gekleed in het verleden. Valentino heeft een gouden versie in vermoedelijke 36 of 42 millimeter met een witte wijzerplaat. Deze past goed bij zijn dikke gouden armband die hij ernaast draagt.

Hoewel het horloge te jong is voor vintage, zien we het toch veel terug op de gebruikte markt en op veilingen. Daar zijn veel Cartier liefhebbers of horlogeverzamelaars naar de verschillende modellen op zoek. Wellicht komt ook de Ballon Bleu net als andere Cartier klassiekers op het punt dat het niet meer weg te denken is uit de catalogus. Dan wordt het de moderne klassieker zoals Cartier het horloge bedoelde.

Uw Cartier horloge verkopen?

Lees meer over Cartier

Cartier Trinity >| Cartier Santos 100 > | Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Tank Americaine >  | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo >Cartier Tank Anglaise > | Cartier Panthere > | Cartier Tortue > 

Uw Cartier horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs