Onze Goudwisselkantoren zijn geopend en we heten u welkom!

Cartier Tank Solo

Cartier Tank Solo

Cartier Tank Solo

Cartier Tank Solo bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Cartier aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Cartier Tank Solo horloges zeer regelmatig tussen. Een sub-collectie van Cartier Tank, wat zonder twijfel de meest bekende horlogecollectie is van dit Franse juweliershuis. Deze horloges hebben een tijdloos elegant design. Ze worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Cartier. Bij zowel de nieuwe als nieuw gebruikte horloges vinden we ze veel terug. Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt. En dat u te maken heeft met een expert bij het inleveren.

VIND EEN KANTOOR >

Vertrouwd uw horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van Cartier goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Uw Cartier Tank Solo direct verkopen?

Bent u in het bezit van een Cartier Tank Solo horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de iconische horlogecollectie Cartier Tank Solo.

De Cartier Tank Solo, het horloge die het dichtst bij de originele Tank komt

De Cartier Tank Solo is een redelijk jonge sub-collectie van de Cartier Tank. Echter komt dit model qua design wel het dichtste bij de allereerste Tank. De sub-collectie werd in 2004 voor het eerst geïntroduceerd door Cartier. En dat na jaren van vele soorten Tank horloges in allerlei ontwerpen. Zo was er al de Tank Française, Tank Anglaise, Tank Americaine, Tank Chinoise en een aantal anderen. Al deze horloges hadden wel het basisontwerp van de Tank. Maar ze kwamen nooit zo dicht meer bij het originele ontwerp. Dat originele ontwerp was vrij minimalistisch, maar wel enorm elegant. De Tank Solo moest dat karakter terugbrengen in de Tank collecties. Na de introductie in 2004, waar de horloges uitsluitend met een Quartz uurwerk te krijgen waren, werd er in 2012 nog een versie met een automatisch uurwerk geïntroduceerd. Ook kwam er nog een Tank Solo XL, die wat groter was dan de normale Tank Solo.

Het ontwerp van de Cartier Tank Solo

De Tank Solo komt dus het dichtste bij het ontwerp van de originele Tank. Dit betekent dat ook dit horloge weer door de beroemde Renault FT-17 tank van het Franse leger in de Eerste Wereldoorlog geïnspireerd is. We zien dus de rechthoekige kast met de uitstekende pootjes bij de bandaanzet. Door die uitstekende pootjes lijkt het alsof de twee zijkanten een geheel zijn. Dat moeten dan ook de rupsbanden van een tank voorstellen. Het midden van de kast, waar de wijzerplaat in zit, en het saffierglas moet de body voorstellen. Aan de zijkant is er uiteraard de beroemde Cartier kroon. Daarin is een cabochon geslepen blauwe steen ingelegd. Het horloge kan aan zowel een leren- als een stalen band zitten. De afmetingen van de normale Cartier Tank Solozijn 31 bij 24,4 millimeter en 5,5 millimeter dik.

Naast deze versies is er ook nog een Tank Solo XL die, zoals de naam al aangeeft, een behoorlijk stuk groter is. Om precies te zijn wel 10 centimeter. Dan is er nog een iets grotere versie van 34,8 bij 27,4 millimeter en met dezelfde dikte. We zien dan afmetingen van 41 bij 31 millimeter. Hoewel dat voor een Cartier Tank horloge vrij groot is, wordt dit horloge toch door zowel mannen als vrouwen gedragen. Alle Tank Solo horloges hebben de typische Cartier wijzerplaat met Romeinse cijfers. In het midden de minuten aanduiding, die een treinrails ontwerp heeft. De horloges zijn uitgevoerd in staal, rosé goud of geelgoud. Welk metaal het ook is, het dekseltje aan de achterkant is echter altijd van staal. De wijzers zijn meestal geblauwd, wat ook wel weer een typisch Cartier design-element is. Afhankelijk van of het horloge Quartz is of automatisch, zien we een derde wijzer en een datumaanduiding. Dit zien we ook slechts bij de automatische horloges.

De Techniek van de Cartier Tank Solo

Technisch is de Cartier Tank Solo misschien geen hoogstandje, het zit welk goed in elkaar. De normale Cartier Tank Solo is uiteraard slechts in Quartz uitgevoerd. Dit is niet geheel ongewoon bij zogenaamde juweliershorloges. De focus ligt vaak vaker op het uiterlijk dan op de techniek. We zien dan ook dat deze horloges maar twee wijzers hebben, waardoor er geen tikkende secondewijzer zichtbaar. Dit duidt vaak op Quartz. De gedachte hierachter is waarschijnlijk niet om te verbergen dat het een Quartz horloge is, maar wel om het horloge niet goedkoper over te laten komen. Overigens waren heel vroeger bijna alle horloges, zelfs mechanisch, maar met twee wijzers en daarmee erg elegant. De Quartz uurwerken zorgen ook voor een mooie instapprijs bij de Cartier Tank horloges. Dit maakt het dan weer aantrekkelijk voor mensen die bijvoorbeeld net beginnen met het verzamelen van horloges. De Quartz uurwerken zijn overigens wel Zwitsers en ze gaan ook jaren mee. Over de kwaliteit hoeft men zich dan ook zeker geen zorgen te maken.

Bij de Tank Solo XL wordt wel een automatisch uurwerk aangeboden. Dit horloge is overigens ook een stuk groter. Het is dus ook makkelijker om er een automatisch uurwerk in te bouwen. Het uurwerk dat we in de Cartier Tank Solo XL zien is het kaliber 049 van Cartier zelf. Dit uurwerk is gebouwd op een ETA basis, maar wel door Cartier verder gemodificeerd en opgebouwd. Als extraatjes op de automatische Tank Solo XL zien we ook direct een datumaanduiding op 6 uur. En we hebben plots een secondewijzer. Alle Cartier Tank Solohorloges zijn tot 30 meter waterdicht. Dat is zeker niet slecht voor een zogenaamde ‘’dress watch’’.

De Cartier Tank Solo is zowel bij beginners als bij gevorderde horlogeverzamelaars populair

De Cartier Tank Solo is qua prijs erg aantrekkelijk als instapmodel. Maar het model is ook zeker bij gevorderde verzamelaars en dragers populair. We zien het horloge daarom niet op de vintage markt, omdat het daarvoor nog te jong is. Maar op de nieuw gebruikte markt zijn er veel exemplaren te vinden. Het horloge heeft ook een aantal beroemde liefhebbers, zoals bijvoorbeeld Hare Majesteit Koningin Maxima. Die wordt regelmatig met dit horloge gespot. Ook is bekend dat modeontwerper Ralph Lauren er vaak een draagt.

Een klassieker die altijd tijdloos zal blijven

Met een basisontwerp dat meer dan 100 jaar geleden ontworpen is, en nooit populariteit verloren heeft, zit men eigenlijk altijd goed. Het horloge is tijdloos en zal tijdloos blijven. Dit ontwerp zou zomaar eens de 200steverjaardag kunnen halen. En of dit horloge nu casual of bij chique avondkledij of een kostuum gedragen gaat worden, het zal altijd passen. Dit laat misschien ook wel de kracht zien van dit iconische ontwierp. Het ontwerp dat Louis Cartier meer dan 100 jaar geleden in het leven riep.

Uw Cartier verkopen?

Uw Cartier horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs