Cartier Trinity

Cartier Trinity

Cartier Trinity verkopen bij Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Trinity horloges. Heeft u een Cartier Trinity horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Trinity.

Vertrouwd uw Cartier Trinity horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van Cartier goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Cartier Trinity horloge, mits deze in goede staat is. Een Cartier Trinity horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrondinformatie van uw Cartier Trinity horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Trinity horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Trinity. Een horloge dat misschien iets te jong is voor vintage. Maar wel een plek kent op de gebruikte markt. Vaak gezocht door sieradenverzamelaars in plaats van horlogeliefhebbers. Als u uw Cartier Trinity horloge niet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Trinity horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

Cartier Trinity, het horloge van vriendschap, trouw en liefde

De Cartier Trinity is een van de oudste sieradencollecties van het Franse juweliershuis Cartier. Louis Cartierlegde er zelf de hand aan bijna honderd jaar geleden. Hij wilde drie hele belangrijke waarden in het leven verwerken in een ring. Deze waarden zijn vriendschap, trouw en liefde. Hij wist dit uit te beelden door drie ringen in elkaar te laten grijpen waar de witgouden ring voor vriendschap stond. De geelgouden voor trouw en de roségouden voor liefde. Door de jaren heen is er veel bijgekomen in de Trinity collectie. Naast de klassieke ringen, en een van de objecten daarvan zijn ook horloges. Het kan daarmee in het rijtje juweliershorlogesgevoegd worden die Cartier door de jaren heen gemaakt heeft. Helaas vinden we het horloge niet meer in de laatste catalogussen van Cartier maar wel veel op de gebruikte horlogemarkt.

Het design van de Cartier Trinity

Het ontwerp van het Cartier Trinity horloge is uiteraard in de meeste gevallen heel vergelijkbaar met die van de sieraden. Zo zien we het vaakst een ronde versie waar de kast bestaat uit die in elkaar grijpende ringen. Vaak ook met die drie kleuren goud; witgoud, geelgoud en roségoud. Die staan dus voor vriendschap, trouw en liefde. De kast bestaat natuurlijk niet echt uit drie ringen, maar is gevormd als die drie ringen. Qua wijzerplatenis er veel diversiteit te vinden door de jaren heen. Uiteraard speelt de klassieke Cartier wijzerplaat een rol met de Romeinse cijfers en witte ondergrond. Maar we zien ook paarlemoeren wijzerplaten waar de tijdsaanduiding door middel van diamantjes gedaan wordt. Versies met guilloche komen we ook nogal eens tegen of in sommige gevallen zelfs de 3 kleuren goud verwerkt als kleine boogjes op de wijzerplaat.

We zien eigenlijk altijd twee wijzers en van een datumvakje is geen sprake. Qua materialen voor de kast zien we natuurlijk die drie kleuren goud, maar er zijn ook versies volledig uit geelgoud gemaakt evenals uit witgouden roségoud. Sommige versies hebben nog geslepen diamantjes gezet in de kast. Aan de zijkant wel gewoon de typische Cartier kroon met een blauwe cabochon geslepen steen. We zien zowel metalen banden als leren banden aan de Trinity horloges. De afmetingen van deze horloges zijn meestal 26 millimeter wat klein is en dus vooral bedoeld voor dames.

Vierkante versies van de Cartier Trinity

Wie zal gaan zoeken op Cartier Trinity horloges zal naast de beroemde ronde versie ook een aantal vierkante versies tegenkomen. Deze zijn overigens niet allemaal uit de Trinity collectie. In de tijd dat Cartier succesvol was met de zogenaamde ‘’Must de Cartier’’ uitgaves (horloges die wat betaalbaarder waren), werd er ook een Tank Trinity horloge uitgebracht. Dit was een Cartier Tank met de drie kleuren goud op de wijzerplaat. Een eerbetoon aan de Trinity als sieradencollectie vermengd met het meest beroemde horloge van het Franse juweliershuis.

De andere vierkante versie is eerder achthoekig. Deze is wel uit de Trinity collectie zelf en is in verschillende uitvoeringen gemaakt. Versies met de drie kleuren goud, compleet gouden versies in geelgoud, witgoud en roségoud. En ook versies met diamanten. We zien typische witte Cartier wijzerplaten met Romeinse cijfers maar ook guilloche platen. En wijzerplaten waar de drie kleuren goud op zitten. De meest exclusieve versie is waarschijnlijk waar de hele wijzerplaat met diamanten bezet is. Ook dit horloge heeft altijd twee wijzers en geen datumvakje. Interessant is dat we hier een kroon zien in de vorm van een boutje net als bij de Santos. Uiteraard met een cabochon geslepen blauwe steen. Nog interessanter is dat de kroon net als bij de Ballon Bleu en de Tank Anglaise als het ware ingebouwd zit in de rand van de kast. Hierdoor is de kroon goed beschermd en geeft het meer draagcomfort. Zodat de kroon niet aan de pols gevoeld wordt. Deze horlogeszijn uitgevoerd met zowel leren- als metalen banden. De afmetingen van deze horloges zijn meestal 24 millimeter en dus ook weer vooral bedoeld voor dames omdat het erg klein is.

De techniek van de Cartier Trinity horloges

Cartier is van oorsprong een juweliershuis. Daarom komt de niet de techniek maar het ontwerp op de eerste plek. Toch is de techniek altijd wel goed op orde bij Cartier en produceren zij veel in hun eigen productie in Zwitserland. Wat ze niet zelf produceren, kopen ze in bij gerenommeerde Zwitserse producenten zoals bijvoorbeeld ETA. De Trinity is een echt juweliershorloge en we zien daar dus ook geen mechanische uurwerken in. Er is bij deze horloges heel bewust voor Quartz gekozen. Dit omdat het makkelijk in de hele kleine kasten te verwerken is. Een verfijnd ontwerp als de Trinity mag ook niet zwaar worden. Dus is Quartz echt een uitkomst, aangezien deze uurwerken vaak licht zijn. De Quartz uurwerken zijn wel van een uiterst hoge kwaliteit en Zwitserse makelij.

Een horloge voor de sieraden verzamelaar

Hoewel het Cartier Trinity horloge een prachtig gemaakt horloge is met veel verfijnde elegantie, zal het misschien niet direct in trek zijn bij de horlogeverzamelaar. Een sieradenverzamelaar zal het des te interessanter vinden. Het kan passen bij de sieraden uit de Cartier Trinity collectie die de verzamelaar al bezit. Dit zal ook het geval zijn voor mensen die veel Trinity sieraden dragen en graag consistent blijven in hun stijl. We zien daarom het Cartier Trinity horloge nog vaak op veilingen voorbij komen en op de gebruikte markt is het ook erg in trek. Het verhaal achter de collectie maakt het ook nog eens een heel romantisch stuk. Iets wat goed zou dienen als een cadeau. Een cadeau op romantische momenten zoals een huwelijksjubileum, een verloving of gewoon zomaar. Wellicht vaak omdat de gever die drie belangrijke levenswaarden van Louis Cartier deelt; vriendschap, trouw en liefde.

Uw Cartier horloge verkopen?

 

Meer lezen over de specifieke Cartier horloges?

Cartier Santos 100 >| Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Tank Americaine >  | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo > |

Cartier Tank Anglaise > | Cartier Panthere > | Cartier Tortue >

Uw Cartier horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs