Cartier Santos Dumont

Cartier Santos Dumont

Cartier Santos Dumont

Cartier Santos Dumont verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Santos Dumont horloges. Heeft u een Cartier Santos Dumont horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopendoor een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Santos Dumont.

Maak een afspraak   of kom langs

Vertrouwd uw Cartier Santos Dumont horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Cartier Santos Dumont goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Cartier Santos Dumont horloge, mits deze in goede staat is. Een Cartier Santos Dumont horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk. 

Achtergrondinformatie van uw Cartier Santos Dumont horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Santos Dumont horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Santos Dumont. Een horloge te jong is voor de vintage markt maar een sterke plek heeft op de gebruikte markt. Het verhaal achter het Cartier Santos Dumont horloge is indrukwekkend en toonaangevend voor de geschiedenis van Cartier. Als u uw Cartier Santos Dumont horlogeniet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Santos Dumont horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met Cartier Santos Dumont horloges en deze vaak al snel herkennen.

De Cartier Santos Dumont, eerbetoon aan de man voor wie dit horloge ooit gemaakt werd.

Het Cartier Santos Dumont horloge is een sub-collectie uit de Santos serie. Hij komt qua design het dichtste bij de eerste Santos die ooit gemaakt is. Het horloge kwam uit in 2019 en werd gepresenteerd op de beroemde horlogebeurs SIHH in Geneve. Hiermee kwam na decennia de Santos weer terug bij haar originele ontwerp. Zagen we in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 de Santos meer dat industriële ontwerp krijgen met grotere schroeven en een boutje als kroon. Iets wat vooral bij de Galbee sterk uiting kreeg. Bij de Santos Dumont ging Cartier weer terug naar het elegantere design. Daar waar de schroeven subtieler werden en de kroon weer een echte elegante kroon werd. Uiteraard nog wel met de blauwe cabochon geslepen steen. Misschien qua afmetingen dan wat groter. Maar verder eigenlijk het horloge wat Alberto Santos-Dumont om zijn pols kreeg van zijn goede vriend Louis Cartier.

Het ontwerp van de Cartier Santos-Dumont

De Cartier Santos-Dumont is dus qua ontwerp sterk geïnspireerd op het allereerste Cartier Santos horloge ooit. Misschien is geïnspireerd eigenlijk niet het juiste woord. We kunnen stellen dat het gewoon het originele ontwerp is. Wat zich onderscheid zijn echter de schroeven. Die zijn bij deze versie toch wel iets duidelijker aanwezig zijn dan bij de allereerste versie. Echter zijn de schroeven door de jaren heen dan ook een kenmerk van de Santos collectie geworden. En kunnen deze niet meer weggedacht worden. Geëxperimenteerd met andere vormen werd er bij deze collectie niet. Cartier had inmiddels ontdekt dat de Santos altijd een vierkant/rechthoekige vorm moest hebben. En dus zien we die kast met de beroemde bezel en de schroeven. De wijzerplaat is een typische Cartier wijzerplaat met Romeinse cijfers. Meestal in wit uitgevoerd alhoewel er ook zilveren, gouden en zwarte zijn op sommige versies. Ook zien we op veel versies de mooie geblauwde wijzers terug, wat ook zo’n typisch Cartier elementje is. Dit horloge is altijd een tweewijzer horloge, wat slechts uren en minuten aangeeft. Aan de zijkant zien we de klassieke kroon die ingelegd is met een blauwe cabochon geslepen steen. De Cartier Santos-Dumont is uitsluitend uitgevoerd met leren band. De afmetingen zijn 27,5 bij 38,5 millimeter.

Cartier Santos-Dumont XL, de grotere broer

Na de invoering van de Santos-Dumont in 2019 merkte Cartier dat dit ontwerp goed aansloeg. Dat het ontwerp wellicht ook aansloot op de trend van vintage of vintage geïnspireerde horloges rond die tijd. Echter was er nog altijd een groep mensen die gewend was aan wat grotere horloges. Daarvoor was dit model toch echt te klein. Zo kwam Cartier op het idee om een zogenaamde XL versie te maken, die net even wat groter is. Qua basis ontwerp, veranderd er eigenlijk niks. Maar met de afmetingen, 33.6 bij 44.6 millimeter, is hij wel een heel stuk groter. Verder heeft ook dit horloge, net als de gewone Santos-Dumont, de opties voor een stalen-, rosé goud- en tweekleurige versie van goud en staal te bieden. En net als het kleine broertje is dit horloge uitsluitend met leren band uitgevoerd. De dikte van het horloge valt dan weer reuze mee voor een XL versie. Met een dikte van 7,5 millimeter is het horloge maar 0,2 millimeter dikker dan de gewone Santos-Dumont. Iets opvallends als men het verschil met de binnenkant van dit horloge kent.

De techniek van de Cartier Santos-Dumont horloges

Qua techniek is er nog een behoorlijk verschil tussen de gewone Santos Dumont en de Santos Dumont XL versie. Want bracht Cartier de gewone Santos Dumont slechts met een quartz uurwerk uit, in de XL versie kwam een mechanisch uurwerk. Het quartz uurwerk in de gewone Santos Dumont horloges is een bewuste keuze geweest van Cartier. Het was om te zorgen dat er een goed Santos instap model zou komen. Budget technisch is dat wat makkelijker te behalen dan andere Santos modellen met bijvoorbeeld een mechanisch uurwerk. Dit heeft Cartier ook gedaan bij het beroemde Tank horloge. En in een ver verleden met de Must de Cartier collecties, waar zowel de Tank als andere modellen onder vielen toentertijd.

Bij de Santos Dumont XL versie is dus gekozen om, tegen een duurdere prijs ook uiteraard, een mechanisch uurwerk te nemen. Het gaat hier dan om een mechanisch uurwerk dat met de hand opgewonden wordt. Dat is het kaliber 430MC, wat door Cartier in samenwerking met Piaget gemaakt is. Niet een geheel onlogische samenwerking, omdat Cartier en Piaget beiden onderdeel uitmaken van de Richemont groep. Aangezien dit horloge geïnspireerd is op de allereerste Santos. Het is daarmee dus op een vintage horloge gebaseerd. Dat geeft het met de hand opgewonden uurwerk natuurlijk wel het optimale vintage karakter.

Zowel de gewone Cartier Santos-Dumont als de XL versie zijn dan misschien relatief nieuwe horloges. Qua karakter zijn ze zo oud als de Santos collectie zelf. Ze zijn geliefd onder de verzamelaars en Cartier liefhebbers. En ze zijn nu al terug te vinden op de nieuw gebruikte markt, maar ook bijvoorbeeld op veilingen.

Maak een afspraak   of kom langs

Lees meer over Cartier 

Cartier Trinity >| Cartier Santos 100 > | Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Tank Americaine >  | Cartier Tank Solo >Cartier Tank Anglaise > | Cartier Panthere > | Cartier Tortue > 

Eenvoudig uw horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Kom eens langs bij één van onze kantoren in de buurt. Taxeren doen we vrijblijvend, kosteloos en kan zonder afspraak. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen we u direct contant uit. Of indien gewenst per bank.

familie-de-ruiter

Maak een afspraak   of kom langs