Cartier Tank Anglaise

Cartier Tank Anglaise

Cartier Tank Anglaise

Cartier Tank Anglaise verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Tank Anglaise horloges. Heeft u een Cartier Tank Anglaise horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Tank Anglaise.

VIND EEN KANTOOR>>>

Vertrouwd uw Cartier Tank Anglaise horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Cartier Tank Anglaise goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Cartier Tank Anglaise horloge, mits deze in goede staat is. Een Cartier Tank Anglaise horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrondinformatie van uw Cartier Tank Anglaise horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Tank Anglaise horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Tank Anglaise. Een horloge dat wellicht te jong is voor de vintage markt, maar een prominente plek inneemt op de gebruikte en nieuwe markt. Het verhaal achter het Cartier Tank Anglaise horloge is indrukwekkend en toonaangevend voor de geschiedenis van Cartier. Als u uw Cartier Tank Anglaise horloge niet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Tank Anglaise horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de expertsvan het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met Cartier Tank Anglaise horloges en deze vaak al snel herkennen.

De Cartier Tank Anglaise, het eerbetoon aan de flagship in Londen

De Tank Anglaise is een hele jonge sub collectie uit de Cartier Tank familie. Het model kwam uit in het jaar 2012. Hoewel nieuw en zelfs een beetje anders qua design, is het een zeer populair model. Het horloge is de laatste uit het rijtje sub collecties van de Tank met namen die naar een land verwijzen. Ze worden vernoemd naar een land om de drie flagship boetieks van Cartier te eren. Het horloge is zowel voor mannen als vrouwen geschikt om te dragen. Zoals met veel Cartier Tank modellen het geval is.

Flagship boetieks zijn eigenlijk de belangrijkste en grootste boetieks die een merk heeft en vaak op de belangrijkste locaties. Voor Cartier zijn de boetieks in Parijs, Londen en New York het allerbelangrijkste. Misschien niet eens vanwege de omzetten die er gedraaid worden, maar vanuit het historische perspectief gezien. Dit waren namelijk de eerste 3 wereldsteden waar Cartier boetieks opende. Alle drie deze boetieks zitten ook nog in het gebouw waar ze ooit begonnen zijn. En ze hebben nog veel van de originele inrichting. Voor de historische Cartier ervaring moet men dan ook in een van die drie boetieks zijn.

Vertrouwd Cartier Tank design maar toch een beetje anders

De Cartier Tank Anglaise heeft, ondanks het Tank basis ontwerp, toch wel wat ongewone elementen die we nog niet bij andere Tank horloges zagen. Om maar direct met de deur in huis te vallen. De verstopte kroon is natuurlijk een wezenlijk en interessant verschil. Aan de zijkant zien we dat de kroon in een uitgeslepen stukje aan de zijkant geplaatst is. Het is nog altijd gewoon een wieltje met zelfs de blauwe cabochon geslepen steen er op. Echter zit dit wel op een zeshoekig wieltje wat als boutje opgevat zou kunnen worden. Een element dat we ook bij de Cartier Santos bijvoorbeeld terugzien.

De kroon zit echter wel wat dieper in de zijkant van de kast en steekt daarom niet uit, zoals klassieke kronen dat doen. Dit is waarschijnlijk bedacht om de kroon niet direct op de huid te laten drukken en hiermee het draagcomfort te verhogen. Dit design-element ontwikkelt zich overigens langzaam tot een typisch Cartier ontwerp. We zien het dan ook terug in een andere horlogecollectie van het Franse juweliershuis. Deze draagt de naam Ballon Bleu en is voor zowel mannen als vrouwen.

De klassieke Cartier elementen van de Tank Anglaise

De kast van de Tank Anglaise is overigens verder volledig gemaakt naar het basis ontwerp van de Cartier Tank. Zo zien we dus een rechthoekige kast waar de zijkanten wat verder van doorlopen en als bandaanzet dienen. Die twee zijkanten moeten de rupsbanden voorstellen van de Renault FT-17 tank. Dat is waar de inspiratie voor de Cartier Tank horloges vandaan komt. Het midden van de kast is uiteraard de body. We zien in de kast typische Cartier wijzerplaten met Romeinse cijfers en vaak geblauwde wijzers. Dat is ook zo’n typisch Cartier dingetje. Afhankelijk van de uitvoering heeft het horloge twee of drie wijzers en een datum op 3 uur.

De Cartier Tank Anglaise is gemaakt in een veelvoud aan materialen. Zoals staal, geelgoud, rosé goud en eventueel zijn sommige horloges bezet met diamanten. De stalen band is een populaire optie bij dit horloge. Maar toch zien we ook de leren band met enige regelmaat. Naast de klassieke uitvoering is er ook nog een XL uitvoering die wat groter is. Denk dan aan afmetingen als 37 bij 47 millimeter. Terwijl de klassieke uitvoering afmetingen heeft van 35 bij 25 millimeter.

De techniek van de Cartier Tank Anglaise

Zoals eigenlijk bij alle horloges van Cartier geldt is de techniek niet de eerste prioriteit bij de Tank Anglaise. Het Franse merk heeft haar roots in de juwelierswereld. Dus is het uiterlijke ontwerp het belangrijkst. Slecht zit de techniek bij Cartier horloges dan ook weer niet in elkaar. Er wordt altijd wel gekozen voor degelijke uurwerken, die in samenwerking met bijvoorbeeld ETA gemaakt worden in hun eigen productie in Zwitserland. Zo ook voor de Cartier Tank Anglaise. Daar zien we zowel Quartz- als mechanische uurwerken in van Zwitserse makelij.

Bij de Tank Anglaise XL is er nog wel iets bijzonders te vertellen als het op techniek aankomt. Daar gebruikt Cartier namelijk een uurwerk voor, wat volledig door Cartier in eigen productie gemaakt is. Dit uurwerk is het kaliber 1904MC van Cartier en is een automatisch uurwerk met een datumfunctie.

Een horloge wat zijn naam eer aan doet

Qua stijl en zelfs techniek zien we bij de Cartier Tank Anglaise dat het traditionele ontwerp niet uit het oog verloren is. Maar er is toch mee gespeeld. Hierdoor valt het horloge op zonder dat het iets heel nieuws is. Of niet meer op de Cartier Tank lijkt. En juist dit is iets waarmee het horloge zijn naam eer aan doet. De Engelse stijl is namelijk al eeuwen op deze manier opgebouwd. Een flinke portie traditie, maar dan toch spelen met de kleine details. Waardoor het opvalt en tegelijkertijd dat vertrouwde klassieke stijltje blijft.

Dit maakt het Cartier Tank Anglaise horloge dan ook al een aantal jaren heel populair op zowel de nieuwe- als de gebruikte markt. En misschien zien we het nog niet in de vintage wereld voorbijkomen. Maar potentie om in de toekomst in dat gebied populair te worden heeft het zeker. En of Cartier wel of niet door zal gaan om dit iconische horloge te produceren? Liefhebbers zullen er waarschijnlijk altijd wel naar blijven zoeken. Want het is een heel origineel Cartier Tank horloge, wat eigenlijk niet kan ontbreken in de collectie van een verzamelaar.

Uw Cartier verkopen?

Lees meer over de Cartier horloge collecties:

Cartier Trinity >| Cartier Santos 100 > | Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Tank Americaine >  | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo > | Cartier Panthere > | Cartier Tortue > 

De juiste prijs voor uw horloge?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs