Cartier Tortue
Cartier Tortue horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor
Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Tortue horloges. Heeft u een Cartier Tortue horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Tortue.
Vertrouwd uw Cartier Tortue horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor
De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van Cartier goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.
Achtergrond van uw Cartier Tortue horloge
Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Tortue horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Tortue. Een horloge dat misschien niet zo bekend is, maar wel hoort in het rijtje van Cartier horloges wat al lang bestaat. We vinden de horloges zowel in de gebruikte- als in de vintage marktsegmenten terug. Maar ook is het Cartier Tortue horloge nog gloednieuw te vinden. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.
De Cartier Tortue, een oud horloge met karakter
Het Cartier Tortue horloge is misschien niet zo bekend als bijvoorbeeld de Tank of de Santos. Toch hoort hij wel in het rijtje van die horloges thuis. Het is namelijk een van de oudste Cartier horloges en zelfs ouder dan die zo beroemde Tank. Het horloge is het derde horlogemodel dat Cartier ooit op de markt bracht naast de Tonneau en de Santos en het meest bizarre is dat hij nog altijd in de catalogus van het Franse juweliershuis staat. Dit terwijl het horloge wel minder bekend is dan de Santos en de Tank. Het horloge kwam uit in het jaar 1912 en bestaat dus ook al langer dan 100 jaar. Cartier heeft het jubileum nooit echt gevierd met een jubileum model, zoals dat wel bij de Santos en de Tank gebeurd is. Wel kwamen er in 2012 en 2013 nieuwe Tortuemodellen maar niet specifiek verbonden aan het jubileum. Door de jaren heen zijn er veel mooie versies gemaakt. Het is ook een horloge waar Cartier nog weleens werkte met Grand Complications, zoals bijvoorbeeld de Minute Repeater en de Mono Poussoir in het jaar 1928.
Het ontwerp van de Cartier Tortue
De Cartier Tortue horloges zijn qua design erg interessant en passen volledig in de filosofie die Cartier bij horloge maken graag toepast. De filosofie om zo weinig mogelijk normale ronde horloges te maken maar juist te kiezen voor ongewone vormen. We zien dit dus ook bij de Tortue, die de vorm heeft van een schildpadschild. De naam Tortue is daar vermoedelijk ook van afgeleid aangezien het Franse woord voor schildpad ‘’Tortue’’ is. Dit horloge is dus als het ware de ‘’schildpad’’. De kast is door de jaren heen qua vorm eigenlijk niks veranderd en heeft altijd die zo typische schildpadschild vorm gehouden. Deze werd en wordt uitgevoerd in verschillende materialen zoals geelgoud, witgoud, roségoud en altijd aan een leren band. We zien typische Cartier elementen in het ontwerp terug om te beginnen al bij de wijzerplaat. Deze is uiteraard zo’n typische witte Cartier wijzerplaat met Romeinse cijfers en in een aantal gevallen ook guilloche. We zien ook nog zo’n ander typisch Cartier element op de wijzerplaat. Dat is de zogenaamde minuten treinrails die de minuten aangeeft.
De vele bijzondere versies van de Cartier Tortue
De geblauwde wijzers die het horloge heeft zijn in een uiterst sierlijke- en chique stijl waar een lusje zit aan de bovenkant. Er zijn natuurlijk ook wat complicaties gemaakt zoals maanfases, tourbillons, perpetual calenders, chronografen, world timers en skelleton versies. Daar zien we de wijzerplaten die daarbij horen maar toch wel met die typische Cartier elementen er in. Vooral de prachtige versies met de kleine seconde en datum op tussen 6 en 7 uur zijn erg geliefd. Aan de zijkant van de kast zien we uiteraard een typische Cartier kroon met een blauwe steen die Cabochon geslepen is. Naast de versies waar de kasten uit edelmetaal vervaardigd zijn, zien we ook hele mooie versies waar de kast met geslepen diamanten bezet zijn. Er is ook een XL-versie die veel robuuster en groter is met afmetingen van 51 bij 45,6 millimeter en een dikte van 17,2 millimeter. Dit is flink wat groter dan de standaard 43 bij 34 millimeter die de Tortue normaal gesproken heeft.
De techniek van de Cartier Tortue horloges
Hoewel Cartier van origine een juweliershuis is en techniek niet altijd op de eerste plaats staat, is dit bij de Cartier Tortue toch even een ander verhaal. Uiteraard is er veel aandacht besteed aan het design en is het een volwaardig juweliershorloge. Maar toch valt het niet te ontkennen dat er op technisch gebied spectaculaire dingen zijn getoond in de Cartier Tortue. Er zijn natuurlijk behoorlijk wat complicaties uitgebracht. Al vanaf de prille beginjaren met dit horloge zoals de Minute Repeater en de Mono Poussoir. In die vroege jaren was Cartier echt nog slechts een juwelier. Dus werd er voor die gecompliceerde uurwerken samengewerkt met Jaeger LeCoultre in die tijd.
Veel later in de geschiedenis van Tortue werd er naast Jaeger LeCoultre ook nog met de beroemde Zwitserse uurwerkmaker Renaud & Papi samengewerkt voor gecompliceerde uurwerken zoals Tourbillons. En aangezien Cartier zelf ook een productie in Zwitserland bezit waar zij uurwerken maken kwam daar ook nog een uurwerktot stand. Zo kwam Cartier met het kaliber 045MC, wat gebruikt werd voor de Mono Poussoir modellen. De Mono Poussoir is een chronograaf die met slechts een drukker (de kroon) bediend kan worden. Dit terwijl de meeste chronografen naast de kroon ook nog twee of meerdere drukkers bevatten. Het uurwerk van dit horloge is er ook een die met de hand opgewonden moet worden. Iets wat een heel nostalgisch gevoel geeft. Juist dit past wel bij dit Cartier horloge wat tenslotte toch een van de oudste versies is. Quartz horloges zijn er van de Tortue nooit gemaakt. In tegenstelling tot de meeste andere horloges van Cartier. De meeste uurwerkenvan de Cartier Tortue zijn ook fraai gedecoreerd met gravure of guilloche. Zo wordt de techniek extra fraai gemaakt en tot kunst verheven.
De Cartier Tortue is geliefd bij echte horlogeliefhebbers
Echte horlogeliefhebbers zijn vaak meer op zoek naar mooie techniek dan het design. Wat dat betreft is een horloge zoals de Cartier Tortue dan ook wel iets waar juist deze groep warm van wordt. Het is een horloge wat zich kan meten met de verschillende versies aan horloges. Zoals bijvoorbeeld van Patek Philippe of Audemars Piguet. Het technische hoogstandje van Cartier. Er zit dan ook een aanzienlijk hoger prijskaartje aan.
We zien dat het horloge, ook al is het niet het meest bekende horloge, toch zijn plek heeft op de veilingen en de nieuwe- en gebruikte markt. In de catalogus van Cartier staat het horloge nog altijd. Er is met name door horloge liefhebbers met een liefde voor techniek veel vraag naar dit horloge. Ook kent dit horloge zijn plek op de vintage markt. De eerste versie kwam immers uit in 1912. Dus zijn er absoluut nog oude versies te vinden. Er is weinig bekend over beroemdheden die dit horloge zouden dragen. Er wordt wel gefluisterd dat Ralph Lauren er een zou bezitten en daardoor zelfs geïnspireerd was voor zijn eigen horlogecollectie. Maar de Cartier Tortue overtreffen is onbegonnen werk. Het horloge staat al meer dan honderd jaar stevig als topstuk.
Lees meer over de verschillende modellen horloges van Cartier:
Cartier Trinity >| Cartier Santos 100 > | Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Tank Americaine > | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo > | Cartier Tank Anglaise > | Cartier Panthere >
Uw Cartier Tortue verkopen bij Goudwisselkantoor?
Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.
Maak een afspraak of kom langs