Cartier Tank Americaine

Cartier Tank Americaine

Cartier Tank Americaine

Cartier Tank Americaine verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Tank Americaine horloges. Heeft u een Cartier Tank Americaine horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopendoor een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Tank Americaine.

Vertrouwd uw Cartier Tank Americaine horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Cartier Tank Americaine goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie betrouwbaar verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Cartier Tank Amercaine horloge, mits deze in goede staat is. Een Cartier Tank Americaine horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrondinformatie van uw Cartier Tank Americaine horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Tank Americaine horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Tank Americaine. Een horloge dat wellicht te jong is voor de vintage markt, maar een prominente plek inneemt op de gebruikte en nieuwe markt. Het verhaal achter het Cartier Tank Americaine horloge is indrukwekkend en toonaangevend voor de geschiedenis van Cartier. Als u uw Cartier Tank Americaine horloge niet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Tank Americaine horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met Cartier Tank Americainehorloges en deze vaak al snel herkennen.

Cartier Tank Americaine, een elegant langwerpig succes

De Cartier Tank Americaine past in het rijtje bij de Tank Française en de Tank Anglaise. Die zijn vernoemd naar de drie landen waar Cartier haar flagship boetieks heeft. Deze horloges zijn als het ware dan ook een eerbetoon aan de flagships. De Cartier Tank Americaine was de eerste uit dit rijtje en kwam uit in 1989. Interessant is dat van alle Cartier Tank modellen na de jaren ‘80, dit eigenlijk het enige model is wat heel dicht komt bij zeer succesvolle Cartier Tank modellen. Die werden tussen 1917 en 1935 gemaakt. Modellen als de Tank Cintree, Tank Chinoise en de Louis Cartier Tank. Die worden door verzamelaars als de ultieme Tank horloges beschouwd. Het waren ook absoluut hele bijzondere Tank horloges.

Van al die modellen kan de Americaine qua ontwerp nog het meest vergeleken worden met de Tank Cintree. Er wordt dan ook weleens gefluisterd dat de Americaine eigenlijk een moderne versie van de Tank Cintree voor moet stellen. Officieel is dit echter nooit bevestigd. En hoewel de Tank Americaine door zowel mannen als vrouwen gedragen zou kunnen worden, zien we toch dat het horloge het meest geliefd is bij mannen. Veel mannen worden verliefd op het unieke karakter van dit horloge waarmee ze zeker op zullen vallen.

Het sterk vintage geïnspireerde ontwerp van de Cartier Tank Americaine

Het ontwerp van de Cartier Tank Americaine heeft heel erg veel weg van de Tank Cintree. We kunnen dan ook wel stellen dat het sterk vintage geïnspireerd is. We zien er nog wel het Tank basisontwerp. Wat dan ooit weer geïnspireerd is op de Renault FT-17 tank. Echter is dit ontwerp wel een heel stuk langwerpiger. De kast is in een licht gebogen vorm gemaakt. Dus gewoon de zijkanten die iets langer doorlopen en ook dienen als bandaanzet. Ook bij dit horloge moeten we ons voorstellen dat dit de rupsbanden van de Renault tank zijn. Ze zijn er hier dan wel wat langer en meer gebogen uit.

Het midden van de kast is iets korter. Maar nog altijd langer dan we gewend zijn van de Tank horloges. Dit moet uiteraard ook weer de body van de Renault tank voorstellen en ook dit is licht gebogen. Dit heeft als voordeel dat het horloge comfortabeler op de pols valt, omdat de kast de vorm van de pols als het ware volgt. Aan de zijkant zien we een kroon in de vorm van een boutje. Iets wat we ook bij de Santos zien en de Tank Anglaise. Uiteraard ontbreekt de blauwe cabochon geslepen steen niet. Dat is immers een typisch Cartierelement.

Mystieke schoonheid

De wijzerplaat is uiteraard ook licht gebogen. Dit geeft dan weer een geweldig visueel effect. Mensen zien er iets bijzonders aan, maar kunnen in de eerste instantie niet verklaren wat. Een soort mystieke schoonheid. De wijzerplaat is uiteraard wel op en top Cartier stijl met Romeinse cijfers. En we zien ook blauwe wijzers. Vaak drie wijzers en een datumfunctie. Of in de Quartz gevallen dan weer meestal twee wijzers.

Er worden verschillende materialen voor dit horloge gebruikt. Zoals staal, geelgoud, rosé goud en platina. Soms worden er in de kast nog diamanten gezet. We zien het horloge altijd aan een leren band en de afmetingen zijn 44 bij 26,5 millimeter. Er is nog een korte tijd een XL versie geweest, ook met afmetingen van 52 bij 31,4 millimeter. We zien dit horloge uitsluitend aan een leren band. Dat past ook het beste bij het design en het karakter.

De techniek van de Cartier Tank Americaine

Het Franse merk Cartier heeft haar roots in de juwelierswereld. De focus bij de horloges van dit merk zal dan ook altijd liggen op het ontwerp. Hier wordt soms ook wel aan gerefereerd als juweliershorloges. Toch heeft Cartier de techniek ook altijd goed op orde. Het merk begon daar al vroeg in de geschiedenis mee door een samenwerking met Jaeger LeCoultre bijvoorbeeld. Bij de Cartier Tank Americaine zien we zowel mechanische- als Quartz uurwerken. Die zijn altijd in Zwitserland vervaardigd en van een zeer hoge kwaliteit.

Al waren de eerste modellen die uitkwamen uitsluitend Quartz. Toch kwam Cartier al snel met een spektakel aanzetten. In 1993 kwam er namelijk een mechanische versie uit met een door Cartier zelf gemaakt uurwerk, het kaliber 430MC. Dit uurwerk wordt gemaakt in de productie van Cartier zelf.

Een horloge wat zich aan de ‘’American Dream’’ kan spiegelen

Cartier heeft de naam van dit horloge uiteraard gekozen om hun flagship in New York te eren. Een stad die overigens heel belangrijk is voor de geschiedenis van Cartier. Misschien wel net zo belangrijk als Parijs. Een stad waar Cartier ook een mythische betekenis heeft onder haar inwoners. En waar we ook veel Cartierhorloges en sieraden kunnen spotten. New York is ook de stad waar de zogenaamde ‘’American Dream’’ geleefd wordt. Daar kan dit horloge zich wel aan spiegelen. Het is in alle opzichten anders dan de andere Tankmodellen. Het horloge is groter, comfortabeler en heeft een hele extravagante uitstraling. Iets wat wel past bij de Amerikaanse stijl in alle opzichten.

Een onverminderd populair horloge, wat we zowel op de gebruikte en de nieuwe markt tegenkomen. Misschien is het voor vintage op het randje, maar het is wel vintage geïnspireerd. Een liefhebber van vintagehorloges kan ook dit model waarschijnlijk erg waarderen. Het is dan ook geen verrassende factor, dat dit horloge vooral vaak met bijvoorbeeld pakken en andere formelere outfits gedragen wordt.

Uw Cartier Tank Americaine verkopen?

 

Cartier Trinity >| Cartier Santos 100 > | Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo >Cartier Tank Anglaise > | Cartier Panthere > | Cartier Tortue > 

Uw Cartier verkopen?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs