Cartier Santos 100 horloge

Cartier Santos 100 horloge

Cartier Santos 100 verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Santos 100 horloges. Heeft u een Cartier Santos 100 horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Santos 100.

VIND EEN KANTOOR>>>

Vertrouwd uw Cartier Santos 100 horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Cartier Santos 100 goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Cartier Santos 100 horloge, mits deze in goede staat is. Een Cartier Santos 100 horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrondinformatie van uw Cartier Santos 100 horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Santos 100 horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Santos 100. Een horloge te jong is voor de vintage markt maar een sterke plek heeft op de gebruikte markt. Het verhaal achter het Cartier Santos 100 horloge is indrukwekkend en toonaangevend voor de geschiedenis van Cartier. Als u uw Cartier Santos 100 horloge niet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Santos 100 horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met Cartier Santos 100 horloges en deze vaak al snel herkennen.

Het Cartier Santos 100 horloge

Het Cartier Santos horloge ontstond ooit uit de vriendschap tussen Louis Cartier en Alberto Santos-Dumont. Na het enorme, al 100 jaar durende, succes van het Cartier Santos horloge besloot Cartier dat het tijd was voor een volgende stap. Nu waren er door de jaren heen al wat verschillende modellen van dit horloge uitgebracht.

In verschillende maten en materialen. Echter echt iets wat anders was, hadden we nog niet gezien op de ronde- en zeshoekige versies na dan. Die werden overigens nooit echt een succes.

Het moest wat groter, aangezien de tijd van grotere horloges aangebroken was. We spreken nu over 2004. In dat jaar zagen we meer en meer grote Breitling, Panerai, IWC en Rolex horloges die geliefd waren bij zowel mannen als vrouwen. Cartier wilde op deze ontwikkeling inspringen en dacht dat de Santos de juiste basis hiervoor kon zijn.

De klassieke Santos moest er echter niet door in de schaduw komen te staan. Dus moest het een sub-collectie worden. Een niet onbelangrijk detail is dat de Santos in 2004 maar liefst honderd jaar bestond. En bij zo’n jubileum paste ook wel weer een nieuw horloge. De naam was dan ook wel duidelijk, dat zou de Santos 100 gaan worden.

Het ontwerp van de Cartier Santos 100

De Cartier Santos 100 kwam dus op de markt in het jaar 2004. Hij was met zijn afmetingen van 51 bij 41 millimeter een enorm horloge volgens de maatstaven van Cartier. Het was met recht de grote broer van de klassieke Santos geworden.

Qua ontwerp zien we er echter wel de klassieke Santos in terug. Met een vierkante kast, vierkante bezel met de iconische Santos schroefjes. Aan de zijkant uiteraard de kroon in de vorm van een boutje met een blauwe cabochon geslepen steen erop. Een echt kenmerk van Cartier horloges.

Al direct werd het horloge in verschillende materialen uitgevoerd zoals staal, geelgoud, geelgoud en staal, witgoud en platina. Interessant is dat dit horloge in het begin uitsluitend aan een leren band verkocht werd. Net zoals de eerste klassieke Santos in 1911. Naast de klassieke tijd- en datum horloges kwamen er ook chronografen bij in hetzelfde ontwerp.

De wijzerplaten waren uiteraard weer geheel in klassiek Santos design. Dat betekende een vierkante wijzerplaat. Deze meestal uitgevoerd in wit, vooral in het begin.

Later kwamen er met name versies van speciale materialen, zoals carbon en zwart gecoat staal. Maar ook zwarte- en zilveren wijzerplaten. Uitsluitend Romeinse cijfers zijn op de wijzerplaat te vinden. En bij de meeste versies geblauwde wijzers.

Terwijl we bij specialere versies ook zwarte-, zilveren- en witte wijzers tegenkomen. Een paar jaar na het uitkomen van dit horloge werd ook een stalen band beschikbaar.

Het tikkende hart van de Cartier Santos 100

In de beginfase kwamen de Cartier Santos horloges met ETA kalibers, zoals de 049 en de 076. Betrouwbare uurwerken van Zwitserse makelij, die veel horlogemerken gebruiken of modificeren.

Uurwerken die ook door vrijwel iedere goede horlogemaker gerepareerd kunnen worden. Echter maakte Cartier wat stappen door de jaren heen na het uitkomen van de Santos 100.

Zo kon het merk bij latere versies dan ook vol trots in huis gemaakte kalibers presenteren voor de Cartier Santos 100. Zoals het 9611MC kaliber, wat in de speciale Skeleton editie zit. Een horloge dat als kunstwerk kan worden beschouwd en waar Cartier dan ook heel trots op is.

Er zijn overigens geen quartz horloges gemaakt van de Cartier Santos 100. Dit in tegenstelling tot de klassieke Santos, waar we dit wel zien.

Het einde van de Cartier Santos 100

Na meer dan 10 jaar zeer succesvol te zijn geweest, brak toch het einde aan voor de Cartier Santos 100. Voor veel mensen was het horloge niet meer weg te denken uit de Cartier collectie. Toch besloot het Franse huis in 2017 te stoppen met de Cartier Santos 100. Men ging slechts met de Santos collectie verder.

Het design van de Santos 100 is echter niet geheel verdwenen. Het is gewoon terug te vinden in de ‘’Santos de Cartier’’ collectie. Echter is het horloge daar met 39 millimeter wel een stuk kleiner dan de 51 millimeter die de Cartier Santos 100 had.

De trend van hele grote horloges is dan ook langzaam weer teruggelopen. Er is een compromis qua afmetingen gevonden. Desalniettemin vinden we nog heel veel Cartier Santos 100 horloges terug op veilingen en de nieuw gebruikte markt.

Het Franse horlogehuis mag hem dan wel uit de collectie gehaald hebben. Hij is zeer zeker nog niet uit het hart van de Cartier liefhebbers en verzamelaars. De Santos 100 leeft voort, zij het op de nieuw gebruikte markt. En wellicht in de toekomst ook de vintage markt.

 

Uw Cartier Santos verkopen?

Lees meer over Cartier

Cartier Trinity >| Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Tank Americaine >  | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo >Cartier Tank Anglaise > | Cartier Panthere > | Cartier Tortue >

Uw Cartier Santos horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs