Cartier Tank Française

Cartier Tank Française

Cartier Tank Française

Cartier Tank Française verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Tank Francaise horloges. Heeft u een Cartier Tank Francaise horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopendoor een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Tank Francaise.

VIND EEN KANTOOR>>>

Vertrouwd uw Cartier Tank Francaise horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Cartier Tank Francaise goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Cartier Tank Francaise horloge, mits deze in goede staat is. Een Cartier Tank Francaise horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrondinformatie van uw Cartier Tank Francaise horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Tank Francaise horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Tank Francaise. Een horloge dat wellicht te jong is voor de vintage markt, maar een prominente plek inneemt op de gebruikte en nieuwe markt. Het verhaal achter het Cartier Tank Francaise horloge is indrukwekkend en toonaangevend voor de geschiedenis van Cartier. Als u uw Cartier Tank Francaise horloge niet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Tank Francaise horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met Cartier Tank Francaisehorloges en deze vaak al snel herkennen.

De Cartier Tank Française, een jonge klassieker

In de vroege jaren ‘90 waren de Cartier Tank collecties al meer dan 70 jaar onafgebroken een geweldig succes. Er waren tot die tijd al behoorlijk wat modellen en sub-collecties verschenen. Zowel de beroemdheden als de anoniemen der aarde waren er gek op. En er was altijd het basis ontwerp van de Cartier Tank. Dat basis ontwerp wat door Louis Cartier zelf ontworpen was met als inspiratie de Renault FT-17 tank. Maar vanuit dat basisontwerp werd ontworpen richting andere sub-collecties. Die kregen toch altijd net even een andere touch. Waarmee een nieuw karakter met toch een vertrouwd gezicht werd gecreëerd . Dat gebeurde ook toen in 1995 de Cartier Tank Française in het leven werd geroepen. Een horloge dat een sportief en elegant karakter zeer goed combineert.

De elegante en sportieve Cartier Tank Française

De ontwerpers van Cartier wilde met dit horloge een sportiever Cartier Tank model neerzetten. De Tank Française moest het Tank horloge gaan worden voor de moderne horlogeliefhebber. Die kregen toch wat meer interesse voor sportievere horloges. Een belangrijk detail wat al snel werd vastgelegd was de stalen band. Die werd ontworpen aan de hand van de rupsbanden van een tank. Dat gaf al direct een sportiever karakter dan leder, wat toch al snel een elegant karakter wegzet. De Cartier Tank Française staat dan ook al jaren bekend als het enige Tank horloge wat uitsluitend met stalen band gekocht kan worden. Echter hebben veel Tank Française bezitters door de jaren heen de stalen band wel verwisseld voor een leren band. We zien dan ook deze versies terug om polsen en op de gebruikte markt.

Verder zien we overigens qua kast dat er goed vastgehouden is aan het Cartier Tank basis ontwerp. Zo zien we er weer de Renault FT-17 tank in terug. De twee zijkanten van de kast, die net even wat langer doorlopen en ook als bandaanzet dienen, stellen de rupsbanden van de tank voor. De wijzerplaat, wat daar boven en onder zit, de body van de tank.

Iconisch Cartier design

In tegenstelling tot het basisontwerp die wat langer is, en echt een duidelijk rechthoekige vorm heeft, zien we het hier toch meer richting een vierkant gaan. Wel met rondingen hier en daar, die het geheel sportief en vlot houden. De wijzerplaat is uiteraard met Romeinse cijfers, wat zo typisch is voor Cartier. Vaak blauwe wijzers waar het merk ook bekend om staat. Er zijn zowel klassieke- als chronograaf versies van de Tank Française. Niet onbelangrijk is dat de Tank Française de eerste Tank was die als volledige stalen versie te krijgen was. Waar dus niet per se edelmetaal in zit zoals goud of platina. Natuurlijk zijn er ook wel de gouden- en platinaversies op de markt gebracht. Zelfs modellen die met diamanten bezet zijn. Ook zijn er verschillende maten gekomen zoals 20, 25 en 28 millimeter. Aan de zijkant van het horloge zit, zoals bij ieder Cartier horloge, een blauwe cabochon geslepen steen op de kroon.

De techniek van de Cartier Tank Française

Ook de Cartier Tank Française is net als de andere Tank modellen vooral een juweliershorloge. Dat betekent dat de aandacht vooral op het uiterlijk ligt. De meeste Cartier liefhebbers zullen het ook aan de hand daarvan aanschaffen. Toch zit de Tank Française ook technisch goed in elkaar. Cartier hecht immers waarde aan complete kwaliteit. We zien een verscheidenheid aan verschillende uurwerken in de Tank Française. Er zijn dan ook veel verschillende versies. Zoals twee wijzer horloges, driewijzer horloges, met datumaanduiding en chronografen zijn er ook nog uitgebracht.

We zien in de Tank Française zowel mechanische uurwerken als Quartz. De mechanische zijn vaak automatische uurwerken. En als een Tank Française zo’n uurwerk heeft, zien we ook direct de driewijzer versie. Deze heeft dan ook een datumaanduiding. De Quartz uurwerken zitten vaak in de tweewijzer uitvoeringen en in de chronografen. Quartz betekent natuurlijk niet dat de technische kwaliteit van de horlogesminder is. En dat geldt zeker voor de Quartz uurwerken van Cartier die allen van Zwitserse makelij zijn. Overigens moet er ook nog even bij opgemerkt worden dat vooral in de 80-er jaren Quartz eigenlijk het grote technische hoogstandje was en wel in meerdere luxe horloges zat.

Het daverende succes van de Cartier Tank Française

Al sinds de introductie van het Cartier Tank Française horloge in 1995 werd het model een daverend succes. Het licht sportieve karakter sloeg aan en is tot op de dag van vandaag niet meer verdwenen. Zowel mannen als vrouwen dragen dit horloge en zijn er gek op. We zien ze inmiddels al op de nieuw gebruikte markt en op veilingen. Maar ook gloednieuw in de Cartier boetieks of bij juweliers zijn ze volop present.

Weinig veranderd qua design en techniek maar in een veelvoud aan soorten zoals staal, geelgoud, rosé gouden eventueel bezet met diamantjes. Nog altijd uitsluitend met stalen band verkrijgbaar. Maar er zijn dragers die deze uitwisselen voor een leren band. Die zien we dan ook nogal eens voorbijkomen op de gebruikte markt. Een markt waar de Cartier Tank Française zeer populair is. Want hoe jong het horloge dan ook nog is. Het heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een ware klassieker die zeer geliefd is.

Waarom dan Cartier Tank Française?

En waarom het horloge nou eigenlijk Française heet? Dat heeft te maken met het idee van Cartier om de drie landen te eren waar hun flagship boetieks staan: Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Dit heeft zich dan ook omgezet in de Tank Française, Tank Anglaise en Tank Americain, waar we op andere pagina’s dieper ingaan.

Uw Cartier Tank verkopen?

 

Cartier Trinity >| Cartier Santos 100 > | Cartier Santos Galbee > | Cartier Roadster > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Tank Americaine >  | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo >Cartier Tank Anglaise > | Cartier Panthere > | Cartier Tortue > 

De juiste prijs voor uw uurwerk?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs