Gouden Vreneli Zwitserland

Gouden Vreneli Zwitserland


Wilt u een gouden Vreneli aanschaffen? Deze gouden munt van 20 Zwitserse frank is populair onder beleggers. Met de aanschaf van deze gouden munt krijgt u weer echte, fysieke waarde in bezit. Aarzel daarom niet, en investeer in deze gouden munt. Bij Goudwisselkantoor doen we u een vrijblijvend voorstel. We handelen op de actuele koers en u kunt zowel contant als per bank betalen.

Vreneli: de Zwitserse vrouw

De 20 Zwitserse frank goud is onder beleggers beter bekend als ‘Vreneli’. Deze naam is afgeleid van Verena, een populaire meisjesnaam in Zwitserland. De munt kreeg deze naam door het sierlijke vrouwenportret op de munt.

Vreneli, de bekende Zwitserse munt

Als sinds 1886 worden in Zwitserland gouden 20 frank munten geslagen. De eerste jaren sierde een vrouwenportret met kroon deze gouden munt. Deze munt werd maar enkele jaren uitgeven en is daarom minder bekend. Vanaf 1897 kreeg de munt een nieuwe beeltenis. Het vrouwenportret werd meer vormgegeven naar de Zwitserse traditie: met vlecht in het haar en Edelweissbloemen op haar schouders. De Alpen dienen als achtergrond. Deze variant van de gouden 20 frank bekend als de Vreneli is in grote hoeveelheden geslagen en daarom beter bekend dan het eerste type.

Gouden Vreneli biedt zekerheid

Gouden munten – zoals de Zwitserse Vreneli – speelden eeuwenlang een belangrijke rol in het betalingsverkeer. Met het verlaten van de goudstandaard verdwenen gouden munten uit het geldverkeer. En daarmee verdween ook de echte, tastbare waarde. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun spaargeld of vermogen te investeren in gouden munten. Deze munten blijven altijd waardevol, ongeacht welke crisis of ingrijpen van banken ook.

Gouden Vreneli kopen bij Goudwisselkantoor

Kies ook voor de zekerheid van gouden munten. Bij Goudwisselkantoor leveren we u de gouden Vreneli binnen enkele werkdagen. U kunt uw gouden munten zowel per bank als contant betalen. Contant aankopen kan ook anoniem. Goudwisselkantoor hanteert hiervoor de wettelijke kaders. Heeft u speciale wensen of wilt u verschillende gouden munten combineren? We laten u graag zien wat past bij uw wensen en mogelijkheden. Kom daarom langs voor een vrijblijvend gesprek.

Gouden Vreneli Zwitserland