Gouden Leopold België

Gouden Leopold België


Wilt u gouden Leopolds aanschaffen als investering? Een verstandige keuze. Met de koop van deze gouden Leopolds of 20 Belgische franks krijgt u weer tastbare waarde in handen. En dus een stukje zekerheid. We leggen u graag uit welke voordelen u heeft door te investeren in Gouden Leopolds. Kom naar een Goudwisselkantoor bij u in de buurt voor een vrijblijvend gesprek.

Gouden Leopold: een geliefde munt

De gouden Leopold is de nationale beleggingsmunt van België. Geliefd doorheen de historie in eigen land en het gebruik door de vorige generaties. Maar de Gouden Leopold of de 20 frank is ook geliefd omwille van zijn compacte omvang, hoge zuiverheid en brede beschikbaarheid.

20 Belgische frank of gouden Leopold?

De gouden Leopold is bekend onder wel drie namen. Officieel draagt hij de naam van zijn waarde: 20 Belgische frank. Hij is echter breed bekend onder de naam ‘gouden Leopold’. Daarnaast wordt de munt ook wel de ‘Belgische Louis’ genoemd, naar koning Leopold Lodewijk (Frans: Leopold Louis). De gouden 20 Belgische frank werd van 1834 tot 1882 geslagen. Daarna verscheen de gouden munt alleen nog in 1914, met het portret van koning Albert. Het randschrift op alle gouden 20 Belgische Franks luidt: ‘Dieu Protège La Belgique’ of ‘God Bescherme België’.

Gouden munten bieden zekerheid

Gouden munten hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in het betalingsverkeer. Zo ook de gouden Leopold in België en daarbuiten. Na het verdwijnen van gouden munten in het geldverkeer verdween ook de tastbare waarde. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om hun spaargeld of vermogen (deels) te investeren in gouden munten. Deze munten blijven altijd waarde behouden, ongeacht welke crisis of ingrijpen van banken ook.

Wilt u gouden Leopolds kopen?

Wilt u overgaan tot aankoop van Gouden Leopolds? Kom dan naar het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor. We doen u graag een voorstel, gebaseerd op de actuele koers. U kunt uw gouden munten zowel per bank als contant betalen. Contant aankopen kan ook anoniem. Goudwisselkantoor hanteert hiervoor de wettelijke kaders. Voor nu en de toekomst is het verstandig om een deel van uw vermogen in goud om te zetten. Wij zijn u graag van dienst om dit te realiseren.

Gouden Leopold België