Gouden Tientje kopen?

Gouden Tientje kopen?


Het Gouden tientje is veruit de bekendste gouden munt in Nederland. Deze geliefde beleggingsmunt is ruim honderd jaar in eigen land geslagen. U kunt in onze online shop of bij een kantoor bij u in de buurt gouden tientjes kopen. Wij leveren direct uit voorraad. Ook voor gouden munten geldt: u betaalt géén btw.

Gouden Tientje kopen?

Kom naar één van onze kantoren bij u in de buurt. Daar doet u direct zaken. Uw aankoop gaat mee naar huis, zodat u meteen beschikt over fysiek goud. We handelen op de actuele koers en u kunt zowel contant als per bank betalen. Contant aankopen kan ook anoniem. Goudwisselkantoor hanteert hiervoor de wettelijke kaders. Heeft u speciale wensen of wilt u verschillende gouden munten aanschaffen? We geven u vrijblijvend aan wat bij uw wensen past.

Gouden Tientje heeft oude papieren

Het gouden tientje werd in 1818 voor het eerst geslagen als gouden munt van het Koninkrijk der Nederlanden. De intrinsieke waarde was gelijk aan de nominale waarde van munt. Oftewel: het goud van de munt was precies de 10 gulden waard die de munt vertegenwoordigde. In de jaren ’30 van de volgende eeuw liet Nederland de gouden standaard los. In 1933 werden de laatste gouden tientjes geslagen. Kort daarna was de munt geen wettig betaalmiddel meer. Sinds die tijd hebben vooral verzamelaars en beleggers interesse in gouden tientjes.

Bekende beleggingsmunt

Veel gouden tientjes zijn in grote hoeveelheden geslagen. Enkele jaren zijn zeldzamer, zodat er ook meerwaarde in zit voor de verzamelaar. De gouden tientjes die u als belegging aanschaft zijn van willekeurige jaartallen. De munt bevat een hoge zuiverheid aan goud. Ook internationaal is het gouden tientje bekend en daardoor goed verhandelbaar.

Wilt u een gouden tientje als verzamelexemplaar aanschaffen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze taxateurs kunnen u er meer over vertellen.

Kom bij ons langs

Voor nu en voor de toekomst is het verstandig om een deel van uw vermogen in goud om te zetten. Wij zijn u graag van dienst om dit te realiseren.

Is mijn spaargeld nog wel veilig?

Bekijk hier de ervaring van familie Hofstee met het kopen van edelmetalen bij Goudwisselkantoor

Lees het verhaal

Gouden Tientje kopen?