Gouden Britse Sovereign kopen

Gouden Britse Sovereign kopen


Overweegt u de aankoop van de gouden Sovereign of Britse Pond? Dan kiest u voor één van de bekendste Europese gouden munten. Bij Goudwisselkantoor leveren we deze Sovereign snel én tegen de actuele koers. Wilt u ook uw vermogen veilig spreiden? Of een appeltje voor de dorst opzij leggen? Aarzel dan niet en investeer in deze solide gouden Britse Sovereign. Kom naar Goudwisselkantoor voor een serieus aanbod.

Historie gouden Sovereign

De Britse Sovereign is misschien wel de meest bekende Pond van Groot-Brittannië. De Sovereign wordt vooral gebruikt als beleggingsmunt. Hij gaat ver terug in de geschiedenis. Al in de 15e eeuw werd in Engeland de gouden Sovereign geïntroduceerd. Deze munt was gekoppeld aan de Britse munteenheid en had toen een waarde van 1 pond. De munt wordt daarom ook wel de ‘Gouden Pond’ genoemd. Deze eerste gouden Sovereigns zijn geliefd bij verzamelaars vanwege hun zeldzaamheid.

Hoofdrol voor gouden munten

Met de aanschaf van de gouden Sovereign krijgt u weer echte, fysieke waarde in uw bezit. En dat is niet onverstandig. Want niet voor niets speelden gouden munten zoals de Sovereign eeuwenlang de hoofdrol in handel en betalingsverkeer. Met het verlaten van de goudstandaard verdwenen gouden munten uit het handelsverkeer. En kwam er papiergeld in de plaats. De waarde daarvan berust slechts op afspraken en vertrouwen.

Sovereign beschermt uw vermogen

De huidige onzekere tijden en de gigantische ingrepen van banken en overheden met honderden miljarden ‘nieuw geld’ laten zien hoe wankel deze basis is. Door te investeren in gouden Sovereigns weet u dat uw spaargeld in een veilige haven komt. Goud heeft zich al eeuwenlang bewezen als een betrouwbare en waardevaste vorm van geld.

Het uiterlijk van de Britse Pond

De Britse gouden pond is een goed herkenbare munt. Het karakteristieke beeld van St. George te paard die de draak overwint is wereldwijd bekend. Verschillende portretten van de regerende vorsten sieren de voorzijde. Meeste recent is de gouden Sovereign met ‘Elizabeth II Crowned Head’ aan de voorzijde.

Gouden Sovereign kopen

Bij Goudwisselkantoor koopt u snel, veilig en vertrouwd uw gouden Sovereigns. We handelen op de actuele koers en u heeft de munten binnen enkele dagen in uw bezit. Zo hoeft u zich ook geen zorgen te maken of een pakketje wel correct bij u aankomt. U ontvangt de munten discreet in het Goudwisselkantoor waar u ze kocht. Wel zo’n prettig idee. U betaal uw gouden Sovereigns contact of per bank. Contant gouden munten kopen kan ook anoniem. Goudwisselkantoor hanteert hiervoor de wettelijke kaders. Kom langs voor een vrijblijvend gesprek voor de aankoop van gouden Sovereigns.

Gouden Britse Sovereign kopen