Audemars Piguet Royal Oak horloge

Audemars Piguet Royal Oak horloge

Audemars Piguet Royal Oak horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Audemars Piguet Royal Oak horloges. Heeft u een Audemars Piguet Royal Oak horloge en wilt u dit horloge gratis laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Kom langs op een van onze locatie voor een gratis waardebepaling van uw Audemars Piquet Royal Oak horloge.

Vind een locatie bij u in de buurt > 

Liever op afspraak? Maak hier een afspraak > 

Vertrouwd uw Audemars Piguet Royal Oak horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Audemars Piguet Royal Oak goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Audemars Piguet Royal Oak horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrond van uw Audemars Piguet Royal Oak horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Audemars Piguet Royal Oak horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Audemars Piguet Royal Oak. Een horloge van Audemars Piguet wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Audemars Piguet horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug en in de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Audemars Piguet Royal Oak horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

De Audemars Piguet Royal Oak, misschien wel een van de belangrijkste horloge klassiekers

Wie kent hem niet? De Audemars Piguet Royal Oak, het horloge met het aparte design wat nooit gaat vervelen. Het horloge is zoveel wijder bekend dan alleen bij horloge liefhebbers.  Haast iedere leek zal dit horloge ook nog herkennen om de pols bij een voorbijganger. De bijzondere bezel maar ook de band en het algehele karakter van het horloge maken dit een tijdloze klassieker. Dat terwijl het horloge nog niet eens zo lang bestaat. Het werd de toonzetter van een designstijl die we inmiddels bij een paar andere merken ook terugzien waarvan er een zelfs door dezelfde ontwerper gemaakt is. Voor het merk Audemars Piguet is dit horloge zelfs zo iconisch geworden dat eigenlijk bijna niemand de andere collectie van dit merk kan benoemen. Audemars Piguet is de Royal Oak, en de Royal Oak is Audemars Piguet. Maar wat nu daadwerkelijk het succes is van dit horloge? Dat zou het ontwerp kunnen zijn dat opvalt door de bijzondere hexagonale vorm. Maar het zou net zo goed de uitmuntende kwaliteit kunnen zijn waar Audemars Piguet dit horloge al jaren in levert. De firma Audemars Piguet doet namelijk geen concessies in kwaliteit en alles moet zo goed mogelijk de manufacture verlaten. Alleen het beste is goed genoeg. Toch is het wel bijzonder dat een horlogemerk wat al sinds 1875 bestaat als belangrijkste horloge uit de collectie een model heeft wat pas in de jaren ‘70 tot stand kwam. De Royal Oak is een ongekend paradepaardje in de horlogerie. De naam Royal Oak komt overigens van een aantal belangrijke Britse marineschepen en verwijst natuurlijk naar het Nautische design van dit horloge.

Het begin van de Audemars Piguet Royal Oak

De Royal Oak van Audemars Piguet is geen eeuwenoud horloge maar ontworpen in de jaren ‘70. Een tijd waar we veel vernieuwend design zagen en ontwerpen sportiever werden. Een van de belangrijkste ontwerpers in die dagen was Gerald Genta. Het is dan ook dit geniale design-brein waar Audemars Piguet in 1971 aan vroeg of hij voor het merk een luxe- en sportief horloge kon ontwerpen. Audemars Piguet vroeg dit aan Gerald Genta op een stand tijdens de Swiss Watch Show in Bazel, vandaag de dag beter bekend als de BaselWorld. Genta ging aan de slag die avond en presenteerde de volgende dag al een idee bij het Zwitserse horlogemerk. Audemars Piguet was een merk wat tot die tijd alleen nog maar klassieke elegante horloges gemaakt had en nog nooit een stap richting het sportieve design gemaakt had. Toch viel het idee waar Gerald Genta mee aankwam direct in de smaak en besloot de firma voor dit unieke model te gaan. Toen het model eenmaal geïntroduceerd werd op de beurs in Basel bleek het helaas in het begin nog niet zo’n succes. Er werd niet hartelijk op gereageerd en dat bleek ook wel uit de verkoopcijfers. De eerste batch van modellen die geproduceerd was hebben er 3 jaar over gedaan om te verkopen. En we hebben het hier dan over slechts 1000 stuks. Toch begon de liefde voor het horloge door de jaren heen te groeien en liep uiteindelijk uit tot een enorm succesverhaal wat tot op de dag van vandaag doorgaat. We zouden misschien wel kunnen stellen dat de Royal Oak een laatbloeier is. In 1993 voegde Audemars Piguet de Royal Oak Offshore als subcollectie toe aan de Royal Oak lijn. Dit was hetzelfde design maar dan in een chronograaf uitgevoerd en een heel stuk groter en dikker. Dit werd een enorm succes en kwam net op tijd in een periode waarin grote horloges de trend begonnen te worden. Inmiddels zijn er ontelbare versies van de Royal Oak uitgebracht van Quartz tot Tourbillon.

Het design van de Audemars Piguet Royal Oak

Het ontwerp van de Audemars Piguet is wel één van de belangrijkste en meest spraakmakende aspecten van deze horlogecollectie. Dat beroemde en bijzondere ontwerp wat Gerald Genta op zijn naam kan schrijven. Het horloge moest een nautisch gevoel uitdragen. Maar het merk wilde zeker geen tweede Submariner of Seamaster maken omdat ze zich nu eenmaal niet met die merken wilde meten maar met een wat luxer segment. Genta ontwierp het horloge dus op basis van een tonneau kast wat van oudsher een heel klassieke kast is. Echter zorgde hij voor een sportieve touch door het horloge een hexagonale bezel te geven waar hij vervolgens ook nog schroefjes in plaatste. Hier kwam het nautische element om de hoek kijken. Die schroefjes geven ons namelijk het gevoel dat we naar een patrijspoort kijken, wat ook in een schip zit. We zien daar eigenlijk dezelfde vormgeving terug en dit is iets wat iedereen ook zo herkent.

Een ander typisch design kenmerk van de Royal Oak is dat er altijd met geborsteld materiaal wordt gewerkt, of het nu staal of goud is, het is altijd mat en niet gepolijst glimmend. Dit past ontzettend goed bij het karakter wat het horloge wil uitstralen, namelijk stoer en sportief. Ook de band is de moeite waard om te benoemen aangezien deze altijd naadloos overloopt in de kast. Zowel de stalen banden als de leren banden die aan de Royal Oak horloges zitten worden precies uitgelijnd met de bandaanzet van de kast zodat het net lijkt alsof het een geheel is. Er zijn inmiddels zoveel versies van de Royal Oak gemaakt door Audemars Piguet dat het moeilijk bij te houden is wat de detail verschillen zijn. Maar er zijn versies in staal, goud en staal, goud, goud bezet met diamanten, goud gemixt met bijvoorbeeld rubber of keramisch materiaal voor de bezel. Wijzerplaten zien we in alle kleuren maar altijd met de beroemde wafelstructuur van Audemars Piguet. En we zien chronografen, tourbillons, eeuwigdurende kalenders en natuurlijk gewone tijd en datum of time only horloges. Het is een heel veelzijdige collectie maar altijd met hetzelfde basisdesign.

De techniek van de Audemars Piguet Royal Oak

Ook qua techniek schiet de Royal Oak van Audemars Piguet niet tekort. Audemars Piguet heeft al meer dan een eeuw aan ervaring in het maken van uurwerken. Het merk komt al jaren met de meest geavanceerde kunstwerkjes voor de dag. Soms wordt er samengewerkt met andere firma’s voor de uurwerken, maar dan is het altijd met iets wat zeker zo hoogwaardig is als Audemars Piguet. Zo werd er bijvoorbeeld door de jaren heen een enkele keer samengewerkt met het beroemde Jaeger LeCoultre voor de basis van het beroemde kaliber 2121 wat tot op de dag van vandaag nog altijd gebruikt wordt. Dit kaliber is gebouwd op de basis van het ultradunne kaliber 920 van Jaeger LeCoultre.

We zien ook heuse technische kunstwerkjes in de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Zo zijn er door de jaren heen wat complicaties uitgebracht waarbij de moeten denken aan chronografen en dualtime horloges, maar ook eeuwigdurende kalenders, maanfases en zelfs tourbillons! In contrast zijn er ook enkele Quartz uurwerken in Royal Oak horloges verschenen maar dit was vooral voor enkele damesmodellen met een heel sterk juwelierskarakter. Bij dit soort horloges is het dan altijd praktischer om een Quartz uurwerk in te bouwen. In de skelleton modellen, die zijn uitgebracht door Audemars Piguet, kan de techniek uitstekend bewonderd worden omdat daar alles zichtbaar is.

De Audemars Piguet Royal Oak geliefd bij bekend en onbekend, bij sporter, filmster en lid van de Koninklijke familie

Al had de Royal Oak van Audemars Piguet een wat langzame start, het is meer dan goed gekomen met het horloge. Vandaag de dag behoort het tot een van de meest populaire horloges ooit uitgebracht in de wereld. We zien dit horloge inmiddels dan ook vaak de polsen sieren van beroemdheden in de filmwereld, de sportwereld en zelfs de wereld van de Koninklijke huizen. Twee hele beroemde fans zijn Arnold Schwarzenegger die vooral de Royal Oak Offshore erg graag draagt en natuurlijk Prins Michael van Kent, de neef van de Britse Koningin. Hij draagt al sinds de late jaren ‘70 een staal met gouden Royal Oak die slechts tijd en datum aangeeft. Hij wordt zelden met een ander horloge gespot. En hoewel de Royal Oak nog niet eens heel oud is heeft het horloge al een belangrijke plek op de vintage en gebruikte markt verworven. Vele verzamelaars zoeken naar de verschillende modellen waarbij vooral de modellen uit de eerste productiebatch erg gewild zijn. We zien ze inmiddels ook voor astronomische bedragen onder de hamer gaan bij veilinghuizen en daarnaast zijn er ook nog altijd nieuwe speciale edities die worden uitgebracht. De Royal Oak van Audemars Piguet mag dan een laatbloeier zijn geweest, het horloge is nog lang niet uitgebloeid.

Gratis waardebepaling van uw Audemars horloge?
Vind een locatie in de buurt >  | Maak hier een afspraak >