Audemars Piguet Royal Oak referentienummers

Audemars Piguet Royal Oak referentienummers

Audemars Piguet Royal Oak horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Audemars Piguet Royal Oak horloges. Heeft u een Audemars Piguet Royal Oak horloge en wilt u dit horloge gratis laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Audemars Piguet Royal Oak.

Vertrouwd uw Audemars Piguet Royal Oak horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Audemars Piguet Royal Oak goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Audemars Piguet Royal Oak horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Het referentienummer van uw Audemars Piguet Royal Oak horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Audemars Piguet Royal Oak horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de referentienummers van de Audemars Piguet Royal Oak. Een horloge van Audemars Piguet wat thuishoort in het rijtje van Audemars Piguet horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug omdat het al lang bestaat. Daarnaast zien we het ook nog op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Audemars Piguet Royal Oak horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Audemars Piguet Royal Oak 5402

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 5402 is het allereerste model uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Dit model kwam uit in het jaar 1972 en werd gepresenteerd in de maand april van dat jaar op de beroemde BaselWorld beurs. Het horloge is ontworpen door de beroemde horloge ontwerper Gerald Genta. De man is ook verantwoordelijk voor het design van die andere legende in de horlogewereld, de Patek Philippe Nautilus. We zien bij dit horloge een horlogekast met een diameter van zo’n 39 millimeter. De kast is gemaakt uit staal en op de kast zien we een hexagonale bezel waar schroefjes in zitten. Dit geeft een beetje het idee van een patrijspoort van een boot en daardoor krijgt het horloge ook direct een nautisch karakter. In de kast zien we een donkerblauwe wijzerplaat met een wafelstructuur erop. De uren worden aangeduid door middel van streepjes die gevuld zijn met lumine. Daardoor lichten ze op in het donker en is de tijd goed af te lezen. Op 12 uur zien we geen streepje maar het Audemars Piguet logo wat uit een A en een P bestaat. Tussen die twee letters loopt nog een lumine streepje. De wijzers zijn ook gevuld met lumine en dus ook goed afleesbaar in het donker. Op 3 uur zien we de datum. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon in de vorm van een boutje, hexagonaal dus. Het horloge zit op een stalen schakelband. Lopen doet dit horloge op het kaliber 2121 van Audemars Piguet. Dit is een manufacture kaliber en wordt dus volledig in de eigen manufacture van Audemars Piguet geproduceerd. Het uurwerk is automatisch.

Audemars Piguet Royal Oak 25654ST

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 25654ST is een van de eerste eeuwigdurende kalender horloges die in de Royal Oak collectie van Audemars Piguet voorkomen. We zien bij dit horloge een kast met een diameter van 39 millimeter gemaakt uit staal. Op die kast zit een stalen bezel in een hexagonale vorm met daarin een aantal schroeven. Dat geeft weer dat idee van een patrijspoort van een schip, waar dit horloge zo beroemd om is en wat dat nautische gevoel heeft. In de kast zien we een zilveren wijzerplaat met daarop verschillende klokjes voor de eeuwigdurende kalender. Dus we zien een klokje met dagen, maanden en jaren en vervolgens nog een maanfase net boven 6 uur. De tijd wordt aangeduid door streepjes op de uren en de minuten dan weer door kleine zwarte streepjes. In het midden zien we twee stalen wijzers. Die geven de uren en de minuten aan. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant van de kast zien we een stalen kroon die een hexagonale vorm heeft. Dit doet denken aan een boutje omdat dit dezelfde vorm heeft. In het horloge tikt het kaliber 2120 van Audemars Piguet. Dit uurwerk is niet alleen een manufacture kaliber wat in de eigen manufacture van Audemars Piguet gemaakt is. Het is ook nog eens een complicatie en wel een met een eeuwigdurende kalender. Dit is zo’n bijzondere complicatie dat we in dit geval over een Grand Complication spreken.

Audemars Piguet Royal Oak 26120ST.OO.1220ST.01

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 26120ST.OO.1220ST.01 is een Dual Time horloge uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Dit is een horloge waar twee tijdzones op afgelezen kunnen worden. Het is bijvoorbeeld handig voor mensen die met een andere tijdzone werken of veel reizen. We zien bij dit horloge een kast met een diameter van zo’n 39 millimeter. De kast is gemaakt uit staal en op die kast zit ook een stalen bezel die een hexagonale vorm heeft. In de bezel zitten schroefjes die een beetje het effect geven van een patrijspoort op een schip. Dit geeft een nautisch gevoel aan het horloge en juist dat typeert de Royal Oak zo enorm. In de kast zien we een zilveren wijzerplaat met wafelstructuur. De uren worden aangeduid door middel van stalen streepjes die gevuld zijn met lumine en dus oplichten in het donker. Behalve op 12 uur, want daar zien we het Audemars Piguet logo. Vervolgens zien we op de wijzerplaat verschillende klokjes waarvan twee ronde klokjes op 2 uur en op 6 uur de andere tijdzone en de seconden aangeven. Het halve klokje op 10 uur geeft de gangreserve aan. En dan is er nog een klein klokje tussen 7 en 8 uur wat dag en nacht aangeeft. De wijzers in het midden zijn van staal en gevuld met lumine en lichten dus ook op in het donker. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een stalen kroon in de vorm van een hexagon. Het horloge zit op een stalen band. In het horloge tikt het kaliber 2329 van Audemars Piguet wat een manufacture kaliber is. Dit betekent dat het geheel in de eigen manufacture van Audemars Piguet in Zwitserland is gemaakt.

Audemars Piguet Royal Oak 26222BC.ZZ.1197BC.01

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 26222BC.ZZ.1197BC.01 is een hele kostbare- en extravagante Grand Complication uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Het horloge heeft de complicaties chronograaf, eeuwigdurende kalender, minute repeater en maanfase. Daarnaast is het horloge gemaakt uit witgoud en bezet met diamanten. We zien een kast gemaakt uit witgoud met een doorsnee van 44 millimeter. De kast is ook volledig bezet met geslepen diamanten. Dit geldt ook voor de hexagonale bezel op het horloge, die eveneens uit witgoud is gemaakt en bezet is met diamanten. Natuurlijk zitten daar nog wel de schroefjes in die de Royal Oak dat typische nautische karakter geven. In de kast zien we een witte wijzerplaat met daarop verschillende klokjes. Die zijn voor de chronograaffuncties, de maanfase, de eeuwigdurende kalender en de minute repeater. We zien daarvoor ook in het midden wel 4 wijzers. Een van die wijzers is goud de andere 3 zijn zwart. De uren worden aangeduid door witgouden streepjes die gevuld zijn met lumine in het midden. Aan de buitenring zien we nog zwarte streepjes voor de minuten en seconden gedrukt staan en op 12 uur staat een Audemars Piguet logo gedrukt. De kast is afgesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we een witgouden kroon en twee drukknoppen. Allemaal in de typische hexagonale vorm. De band van het horloge is ook volledig uit witgoud gemaakt en is helemaal bezet met geslepen diamantjes. Het horloge loopt op het kaliber 2885 van Audemars Piguet wat niet alleen een manufacture kaliber is en dus volledig door Audemars Piguet wordt gemaakt. Het is ook nog eens een van de meest indrukwekkende Grand Complication uurwerken die er bestaat.

Audemars Piguet Royal Oak 67601BA.ZZ.D012CR.03

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 67601BA.ZZ.D012CR.03 is een extravagant dames horloge uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Het is een juweliershorloge dat misschien wel een beetje verdwaald is in een collectie waar het toch vooral om techniek gaat. Echter is het design van de Royal Oak zo iconisch geworden dat de esthetiek een status op zichzelf is gaan krijgen. Een horloge als dit is daar een logisch gevolg van. We zien bij dit horloge een geelgouden kast met een diameter van zo’n 33 millimeter. Op de kast zit een geelgouden bezel in een hexagonale vorm. Deze is bezet met diamanten en uiteraard zien we er ook de stalen schroeven die het nautische karakter aan de Royal Oak geeft. In de kast zien we een paarlemoeren wijzerplaat die redelijk simpel is ingericht. De uren worden aangeduid door geslepen diamantjes en de minuten door zwarte gedrukte streepjes. Onder 12 uur staat het Audemars Piguet logo en de wijzers zijn gemaakt uit geelgoud. De datum staat op 3 uur. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een geelgouden kroon met een hexagonale vorm en daarin is een diamant gezet. Het horloge zit op een leren band. Het horloge loopt op een Quartz uurwerk maar wel eentje die in Zwitserland gemaakt is. Zo wordt er ook voor de techniek, ondanks dat die wat minder spectaculair is, de beste kwaliteit gewaarborgd.

Audemars Piguet Royal Oak 26120ST.OO.1220ST.02

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 26120ST.OO.1220ST.02 is een Dual Time horloge uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Dit is een horloge waar twee tijdzones op afgelezen kunnen worden en bijvoorbeeld handig is voor mensen die met een andere tijdzone werken of veel reizen. We zien bij dit horloge een kast met een diameter van zo’n 39 millimeter. De kast is gemaakt uit staal en op die kast zit ook een stalen bezel die een hexagonale vorm heeft. In de bezel zitten schroefjes die een beetje het effect geven van een patrijspoort op een schip. Dit geeft een nautisch gevoel aan het horloge en juist dat typeert de Royal Oak zo enorm. In de kast zien we een blauwe wijzerplaat met wafelstructuur. De uren worden aangeduid door middel van stalen streepjes die gevuld zijn met lumine en dus oplichten in het donker. Behalve op 12 uur, want daar zien we het Audemars Piguet logo. Vervolgens zien we op de wijzerplaat verschillende klokjes waarvan twee ronde klokjes op 2 uur en op 6 uur de andere tijdzone en de seconden aangeven. Het halve klokje op 10 uur geeft de gangreserve aan en dan is er nog een klein klokje tussen 7 en 8 uur wat dag en nacht aangeeft. De wijzers in het midden zijn van staal en gevuld met lumine en lichten dus ook op in het donker. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een stalen kroon in de vorm van een hexagon. Het horloge zit op een stalen band. In het horloge tikt het kaliber 2329 van Audemars Piguet wat een manufacture kaliber is. Dit betekent dat het geheel in de eigen manufacture van Audemars Piguet in Zwitserland is gemaakt.

Audemars Piguet Royal Oak 25820ST.OO.0944ST.04

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 25820ST.OO.0944ST.04 is een eeuwigdurende kalender horloge die uit de Royal Oak collectie van het Zwitserse merk Audemars Piguet. We zien bij dit horloge een kast met een diameter van 39 millimeter gemaakt uit staal. Op die kast zit een stalen bezel in een hexagonale vorm met daarin een aantal schroeven. Dat geeft weer dat idee van een patrijspoort van een schip waar dit horloge zo beroemd om is en wat dat nautische gevoel heeft. In de kast zien een blauwe wijzerplaat met daarop verschillende klokjes voor de eeuwigdurende kalender. Dus we zien een klokje met dagen, maanden en jaren en vervolgens nog een maanfase net boven 6 uur. De tijd wordt aangeduid door streepjes op de uren en de minuten dan weer door kleine zwarte streepjes. In het midden zien we twee stalen wijzers die geven de uren en de minuten aan. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant van de kast zien we een stalen kroon die een hexagonale vorm heeft. Dit doet denken aan een boutje omdat dit dezelfde vorm heeft. In het horloge tikt het kaliber 2120 van Audemars Piguet. Dit uurwerk is niet alleen een manufacture kaliber wat in de eigen manufacture van Audemars Piguet gemaakt is. Het is ook nog eens een complicatie en wel een met een eeuwigdurende kalender. Een complicatie die zo bijzonder is als een eeuwigdurende kalender noemen we ook wel een Grand Complication. Dat is de hoogste stap in de horlogerie.

Audemars Piguet Royal Oak 15202BA.OO.0944BA.01

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 15202BA.OO.0944BA.01 is een volledig geelgouden horloge uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Het horloge is een klassiek model zonder extra’s zoals de Royal Oak ooit op de markt gebracht is. Echter is deze versie dan volledig uit geelgoud gemaakt. We zien bij dit horloge een horlogekast met een diameter van zo’n 39 millimeter. De kast is gemaakt uit geelgoud en op de kast zien we een hexagonale bezel waar stalen schroefjes in zitten. Dit geeft een beetje het idee van een patrijspoort van een boot en daardoor krijgt het horloge ook direct een nautisch karakter wat zo typisch is voor de Royal Oak. In de kast zien we een donkerblauwe wijzerplaat met een wafelstructuur erop. De uren worden aangeduid doormiddel van geelgouden streepjes die gevuld zijn met lumine. Daardoor lichten ze op in het donker en is de tijd goed af te lezen. Op 12 uur zien we geen streepje maar het Audemars Piguet logo. De geelgouden wijzers zijn ook gevuld met lumine en dus ook goed afleesbaar in het donker. Op 3 uur zien we de datum. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een geelgouden kroon in een hexagonale vorm. Het horloge zit op een gouden schakelband. Lopen doet dit horloge op het kaliber 2121 van Audemars Piguet. Dit is een manufacture kaliber en wordt dus volledig in de eigen manufacture van Audemars Piguet geproduceerd. Het uurwerk is automatisch.

Audemars Piguet Royal Oak 26320OR.OO.D088CR.01

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 26320OR.OO.D088CR.01 is een grote roségouden chronograaf uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. We zien bij dit horloge een grote roségouden kast met een doorsnee van 41 millimeter. Op die kast zit een roségouden bezel in een hexagonale vorm. In die bezel zitten stalen schroefjes. Dit geeft dat typische nautische effect waar de Royal Oak zo bekend om staat. In de kast zien we een zilveren wijzerplaat met een wafelstructuur. De uren worden aangeduid door roségouden streepjes. Onder 12 uur staat het Audemars Piguet logo en in het midden zien we drie roségouden wijzers. De drie klokjes voor de chronograaffuncties zijn keurig verdeeld over 3, 6 en 9 uur en hebben allemaal ook weer een roségouden wijzer die de metingen kan aanduiden. De datum vinden we tussen 4 en 5 uur. Het horloge is afgesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we twee drukknoppen zitten en een kroon. Deze zijn alle drie gemaakt uit roségoud en hebben ook een hexagonale vorm wat bij het ontwerp van de Royal Oak past. Het horloge zit op een bruine leren band. Tikken doet dit horloge op het kaliber 2385 van Audemars Piguet. Dit is een manufacture kaliber wat in de eigen manufacture van Audemars Piguet gemaakt wordt en daarnaast is het ook nog eens een complicatie omdat het een chronograaf uurwerk is.

Audemars Piguet Royal Oak 26522ST.OO.1220ST.01

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 26522ST.OO.1220ST.01 is een Tourbillon horloge uit de Royal Oak collective van Audemars Piguet. Die zitten er meerdere in de collectie maar deze heeft zonder twijfel het meest kleurrijke karakter. Dit komt eigenlijk vooral door de wijzerplaat. We zien bij dit horloge een stalen kast met een doorsnee van zo’n 41 millimeter en daarop een hexagonale bezel. Die bezel is eveneens gemaakt uit staal en daarin zitten de beroemde Royal Oak schroefjes die dat nautische karakter aan het horloge geven. In de kast zien we een paarse wijzerplaat met een wafelmotief maar dan wel op een manier uitgevoerd dat het haast 3D lijkt. Het komt als het ware op je af. De uren worden aangeduid door stalen streepjes gevuld met lumine en lichten dus op in het donker. Minuten worden gewoon met witte gedrukte streepjes aangegeven. De wijzers zijn uit staal en ook gevuld met lumine. Op 6 uur zien we een open cirkel en daarin vinden we het kloppende hart van de tourbillon. Het balanswiel wat we mooi heen en weer kunnen zien spinnen onder een rood steentje. Het Audemars Piguet logo vinden we onder 12 uur. De kast van het horloge is gesloten met saffierglas en aan de zijkant van het horloge zien we een stalen kroon in een hexagonale vorm wat bij de rest van het Royal Oak ontwerp past. Het horloge komt op een stalen band en het loopt op het kaliber 2924 van Audemars Piguet. Dit is een manufacture kaliber wat dus gemaakt is in de eigen manufacture van Audemars Piguet. Het uurwerk is een tourbillon uurwerk en dus een complicatie.

Audemars Piguet Royal Oak 26239BC.GG.1224BC.02

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 26239BC.GG.1224BC.02 is een hele bijzondere chronograaf uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Deze chronograaf is namelijk op de kast en de band bewerkt met het zogenaamde ‘’Frost’’ effect. Het witgoud waaruit de band en de kast gemaakt is lijken wel een laagje vorst (in het Engels frost) te hebben. Dit geeft een heel bijzonder effect. We zien bij dit horloge een grote witgouden kast met een doorsnee van 41 millimeter. Op die kast zit een witgouden bezel in een hexagonale vorm en in die bezel zitten stalen schroefjes. Dit geeft dat typische nautische effect waar de Royal Oak zo bekend om staat. De kast en de bezel zijn uiteraard met het bijzondere ‘’Frost’’ effect bewerkt. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met een wafelstructuur en de uren worden aangeduid door witgouden streepjes. Onder 12 uur staat het Audemars Piguet logo en in het midden zien we drie witgouden wijzers. De drie klokjes voor de chronograaffuncties zijn keurig verdeeld over 3, 6 en 9 uur en hebben allemaal ook weer een witgouden wijzer die de metingen kan aanduiden. De datum vinden we tussen 4 en 5 uur. Het horloge is afgesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we twee drukknoppen zitten en een kroon. Deze zijn alle drie gemaakt uit witgoud en hebben ook een hexagonale vorm wat hij het ontwerp van de Royal Oak past. Het horloge zit op een witgouden band die bewerkt is met dat ‘’Frost’’ effect. Tikken doet dit horloge op het kaliber 4401 van Audemars Piguet. Dit is een manufacture kaliber wat in de eigen manufacture van Audemars Piguet gemaakt wordt en daarnaast is het ook nog eens een complicatie omdat het een chronograaf uurwerk is.

Audemars Piguet Royal Oak 15202OR.OO.0944OR.01

De Audemars Piguet Royal Oak met het referentienummer 15202OR.OO.0944OR.01 is een volledig roségouden horloge uit de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Het horloge is een klassiek model zonder extra’s zoals de Royal Oak ooit op de markt gebracht is. Echter is deze versie dan volledig uit roségoud gemaakt. We zien bij dit horloge een horlogekast met een diameter van zo’n 39 millimeter. De kast is gemaakt uit roségoud en op de kast zien we een hexagonale bezel waar stalen schroefjes in zitten. Dit geeft een beetje het idee van een patrijspoort van een boot en daardoor krijgt het horloge ook direct een nautisch karakter wat zo typisch is voor de Royal Oak. In de kast zien we een witte wijzerplaat met een wafelstructuur erop. De uren worden aangeduid door middel van roségouden streepjes die gevuld zijn met lumine. Daardoor lichten ze op in het donker en is de tijd goed af te lezen. Op 12 uur zien we geen streepje maar het Audemars Piguet logo. De roségouden wijzers zijn ook gevuld met lumine en dus ook goed afleesbaar in het donker. Op 3 uur zien we de datum. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een roségouden kroon in een hexagonale vorm. Het horloge zit op een roségouden schakelband. Lopen doet dit horloge op het kaliber 2121 van Audemars Piguet. Dit is een manufacture kaliber en wordt dus volledig in de eigen manufacture van Audemars Piguet geproduceerd. Het uurwerk is automatisch.

Audemars Piguet Royal Oak 15400SR.OO.1220SR.01

De Audemars Piguet Royal Oak met het refentienummer 15400SR.OO.1220SR.01 is een versie gemaakt uit zowel roségoud als staal in de Royal Oak collectie van Audemars Piguet. Deze versie is onder andere geliefd en beroemd omdat hij ook de pols van een lid van de Engelse Koninklijke familie siert. En wel de pols van Prince Michael van Kent. Hij draagt dit horloge al sinds de jaren ‘70 en is nooit met een ander horloge dan dit gezien. We zien een stalen kast met een doorsnee van 41 millimeter en daarop een hexagonale bezel gemaakt uit roségoud. Daarin zitten dan wel weer stalen schroefjes en dat geeft dus dat nautische effect waar de Royal Oak zo beroemd om is. In de kast zien we een witte wijzerplaat met wafelstructuur en de uren worden aangeduid door roségouden streepjes die gevuld zijn met lumine. Hierdoor lichten ze op in het donker en zijn ze beter zichtbaar. Op 3 uur zien we de datum en het Audemars Piguet logo staat onder 12 uur. De wijzers zijn gemaakt uit roségoud. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant van de kast zien we een roségouden kroon in een hexagonale vorm. Dit past goed bij de rest van het Royal Oak design. Het horloge zit op een band die een combinatie is van roségoud en staal. De grote schakels zijn uit staal en de kleine schakels die de grote schakels met elkaar verbinden zijn uit roségoud gemaakt. Het horloge loopt op het kaliber 3120 wat een manufacture kaliber is van Audemars Piguet en in hun eigen manufacture in Zwitserland gemaakt.