Taxeren van horloges

Horloge taxeren?  

Heeft u interesse in een taxatie van uw horloge? Met meer dan 40 jaar ervaring in de in- en verkoop van goud, zilver, horloges en meer, voorzien we u graag van informatie over de waardebepaling van uw horloge.

Stapsgewijs zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

 • Hoe werkt het taxeren van horloges?
 • Waarom uw horloge taxeren?
 • Welke horlogemerken kan ik laten taxeren?
 • Wat kost het taxeren van een horloge?
 • Waar kan ik mijn horloge laten taxeren?

Bent u benieuwd naar de waarde van uw horloge? Maak een afspraak voor een gratis taxatie voor uw horloge.

Hoe werkt het taxeren van horloges?

Bent u benieuwd hoe het taxeren van horloges in werking gaat? Op welke onderdelen let de taxateur tijdens het taxeren van horloges?  Hieronder ziet u een kleine samenvatting waar de taxateur tijdens een taxatie op let.

1 | Het merk
Exclusieve, luxe horloges van een bepaald horlogemerk kunnen meer of minder waard zijn. Dit hangt af van de vraag in de markt. Daarom is het merk een zeer belangrijk onderdeel van de waardebepaling. De meeste exclusieve horloges komen uit Zwitserland en worden in kleine uitvoeringen geproduceerd. Deze horloges worden dan ook vaak nagemaakt. Het verifiëren van de authenticiteit is een topprioriteit.

2 | Staat van het horloge
De staat van uw horloge is natuurlijk erg belangrijk voor de waarde ervan. Als het horloge een defect of schade heeft, bijvoorbeeld waterschade of een chronograaf die niet werkt, heeft dit geen positieve waarde. Horlogereparatie behoort tot de mogelijkheden. Een horloge in goede staat heeft immers een hogere waarde en zal dus een hogere taxatiewaarde vertonen.

3 | Bouwjaar of ouderdom van het horloge
De leeftijd van een horloge kan ook de waarde beïnvloeden. Vooral bij verzamel of antieke horloges is het bouwjaar van belang. Sommige bouwjaren zijn zeldzamer of komen vaker voor. Dit is vooral belangrijk voor Rolex- en Omega-modellen.

4 |  Model
Er zijn verschillende horlogemodellen. Het ene model heeft een hogere marktwaarde of getaxeerde waarde dan het andere. Zo is een horloges voor heren vaak meer waard dan een horloge voor vrouwen. Een model is trendgevoelig of juist niet. Daarom is het model horloge in combinatie met het horlogemerk een erg belangrijk onderdeel van de taxatie.

5 | Type horloge
Horloges hebben verschillende uitvoeringen. Het type horloge, bijvoorbeeld een pilot of diver type, is net als het model elk jaar of periode verschillend. Ook het type uurwerk heeft invloed want er zijn verschillende soorten. Quartz, handopwinder of een automaat. Bij automaten wordt bijvoorbeeld gekeken wat voor soort kaliber.

6 | Volledige doos en papieren
Horloges met originele doos en papieren hebben een hogere taxatiewaarde. Daarom is het ook belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Elke onderhoudshistorie is belangrijk. Horloges met een automatisch uurwerk hebben regelmatig onderhoud nodig. Als er een opbergdoos ontbreekt en het horloge heeft een servicebeurt gehad, dan levert het horlogemerk meestal een servicedoos met servicepapieren en kunt u deze meenemen.

7 | Marktprijs / Marktwaarde
De getaxeerde waarde wordt bepaald door de hierboven beschreven punten. De belangrijkste factor is de marktprijs. De prijzen worden bepaald door vraag en aanbod. Is er een groot aantal replica’s in de aanbieding of is uw horloge bijzonder of gewaardeerd? De exacte marktwaarde is ook moeilijk te bepalen en kan van jaar tot jaar variëren, aangezien horlogemerken elk jaar nieuwe modellen lanceren. Daarom is het belangrijk om regelmatig een nieuw beoordelingsrapport op te stellen.

Benieuwd naar de waarde van uw horloge?

Waarom uw horloge taxeren?

U kunt verschillende beweegredenen hebben om uw horloge te laten taxeren. Tijdens een taxatie komt u erachter hoeveel uw horloge waard is Heeft u bewijs nodig voor de verzekeringsmaatschappij? Dan is een officieel taxatierapport een uitkomst. Wij krijgen veel vraag voor het taxeren van horloges. Veel voorkomende redenen voor een taxatie van horloges zijn:

 • U wilt weten voor welk bedrag u uw horloge kunt verkopen;
 • U wilt het horloge aanbieden op een veiling en bent daarbij op zoek naar een richtprijs;
 • U heeft een officieel taxatierapport nodig van uw bezittingen voor een verzekeringsmaatschappij. Bijvoorbeeld voor het bepalen van uw inboedel;
 • U heeft het horloge geërfd waarbij de waarde vastgelegd moet worden;
 • U wilt weten welk bedrag uw horloge waard is;
 • U wilt de echtheid van uw uurwerk weten.

Wanneer is een taxatierapport verplicht?

Bij verschillende (antieke) horloges hoort een echtheidscertificaat of document waarbij de waarde is bepaald door een kenner. Het komt voor dat de waarde van bijvoorbeeld uw Rolex flink is verminderd door het ontbreken van dit rapport. In sommige gevallen komt het voor dat een taxatierapport verplicht wordt gesteld. Bijvoorbeeld bij een erfenis, boedelscheiding of door een vraag van een verzekeringsmaatschappij.

Welke horlogemerken kan ik laten taxeren?

U kunt bij ons terecht voor de taxatie van allerlei horlogemerken. Bent u in het bezit van een gouden of zilveren horloge? In dat geval is het altijd interessant om de waarde van uw horloge te bepalen.

Ook als uw horloge een mankement heeft, of niet de schoonheidsprijs verdient kunt u uw horloge alsnog verkopen met waarde. Vooral vintage horloges kunnen verrassend veel geld waard zijn. Twijfelt u alsnog over uw uurwerk? Zoek dan contact met onze ervaren taxateurs. Zij vertellen u graag over de horlogemerken die zij taxeren.

Meer weten over het taxeren van horloges?
Neem contact met ons op voor meer advies >

Exclusieve horloge laten taxeren?

Wij hebben een eigen veiling en het kan zo maar zijn dat uw exclusieve horloge hier extra geld oplevert. O.a. voor merken als Rolex, Cartier, Breitling en Omega kunt u een topprijs ontvangen. Via de volgende link kunt u meer informatie ontdekken over de taxatie en inkoop van exclusieve merkhorloges. Gebruikt u uw merkhorloge niet meer? Of bent u uitgekeken op uw editie? Ontdek de dagwaarde en bedenk dat u van de opbrengst mogelijk een mooie vervanger kunt aanschaffen.

 

Ontdek de waarde van uw horloge

Bent  u benieuwd naar de waarde van uw horloge?
Profiteer van onze gratis taxatie

Wat kost het taxeren van een horloge?

Bent u benieuwd naar de waarde van uw horloge? Kom langs voor een gratis taxatie van uw horloge. Wij zien dagelijks de meest uiteenlopende soorten horloges voorbijkomen. Ontvang een prijsindicatie en bepaal zelf of u tot verkoop overgaat of liever het uurwerk in eigen bezit houdt.

Wat zijn de kosten van een officieel taxatierapport?

Soms wordt een officieel taxatierapport verplicht gesteld bij erfenis, boedelscheiding of door een verzekeringsmaatschappij. Hierbij vraagt de tegenpartij om een officieel document waarin de waarde van uw horloge is opgenomen. Deze documenten worden opgesteld door een erkend taxateur.

Bij enkele horlogemerken, zoals een Rolex, kan een officieel rapport van waarde een extra boost geven aan de dagwaarde. Met zo’n rapport kunt u de waarde en echtheid van uw merkhorloge garanderen. Let op. De kosten kunnen per officiële taxatie afwijken. Wij kijken graag met u mee naar het opstellen van een officieel document. Zo maken we voor ieder persoonlijk vraagstuk een net document volgens de laatste vereisten van een officieel taxatierapport.

Wat zijn belangrijke factoren voor de waardebepaling van mijn horloge?

Bent u benieuwd op welke factoren uw horloge wordt beoordeeld voor wij er een prijs aan kunnen geven? U kunt rekening houden met:

 1. Het merk
 2. De staat van het horloge
 3. Bouwjaar of leeftijd van het horloge
 4. Het model
 5. Het type horloge
 6. Compleetheid of documentatie
 7. Marktprijs of populariteit

 

Het grootste onderscheid zien we terug in de luxe en exclusiviteit van de horloges. Echter bepaalt de markt welke prijs hier dan wel of niet voor gesteld wordt.

Zwitserse horloges zijn opvallend waardevast en populair in de Europese markt. Echter zit hier ook het risico op namaak. Heeft u een Zwitsers horloge? Dan raden wij u aan deze te laten checken op echtheid.

Zoals gesteld bepaalt vooral de markt welke prijs uw horloge waard is. Dit kan zijn door specifieke trends, maar ook het aantal oplagen van uw uurwerk. Zeldzaamheid speelt daarin een belangrijke rol. Het kan zijn dat een nieuw taxatierapport afwijkt van een rapport dat u jaren geleden heeft laten opstellen.

Wilt u de actuele waarde van uw horloge weten? 

Waar kan ik mijn horloge laten taxeren?

Met meer dan 150 locaties in verschillende regio’s in Nederland, België en Duitsland is er altijd een kantoor in de buurt om gratis uw horloge te laten taxeren. U kunt gerust binnen lopen zonder of met afspraak. Omdat er dagelijks bezoekers langskomen voor een taxatie van waardevolle spullen, zoals goud, zilver of horloges, kennen onze taxateurs de actuele koersen van binnenuit.

Zo geniet u het voordeel dat u een reële inschatting krijgt van de waarde. Daarbij heeft u direct de mogelijkheid uw horloge te verkopen. Ontvang cash of een overboeking voor uw uurwerk. Voor verkoop is het niet verplicht een officieel taxatierapport op te stellen. Onze taxateurs kunnen u vrijblijvend een bod doen. Zo kunt u uw horloge verkopen zonder papieren. Heeft u nog vragen. Schroom niet om deze tijdens het bezoek aan onze taxateur te vragen.

Kom langs voor een gratis taxatie van uw horloge of maak een afspraak

Bent u benieuwd naar de waarde van uw horloge?
Kom langs voor een gratis taxatie