Omega

Omega horloges – Een investering voor het leven

Omega is een van oorsprong Zwitsers horlogemerk met een rijke geschiedenis die begint in 1848, toen Louis Brandt een kleine werkplaats opende in La Chaux-de-Fonds. Het bedrijf groeide al snel uit tot een van de grootste horlogemerken en was verantwoordelijk voor verschillende innovaties op het gebied van horloges. Omega-horloges zijn nog steeds populair op de markt van vintage en pre-owned tweedehands horloges. Op deze pagina vindt u informatie over het verkopen, veilen en taxeren van Omega-horloges.

Bent u van plan om uw Omega horloge te verkopen of te veilen? Kom dan langs voor een gratis waardebepaling.

Ontdek hier onze  locaties > Afspraak maken >

Wilt u investeren in Omega horloge? Ontdek onze pre-owned en vintage horlogemodellen van Omega.

Direct naar de webshop >

 

Omega exclusieve horloges

De geschiedenis van Omega: horloge is historie 

Zoals bij alle van oorsprong Zwitserse horlogemerken, begint de geschiedenis van Omega horloges kleinschalig, in de werkplaats van een vakman. In 1848 opent de 23-jarige Louis Brandt een kleine werkplaats in La Chaux-de-Fonds, in het Juragebergte vlak over de grens met Frankrijk. Dit bedrijf zou later uitgroeien tot OMEGA. Accurate horloges waren zijn specialisme. 

Met de dood van Louis komt het bedrijf in 1879 – dat dan nog La Generale Watch Co. heet – in handen van zonen Louis-Paul en César. Zij verhuizen de firma naar Biel/Bienne in het Canton Bern, waar het tot vandaag nog gevestigd is. Vanaf 1885 produceren zij het eerste model of kaliber zakhorloge in serie. Vermeldenswaardig is dat zij ook de eerste en enige “minute repeater” fabriceerden in 1892, die om de pols kon worden gedragen.  

Het bedrijf Omega groeit uit tot een van de grootste horlogemerken in die periode. Het eerste succes werden geboekt met de productie van de Labrador, Gurzelen en de Omega Calibre uit 1984. De twee broers overlijden in 1903 en laten een bloeiend bedrijf achter zich. 

Het horloge dat in 1894 de merknaam Omega inspireert 

Geïnspireerd door het succes van hun minute-repeater, introduceren de broers in 1894 de 19-ligne kaliber (horlogemodel). Dit model was zeer accuraat en bovendien te repareren door elke horlogemaker in de wereld. Daarnaast bezat het de voor toen unieke, gebruiksvriendelijke eigenschappen van het opwinden en tijd instellen via de stam en de kroon van het horloge.  

Geïnspireerd door de betekenis die “Omega” heeft als eindpunt, noemden zij dit horloge de Omega 19 ligne Kaliber. De Ligne is een oude Franse afstandsmaat die overeenkomt met de ‘duim’. Dit horloge werd ook fabrieksmatig geproduceerd. In 1900 ontving Omega dan ook de Grote Prijs tijdens de Universele Expositie in Parijs voor hun hele collectie. In de jaren erna richtte Omega zich op het tijdmeten tijdens sportevenementen, zoals (ballon) races. Dit leidde in 1932 tot de start van de Olympische traditie van Omega als officiële tijdmeter, op de Olympische spelen in Los Angeles.   

Omega werd hierna overgenomen door 4 jonge mensen waaronder Paul-Emile Brandt van nog geen 24 jaar. Hij zou later wel uitgroeien tot een grote ontwerper en horlogemaker over een lange periode. 

Omega redt zich eind jaren ‘30 begin jaren ‘40 met de massaproductie van zakhorloges. Ook staan de innovaties niet stil want in 1952 is Omega de eerste die bij de Helsinki Games voor het eerst de tijden elektronisch waarneemt. 

In 1965 wordt de Omega Speedmaster het horloge van de NASA. De Speedmaster werd geroemd om zijn chronometer en werd gebruikt bij de eerste maanlanding in 1969. Het eerste horloge op de maan dus. 

Omega vandaag 

De beruchte Quartz-crisis van eind jaren 70 bracht ook Omega in grote problemen. Het bedrijf werd onderdeel van een houdstermaatschappij, die in 1985 werd overgenomen door een groep investeerders, die nu de Swatch Group heet. Dankzij de prestigieuze historie en vele series kwaliteitshorloges, kon Omega zich vanaf de jaren 80 richten op de markt van luxe, exclusieve kwaliteitshorloges. Echter is de traditie van excellente kwaliteit en accuraat tijdmeten nooit losgelaten, want Omega is vanaf 1932 tot de dag van vandaag nog steeds de officiële tijdmeter van de Olympische Spelen.  

De markt voor tweedehands, gedragen Omega horloges 

Horloges van Omega zijn gewild op de markt van vintage en pre-owned tweedehands horloges. In de regel geldt: hoe exclusiever een gedragen horloge, hoe gewilder het onder kopers en verzamelaars zal zijn.

Twee voorbeelden van zeer exclusieve vintage Omega horloges die tijdens veilingen recordbedragen opbrachten, zijn het door Tiffany gesigneerde horloge van Elvis Presley uit 1960 en de Omega Tourbillion van roestvrij staal uit 1947, het eerste polshorloge met deze complicatie en enig exemplaar in de serie. Voor het eerste horloge werd in 2018 het duizelingwekkende bedrag van 1,812 miljoen US dollar geboden en voor de tweede in 2017 1,4 miljoen dollar.  

Uw Omega horloge verkopen 

Gouden Omega horloges zoals de De Ville worden vaak uit een erfenis verkregen of al lange tijd niet meer gedragen. Sommige horloges hebben verzamelwaarde en kunnen wellicht meer opleveren dan de prijs van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, zoals goud. Om uw Omega horloge te verkopen, kunt u een bezoek brengen aan één van de kantoren van Goudwisselkantoor. Wij kunnen dan voor u de inkoopprijs bereken. Vervolgens kunt u besluiten uw horloge aan ons te verkopen tegen een contante betaling, of per bank.  

Uw Omega horloge veilen 

Naast het inkopen van horloges bieden wij de mogelijkheid om uw horloge te veilen in samenwerking met ons eigen veilinghuis. Omega heeft meerdere horloge types gemaakt die onder verzamelaars gewild zijn en een hoge marktwaarde kennen.  

Uw horloge wordt door ons bij een groot (internationaal) publiek aan verzamelaars en liefhebbers onder de aandacht gebracht. Daarbij kunnen wij gebruik maken van ons netwerk aan andere internationale veilingplatformen naast ons eigen veilinghuis.   

Maar ook in vakbladen en internet campagnes brengen wij te veilen horloges onder de aandacht. Door onze grote groep vaste klanten, die door de jaren heen is opgebouwd, wordt uw horloge bij veel liefhebbers onder de aandacht gebracht. 

Tweedehands Omega horloge kopen 

Ben u juist geïnteresseerd in het kopen van een tweedehands Omega horloge zoals een vintage of pre-owned model? Bij Goudwisselkantoor bent u aan het juiste adres voor het kopen van een pre-owned Omega horloge.  

Kopen op de veiling  

U kunt zelf meebieden op onze veiling. De enige vereiste is dat u zich registreert als bieder bij ons veilinghuis. Wij hebben meerdere (zaal) veilingen per jaar, waarbij ook een luxe catalogus wordt uitgebracht. Onze relaties krijgen altijd de gelegenheid zonder afspraak de horloges te bezichtigen tijdens onze kijkdagen. Bent u benieuwd naar onze collectie horloges in de veiling? Klik dan op de button hieronder 

Veilingcatalogus >

Kopen in onze webshop

Buiten de veiling om, hebben wij altijd horloges van diverse exclusieve merken te koop in onze juwelierswinkel Reclaimed Jewels. Het aanbod wordt continu aangevuld, waardoor het altijd de moeite waard is een kijkje te nemen. 

Omega Pre owned Horloges >

Omega horloge laten taxeren 

Taxeren van uw Omega horloge kan bij Goudwisselkantoor. Wij zijn al meer dan 40 jaar een betrouwbare partner. U kunt bij ons uw horloge vrijblijvend taxeren of een officieel taxatierapport laten opstellen. Voor het opstellen van een officieel document zijn wel kosten aan verbonden. Onze expert zal uw horloge taxeren en een gedocumenteerd rapport opstellen die gebruikt kan worden voor een verzekering, boelscheiding of erfenis verdeling.  

Afspraak maken >

 Of kom langs wanneer het u uitkomt op een van onze locaties. 

Vind hier de locatie in uw buurt >