Omega Seamaster referentienummers

Omega Seamaster referentienummers

Omega Seamaster horloges verkopen bij Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Omega Seamaster Heritage horloges. Heeft u een Omega Seamaster horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Omega Seamaster.

Vertrouwd uw Omega Seamaster horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Omega Seamaster goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Omega Seamaster horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Het referentienummer van uw Omega Seamaster horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Omega Seamaster horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de referentienummers van de Omega Seamaster. Een horloge van Omega wat thuishoort in het rijtje van Omega horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug omdat het al lang bestaat. Daarnaast zien we het ook nog op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Omega Seamaster horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Omega Seamaster CK2491

De Omega Seamaster met het referentienummer CK2491 is één van de eerste Omega Seamasters die gemaakt is. Het horloge kwam uit in 1948 en had een simpel maar elegant ontwerp. Zo zien we een ronde kast van 34 millimeter doorsnee met daaraan 4 elegante pootjes waar de band aan bevestigd is. De kast is uit staal en in de kast, die met plexiglas is afgesloten, zien we een witte wijzerplaat met daarop zilveren streepjes die de uren aanduiden en kleine zwarte streepjes die de minuten aanduiden. We zien een kleine seconde op 6 uur. De twee urenwijzers zijn gemaakt uit staal en lichten ook op in het donker. De uren 3, 6, 9 en 12 zijn in Arabische cijfers afgebeeld en onder 12 uur zien we het Omega logo. Aan de zijkant van de kast zit een stalen kroon. Het horloge loopt op een kaliber 340 wat een automatisch uurwerk is van Omega en het is waterdicht tot 30 meter.

Omega Seamaster KO14350

De Omega Seamaster met het referentienummer KO14350 is één van de eerste Seamaster horloges die Omega ooit gemaakt heeft. Het horloge werd gelanceerd in 1954 en was een simpel maar buitengewoon elegant model. Het horloge heeft een ronde kast met een doorsnee van 34 millimeter die van staal gemaakt is, maar waar een gouden bovenkant op zit. Dit betekent dat het horloge bij het dragen vooral de gouden kant laat zien maar aan de achterkant zit staal. Dit maakte het horloge in die tijd betaalbaarder. In die gouden kast zien we een crèmekleurige wijzerplaat waar de uren en minuten met streepjes worden aangeduid. Die streepjes voor de uren zijn van goud, net als de wijzers overigens die ook in goud zijn uitgevoerd. De wijzers lichten ook nog op in het donker en zorgen voor een betere afleesbaarheid. Onder 12 uur zien we het Omega logo en boven 6 uur staat Seamaster gedrukt. Aan de zijkant van de kast, die overigens met plexiglas is afgesloten, zien we nog een gouden kroon. Het horloge is waterdicht tot 30 meter en loopt op het kaliber 354 van Omega wat een automatisch uurwerk is en chronometer gecertificeerd werd door de COSC in Zwitserland.

Omega Seamaster CK2921

De Omega Seamaster met het referentienummer CK2921 is één van de eerste Seamaster horloges die Omega ooit gemaakt heeft. Het horloge is in 1957 gelanceerd en hoewel dit model de naam Seamaster draagt, wat doet vermoeden dat de waterdichtheid indrukwekkend is, was dat bij dit horloge nog niet zozeer. Het horloge is namelijk maar waterdicht tot 30 meter, wat voor die tijd zeker niet slecht was, maar ook niet heel indrukwekkend. Ook het ontwerp was simpel. Maar dit maakt dit model zeker niet minder geliefd. Het is voor veel verzamelaars nog altijd een heel belangrijk model wat ze graag toevoegen aan de verzameling. We zien een simpele ronde stalen kast met een doorsnee van 34 millimeter die op een leren band zit. In de kast een simpele witte wijzerplaat waar de meeste uren door driehoekige markers worden aangeduid en de minuten door streepjes. Met uitzondering van 3, 6, 9 en 12 uur waar Arabische cijfers staan. Onder 12 uur zien we het Omega logo en boven 6 uur staat Seamaster gedrukt. De kast is afgesloten met plexiglas wat normaal was in die tijd en aan de zijkant zien we een stalen kroon. Technisch zit het horloge ook goed op orde met het kaliber 501. Dit is een automatisch uurwerk van Omega. Automatische uurwerken waren in die tijd nog een zeldzaamheid.

Omega Seamaster CK2913

De Omega Seamaster CK2913 is één van de eerste Omega Seamaster die ooit op de markt kwam. Het horloge werd gelanceerd in 1958 als onderdeel van het Master trio. Dat trio bestaat uit de Speedmaster, de Railmaster en natuurlijk de Seamaster. Het ontwerp van dit horloge lijkt enorm op de Omega Seamaster 300 die vandaag de dag in de catalogus staat. Dat horloge is dan ook volledig geïnspireerd op dit horloge. We zien dus een ronde stalen kast met een doorsnee van 38 millimeter. Daarop een zwarte bezel met verschillende cijfers erop die minuten kunnen meten. Bij veel modellen die nog over zijn kunnen die cijfers verdwenen zijn omdat die er vaak afgesleten zijn door de jaren heen. Op 12 uur zien we op de bezel een bolletje dat oplicht in het donker. In de kast die met plexiglas is afgesloten vallen als eerste de driehoekige markers op die op de uren staan. Deze lichten ook op in het donker wat het aflezen van de tijd makkelijker maakt. Om deze reden zijn overigens ook de wijzers zo gemaakt dat ze oplichten in het donker. We zien alleen op 3, 6, 9 en 12 uur Arabische cijfers en de minuten worden aangeduid door streepjes. Onder 12 uur zien we ook nog het Omega logo en boven 6 uur staat Seamaster 300 gedrukt. Aan de zijkant een stalen kroon en het horloge kwam aan een stalen band. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 500 of het kaliber 501 wat een automatisch uurwerk van Omega is. De waterdichtheid was voor die tijd enorm indrukwekkend met 200 meter.

Omega Seamaster KO2922

De Omega Seamaster met het referentienummer KO2922 is één van de eerste Seamaster horloges van Omega met een datumfunctie. Dit model werd in het jaar 1957 gelanceerd. Het horloge kreeg daarom naast Seamaster ook nog de naam Calender eraan toegevoegd wat natuurlijk verwijst naar de datumfunctie van dit horloge. Het horloge is eigenlijk net als de andere elegante Seamaster modellen een heel simpel ontwerp van een ronde kast met een doorsnee van 34 millimeter waar vier mooie pootjes aan zitten om de band aan te bevestigen. Alles gemaakt uit staal en in de kast zien we een witte wijzerplaat waar driehoekige markers de uren aangeven en streepjes die de minuten aangeven. Onder 12 uur staat het Omega logo en boven 6 uur staat Seamaster Calender gedrukt. De wijzers zijn uit staal en lichten op in het donker, wat zorgt voor een goede afleesbaarheid van het horloge. Op 3 uur zien we de datum in een keurig vierkantje. Het horloge is afgesloten met plexiglas wat in die tijd normaal was. Aan de zijkant zien we een stalen kroon. Het horloge kwam altijd op een leren band en is tot 30 meter waterdicht. Lopen doet dit horloge op een kaliber 503 wat een automatisch uurwerk van Omega is die een datumfunctie kan aansturen.

Omega Seamaster CE166.0010

De Omega Seamaster met het referentienummer CE166.0010 is een horloge uit de Omega Seamaster collectie wat begin jaren ‘60 werd uitgebracht. Om precies te zijn kwam dit model in het jaar 1962 op de markt. Hoewel het ook weer een klassiek en eenvoudig model is, onderscheid het zich toch van de andere Seamaster modellen die tot dan toe gemaakt waren. Wel zien we op dit model iets wat we al op eerdere modellen zagen. Namelijk dat de kast van staal gemaakt is maar de bovenkant van de kast en de pootjes uit goud. Dit voornamelijk om het enigszins betaalbaar te houden. De kast heeft een doorsnee van 34 millimeter en in de kast zien we een crèmekleurige wijzerplaat. Hier worden de uren aangeduid door gouden streepjes en op 3 uur zien we een datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De wijzers zijn goud en lichten op in het donker wat voor goede afleesbaarheid zorgt. Onder 12 uur staat het Omega logo in goud en boven 6 uur staat Seamaster gedrukt. Aan de zijkant van de kast, die met plexiglas is afgesloten, zien we een gouden kroon. Het horloge komt op een leren band. Verder is het horloge nog waterdicht tot 30 meter en loopt het op een kaliber 562 of een kaliber 565 wat allebei automatische uurwerken zijn van Omega in Zwitserland vervaardigd.

Omega Seamaster ST135.0017

De Omega Seamaster met het referentienummer ST135.0017 is een horloge dat uitkwam in 1966 en naast de naam Seamaster ook nog de naam Cosmic daaraan toegevoegd kreeg. Het horloge had een zogenaamde C-shape kast. Dit is een belangrijk ontwerp want dit komt namelijk uit de hand van één van de meest legendarische horloge ontwerpers die de geschiedenis gekend heeft; Gerald Genta. Dit is ook de ontwerper achter bijvoorbeeld het legendarische ontwerp van de Royal Oak gemaakt door Audemars Piguet en niet te vergeten de Nautilus van Patek Philippe. Het feit dat deze man de C-shape kast van de Omega Seamaster Cosmic ontworpen heeft maakt dit model bijzonder geliefd. We zien een stalen kast met een doorsnee van 34 millimeter die rond is maar wel zo gemaakt dat het lijkt alsof er twee C’s met de openingen naar elkaar toe naast elkaar staan. In die stalen kast zien we een zilverkleurige wijzerplaat waar de uren worden aangeduid door zilveren streepjes en de minuten door zwarte streepjes. De wijzers zijn eveneens zilverkleurig en dat geld ook voor het Omega logo onder 12 uur. Boven 6 uur staat Seamaster gedrukt en de kast is afgesloten met een plexiglaasje. Aan de zijkant zien we een stalen kroon en dit horloge is uitgebracht op een leren band. Technisch is het horloge uitgerust met een waterdichtheid tot 30 meter en een kaliber 601. Dit is een mechanisch uurwerk van Omega wat wel met de hand opgewonden moet worden. Dit in tegenstelling tot veel andere Seamaster horloges die automatisch zijn.

Omega Seamaster ST146.0011

De Omega Seamaster met het referentienummer ST146.0011 staat ook wel bekend als de Omega Seamaster Bullhead. Dit refereert aan het ontwerp van de kast waar met genoeg fantasie ook wel een stierenkop in gezien zou kunnen worden. Dit Seamaster horloge behoort tot één van de meest unieke modellen die de Omega Seamaster collectie ooit voortgebracht heeft. Het model kwam uit in 1969 wat ook wel een beetje het begin was van een periode met wat excentrieker design. We zien een aparte kast van 43 millimeter in doorsnee die de vorm heeft van een stierenhoofd vanaf de voorkant gezien. De kroon en de twee drukknoppen aan de bovenkant maken dit effect nog sterker. De kast is gemaakt uit staal. In de kast zien we eerst een zwarte binnenring met cijfers, vervolgens een wit en grijs geblokte binnenring en dan komt de lichtbruine wijzerplaat. Op de wijzerplaat zien we het Omega logo op 9 uur. Onder 12 uur een apart klok gedeelte wat in drie stukken verdeeld is en de kleuren rood, blauw en zwart bevat. Op 3 uur een datumvakje waar de datum afgelezen kan worden en boven 6 uur een kleine seconde. De stopwatchwijzer in het midden is oranje en de uren en minuten wijzers wit. Deze lichten op in het donker. De kast is gesloten met plexiglas en het horloge komt op een leren band. Het horloge loopt op een kaliber 930 wat een met de hand opgewonden chronograaf uurwerk is van Omega, in Zwitserland gemaakt uiteraard.

Omega Seamaster BA198.0016

De Omega Seamaster met het referentienummer BA198.0016 is een zeldzame Seamaster met een elektronisch uurwerk en volledig uit goud gemaakt. Dit model valt dan ook onder de Seamaster Electronic lijn die in de jaren ‘70 gelanceerd werd. In die jaren kwamen elektronische uurwerken in omdat het een technische hoogstandje van dat moment was. Deze liepen vaak ook preciezer dan mechanische uurwerken. En in die jaren was een horloge toch vooral een functioneel product in plaats van een sieraad. Het horloge is zeker voor de jaren ‘70 erg groot met een kast van 45 millimeter in doorsnee. Die kast is gemaakt uit geelgoud en op de kast zit een zwarte bezel met cijfers erop die dienen voor tijdsmetingen. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat waar op de uren dikke streepjes staan en op de minuten kleine dunne streepjes. Op 12 uur staat het Omega logo en daaronder staat ook nog eens Omega gedrukt. Boven 6 uur staat Seamaster gedrukt. Op 3 uur zien we het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De wijzers lichten op in het donker net als de streepjes op de uren overigens. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zien we ook nog een gouden kroon. Het horloge werd op een leren band geleverd. Het horloge is waterdicht tot 200 meter en loopt op het kaliber 1250. Dit is een elektronisch uurwerk van Omega maar mag niet verward worden met Quartz. Dit uurwerk is een zogenaamd elektronisch stemvork uurwerk, iets wat in de jaren ‘70 veel voorkwam. Uiteraard werd het uurwerk wel gewoon in Zwitserland vervaardigd.

Omega Seamaster Ploprof 166.077

De Omega Seamaster Ploprof met het referentienummer 166.077 behoort tot één van de meest bijzondere Seamaster modellen die Omega ooit gemaakt heeft. Het horloge is een typisch voorbeeld van de excentriciteit die de ontwerpen in de jaren ‘70 konden hebben. Dit model in het bijzonder is niet te missen, aangezien het kolossaal groot is. Het horloge was geliefd door één van de meest toonaangevende stijliconen uit de geschiedenis namelijk Fiat baas Gianni Agnelli die dit enorme horloge altijd over de manchet van zijn overhemd droeg. Misschien wel omdat het er niet onder paste. Het horloge heeft een enorme stalen kast van 45 millimeter. De kast lijkt wel een stuk hoekig staal maar de ronde zwarte bezel op de kast geeft het toch weer enigszins een vriendelijk karakter. Rechtsboven op de kast zit een rode drukknop en aan de linkerkant zit de kroon tussen twee muurtjes van staal in waardoor deze extra beschermd is. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat waar dikke streepjes de uren aanduiden en dunnere streepjes de minuten. De minutenwijzer is oranje en de urenwijzer is wit evenals de seconde wijzer. Op 3 uur zien we een datumvakje waar de datum afgelezen kan worden en onder 12 uur staat het Omega logo gedrukt. Boven 6 uur staat Seamaster 600 Professional gedrukt wat de officiële naam van dit horloge is. De kast is afgesloten met saffierglas en het horloge komt op een stalen of rubberen band. Door de enorme robuuste constructie van de kast is het horloge tot wel 600 meter waterdicht. Lopen doet dit horloge op het kaliber 1002 wat een automatisch uurwerk is van Omega.

Omega Seamaster 2223.80.00

De Omega Seamaster met het referentienummer 2223.80.00 is een Quartz horloge uit de Omega Seamaster collectie. Het horloge behoort tot de subgroep Professional 300M wat één van de meest populaire ontwerpen is van de Omega Seamaster. Het horloge heeft een typisch ontwerp en is vooral met deze blauwe bezel erg geliefd. Een beroemde drager van dit horloge in het bijzonder is de Britse Prins William, de toekomstige Koning van het Verenigd Koninkrijk. Hij kreeg dit horloge van zijn moeder Diana en heeft sindsdien nooit meer van horloge gewisseld. Het horloge heeft een stalen kast van 36 millimeter in doorsnee en daarop zien we een blauwe bezel. Op die bezel zien we cijfers, puntjes en streepjes die allemaal van lumine zijn en oplichten in het donker. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met een licht golvend motief waarop de uren met grote lumine bolletjes worden aangegeven en de kwart uren met streepjes eveneens van lumine. Dit licht allemaal op in het donker en zorgt voor goede afleesbaarheid. Dit geld eveneens voor de wijzers. Onder 12 uur zien we het Omega logo en boven 6 uur staat Seamaster en wat technische informatie gedrukt. Op 3 uur zien we nog het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon. Links bovenin op 10 uur zien we ook nog het stalen helium ventiel waar dit model van de Omega Seamaster om bekend staat. Het horloge is waterdicht tot 300 meter en loopt op een Quartz uurwerk van Omega dat in Zwitserland gemaakt wordt.

Omega Seamaster 210.30.42.20.01.001

De Omega Seamaster met het referentienummer 210.30.42.20.01.001 is een modern horloge uit de Seamaster collectie van Omega. Dit horloge behoort tot één van de meest populaire ontwerpen die de Seamaster collectie van Omega ooit voortgebracht heeft. Het horloge geniet ook veel bekendheid door ’s werelds meest beroemde geheim agent die dit horloge ook draagt. Dit is namelijk het horloge van James Bond. We zien een stalen kast van 42 millimeter met daarop een zwarte bezel. In die kast zien we een zwarte wijzerplaat met golvend motief er in. Op de uren witte bolletjes en streepjes met lumine die oplichten in het donker. De wijzers zijn uit staal en ook gevuld met lumine. Dus ook deze lichten op in het donker. Dit zorgt allemaal voor een hele goede afleesbaarheid. Op 6 uur zien we het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden en onder 12 uur het Omega logo. De kast is gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon. Links bovenin zo ongeveer op 10 uur zien we een stalen helium ventiel wat typisch is voor dit model. Het horloge komt op een stalen schakelband. Dit horloge loopt op het kaliber 8800 wat een Co-Axial uurwerk is van Omega. Het horloge heeft een waterdichtheid tot 300 meter.

Omega Seamaster 215.30.44.21.01.001

De Omega Seamaster met het referentienummer 215.30.44.21.01.001 staat ook wel bekend als de Omega Seamaster Planet Ocean. Het is een modern horloge uit de Seamaster collectie van Omega. Het horloge heeft een stalen kast van 43 millimeter in doorsnee en daarop een zwarte bezel. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat waar de uren en minuten door streepjes worden aangeduid. De streepjes voor de uren lichten op in het donker. De uren 6, 9 en 12 worden aangeduid met Arabische cijfers. De wijzers zijn gemaakt uit staal en lichten ook op in het donker. Dit zorgt samen met de streepjes op de uren voor een goede afleesbaarheid. Onder 12 uur zien we het Omega logo gedrukt staan en daaronder staat nog Seamaster in het oranje gedrukt. Op 3 uur zien we het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De kast is afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant zien we een stalen kroon en links bovenin op ongeveer 10 uur een stalen helium ventiel. Het horloge komt op een stalen schakelband. Het horloge is waterdicht tot maar liefst 600 meter. Lopen doet dit horloge op een kaliber 8900, wat een Co-Axial uurwerk is van Omega en uiteraard in Zwitserland gemaakt wordt. Dit uurwerk is ook Master Chronometer gecertificeerd, wat een stap hoger is dan gewoon chronometer gecertificeerd.

Omega Seamaster 220.10.41.21.03.004

De Omega Seamaster met het referentienummer 220.10.41.21.03.004 staat ook wel bekend als de Omega Seamaster AquaTerra. Dit is een heel populair horloge uit de Seamaster collectie van Omega en het ontwerp is net even wat eleganter dan van de andere twee bekende moderne modellen. We zien bij de AquaTerra een stalen kast van 41 millimeter met een gladde stalen bezel. In de kast zien we een blauwe wijzerplaat met horizontaal streepmotief. De uren worden aangegeven door driehoekige markers gevuld met lumine. Deze lichten dus ook op in het donker. De minuten worden aangegeven door witte streepjes en per 5 minuten worden de minuten ook in Arabische cijfers aangegeven. De wijzers zijn van staal maar gevuld met lumine. Dus ook deze lichten op in het donker en zorgt allemaal voor een betere afleesbaarheid. Onder 12 uur zien we het Omega logo in staal met daaronder ook nog de naam Seamaster. Op 6 uur zien we het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De kast is afgesloten met saffierglas en het horloge komt op een stalen schakelband. Aan de zijkant van de kast zien we een stalen kroon. Het horloge is waterdicht tot 150 meter. Lopen doet dit horloge op het kaliber 8900 wat een Co-Axial uurwerk is van Omega. Dit uurwerk is Master Chronometer gecertificeerd. Hetis een stap hoger dan het reguliere chronometer gecertificeerd wat we bij de meeste horlogemerken zien.

Uw Omega horloge verkopen?

Uw Omega horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

omega-horloge

Maak een afspraak   of kom langs