Breitling SuperOcean
Breitling SuperOcean horloges verkopen
Op het gebied van in- en verkopen van Breitling SuperOcean horloges hebben wij al een aantal jaar ervaring. Bent u in het bezit van een Breitling SuperOcean horloge en wilt u dit laten taxeren en verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Kom langs bij een Goudwisselkantoor bij u in de buurt voor een gratis waardebepaling van uw Breitling SuperOcean horloge
Vertrouwd uw Breitling SuperOcean horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor
Vind hier een kantoorMaak online een afspraak
Onze experts kennen de materie van de Breitling SuperOcean goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt, en u de marktconforme waarde krijgt voor uw Breitling SuperOcean horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.
De achtergrond van uw Breitling SuperOcean horloge
Om u te helpen bij het herkennen of uw Breitling SuperOcean horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Breitling SuperOcean. Een horloge van Breitling wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Breitling horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug en in de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Breitling SuperOcean horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.
Lees hier meer over de specifieke horlogemodellen uit de collectie Breitling Superocean >
De Breitling SuperOcean, het duikershorloge van het vliegeniersmerk Breitling.
Het luxe en mooie horloge SuperOcean, is het duikershorloge van het Zwitserse merk Breitling. En een duikershorloge in het assortiment van een merk als Breitling, wat toch bekend staat als vliegeniersmerk, is opvallend. Goed, opvallend, misschien iets wat we niet zo snel zouden verwachten.
Tekst gaat verder onder de foto
Toch gaat de Breitling SuperOcean al heel wat jaren terug. Het behoort als horloge tot een van de belangrijkste modellen van Breitling. De SuperOcean is ontstaan in de jaren ’50. Eigenlijk in navolging van Rolex en Omega, die met enorm succesvolle duikersmodellen kwamen in die tijd. Het duikershorloge was populair en Breitling wilde dus niet achterblijven. Breitling wilde dit natuurlijk ook weer net even beter doen dan de twee concurrenten. En dus kon de Seamaster van Omega tot 63 meter onder water en de Rolex Submariner tot 100 meter in die tijd. De Breitling SuperOcean was waterdicht tot 200 meter toen hij werd uitgebracht. Dit voltrok zich in het jaar 1957, meer dan 60 jaar geleden.
De verschillende Breitling SuperOcean versies door de jaren heen
Van de Breitling SuperOcean zijn door de jaren heen een aantal versies uitgebracht. Na de allereerste versie die in 1957 uitkwam volgde er een paar jaar later in 1964 de SuperOcean 2005, wat een chronograaf was. Deze werd bekend om zijn slow motion functie. Dit hield in dat de stopwatch wijzer een uur kon doen over het rondgaan van de klok, in plaats van 1 minuut zoals de meeste chronografen doen. Dit is handig om de tijd van het duiken te meten. Er was een probleem met dit horloge. Het was lastig te zien met het blote oog of de stopwatchfunctie aan was of niet. Daarom heeft Breitling een rondje op de wijzerplaat geïntroduceerd op 6 uur dat van kleur wisselde. Zwart betekende uit en geel betekende aan. Een klein detail, maar een ware innovatie.
Meer weten over de verschillende modellen uit de collectie van Breitling SuperOcean?
Lees hier meer informatie over de specifieke SuperOcean horloges van Breitling >
Tekst gaat verder onder de foto
In 1971 introduceerde Breitling weer een nieuwe SuperOcean en dit keer wel de Breitling SuperOcean 2005 Execution 2. Hier was de wijzerplaat wat aangepast met een sweep second op 9 uur en wat meer in toon met het design van de jaren ‘70. Ook waren de wijzers iets korter op deze versie. En kwam er de keuzemogelijkheid voor twee verschillende bezels, waaronder de Yachting bezel en de Classical bezel. Met wat verdere facelifts staat de SuperOcean tot op de dag van vandaag nog in de Breitling catalogus. Het is een succesvol model. Uiteindelijk ontstond uit de SuperOcean ook nog de SuperOcean Heritage die in 2007 voor het eerst uit kwam. Tot op de dag van vandaag staat deze nog steeds in de catalogus. Met door de jaren heen wat vernieuwingen en facelifts.
Het design van de vintage Breitling SuperOcean
Als we kijken naar het design van de Breitling SuperOcean zien we dat dit door de jaren heen zeker veranderingen heeft ondergaan. Echter bleef het basis design altijd hetzelfde. De basis is dan ook een ronde waterdichte kast met in de meeste gevallen een zwarte bezel waar cijfers en streepjes op staan. Een heel typisch duikershorloge design eigenlijk. Natuurlijk zijn er door de jaren heen wel meer opties gekomen voor bezels. Zoals een stalen bezel, maar inmiddels ook blauwe bezels en zelfs witte bezels. Qua wijzerplaten zien we veel variatie door de jaren heen. Zo had Breitling voor de SuperOcean 2005 een wijzerplaat waar de rand wit was. En in het midden stond een zwarte cirkel. We zagen dan dubbele cijfers en streepjes aan de zijkant en in de zwarte cirkels bolletjes die licht gaven. Plus natuurlijk het rondje dat zwart of geel was, afhankelijk van of de stopwatchfunctie aanstond of niet. De gewone SuperOcean had in het begin een volledig zwarte wijzerplaat. Eigenlijk vergelijkbaar met de wijzerplaat die we op de SuperOcean Heritage zien. Een andere collectie van Breitling. Daarop stonden gouden- en witte streepjes die de tijd aangaven. Het horloge had toen nog geen datumfunctie en we zagen slechts drie wijzers in het midden. Bij de SuperOcean 2005 zagen we verder nog drukkers aan de zijkant en een kroon. En deze horloges werden uitgevoerd aan leren banden. Dit geld ook voor de gewone SuperOcean. Deze oude horloges werden uiteraard afgesloten met een plexiglaasje, zoals dat gewoon was in die tijd. We zien afmetingen van 38 millimeter voor de tijd- en datum versie en 42 millimeter voor de 2005. Dit waren overigens enorme afmetingen voor die tijd.
Tekst gaat verder onder de foto
Het design van de hedendaagse SuperOcean
De nieuwe modellen van de SuperOcean hebben een ontwerp wat geïnspireerd is op het origineel, maar wel wat moderner uitgevoerd. We zien dat er naast de leren banden nu ook rubberen-, siliconen- en stalen banden mogelijk zijn. Inmiddels zit er ook een datumfunctie standaard op alle horloges. Er zijn ook nog altijd chronografen die exact hetzelfde design dragen. Maar dan aangevuld met 3 klokjes op de wijzerplaat. De wijzerplaten zijn er in blauw, zwart, wit, oranje en zelfs geel. Bij de tijd en datum horloges zien we het Breitling logo op 12 uur en bij de chronografen op 3 uur. Tijdsindicatie zien we door middel van streepjes en dubbele cijfers. Uiteraard met lumine zodat het ook in het donker goed leesbaar is. De kast wordt afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een kroon. En in het geval van de chronograaf ook nog twee drukkers. Qua materialen zien we dat zowel staal, goud als een combinatie van die twee gebruik gemaakt kan worden. We zien afmetingen van 42 millimeter voor de tijd en datum horloges en 44 millimeter voor de chronografen.
Tekst gaat verder onder de foto
De techniek van de Breitling SuperOcean
Bij Breitling staat techniek hoog in het vaandel en dit is bij de Breitling SuperOcean natuurlijk niet anders. Het feit dat dit horloge in 1957 qua waterdichtheid 100 meter over de Rolex Submariner heenging. En dat met een indrukwekkende 200 meter waterdichtheid wat natuurlijk al een enorme prestatie was. Maar toen Breitling in 1964 kwam met de stopwatchwijzer die een uur deed om de klok rond te gaan, kwam daar een technische prestatie voor de SuperOcean bij. Breitling produceert al jaren alle uurwerken in de eigen productie in Grenchen, Zwitserland. Ze bouwen daar in-huis geproduceerde uurwerken, waar alle onderdelen door Breitling zelf gemaakt worden. Ook worden er uurwerken gebouwd op een ETA Basis. ETA is de meest gerenommeerde uurwerkfabrikant van Zwitserland. Het zit evenals Breitling in het plaatsje Grenchen. Voor de moderne Breitling SuperOcean modellen wordt dan ook gebruikt gemaakt van uurwerken die gebouwd zijn op een ETA basis. Zoals het kaliber B13 en het kaliber B17 wat allebei automatische uurwerken zijn. Het B13 kaliber is een chronograaf uurwerk en de B17 een uurwerk voor een tijd en datum horloge. De waterdichtheid is door de jaren heen ook indrukwekkend gebleven. Het begon met 200 meter in 1957. Inmiddels is tot 500 meter waterdicht de standaard op de tijd en datum versie en tot 200 meter waterdicht voor de chronograaf. Wat voor een chronograaf een indrukwekkende waterdichtheid is.
Tekst gaat verder onder de foto
De Breitling SuperOcean zowel vintage als nieuw een geliefd duikershorloge
Of het nu om een vintage Breitling SuperOcean gaat of een gloednieuwe, het is een uiterst geliefd duikershorloge. Het bewijst misschien wel dat een schoenmaker niet altijd bij zijn leest hoeft te blijven. Breitling heeft als vliegeniersmerk ook op het gebied van duikershorloges zichzelf bewezen. En dat is rijkelijk erkend door de jaren heen. We zien zowel de SuperOcean uit de jaren ‘50 en ‘60 als de SuperOcean 2005 uit dezelfde jaren terug op veilingen en bij vintage dealers. En natuurlijk is er een grote gebruikte markt voor de modernere modellen, want ook die zijn geliefd. Tot slot staan ze ook nog nieuw in de catalogus. Ze hebben inmiddels een broertje die ontstaan is uit een jubileum wat dit horloge te vieren had. Een indrukwekkend succesverhaal van Breitling.
Uw Breitling verkopen? Kom langs voor een gratis taxatie!
Uw Breitling horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?
Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.
Maak een afspraak of kom langs