Rolex Submariner   

Rolex Submariner   

Rolex Submariner bij Goudwisselkantoor

Bij Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Rolex aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Rolex Submariner horloges regelmatig tussen. Het is zonder twijfel één van de meest bekende collecties van het merk Rolex. Deze horloges hebben een tijdloos sportief design en worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Rolex. Het past in het populaire genre vintage horloges waar veel verzamelaars en liefhebbers voor zijn maar ook bij de nieuwe en nieuw gebruikte horloges vinden we ze terug. Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren.

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Submariner horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de iconische horlogecollectie Submariner van Rolex.

Rolex Submariner geschiedenis

De Rolex Submariner is één van de pareltjes van de firma Rolex. Dit horloge kent zowel de liefhebber als de leek en is misschien ook wel het meest iconische horloge ter wereld. Iedereen herkent het horloge wel en soms zelfs al van een afstand. Het horloge is natuurlijk ooit gemaakt voor duikers en daarmee zeer stevig en water bestendig, misschien maakt dit het horloge wel zo populair. Het is een horloge met een lange geschiedenis en indrukwekkende prestaties. Dit horloge is niet meer weg te denken uit de Rolex catalogus.

De voorlopers van de Submariner

Voordat de Rolex Submariner als collectie op zichzelf ging staan had het horloge een paar belangrijke voorgangers die het horloge hebben gemaakt tot wat het is. Rolex had in de jaren ‘50 al een ruime tijd de reputatie als de producent van de Oyster, wat een waterbestendige chronometer gecertificeerd horloge was. Eén van de eerste waterdichte horloges ter wereld en de Oyster kast was in die tijd dan ook al legendarisch en zeer gewild. Er waren in die tijd eigenlijk geen individuele modellijnen die echt opvielen zoals we dat vandaag de dag zien. Wel lag de focus in die tijd al op de prestaties van de horloges in anders dan normale omstandigheden. En we zagen dan ook naast de waterdichte kast het automatische uurwerk en de stofvrije technologie.

In 1953 kwam de Turn-o-Graph uit, wat natuurlijk geen Submariner was maar wel een directe voorloper. Buiten een waterdichte kast had dit horloge ook de typische roterende bezel, die zo bekend is vandaag de dag op de Submariner. Deze bezel werd op de Turn-o-Graph voor het eerst gesignaleerd. Het horloge moet haast wel een inspiratie geweest zijn om voort te borduren op het horloge wat de Submariner is geworden. En de Submariner heeft qua populariteit meer gewonnen dan de Turn-o-Graph.

De eerste Rolex Submariner

Kort na de lancering van de Turn-o-Graph 6202 werd de allereerste Rolex Submariner gelanceerd en deze droeg het referentienummer 6204. Het horloge had veel weg van de Turn-o-Graph maar was het uiteraard niet. De eerste Submariner had een stalen Oyster kast die tot wel 100 meter waterdicht was, de roterende bezel die 60 minuten aangaf en een Oyster band eveneens in staal. Het eerste horloge liep op het kaliber A260, die schokbestendige eigenschappen had ook al was het niet chronometer gecertificeerd. Qua uiterlijk was het ook niet de Submariner zoals hij legendarisch geworden is en we misten dan ook nog de optie voor de datum en de Mercedes urenwijzer. De bezel was ook nog niet compleet zoals we hem vandaag de dag kennen. De wijzers zouden een jaar later al komen bij het referentienummer 6205, de datum zou nog een aantal jaar uitblijven.

Twee jaar na het eerste Submariner referentienummer kwam de 6200 uit. En dit is merkwaardig, omdat de andere twee 6204 en 6205 hogere nummers waren. Niemand weet waarom dit zo is, maar er gaan geruchten dat Rolex dit model al voor die andere twee referentienummers ontwikkeld had maar het pas later naar buiten gebracht heeft. Het is wel een heel belangrijk referentienummer waar veel echte Rolex verzamelaars naar op zoek zijn en die dit horloge ook wel ‘’King Sub’’ noemen. Bekend van dit horloge zijn natuurlijk de grote kroon en de 3, 6, 9 wijzerplaat. Chronometer gecertificeerd was het horloge nog altijd niet.

Na veel experimenteren met de referentienummers 6204, 6205 en 6200 kwam in 1959 het referentienummer 5512 die al heel erg begint te lijken op de Submariner, welke we vandaag de dag in de catalogus zien. Eigenlijk is het enige wat bij dit horloge nog mist de datum. Verder zien we de roterende bezel, zoals we die vandaag de dag exact zien, evenals de vorm van de kast en de manier waarop de kroon aan de kast bevestigd zit tussen de twee beschermers. Natuurlijk ontbreekt ook de Mercedes urenwijzer niet. Ook is het kaliber A260 vervangen voor het kaliber 1560, een uurwerk wat wel wat updates zou gaan krijgen maar toch redelijk gelijk gebleven gedurende decennia. Daarnaast werd dit uurwerk Chronometer gecertificeerd door de COSC. Dit referentienummer was een succes en werd dan ook tot en met 1980 geproduceerd, wat de langste productietijd van een Submariner refentienummer is tot nu toe. In de tussentijd kwam er ook nog het referentienummer 5513 uit, waar speciale militaire versies van gemaakt werden ook wel bekend als de MilSub’s. Deze werden onder andere door het Britse ministerie van defensie besteld en gebruikt voor speciale regimenten.

The Rolex Submariner Date

Hoewel er vandaag de dag nog altijd één Rolex Submariner zonder datumfunctie in de catalogus staat, is het horloge inmiddels bekender met datumfunctie. Maar die datumfunctie werd pas een optie in het jaar 1969 toen het referentienummer 1680 uitkwam wat een Rolex Submariner Date was, maar de Submariner al zeker 15 jaar als horloge wat alleen tijd aangaf door het leven ging. Het model zag er exact zo uit als de 5512 maar dan met een datumvakje en daarboven het beroemde Rolex loepje. Het was ook het referentienummer 1680 die als eerste met gouden Submariner horloges uitkwam in datzelfde jaar 1969. Deze versie kon ook met een President band besteld worden, al bleef de Oyster band toch het meest populair. En waren de eerste gouden horloges nog met zwarte details. Een paar jaar later begon Rolex al met de productie van de gouden Rolex Submariner horloges met blauwe details, die vandaag de dag ook legendarisch zijn en haast iedereen wel kent. Een ander belangrijke rol in de geschiedenis heeft de 1680 gespeeld voor de zogenaamde COMEX Submariner’s. De Compagnie Maritime d’Expertisess, ook wel COMEX genaamd, was een Frans bedrijf wat gespecialiseerd was in onderwater werkzaamheden. Duikers moesten vaak wel honderd meter diep duiken om daar in drukcabines te verblijven voor een aantal dagen of weken en werkzaamheden te verrichten. COMEX en Rolex ontwikkelde samen een Submariner met COMEX opdruk die deze duikers meekregen tijdens het werk.

De 1680 werd in 1978 vervangen door het referentienummer 168000. Een paar uiterlijke vernieuwingen, zoals de wijzerplaat, kwamen aan het horloge te pas en de kwaliteit werd wat gemoderniseerd. En had het voorgaande referentienummer nog een waterdichtheid tot 200 meter, die werd bij de 16800 verbeterd naar 300 meter waterdichtheid. Ook draaide de bezel nog maar in één richting, wat een andere verbetering was. Het kaliber in dit horloge werd ook vervangen naar de 3035 met een quick set date. Een paar jaar nadat dit referentienummer uitgekomen was, begon Rolex ook voor het eerst met Rolesor Submariners (staal en goud) welke het referentienummer 16803 met blauwe wijzerplaat en bezel. Ook een model dat haast niet meer weg te denken is uit de Rolex catalogus.

De nieuwe generatie Rolex Submariner

Eind jaren ‘80 werd de 16800 na tien jaar productielooptijd ook weer vervangen en kwam de 16610, wat het model is dat vandaag de dag nog steeds in de catalogus staat. De datumversie was inmiddels het meest populair geworden en daar lag dan ook de focus op. Echter was en is er nog altijd een Submariner die slechts de tijd aangaf met het referentienummer 14060. De datumhorloges waren nu uitgerust met het kaliber 3135, een uurwerk wat er tot op de dag van vandaag nog altijd in gezet wordt door Rolex. De versie zonder datum kreeg het 3130 kaliber, wat ook vandaag nog in de Submariner zonder datum zit. Beide horloges kregen subtiele updates tijdens de productielooptijd die tot 2010 liep. In 2003 vierde Rolex met deze referentienummers nog het 50 jarig jubileum van de Submariner en bracht de zogenaamde ‘’Kermit’’ uit, met een groene bezel onder het referentienummer 16610LV.

In 2010 maakte een nieuwe Submariner zijn intrede die de bijnaam ‘’Ceramic Sub’’ heeft. De bezels werden vanaf die tijd slechts nog uit keramisch materiaal gemaakt. Dit omdat Rolex het slijteffect wilde minimaliseren en keramisch materiaal het sterkste materiaal is wat er bestaat. Met het referentienummer 116610LN voor het datumhorloge en de 114060LN voor het horloge zonder datum gaat de Submariner nu door het leven. We zien van de datumhorloges nog een aantal andere referentienummers in verschillende designs in de catalogus. Eén daarvan is ‘’de Hulk’’ die een groene wijzerplaat en bezel heeft.

De basisprincipes van het horloge zijn al jaren hetzelfde, wat betekent een indrukwekkende waterdichtheid, betrouwbaar uurwerk en een design wat sportief en tegelijkertijd tijdloos is. De horloges kunnen van generatie op generatie overgaan en aangezien de Submariner al bijna 70 jaar bestaat gebeurt dit ook al volop.

Zowel vintage als nieuw gebruikte modellen komen op veel veilingen voorbij en zijn zeer geliefd bij verzamelaars. Ook zien we op TV, in de krant en elders veel beroemdheden met het horloge om hun pols. Namen hoeven we niet eens te noemen, het is meer dan zichtbaar en een Rolex Submariner is makkelijk gespot.

Rolex Submariner referentienummers

Rolex Submariner 5512

De Rolex Submariner met het referentienummer 5512 is misschien niet het eerste referentienummer van de Submariner, maar wel de eerste die lijkt op het horloge zoals we het nu kennen. Het horloge werd gelanceerd in het jaar 1959 en werd geproduceerd tot 1978 wat een lange productielooptijd was. Met een stalen Oyster kast die een diameter heeft  van 40 millimeter moet het horloge in die tijd als enorm groot beschouwd zijn geweest. Op de kast zien we hier al de beroemde bezel wat één van de herkenningspunten van de Submariner is. De bezel geeft 60 minuten aan en is van staal met zwart ingelegd. Het horloge zit aan een Oyster band die eveneens uit staal gemaakt is In de kast zien we een zwarte wijzerplaat, waar de uur indicatie door middel van bolletjes gaat met uitzondering van 12, 3, 6 en 9 uur waar we een omgekeerd driehoekje zien en 3 streepjes. Onder 12 uur het Rolex logo in wit gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner met wat extra info over de waterdichtheid en de certificering. De drie wijzers zijn uit staal en de urenwijzer is een zogenaamde Mercedes wijzer die we op meer sporthorloges van Rolex zien. De kast wordt gesloten met plexiglas en aan de zijkant zien we dat de stalen kroon tussen twee kleine walletjes ingebouwd zit. Dit is uiteraard voor extra waterdichtheid en de Submariner leverde met 200 meter waterdichtheid in die tijd dan ook een indrukwekkende prestatie. In de eerste jaren liep het horloge op het kaliber 1560 en later ging het over op het kaliber 1570. Beiden automatische uurwerken door Rolex ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Submariner 5508

De Rolex Submariner met het referentienummer 5508 is één van de hele vroege Submariner horloges. We zien dan ook nog niet direct in dit ontwerp het typische Rolex Submariner ontwerp zoals we dat vandaag de dag zien in de catalogus. Wel zijn er al een paar van die elementen te zien, zoals de wijzers, en de bezel komt al wel in de richting. De stalen Oyster kast heeft een diameter van 37 millimeter met daarop een stalen bezel ingelegd met zwart. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met witte bolletjes die als uur indicatie dienen. Op 3, 6 en 9 uur staan overigens witte streepjes en een omgekeerd wit driehoekje op 12 uur. Daar onder staat het Rolex logo in goud gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner met wat informatie over de waterdichtheid. Die waterdichtheid is 100 meter wat voor die tijd indrukwekkend was. Tussen de drie wijzers zit als urenwijzer de beroemde Mercedes wijzer die op veel Rolex sporthorloges te zien is door de jaren heen. De kast wordt gesloten met plexiglas en aan de zijkant van de kast zien we een grote stalen kroon. Het horloge loopt op het kaliber 1030, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontwikkeld en gemaakt.

Rolex Submariner 5510

De Rolex Submariner met het referentienummer 5510 is één van de hele vroege Submariners en het laatste model met een hele grote kroon aan de zijkant. Ook wel de ‘’Big Crown’’ genoemd. We zien dan ook dat dit horloge nog duidelijk anders is dan de huidige Submariner in de catalogus. Wel zijn er een aantal typische design elementen zoals de wijzers en de wijzerplaat. De bezel komt al wel in de buurt maar is nog duidelijk anders. We zien een stalen Oyster kast met een diameter van 38 millimeter met daarop een stalen bezel in gelegd met zwart. Een stalen Oyster band waar de kast aan bevestigd is en in de kast zien we de zwarte wijzerplaat met witte stippen, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur voor uur indicatie. Onder 12 uur is het Rolex logo gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner plus de informatie over de waterdichtheid die 200 meter is. Tussen de drie wijzers zien we de Mercedes urenwijzer die we op veel Rolex sporthorloges terugzien. De kast wordt gesloten met plexiglas en aan de zijkant zit een stalen kroon van ongeveer 8 millimeter. Dit wordt ook de ‘’big crown’’ genoemd. Technisch is dit horloge uitgerust met het kaliber 1530, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd.

Rolex Submariner 5513

De Rolex Submariner met het referentienummer 5513 is een Submariner uit de jaren ‘60 waar nog de zogenaamde ‘’Meters First’’ wijzerplaat op zit. Rolex is vanaf 1970 alleen nog maar wijzerplaten gaan drukken waar eerst de waterdichtheid in het aantal feet wordt aangegeven en daarna de meters. Bij de 5513 is dat dus andersom op de wijzerplaat. Verder zien we een stalen Oyster kast met een diameter van 40 millimeter. In de kast zien dus de ‘’Meters First’’ wijzerplaat wat boven 6 uur gedrukt is. Onder 12 uur is het Rolex logo gedrukt in het wit en de uur indicatie is door middel van bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. De drie wijzers zijn zwart gekleurd en ingelegd met wit en de urenwijzer is een Mercedes wijzer, die we vaker zien op Rolex sporthorloges. De kast wordt gesloten met een plexiglaasje en aan de zijkant van de kast zien we de stalen kroon ingebouwd tussen twee walletjes. Dit zorgt voor extra waterdichtheid van het horloge. Het horloge zit bevestigd aan een stalen Oyster band, wat natuurlijk een echte Rolex klassieker is. Dan vinden we in het horloge nog het kaliber 1520 waar het horloge op loopt. Een automatisch uurwerk door Rolex ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Submariner 6563

De Rolex Submariner met het referentienummer 6563 is één van de vroegere versies van de Submariner. In tegenstelling tot veel vroegere versies met een hele grote kroon is dit er één met een kleine kroon en wordt hij ook wel de ‘’Small Crown’’ genoemd. Het horloge heeft meer weg van een Rolex Explorer, zoals we die vandaag de dag kennen, en buiten de wijzerplaat en de wijzers lijkt het net echt op een Submariner. We zien een stalen Oyster kast van 38 millimeter in diameter met daarop een zwarte bezel. De Oyster kast zit bevestigd aan een Oyster band. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met gouden bolletjes, streepjes en een omgekeerde driehoek op 12 uur als uren indicatie. Daaronder zien we in het goud het Rolex logo gedrukt en boven 6 uur info over de waterdichtheid en de naam Submariner. Tussen de drie wijzers zien we de beroemde Mercedes urenwijzer, die op ieder Rolex sporthorloge zo’n beetje te vinden is. De kast wordt gesloten met plexiglas en aan de zijkant van de kast zien we dus in staal een kleine kroon. Het horloge loopt op het kaliber 1030, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontworpen en geproduceerd.

Rolex Submariner 6538

De Rolex Submariner met het referentienummer 6538 is een bijzondere Submariner, omdat hij een rol heeft gespeeld in een bekende film. De 6538 is namelijk de originele ‘’Bond Submariner’’ en ging om de pols van Sean Connery in verschillende James Bond films. Zo kon dit horloge gespot worden in onder andere “Dr. No” en “From Russia with Love”, waar het horloge overigens werd gedragen aan een Nato band. We zien een Oyster kast van 38 millimeter in diameter en daarop een zwarte bezel. Het horloge zit bevestigd aan een Oyster band en in de kast zien we een zwarte wijzerplaat. Op die wijzerplaat zien we witte bolletjes als uur indicatie met uitzondering van 3, 6, 9 en 12 uur waar we drie streepjes zien en een omgekeerd driehoekje. Onder 12 uur is het Rolex logo in wit gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner plus wat info over de waterdichtheid. Tussen de drie wijzers vinden we de Mercedes wijzer, die heel vaak voorkomt op Rolex sporthorloges en eigenlijk van de Submariner niet weg te denken is. De kast wordt gesloten met plexiglas en aan de zijkant van dit horloge vinden we een grote kroon die ook wel de ‘’Big Crown’’ genoemd wordt. Het horloge loopt op het kaliber 1030, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Submariner 1680

De Rolex Submariner met het referentienummer 1680 is de eerste Submariner met een datumfunctie was. Het is dus in feite de eerste Rolex Submariner in de geschiedenis die er zo uitziet zoals we de meeste Submariners vandaag de dag in de catalogus tegenkomen. Het horloge kwam uit in 1969, toen de Submariner al ruim 15 jaar bestond. We zien een stalen Oyster kast met een diameter van 40 millimeter. Boven op de kast een stalen bezel ingelegd met zwart en dit alles was bevestigd aan een Oyster band uit staal. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met grote bollen, streepjes en een omgekeerde driehoek op 12 uur die samen de uur indicatie vormen. Tussen de drie wijzers zien we de Mercedes urenwijzer en onder 12 uur zien we het Rolex logo in wit gedrukt. Boven 6 uur staat de naam Submariner en wat informatie over de waterdichtheid en de chronometer certificatie van de COSC. Op 3 uur staat de datum met daarboven het beroemde Rolex loepje, wat we bij alle Rolex datumhorloges terug zien. De kast wordt afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon die tussen twee walletjes ingebouwd is. Dat zorgt voor extra waterdichtheid. In het horloge tikt het kaliber 1570, wat een automatisch uurwerk met datumfunctie is door Rolex zelf ontwikkelt en geproduceerd.

Rolex Submariner 16800

De Rolex Submariner met het referentienummer 16800 is het datumhorloge uit de Submariner collectie van Rolex, die de 1680 opvolgde. Het was dus het tweede Submariner datumhorloge en werd gelanceerd in het jaar 1978. Het horloge heeft een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter en bovenop de kast een stalen bezel die ingelegd is met zwart. Het horloge zit aan een Oyster band die ook uit staal gemaakt is. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje die als uur indicatie dienen. Bij de drie wijzers zien we ook de Mercedes urenwijzer, die beroemd is en op veel Rolex sporthorloges terug te vinden is. Onder 12 uur is in het wit het Rolex logo gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner, info over de waterdichtheid en het keurmerk van de certificering door de COSC. Op 3 uur wordt de datum aangegeven en de kast wordt afgesloten door saffierglas waar ook een loepje in zit boven het datum vakje. Een ander typisch Rolex design element. Aan de zijkant is de kroon tussen twee walletjes ingebouwd wat voor een goede waterdichtheid zorgt. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 3035, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontworpen en gemaakt.

Rolex Submariner 16803

De Rolex Submariner met het referentienummer 16803 is een datumhorloge uit de Rolex Submariner collectie van Rolex. Dit horloge kwam eind jaren ‘70 uit en is qua basisontwerp volledig gelijk aan zijn broertje de 16800. Echter hebben we hier te maken met een horloge van goud en staal, wat door Rolex een Rolesor horloge genoemd wordt. Dit ontwerp voor de Submariner is overigens een ware klassieke geworden en, ook al is hij gemoderniseerd, het ontwerp zien we vandaag de dag nog altijd in de catalogus. Het horloge heeft een Oyster kast van 40 millimeter in diameter. Op de kast zien we een bezel gemaakt uit geelgoud maar ingelegd met blauw. De Oyster band aan het horloge heeft aan de buitenkant stalen schakels en binnen gouden schakels. In de kast zien we een mooie blauwe wijzerplaat met witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur om de uren aan te duiden. We zien ook drie wijzers waarvan er één de Mercedes urenwijzer is. Op 3 uur zien we de datum met daarboven een loepje zoals we bij alle Rolex datumhorloges zien. Onder 12 uur staat in het goud het Rolex logo gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner plus wat informatie over de waterdichtheid en de uurwerkcertificering door de COSC. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we de gouden kroon ingebouwd tussen twee stalen walletjes, die zorgen voor extra waterdichtheid. In het horloge tikt het kaliber 3035, wat een automatisch uurwerk met datumfunctie is wat door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd is.

Rolex Submariner 16808

De Rolex Submariner met het referentienummer 16808 is een gouden datumhorloge uit de Submariner collectie van Rolex. Het horloge werd eind jaren ‘70 gelanceerd en was vanaf het begin af aan al geliefd en succesvol. Het horloge heeft een Oyster kast van 40 millimeter, die uiteraard volledig uit geelgoud gemaakt is. De bezel is eveneens uit geelgoud gemaakt maar met zwart ingelegd. Het horloge zit aan een geelgouden Oyster band en in de kast zien we een zwarte wijzerplaat. Op die wijzerplaat zien we gouden bolletjes, behalve op de 3, 6, 9 en 12 uur waar we streepjes zien, en een omgekeerd driehoekje voor de uur indicatie. De drie wijzers zijn goud en de urenwijzer is uiteraard de beroemde Mercedes wijzer zoals we die op veel Rolex sporthorloges zien. Op 3 uur zien we nog de datum en onder 12 uur staat in het goud het Rolex logo gedrukt. Op 6 uur staat wat informatie met betrekking tot de waterdichtheid en de certificering van het uurwerk gedrukt evenals de Submariner naam en allemaal in goud. De kast wordt gesloten door saffierglas met een loepje boven de datum. Aan de zijkant de gouden kroon die ook door twee gouden walletjes is ingebouwd voor een betere waterdichtheid. Het horloge loopt op het kaliber 3035, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontwikkeld en gemaakt.

Rolex Submariner 16610

De Rolex Submariner met het referentienummer 16610 is een datumhorloge uit de Rolex Submariner collectie. Dit bewuste referentienummer kwam eind jaren ‘80 uit en volgde de 16800 op. Er veranderde niet veel aan het horloge, behalve dan dat er wat modernere kwaliteitskenmerken bij kwamen. We zien een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter met daarop een stalen bezel ingelegd met zwart. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met witte streepjes op 3, 6 en 9 uur, een omgekeerd driehoekje op 12 uur en witte bollen op de andere uren die diende als uur indicatie. De wijzers zijn zwart met wit ingelegd en de urenwijzer is een Mercedes wijzer, die we op veel Rolex sporthorloges zien zoals bij de Explorer en de Yachtmaster. Onder 12 uur het Rolex logo in het wit gedrukt en op 6 uur de naam Submariner en wat info over de waterdichtheid en de certificering van het uurwerk, als chronometer door de COSC, eveneens in het wit gedrukt. Op 3 uur vinden we het datumvakje met daarboven het datum loepje wat typisch is voor Rolex horloges met een datumfunctie. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we de stalen kroon ingebouwd door twee walletjes die zorgen voor extra waterdichtheid. Het horloge loopt op het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd.

Rolex Submariner 16613

De Rolex Submariner met het referentienummer 16613 is de opvolger van de oudere Submariner 16803. Ook dit horloge is dus een Rolesor horloge met blauwe details, wat echt een iconisch ontwerp is geworden voor de Submariner en misschien nog wel bekender dan de klassieke stalen versie. De Oyster kast heeft een diameter van 40 millimeter gemaakt uit staal met een gouden bezel ingelegd met blauw. De Oyster band heeft aan de buitenkant stalen schakels en de middelste rij is uit geelgoud net als de bezel op de kast. In de kast zien we een blauwe wijzerplaat met daarop witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje allen afgewerkt met een goud randje. Ze dienen als uur indicatie en worden aangeduid door de drie wijzers uit goud met wit ingelegd, waarvan de uren wijzer in de beroemde Mercedes stijl is uitgevoerd. Onder 12 uur zien we in goud het Rolex logo gedrukt en boven 6 uur Submariner en wat informatie over de certificering van het uurwerk en de waterdichtheid. Op drie uur de datum en de kast wordt afgesloten met een saffierglaasje, waar boven de datum een loepje zit. Dit is natuurlijk een typisch Rolex element en zien we op alle datumhorloges van de Zwitserse firma terug. Aan de zijkant van de kast zien we de geelgouden kroon ingebouwd tussen twee stalen walletjes, wat zorgt voor extra waterdichtheid. Het horloge is uitgerust met het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontworpen en gemaakt.

Rolex Submariner 16618

De Rolex Submariner met het referentienummer 16618 is de opvolger van de Submariner die het referentienummer 16808 draagt. Het is dus ook een gouden datumhorloge uit de Submariner collectie van de Zwitserse firma, echter niet afgewerkt met zwarte details ditmaal maar met blauwe details. We zien een kast van 40 millimeter in diameter en daarop een gouden bezel ingelegd met blauw. Dit zit bevestigd aan een gouden Oyster band en in de kast zien we een mooie blauwe wijzerplaat die bij de bezel past. Op die wijzerplaat witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje voor de uur indicatie, welke zijn afgewerkt met een gouden randje. Op drie uur staat de datum met daarboven het Rolex loepje zodat de datum beter af te lezen is. Onder 12 uur staat het Rolex logo in het goud gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner en wat informatie over de waterdichtheid van dit horloge en de certificering van het uurwerk. Tussen de drie gouden wijzers, ingelegd met wit, zien we ook de Mercedes wijzer die we op veel sporthorloges van Rolex tegenkomen en zeer bekend is. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zit de gouden kroon ingebouwd tussen twee gouden walletjes. Dit zorgt voor extra waterdichtheid. In het horloge tikt het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontworpen en geproduceerd.

Rolex Submariner 114060

De Rolex Submariner met het referentienummer 114060 is een horloge uit de Submariner collectie van Rolex zonder datumfunctie. Het is de nieuwste generatie van dit type en ook al begon de Rolex Submariner ooit op deze manier, is dit horloge vandaag de dag in de minderheid. Desalniettemin zijn er nog altijd puristen en liefhebbers die de versie zonder datumfunctie prefereren. We zien een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter en daarop een stalen bezel die is ingelegd met zwart keramisch materiaal. Het horloge zit aan een stalen Oyster band bevestigd. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur als uur indicatie. Onder 12 uur zien we in het wit het Rolex logo gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner en wat info over de waterdichtheid en de uurwerk certificering door de COSC, eveneens in wit gedrukt. Tussen de drie wijzers, die uit staal gemaakt zijn, ingelegd met wit zit de Mercedes uren wijzer wat een design element is dat we op veel Rolex sporthorloges terugzien. De kast wordt afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we de stalen kroon ingebouwd door twee walletjes, wat zorgt voor een sublieme waterdichtheid. Het horloge loopt op het kaliber 3130, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en gemaakt.

Rolex Submariner 116610LN

De Rolex Submariner met het referentienummer 116610LN is een horloge uit de nieuwste lijn Submariner horloges van het Zwitserse Rolex. Deze nieuwste generatie heeft bezels die ingelegd zijn met keramisch materiaal en dat was eigenlijk de belangrijkste verandering die voor de nieuwste generatie gedaan is. We zien een Oyster kast van 40 millimeter in diameter met daarop een stalen bezel, ingelegd met zwart keramisch materiaal. Deze kast zit bevestigd aan een stalen Oyster band. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat die past bij de keramische bezel. Op 3, 6 en 9 uur zien we witte streepjes, op 12 uur een witte omgekeerde driehoek en op de andere uren witte bolletjes die als uur indicatie dienen. Tussen de drie wijzers die uit staal gemaakt zijn, en met wit ingelegd, zien we ook de beroemde Mercedes urenwijzer. Op 3 uur zien we de datum en onder 12 uur het Rolex logo in het wit gedrukt. Boven 6 uur staat de naam Submariner gedrukt, ook in het wit, evenals wat informatie over de waterdichtheid en de certificering van het uurwerk door de COSC. De kast wordt afgesloten met een saffierglaasje met een loepje boven de datum en we zien aan de zijkant de stalen kroon tussen twee walletjes ingebouwd evenals uit staal. Dit zorgt voor een perfecte waterdichtheid. Het horloge is uitgerust met het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is met een datumfunctie door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Submariner 116610LV

De Rolex Submariner met het referentienummer 116610LV is een horloge wat ook wel bekend staat onder de bijnaam ‘’The Hulk’’. Uiteraard vernoemd naar een beroemd groenkleurig stripfiguur. Die naam komt dan ook van de opvallende sterk aanwezige groene details op het horloge. Deze Submariner is onderdeel van de nieuwste generatie horloges uit deze collectie van Rolex. Een generatie die de zogenaamde ‘”Cerachrom’’ bezels draagt. We zien een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter en daarop een stalen bezel ingelegd met groen keramisch materiaal. Dit is dus de zogenaamde ‘’Cerachrom’’ bezel. In de kast zien we een wijzerplaat in dezelfde kleur groen als de bezel en deze sterk aanwezige groene details leveren het horloge dan ook de bijnaam ‘’The Hulk’’ op. Op de wijzerplaat zien we grote witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Dit samen vormt de uur indicatie die aangeduid wordt door de drie wijzers. Eén van die wijzers is de beroemde Mercedes urenwijzer, die we op veel Rolex sporthorloges zien zoals bijvoorbeeld de Explorer. Onder 12 uur zien we het Rolex logo gedrukt in wit en boven 6 uur in dezelfde kleur de naam Submariner, plus wat informatie over de waterdichtheid en de certificering van het uurwerk door de COSC. Op 3 uur zien we nog de datum met daarboven een loepje zoals dat bij alle Rolex datumhorloges het geval is. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we de stalen kroon ingebouwd tussen twee stalen walletjes. Dit zorgt voor extra waterdichtheid, wat voor de Submariner een belangrijk thema is. In het horloge tikt het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is wat Rolex zelf heeft ontworpen en gemaakt.

Rolex Submariner 116618LB

De Rolex Submariner met het referentienummer 116618 is het volledig geelgouden horloge uit de nieuwste generatie Submariner horloges van het Zwitserse Rolex. Ook dit horloge heeft het typische kenmerk van de nieuwste generatie Submariner’s, namelijk de ‘’Cerachrom’’ bezel die is ingelegd met keramisch materiaal. We zien een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter gemaakt uit geelgoud. Op de kast zien we een geelgouden bezel die ingelegd is met blauw keramisch materiaal. De kast is bevestigd aan een Oyster band die ook uit geelgoud gemaakt is. In de kast zien we een mooie blauwe wijzerplaat met witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur, die allemaal een gouden randje hebben. Dit past mooi bij de wijzers die ook uit geelgoud gemaakt zijn en met wit zijn ingelegd. De uren wijzer is uiteraard een Mercedes stijl wijzer, zoals we bij veel Rolex sporthorloges zien. Onder 12 uur staat het Rolex logo in goud gedrukt en boven 6 uur de naam Submariner en wat informatie over de waterdichtheid en de uurwerk certificering door de COSC. Op 3 uur nog de datum met daarboven een loepje in het saffierglas wat de kast afsluit. Dat loepje zien we op alle Rolex datumhorloges en is een typisch design element van het Zwitserse merk geworden. Aan de zijkant van de kast zien we de gouden kroon die ook tussen twee gouden walletjes ingebouwd is voor de uitstekende waterdichtheid van het horloge. Aangedreven wordt de 116618LB door het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en gemaakt in Zwitserland.

Rolex Submariner 116619

De Rolex Submariner met het referentienummer 116619 is een horloge uit de nieuwste generatie Submariner’s van het Zwitserse Rolex. Die nieuwste generatie heeft als innovatieve vernieuwing de ‘’Cerachrom’’ bezel, wat een bezel is ingelegd met keramisch materiaal. Bijzonder aan de 116619 is dat het horloge uit witgoud gemaakt is wat bij Submariner’s nog weinig is voorgekomen in de geschiedenis. We zien dus een Oyster kast van 40 millimeter die uit witgoud vervaardigd is. Daar bovenop een witgouden bezel die ingelegd is met blauw keramisch materiaal en de zogenaamde ‘’Cerachrom’’ bezel genoemd wordt. In de Oyster kast zien we een mooie blauwe wijzerplaat die past bij het keramische materiaal in de bezel. Op de wijzerplaat zien we op 3, 6 en 9 uur streepjes, op 12 uur een omgekeerd driehoekje in het wit en op de andere uren witte bolletjes. Dit vormt samen de uur indicatie die wordt aangeduid door de drie witte wijzers uit witgoud gemaakt en met wit ingelegd. De urenwijzer is een Mercedes stijl wijzer zoals ook op andere Rolex sporthorloges zien zoals de Yachtmaster en de Explorer. Onder 12 uur staat het Rolex logo gedrukt in wit en boven 6 uur in dezelfde kleur de naam Submariner en informatie over de certificering van het uurwerk en de waterdichtheid. Op 3 uur zien we de datum met daarboven een loepje, zoals we bij alles Rolex horloges met een datumfunctie zien. De kast wordt afgesloten met saffierglas en aan de buitenkant zien we de kroon uit witgoud ingebouwd tussen twee walletjes van witgoud, die de kast goed afsluiten en zo waterdicht maken. De Rolex Submariner 116619 loopt op het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd.

 

> Vind een kantoor in de buurt