Rolex Yachtmaster 

Rolex Yachtmaster 

Rolex Yachtmaster bij Goudwisselkantoor

Bij Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Rolex aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Rolex Yachtmaster horloges regelmatig tussen, wat een jonger horloge is van Rolex maar toch zeer geliefd en bekend, zelfs onder de Rolex verzamelaars. Deze horloges hebben een tijdloos en sportief design en worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Rolex. De oudere modellen passen misschien nog niet in het populaire genre vintage horloges, waar veel verzamelaars en liefhebbers voor zijn, maar bij de nieuwe en nieuw gebruikte horloges zien we ze zeker vaak en zijn ze populair. Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Yachtmaster horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de iconische horlogecollectie Yachtmaster van Rolex.

Rolex Yachtmaster geschiedenis

Een jonge maar succesvolle collectie, dat zijn de juiste woorden voor de Rolex Yachtmaster. Het horloge kwam begin jaren ‘90 uit op de beroemde horlogebeurs BaselWorld. Kort voor het bekend maken gingen de geruchten al dat er een horloge zou gaan komen wat gelijkenissen heeft met de Rolex Submariner maar toch met een andere “touch”. Het kwam goed aan en de Yachtmaster is tot op de dag van vandaag onderdeel van de Rolex catalogus. Het horloge is geliefd bij Rolex verzamelaars en bij dragers van goede horloges die de voorkeur geven aan iets sportievere horloges.

Het begin van de Rolex Yachtmaster

De eerste Rolex Yachtmaster werd gelanceerd in het jaar 1992. Rolex had al een kwart eeuw geen nieuwe modellen meer geïntroduceerd en alle modellen die ze hadden liepen eigenlijk goed. Een echte reden om een nieuw model, zoals de Yachtmaster, te introduceren was er eigenlijk niet en het horloge zou misschien ook af kunnen leiden van de  succesvolle Submariner. Toch werd de keuze gemaakt om het door te zetten.

De inspiratie kwam zoals de naam al aangeeft uit de watersport. ‘’Yacht’’ wat natuurlijk kan duiden op een plezierboot of zeilboot. Rolex geloofde in de kracht van hun waterdichte horloges en dat die zelfs geschikt zouden zijn om de ruige omstandigheden van een regatta (een zeilrace) te doorstaan en toch te blijven werken volgens uiterste precisie. Nu staat Rolex natuurlijk wel bekend om graag met de sport geassocieerd te worden en hebben zij in de loop der jaren al horloges geleverd voor talrijke ruige omstandigheden die de test altijd goed doorstonden. Al sinds de jaren ‘50 had het bedrijf ook interesse in een connectie met een regatta en daar hebben ze dan ook het één en ander voor geprobeerd.

Zo kwam het Zwitserse merk al vroeg met het idee voor een ‘’yachting chronograph’’ zoals ze dat zelf noemde. Het enige wat daar echter van overbleef was de Daytona met het referentienummer 6239 in speciale ‘’Yacht-Master’’ uitvoering en extreem gelimiteerde oplage, die een diameter van 39 millimeter hadden in plaats van de klassieke 36 millimeter. Ook hadden ze een regatta wijzerplaat. Na dit horloge heeft Rolex het een tijdje laten liggen en lag de focus qua watersporthorloges volledig op de Submariner.

Tot het idee een aantal jaren later toch weer begon te kriebelen en Rolex in 1992 dan eindelijk de eerste echte Yachtmaster op de markt bracht. Het was het referentienummer 16628 en het was letterlijk een gouden begin met de geelgouden kast van 40 millimeter en Oyster band. Het horloge leek verdacht veel op de Submariner van die tijd, alleen was hier de bezel ook goud en niet in een andere kleur. Het horloge had een kaliber 3135 uurwerk waar het op liep. De Yachtmaster was een feit en stond aan het begin van een succesvolle carrière in de Rolex catalogus.

De Rolex Yachtmaster wordt een eigen karakter

Werd er aan het begin nog weleens gezegd dat de Yachtmaster een chiquere versie op de Submariner is. En gingen er geruchten rond dat tijdens de zoektocht naar het updaten van de Submariner de Yachtmaster zoals hij nu is zou zijn geboren. Al snel verdwenen deze roddels en meningen en werd de Yachtmaster een geheel eigen karakter. En belangrijker nog hij werd voor vol aangezien. En aangezien het horloge ook niet slecht liep besloot Rolex in 1994 nog maar eens twee versies uit te brengen en dit keer in verschillende maten. Zo kwam er het referentienummer 68628 en het referentienummer 69628 die in de maten 35 millimeter en 29 millimeter gemaakt werden. Dit werden ook wel de middelmaat en de damesmaat genoemd. Overigens ook direct de eerste sporthorloges van Rolex ooit met een kleine maat van de kast. Er gaan geruchten dat dit werd gedaan voor de Aziatische markten die in die dagen erg groeiend was. Ook kwam er nog het referentienummer 16628 uit, wat gewoon de klassieke maat aanhield maar wel een hele mooie diepblauwe wijzerplaat had.

En ook qua prestaties deed het horloge wel iets natuurlijk. Zo was er de kroon met de zogenaamde ‘’triple-lock’’ die zorgde dat het horloge waterbestendig is tot wel 100 meter diep.

In 1999 kwam er na een tijdje wachten ook een stalen versie van de klassieke maat. Eigenlijk was het meer een mix van staal en platina wat Rolex de naam Rolesium gegeven had. Uniek aan dit horloge was de platina wijzerplaat en op deze versie zagen we nu ook de ‘’maxi-markers’’, wat grote bolletjes waren voor de uur indicatie en de grotere wijzers. Dit horloge had het referentienummer 16622. Later zouden we deze design elementen ook in de andere versies gaan terugzien en kwam er in 2005 nog een staal en gouden versie uit met het referentienummer 16623, die Rolex overigens Rolesor noemt. Maar echt spannend zou het 2 jaar later gaan worden.

De Rolex Yachtmaster II

In het jaar 2007, tijdens de legendarische horlogebeurs BaselWorld, werd er voor de klassieke Yachtmaster een broertje geboren. Het broertje zou echter wel groter zijn. We hebben het hier dan over de Yachtmaster II. En hoewel de gewone Yachtmaster misschien nog weleens vergeleken kon worden met een Submariner, was dat bij de Yachtmaster II echt niet meer mogelijk. Het horloge zag er uit als een geheel nieuw horloge, wat op geen enkel ander horloge geïnspireerd was. De kast was met de 44 millimeter een heel stuk groter en de Oyster band was hier ook wat breder. De keramische bezel in de mooie blauwe kleur en de witte wijzerplaat met de cijfers voor de aftelfunctie er mooi opgedrukt. Het horloge kreeg een kaliber 4161, wat een uurwerk is met wel hele bijzondere functies. Zo is er een programmeerbare aftelfunctie met een mechanisch geheugen. Bij deze functie speelt ook de bezel een grote rol. Het is een complicatie die nog nooit op een horloge bij Rolex was gezien en daarmee ook weer compleet nieuw en revolutionair. De eerste versies waren gemaakt uit geelgoud en witgoud. Later verscheen er ook een Rolesor (staal en goud) en volledig stalen versies. De Yachtmaster II werd zelfs nog succesvoller dan de gewone Yachtmaster en heeft inmiddels een hele eervolle plek in de catalogus ingenomen.

Tijd voor een nieuwe generatie Yachtmaster horloges

In 2012 was het maar liefst 20 jaar geleden dat de Yachtmaster voor het eerst gelanceerd werd en hoewel er veranderingen gekomen waren in het horloge, was een nieuwe generatie nog niet aan de orde geweest. Tijdens de 20ste verjaardag was het dan ook hoog tijd en kwam de nieuwe generatie ter wereld. Veel veranderde er overigens niet omdat de Yachtmaster natuurlijk al redelijk modern was en goed mee kon in de millennium tijden. Maar er kwamen nieuwe referentienummers zoals de 116622, die wel dezelfde diameter van de kast behield maar subtiele design veranderingen had. Zo was de bezel nu compleet uit platina en was de Oyster band verbeterd in kwaliteit.

Toch kwam een echt significante verandering pas een paar jaar later in 2015, toen de zogenaamde Oysterflex Yachtmaster uitkwam. Dit was de eerste Yachtmaster in roségoud, wat bij Rolex ‘’Everose gold’’ genoemd wordt, en kwam er een zwarte keramische bezel op het horloge. De grootste verrassing van alles was waarschijnlijk de zogenaamde Oysterflex band, wat een rubberen band is en dus heel geschikt voor de watersport. Dit horloge kreeg het referentienummer 116655. In 2019 kwam er ook nog een zogenaamde Yachtmaster 42 die een kast had van 42 millimeter, in witgoud was uitgevoerd en ook aan een Oysterflex band zat. Ook werd nog een keer het klassieke 3135 kaliber verwisseld voor de 3235 en daar zien we bijvoorbeeld het referentienummer 126622 opduiken, wat de stalen versie met het nieuwe uurwerk is.

Daarnaast lopen ook de klassieke Yachtmaster horloges en de Yachtmaster II nog altijd door in de productie van Rolex. De horloges zijn dus splinternieuw te zien bij juweliers, maar komen inmiddels ook op de nieuw gebruikte markt en zelfs veilingen voorbij. De Yachtmaster heeft zijn plaatsje onder de Rolex liefhebbers lang en breed verdiend en is inmiddels net zo legendarisch al de andere collecties.

Rolex Yachtmaster referentienummers

Rolex Yachtmaster 16628

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 16628 was het allereerste referentienummer ooit van de Rolex Yachtmaster. Het horloge werd in 1992 gelanceerd op de horlogebeurs BaselWorld en werd in het begin nog weleens vergeleken met een luxere Submariner. Maar dat was al snel verdwenen toen het horloge succesvol bleek te zijn en de Yachtmaster zijn eigen eer en karakter kreeg. Bijzonder is dat de eerste Yachtmaster in goud uitgevoerd was. De gouden Oyster kast heeft een diameter van 40 millimeter met daarop een gouden roterende bezel die 60 minuten aangeeft die steeds per 10 omhoog lopen. De band is een gouden Oyster band en in de kast zien we een witte wijzerplaat. De uur indicatie daarop gaat door middel van streepjes en bolletjes. Op 12 uur een omgekeerd driehoekje en net daaronder het Rolex kroontje gedrukt met de naam. Tussen de drie wijzers zien we de beroemde Mercedes urenwijzer. De wijzers zijn net als de kast en de band in goud uitgevoerd. Boven 6 uur is in het rood Yachtmaster gedrukt en op 3 uur zien we nog de datum. Boven de datum zit een loepje, zoals dat gebruikelijk is bij Rolex en de kast is afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant van de kast zit de kroon met de zogenaamde ‘’triple-lock’’ die extra waterdichtheid garandeert. Dit horloge is dan ook tot 100 meter waterdicht. Het uurwerk in dit horloge is het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is met een datumfunctie door Rolex ontworpen en geproduceerd.

Rolex Yachtmaster 16622

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 16622 is de Rolesium versie van de Yachtmaster collectie. Rolesium is een term die door Rolex in het leven geroepen is, wat aangeeft dat het horloge gemaakt is uit staal en platina. De Yachtmaster 16622 kwam in 1999 uit en werd zelfs nog populairder dan de gouden versie. De Oyster kast van de 16622 heeft een diameter van 40 millimeter en heeft een bezel die in de basis uit staal bestaat en met platina is ingelegd. In de kast zien we een grijze wijzerplaat en uur indicatie door middel van bolletjes, streepjes en driehoekjes. Tussen de wijzers, die zwart met wit aan de binnenkant zijn, zit een rode seconde wijzer en de urenwijzer is de beroemde Mercedes wijzer. Net onder 12 uur staat het Rolex logo gedrukt en boven 6 uur staat Yachtmaster in het rood gedrukt. Dan zien we op 3 uur nog de datum en in het saffierglaasje wat de kast afsluit zit een loepje boven de datum, wat heel typisch Rolex is. Aan de zijkant van de kast zien we de kroon met de ‘’triple-lock’’ die zorgt voor extra waterdichtheid. Het horloge zit bevestigd aan een Oyster band uit staal. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is van Rolex zelf. Ontwikkelt en geproduceerd in de eigen fabriek in Zwitserland.

Rolex Yachtmaster 16623

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 16623 is een klassiek Yachtmaster horloge zoals deze ooit in 1992 uitkwam. Maar werd de originele gelanceerd in volledig geelgoud, de 16623 is een Rolesor horloge. Dit is een Rolex term voor staal en goud. Buiten dat uiterlijke verschil is dit horloge eigenlijk volledig gelijk aan de 16628 en de 16622. De 16623 heeft dus ook een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter en een Oyster band. De kast is gemaakt uit staal en de bezel, die 60 minuten aangeeft, is uit goud vervaardigd. De Oyster band heeft de buitenste schakels uit staal en de binnenste rij schakels is goud. In de kast zien we wijzerplaten in kleuren als wit, goud, blauw, grijs en parelmoer. De uur indicatie bestaat uit bolletjes, streepjes en op 12 uur een omgekeerd driehoekje. Daar weer onder staat het Rolex logo gedrukt, terwijl Yachtmaster net boven 6 uur gedrukt staat in de kleur rood. De datum staat op drie uur en daarboven zit uiteraard een loepje, zoals gebruikelijk is in Rolex datumhorloges. De drie wijzers kunnen zwart of goud zijn en de urenwijzer is de beroemde Mercedes wijzer, zoals we die op meer Rolex sporthorloges zien. Deze komt oorspronkelijk van de Explorer, wat misschien wel één van de eerste sporthorloges van het merk was. Het horloge loopt op het kaliber 3135, waar ook de andere klassieke Yachtmasters op lopen en de Submariner. Het is een automatisch uurwerk door Rolex zelf ontworpen en gemaakt.

Rolex Yachtmaster 68628

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 68628 wordt ook wel aan gerefereerd als de mid-size. Rolex bracht kort na de lancering van de eerste Yachtmaster ook een wat kleinere versie uit in 1994. Deze versie was 35 millimeter en geschikt voor mensen die niet van hele grote horloges houden. Er wordt wel gezegd dat dit gedaan werd voor de Aziatische markt, die in die tijd enorm groeiende was voor Rolex. De kast is een Oyster kast maar dan in 35 millimeter qua diameter. De kast is gemaakt uit goud en heeft net als de klassieke versie een bezel die 60 minuten aangeeft en kan roteren. Het horloge zit aan een Oyster band, die ook uit goud gemaakt is. In de kast zien we een blauwe- of witte wijzerplaat en uur indicatie bestaand uit grote bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Tussen de drie wijzers zien we de Mercedes urenwijzer, die we op meer van de sportieve horloges van Rolex tegenkomen. Onder 12 uur staat het Rolex logo gedrukt en net boven 6 uur Yachtmaster, wat in het rood gedrukt is. De datum zit op drie uur. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje en heeft boven de datum nog een loepje. Dit horloge loopt op het kaliber 2135, wat een automatisch uurwerk met datumfunctie is door de firma Rolex zelf geproduceerd.

Rolex Yachtmaster 69628

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 69628 was het allereerste dameshorloge uit de Rolex Yachtmaster collectie. Het horloge kwam in 1994 uit, twee jaar na de eerste Yachtmaster en tegelijkertijd met de ‘’mid-size’’ versie. En hoewel het horloge een heel stuk kleiner was, deed de maat niks af aan het sportieve en elegante uiterlijk wat de Yachtmaster heeft. De gouden Oyster kast heeft een diameter van 29 millimeter en heeft de bezel die 60 minuten aangeeft en kan draaien. Het horloge is bevestigd aan een Oyster band, die eveneens uit goud gemaakt is. In de kast zien we witte, gouden, blauwe en parelmoeren wijzerplaten. De uur indicatie is net als bij de klassieke Yachtmaster ook met bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Daaronder staat het Rolex logo gedrukt en net boven 6 uur staat in het rood Yachtmaster gedrukt. De drie wijzers hebben dezelfde kleur als de kast en de band. We zien tussen die wijzers ook de Mercedes urenwijzer, wat een wijzer is die we bij veel Rolex sporthorloges terugzien en oorspronkelijk van de Explorer kwam. De kast wordt gesloten door saffierglas en boven de datum op 3 uur zit een loepje, wat heel typisch is voor Rolex horloges met een datumfunctie. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 2135 van Rolex. Dit is een automatisch uurwerk met een datumfunctie.

Rolex Yachtmaster 116621

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 116621 is een Yachtmaster horloge uit de nieuwere generatie Yachtmaster horloges. Veel is er niet veranderd qua techniek en qua uiterlijk, maar toch is deze versie wel weer net even anders. Het horloge is een Rolesor, wat een Rolex term is voor staal en goud. Echter is deze Rolesor met roségoud en staal of zoals Rolex er aan refereert ‘’Everose gold’’. We zien bij dit horloge dus een stalen Oyster kast waar een roségouden bezel op zit. De bezel heeft uiteraard de 60 minuten die per 10 minuten oplopen en die we op zowel de Yachtmaster als de Submariner zien. De Oyster band, waar het horloge aan bevestigd is, heeft aan de buitenkant stalen schakels en de binnenste rij is gemaakt van roségoud. In de kast zien we wijzerplaten in kleuren als bruin en zwart en de uur indicatie bestaat uit de beroemde bolletjes, streepjes en het omgekeerde driehoekje op 12 uur. Daaronder zien we het Rolex logo in goud gedrukt met daaronder dan weer Oyster Perpetual Date in wit. Op 6 uur staat in het rood Yachtmaster gedrukt en op 3 uur staat de datum met daarboven het loepje. Dat is een typisch Rolex element en zien we bij alle Rolex datumhorloges terug. De drie wijzers zijn eveneens roségoud en met wit ingelegd. De urenwijzer is een Mercedes wijzer, die we bij veel Rolex sporthorloges zien. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we in staal de kroon met een ‘’triple-lock’’zorgt voor de indrukwekkende 100 meter waterdichtheid. Het horloge loopt op het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is geproduceerd door Rolex in Zwitserland.

Rolex Yachtmaster 116622

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 116622 is een horloge uit de jonge Yachtmaster collectie van Rolex. Dit referentienummer in het bijzonder maakt onderdeel uit van de nieuwere generatie Yachtmaster horloges en is in staal uitgevoerd. Het was dus ook de opvolger van de 11622. We zien een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter met daarop een bezel, die typisch is voor duikershorloges en 60 minuten aangeeft. De bezel bestaat compleet uit platina en dit maakt dit horloge dan ook een Rolesium horloge, zoals Rolex dat noemt. De band is een Oyster band uit staal gemaakt. In de kast zien we een blauwe wijzerplaat met uur indicatie door middel van bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Onder dat omgekeerde driehoekje staat het Rolex logo in wit gedrukt terwijl de naam Yachtmaster boven 6 uur in rood gedrukt staat. De Mercedes urenwijzer en de minuten wijzer zijn zwart en de secondewijzer is in rood uitgevoerd. Op 3 uur zien we de datum waarboven een loepje zit. Een typisch Rolex element wat we op al hun datumhorloge zien. De kast wordt gesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we de kroon met de ‘’triple-lock’’ die voor extra waterdichtheid zorgt. Het horloge loopt op het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is met datumfunctie. Dit uurwerk wordt door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd.

Rolex Yachtmaster 116655

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 116655 is een horloge uit de Yachtmaster collectie, die een watersportachtig karakter heeft. Dit horloge in het bijzonder komt uit de nieuwere generatie Yachtmaster horloges en is ook nog eens in een bijzonder materiaal uitgevoerd. De 116655 is namelijk uitgevoerd in roségoud of, zoals Rolex dat noemt, ‘’Everose’’ goud. Toch heeft het horloge een sportief karakter ondanks dit ultra elegante materiaal. We zien een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter gemaakt uit roségoud. Op de kast zit een bezel die ook gemaakt is uit roségoud, maar ingelegd met zwart keramisch materiaal wat de cerachrom bezel genoemd wordt door Rolex. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met daarop witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Dit is voor de uur indicatie en onder dat witte omgekeerde driehoekje zien we in roségoud het Rolex logo gedrukt staan. Yachtmaster staat in het rood gedrukt boven 6 uur. De wijzers zijn gemaakt uit roségoud en ingelegd met wit. De urenwijzer is de beroemde Mercedes wijzer die we vaker tegenkomen op sporthorloges van Rolex. Op 3 uur zien we de datum en de kast wordt afgesloten met een saffierglaasje. Boven de datum zit nog een loepje zoals we bij Rolex altijd zien op horloges met een datumfunctie. Aan de zijkant de roségouden kroon die een ‘’triple lock’’ functie heeft voor extra waterdichtheid en het horloge is bevestigd aan een zogenaamde Oysterflex band. Dit is een rubber band en ideaal voor de watersport.  Het horloge loopt op het kaliber 3135, wat Rolex zelf heeft ontworpen en geproduceerd. Het is een automatisch uurwerk met een datumfunctie.

Rolex Yachtmaster 116695

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 116695 is een zeer bont exemplaar uit de nieuwere generatie Yachtmaster horloges. De watersport collectie van Rolex die nog niet heel lang meedraait in de catalogus maar toch al legendarisch is. We zien een roségouden kast met een diameter van 40 millimeter en de bezel op het horloge eveneens gemaakt uit geelgoud. Echter is deze bezel ingelegd met mooi geslepen edelstenen in bonte kleuren zoals rood, groen, geel, roze, wit, blauw, oranje en paars. Dit geeft een heel luxe, opvallend en bont effect wat misschien niet ieder zijn smaak is, maar zeker wel een te waarderen stukje handwerk is. En dan te bedenken dat alle steentjes met de hand geslepen en gezet zijn.  De bijzondere balans van dit horloge is dat het aan een Oysterflex band gedragen wordt, wat een zwarte rubberen band heef,t en het horloge weer een heel sportief karakter geeft. De band heeft dan wel weer een roségouden sluiting. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met uur indicatie in de vorm van witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Onder dat omgekeerde driehoekje zien we het Rolex logo in roségoud gedrukt terwijl we de naam Yachtmaster in rood gedrukt zien boven 6 uur. De drie wijzers zijn gemaakt uit roségoud en met wit ingelegd en daarvan is de uren wijzer een Mercedes wijzer. Op 3 uur zien we de datum met daarboven een loepje. Een typisch Rolex element. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we in roségoud de ‘’triple lock’’ kroon die zorgt voor extra waterdichtheid. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 3135. Dit is een automatisch uurwerk met datumfunctie door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Yachtmaster 126621

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 126621 is een horloge die veel lijkt op de 116621, wat dan ook de voorganger is van dit horloge. Qua uiterlijk is er hier eigenlijk niks veranderd maar qua innerlijk heeft dit horloge een ander uurwerk gekregen. Het is dan ook de laatste nieuwe update van de Yachtmaster. Het horloge heeft nog altijd een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter en gemaakt uit staal, de roterende bezel die 60 minuten aangeeft is gemaakt uit roségoud wat Rolex ‘’Everose’’ goud noemt. Het horloge zit bevestigd aan een Oyster band die aan de buitenkant stalen schakels heeft en roségouden schakels aan de binnenkant. Bij Rolex wordt dit een Rolesor horloge genoemd. Echter zien wie die niet vaak met roségoud, wat dit horloge uniek maakt. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur wat de uur indicatie is. Daaronder het Rolex logo gedrukt in roségoud en de naam Yachtmaster in het rood gedrukt boven 6 uur. De drie wijzers zijn gemaakt uit roségoud maar met wit ingelegd. De uren wijzer is een zogenaamde Mercedes wijzer die we vaker zien op Rolex sporthorloges. Op 3 uur staat de datum met daarboven een loepje zoals gebruikelijk is bij Rolex horloges met een datumfunctie. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een ‘’triple lock’’ kroon, die zorgt voor de goede waterdichtheid. Technisch is het horloge veranderd ten opzichte van zijn voorganger en uitgerust met het kaliber 3235. Dit is een automatisch uurwerk met datumfunctie, door Rolex zelf ontwikkeld en gemaakt in Zwitserland.

Rolex Yachtmaster 126622

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 126622 is een horloge uit de jonge Rolex Yachtmaster collectie die een link heeft met de watersport. Dit horloge maakt onderdeel uit van de laatste nieuwe update waar het uurwerk vervangen werd. Zo loopt dit horloge niet op het kaliber 3135, maar op het nieuwe kaliber 3235. Het is echter nog altijd een uurwerk door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd. We zien verder ook op dit horloge een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter met daarop een platina bezel. Dit horloge is namelijk een zogenaamd Rolesium horloge, wat een Rolex term is voor een mix met staal en platina. Het horloge zit bevestigd aan een Oyster band. In de kast zien we zogenaamde ‘’dark rhodium dial’’ oftewel de donkere rodium wijzerplaat. Ontworpen om extra goed afleesbaar te zijn en heeft tegelijkertijd ook een hele mooie grijze kleur. Op die wijzerplaat zien we bolletjes, streepjes en een driehoekje op 12 uur die zorgen voor de uur indicatie. Onder 12 uur staat het Rolex logo gedrukt in wit en Yachtmaster staat in blauw gedrukt boven 6 uur. De wijzers zijn uit staal met wit ingelegd en de uren wijzer is een Mercedes wijzer. De secondewijzer is in hetzelfde blauw als waar Yachtmaster in gedrukt staat. Op 3 uur zien we nog de datum. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje met boven de datum het beroemde Rolex loepje. Aan de zijkant zien we in staal de ‘’triple lock’’ kroon, die zorgt voor extra waterdichtheid.

Rolex Yachtmaster 126655

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 126655 is een horloge uit de jonge Yachtmaster collectie van Rolex. Een echt watersport horloge met een elegante touch. Het horloge heeft veel weg van zijn voorganger de 116655, echter heeft deze nieuwe 126655 een heel ander uurwerk dan het vorige model. Dit horloge loopt dan ook op het kaliber 3235, wat een automatisch uurwerk is met datumfunctie door Rolex zelf ontworpen en gemaakt in Zwitserland. Verder is ook bij deze versie de Oyster kast in diameter 40 millimeter en gemaakt uit roségoud, wat Rolex “Everose” goud noemt. De bezel op de kast is eveneens gemaakt uit roségoud, maar wel ingelegd met zwart keramisch materiaal. Dit wordt door Rolex dan ook de Cerachrom bezel genoemd. Het horloge zit aan een Oysterflex band, wat een rubberen band is die ideaal is voor de watersport. De band heeft echter wel een roségouden sluiting. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur die zorgen voor de uur indicatie. Daaronder staat het Rolex logo gedrukt in roségoud en de wijzers hebben dezelfde kleur. De uren wijzer is een Mercedes wijzer die we bij veel sporthorloges van Rolex terugzien. Boven 6 uur staat nog in het rood Yachtmaster gedrukt en op 3 uur staat heel klassiek de datum. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje met een loepje boven de datum, wat typisch is voor Rolex datumhorloges. Aan de zijkant zien we nog de ‘’triple lock’’ kroon in roségoud, die zorgt voor een indrukwekkende waterdichtheid.

Rolex Yachtmaster 226659

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 226659 is het horloge uit de Yachtmaster collectie van Rolex, welke een maatje groter is. Het horloge heeft verder alle gelijke design elementen zoals de klassieke Yachtmaster heeft maar dan met een iets grotere kast. De Oyster kast van dit horloge heeft een diameter van 42 millimeter en is uitgevoerd in witgoud. De bezel op de kast is ook gemaakt uit witgoud maar ingelegd met zwart keramisch materiaal, wat door Rolex een cerachrom bezel genoemd wordt. Het horloge zit aan een Oysterflex band, wat een rubberen exemplaar is maar wel met een witgouden sluiting. Dit is uitermate geschikt voor de watersport, waar de Yachtmaster ook voor bedoeld is. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Onder dar omgekeerde driehoekje staat het Rolex logo in wit gedrukt en de naam Yachtmaster staat boven 6 uur gedrukt eveneens in het wit. De wijzers zijn uitgevoerd in zwart met witte inleg en de urenwijzer is een Mercedes wijzer. Een wijzer die we vaker zien op sporthorloges van Rolex. Op 3 uur zien we de datum en de kast wordt afgesloten met een saffierglas. Boven de datum zit dan nog het beroemde Rolex loepje en aan de zijkant van de kast zit de ‘’triple lock’’ kroon die zorgt voor extra waterdichtheid. Dit horloge is uitgerust met het kaliber 3235, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontworpen en geproduceerd.

Rolex Yachtmaster 268621

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 268621 is een horloge uit de watersport collectie Yachtmaster van Rolex. Echter in tegenstelling tot de klassieke versie is dit horloge een maatje kleiner en maakt het daarmee zowel voor dames als heren geschikt. De Oyster kast van dit horloge heeft een diameter van 37 millimeter en is gemaakt uit staal. De bezel op het horloge is echter gemaakt uit roségoud, wat door Rolex ‘’Everose’’ goud genoemd wordt. De Oyster band is uit een zelfde soort constructie opgebouwd met stalen schakels aan de buitenkant en roségouden schakels aan de binnenkant. Bij Rolex wordt dit een Rolesor horloge genoemd en ze komen eigenlijk vaker voor in geelgoud, wat deze roségouden versie bijzonder maakt. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met als uur indicatie witte bolletjes, streepjes en een omgekeerde driehoek op 12 uur. Daaronder het Rolex logo gedrukt in roségoud en op 6 uur de naam Yachtmaster gedrukt in het wit. De drie wijzers zijn eveneens uit roségoud gemaakt met witte inleg en de urenwijzer is de zo beroemde Mercedes wijzer. Op 3 uur zien we de datum waar boven een loepje zit, zoals bij ieder Rolex datumhorloge. De kast wordt afgesloten door een saffierglaasje en aan de zijkant zien we nog de ‘’triple lock’’ kroon die zorgt voor goede waterdichtheid. Dit horloge loopt op het kaliber 2236, wat een automatisch uurwerk met datum functie is door Rolex zelf gemaakt.

Rolex Yachtmaster 268622

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 268622 is een horloge uit de Yachtmaster collectie van Rolex. In tegenstelling tot de klassieke collectie is dit horloge iets kleiner, maar dat maakt het horloge unisex. We zien dan ook een Oyster kast met een diameter van 37 millimeter gemaakt uit staal. De bezel op de kast is echter gemaakt uit platina, wat dit horloge een door Rolex genoemd Rolesium horloge maakt. Dit is een term van het Zwitserse merk voor horloges gemaakt uit zowel staal als platina. De kast zit bevestigd aan de stalen Oyster band. In de kast zien we een rodium wijzerplaat die speciaal ontwikkeld is voor een buitengewoon goede afleesbaarheid en een mooie grijze kleur heeft. Op die wijzerplaat zien we witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Daar weer onder het Rolex logo gedrukt in wit terwijl de naam Yachtmaster in een hele mooie blauwe kleur gedrukt is boven 6 uur. De wijzers zijn gemaakt uit staal met witte inleg en de urenwijzer is de beroemde Mercedes wijzer, die we bij veel Rolex sporthorloges zien. Op 3 uur staat de datum met daarboven het Rolex datumloepje en de kast wordt afgesloten door saffierglas. Aan de zijkant van de kast de ‘’triple lock’’ kroon die voor een sublieme waterdichtheid zorgt. Het horloge loopt op het kaliber 2236, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Yachtmaster 268655

De Rolex Yachtmaster met het referentienummer 268655 is een horloge uit de Yachtmaster lijn van Rolex met wat kleinere afmetingen dan de klassieke versie. Dit maakt het horloge geschikt voor zowel mannen als vrouwen om te dragen. We zien een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter en gemaakt uit roségoud, wat door Rolex overigens ‘’Everose’’ goud genoemd wordt. De bezel is eveneens uit dat materiaal gemaakt maar ingelegd met een zwart keramisch materiaal. Dit wordt door Rolex dan weer de ‘’cerachrom’’ bezel genoemd. We zien we dat de bezel roteert en 60 minuten aangeeft zoals bij alle Yachtmaster horloges. Het horloge zit bevestigd aan een Oysterflex band, wat een rubberen exemplaar is en daardoor ideaal voor de watersport. De gesp is wel weer gemaakt uit roségoud. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met als uur indicatie witte bolletjes, streepjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Daaronder zien we in roségoud het Rolex logo gedrukt staan en Yachtmaster is in het rood gedrukt net boven 6 uur. De wijzers zijn roségoud en de urenwijzer is de beroemde Mercedes wijzer. De datum staat op drie uur en de kast wordt afgesloten met een saffierglaasje wat boven de datum nog een loepje heeft. Een typisch Rolex element. Aan de zijkant van de kast de ‘’triple lock’’ kroon die zorgt voor de waterdichtheid en het horloge loopt op het kaliber 2236. Dit is een automatisch uurwerk met datumfunctie van Rolex.

Rolex Yachtmaster II 116680

De Rolex Yachtmaster II met het referentienummer 116680 is een horloge uit de subcollectie van de klassieke Yachtmaster collectie. Een lijn met een geheel eigen karakter en nauwelijks te vergelijken met de klassieke lijn. De Yachtmaster II heeft ook een wat gecompliceerder uurwerk, zoals we ook zien in de 116680 met het kaliber 4161. Een uurwerk door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd met een programmeerbare timer en een mechanisch geheugen. Een knap staaltje techniek! We zien verder bij dit horloge een Oyster kast met een diameter van 44 millimeter gemaakt uit staal. Op deze kast zit een blauwe bezel die speciaal voor de Yachtmaster II ontwikkeld is en aansluit op de timerfunctie van het uurwerk. Het horloge zit aan een stalen Oyster band. In de kast zien we een witte wijzerplaat waar we de uur indicatie zien in de vorm van blokjes en een omgekeerd driehoekje op 12 uur. Echter staan er ook veel Arabische cijfers op de wijzerplaat, die dienen voor de unieke timer functie van de Yachtmaster II. We zien 5 wijzers waarvan een secondewijzer in het klein op de kleine seconde die op 6 uur staat, een minutenwijzer en Mercedes urenwijzer in staal en een rood pijltje, wat weer dient voor de timerfunctie. Daarnaast nog een rode wijzer die ook voor de timerfunctie dient. De kast wordt gesloten met saffierglas en we zien aan de zijkant een ‘’triple lock’’ kroon die voor waterdichtheid dient en twee drukknoppen voor het bedienen van de functies.

Rolex Yachtmaster II 116681

De Rolex Yachtmaster II met het referentienummer 116681 is een horloge wat veel lijkt op de 116680 en dus ook uit de subcollectie van de klassieke Yachtmaster met een heel eigen karakter komt. Echter is deze versie een Rolesor horloge, in roségoud en staal. We zien een Oyster kast met een diameter van 44 millimeter met daarop een roségouden bezel, wat door Rolex overigens ‘’Everose’’ goud genoemd wordt. De bezel is ingelegd met blauw en is de typische Yachtmaster II bezel, die aansluit op de timer functie van het horloge. Het horloge zit aan een Oyster band waar de buitenste schakels uit staal zijn en de binnenste schakels uit roségoud. In de kast zien we de witte Yachtmaster II wijzerplaat met uur indicatie bestaand uit witte blokjes en veel Arabische cijfers, die voor de timer functie dienen, plus de kleine seconde op 6 uur. Het horloge heeft 5 wijzers waarvan er 2 voor de timerfunctie dienen wat het rode pijltje en de lange rode wijzer zijn. Dan zien we nog een wijzer op de kleine seconde en een minuten wijzer naast de Mercedes urenwijzer. Gesloten wordt de kast met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we de kroon met het ‘’triple lock’’ systeem, wat voor waterdichtheid zorgt en de twee drukknoppen voor de timer functie allemaal in roségoud uitgevoerd. Het uurwerk in dit horloge is het kaliber 4161, wat een heel gecompliceerd automatisch uurwerk is met een programmeerbare timerfunctie en een mechanisch geheugen. Dit uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en gemaakt.

Rolex Yachtmaster II 116688

De Rolex Yachtmaster II met het referentienummer 116688 is een gouden Yachtmaster II horloge. Het horloge is dus qua design en techniek gelijk aan de andere Yachtmaster II horloges, echter is het uit geelgoud gemaakt en geeft daarmee een hele luxe en elegante indruk. We zien een Oyster kast met een diameter van 44 millimeter en daarop een gouden bezel die ingelegd is met blauw. Uiteraard is de bezel speciaal gemaakt voor de Yachtmaster II en zijn programmeerbare timerfunctie. Het horloge zit aan een geelgouden Oyster band. In de kast zien we de witte wijzerplaat, die typisch is voor de Yachtmaster II, met blokjes als uur indicatie, een kleine seconde op 6 uur en behoorlijk wat Arabische cijfers die dienen voor de programmeerbare timerfunctie. Het horloge heeft 5 wijzers waaronder de Mercedes urenwijzer. Onder 12 uur staat het Rolex logo gedrukt in het zwart. De kast wordt gesloten met een saffierglas en aan de zijkant zit de kroon met het ‘’triple lock’’ systeem, die de kast goed afsluit en zorgt voor een sterke waterdichtheid. Ook zien we de twee drukknoppen die dienen voor de timerfunctie. Het horloge loopt op het indrukwekkende kaliber 4161, wat een automatisch uurwerk is met een programmeerbare timerfunctie en een mechanisch geheugen. Rolex heeft dit uurwerk zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Yachtmaster II 116689

De Rolex Yachtmaster II met het referentienummer 116689 is niet alleen een uniek exemplaar voor de Yachtmaster II lijn, maar ook voor de gehele Rolex collectie. Het horloge is gemaakt uit zowel witgoud als platina, wat een unieke combinatie is. We zien een witgouden Oyster kast met een diameter van 44 millimeter en daarop een platina Yachtmaster II bezel, die gebruikt wordt voor de timerfunctie van het horloge. Dit alles is bevestigd aan een witgouden Oyster band. In de kast zien we een witte wijzerplaat met uur indicatie door middel van blokjes, Arabische cijfers voor de timerfunctie en een kleine seconde op 6 uur. Onder 12 uur staat het Rolex logo gedrukt en het horloge heeft maar liefst 5 wijzers, waarvan er twee voor de timer functie zijn. Bij de gewone wijzers zien we een Mercedes urenwijzer, die we in veel sporthorloges van Rolex tegenkomen. De kast wordt gesloten met saffierglas en naast de kast zien we de ‘’triple lock’’ kroon, die de waterdichtheid garandeert evenals twee drukknoppen voor de programmeerbare timefunctie van het uurwerk. Dat uurwerk is het indrukwekkende kaliber 4161, wat een automatisch uurwerk is met een programmeerbare timerfunctie en een mechanisch geheugen. Dit uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd.

 

> Vind een kantoor in de buurt