Rolex Daytona

Rolex Daytona

Rolex Daytona bij Goudwisselkantoor

Bij Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Rolex aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Rolex Daytona horloges regelmatig tussen. Het is zonder twijfel één van de meest bekende collecties van het merk Rolex. Deze horloges hebben een tijdloos design, zijn chronograaf horloges en worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Rolex. Het past ook in het populaire genre vintage horloges, waar veel verzamelaars en liefhebbers voor zijn maar ook bij de nieuwe en nieuw gebruikte horloges vinden we ze terug. Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren.

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Daytona horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de iconische horlogecollectie Daytona van Rolex.

Rolex Daytona geschiedenis

Als mensen aan Rolex denken, zullen er een paar modellen altijd als eerste in het hoofd opkomen zoals de Daytona, de DayDate en de Submariner. Deze drie horloges hebben door de jaren heen de toon gezet van de Rolex huisstijl en zijn op design gebied dan ook legendarisch geworden. De Daytona is natuurlijk de chronograaf van Rolex, wat mensen kennen als een horloge met twee knopjes naast de kroon aan de zijkant en verschillende klokjes op de wijzerplaat. Het is natuurlijk wel gecompliceerder dan dat maar een chronograaf is een soort horloge wat inmiddels ieder mens, ook indien niet geïnteresseerd in horloges, wel kent.

Daytona is een naam die misschien ook bij niet horloge liefhebbers bekend is van iets anders. Het is namelijk een stad in Florida, VS niet ver van het Kennedy Space Center waar NASA haar ruimtemissies lanceert. In Daytona worden ook al sinds de jaren ‘30 autoraces gehouden die ook wel bekend staan als de Daytona 500. En zoals wel bekend is zijn de autosport en horloges al jaren een goede combinatie.

Het begin van de Rolex Daytona

Het was in het jaar 1930 dat Rolex voor het eerst begon te experimenteren met chronografen. In die tijd waren Rolex horloges vaak alleen instrumenten die de tijd lieten zien en Rolex vond het wel een spannend idee om iets gecompliceerdere stukken aan te gaan bieden. Rolex had al wel een reputatie op het gebied van sportieve horloges en horloges die presteren, dus was het ook weer geen onlogische stap. Het zou echter een aantal jaren duren voordat het eerste horloge ontwikkelt was die op dat moment nog geen Daytona zou heten. In 1955 introduceerde Rolex de Oyster Chronograph met het referentienummer 6234, voorzien van een tachometer op de buitenste ring en een telemeter voor afstanden op de binnenste ring.  Aangestuurd werd het horloge door het Valjoux kaliber 72, wat niet alleen goed werkt maar er ook prachtig uitziet als een gecompliceerd kunstwerk.

Van 1955 tot en met 1962 werden er 2300 horloges in staal geproduceerd en minder dan 150 horloges in goud. Het was de eerste Rolex chronograaf, maar nog ver verwijdert van de Daytona qua design en techniek. Wat later kwam het referentienummer 6238 uit, wat al veel dichterbij kwam en ook wel de vader van de Daytona genoemd wordt. Toch moest er nog één referentienummer komen om echt tot het Daytona ontwerp en techniek te komen wat we vandaag de dag kennen en zo beroemd is. Het referentienummer 6239, ook wel bekend als de Cosmograph, zou dit gaan worden en ziet er ook daadwerkelijk uit als een Daytona zoals we die vandaag de dag kennen. We zagen dus de typische design elementen zoals bijvoorbeeld de tachometer op de bezel. Dit is tot op de dag van vandaag onveranderd gebleven. De naam Daytona zagen we echter nog niet op de horloges maar dit zou gebeuren in 1965, toen zowel Cosmograph (onder het Rolex kroontje op 12 uur) als Daytona (boven 6 uur) op de wijzerplaten verscheen. De naam Daytona kwam van het racecircuit in de gelijknamige stad in Florida. Aanvankelijk wilde Rolex de naam Le Mans aan het horloge geven, wat ook een bekend racecircuit is, maar er werd toch voor Daytona gekozen. Wat duidelijk was is dat Rolex wilde aangeven dat dit een horloge is wat in verband gebracht moest worden met de autosport en ook voor de autosport gebruikt kan worden door de zeer handige functies die een chronograaf biedt.

De legendarische Paul Newman wijzerplaat

Dat referentienummer 6239 had naast het feit dat het de eerste chronograaf horloges van Rolex waren waar Daytona op stond nog een andere bijzonderheid. De 6239 is het horloge van de Paul Newman wijzerplaat, iets wat onder Rolex verzamelaars een hele bijzondere status gekregen heeft. Paul Newman was een bekende acteur uit de Verenigde Staten die een Rolex Daytona met het referentienummer 6239 bezat en droeg met een zogenaamde ‘’Exotic’’ wijzerplaat. Doordat de Rolex eigenaren zeer goed gedocumenteerd werden en Paul Newman zijn horloge ook zeker niet geheim hield, en er vaak mee gefotografeerd werd tot aan zijn overlijden, zou deze ‘’Exotic’’ wijzerplaat al snel bekend worden als de Paul Newman wijzerplaat. Deze wijzerplaten werden in die tijd gemaakt door Singer, die ook wijzerplaten produceerde voor het beroemde horlogemerk Heuer (vandaag de dag Tag Heuer), wat een merk was die ook geassocieerd werd met de autosport. De wijzerplaat was wit in het midden met de drie klokjes die zo beroemd zijn bij een chronograaf en aan de buitenkant een zwarte ring met streepjes. Cijfers zagen we op deze wijzerplaat in zijn geheel niet wat het een minimalistisch, rustig tintje gaf en zelfs tot een modern ontwerp maakt. Paul Newman had het horloge gehad van zijn vrouw Joanne Woodward toen hij begon met de autosport in 1972.

Hoewel de 6239 de eerste echte Daytona was en het bij dit referentienummer ook op de wijzerplaat stond, was dit bij het opvolgende referentienummer de 6240 weer niet altijd het geval. Ook het ontwerp veranderde een beetje en er werd bijvoorbeeld een zwarte bezel met witte gravering aan het horloge toegevoegd. Dit zou ook bij het volgende referentienummer, de 6241, zo zijn alhoewel bij dit referentienummer dan weer wel de naam Daytona op de wijzerplaat gedrukt werd. En zo was het duidelijk dat Rolex nog niet klaar was met experimenteren met het horloge en nog niet een echte vaste stijl gekozen had.

Dit bleek dan ook wel toen in de jaren ‘70 de metalen bezels weer terugkwamen als optie op de referentienummers 6262 en 6264, met daar aan toegevoegd een nieuw uurwerk het kaliber 727 wat Rolex inmiddels zelf ontwierp en produceerde. De kast was 37 millimeter, wat voor die tijd groot was maar voor een chronograaf horloge ook wel mocht. Er werden verschillende uitvoeringen in verschillende materialen, wijzerplaten en banden uitgebracht en opties zoals de schroef drukknoppen werden erg populair. Dit waren de twee knopjes naast de kroon die vast en los geschroefd konden worden voordat ze ingedrukt konden worden. Dit was veiliger en zorgde voor meer waterdichtheid. Er zijn veel mooie unieke versies uit de jaren ‘70 te vinden, zoals een volledig geelgouden met een ‘’Exotic’’ wijzerplaat en zwarte bezel en om het geheel nog eleganter te maken nog een Jubilee band.

Ook aan het begin van de jaren ‘80 kwamen er nog een paar Cosmograph Daytona versies bij met referentienummers zoals 6269 en 6270, die beiden met diamanten bezet waren.

Een nieuw Daytona hoofdstuk

In 1988 brak er een nieuw hoofdstuk aan voor de Rolex Daytona en begon Rolex een heel nieuwe generatie te produceren met referentienummers als 16520, 16523 en 16528 die ook wat veranderingen aan het uiterlijk en innerlijk gekregen hadden. De kast was een grote verandering en groeide van 37 millimeter naar 40 millimeter in diameter en het plexiglas werd vervangen door saffierglas. Ook waren voortaan alleen nog maar de schroef drukknoppen beschikbaar, wat meer veiligheid en waterdichtheid garandeerde. Qua techniek was er een nieuw uurwerk, een automatisch uurwerk, in de vorm van het kaliber 4030 wat in samenwerking met Zenith gemaakt werd door Rolex. Hiermee was de Daytona voor het eerst een automatisch uurwerk geworden. De 16520 werd een enorm succes en gaf ook de oudere modellen weer een extra boost op verschillende veilingen. In 1991 werd er door Rolex een speciale serie van slechts 10 exemplaren gemaakt van het referentienummer 16528, in geelgoud met een kobalt blauwe wijzerplaat. Deze versie wordt ook weleens de ‘’Chairman Daytona’’ genoemd, omdat het horloge eigenlijk bedoeld was als een cadeau aan één van de Rolex directeurs. Er volgde meer bijzondere versies die bont uitgedost waren.

Rolex stond ook niet stil qua ontwikkeling en kwam met een volledig in huis gemaakt uurwerk, wat het kaliber 4130 was. In dat uurwerk waren slechts 290 componenten aanwezig, wat veel minder was dan in de meeste chronografen en daardoor behoorlijk revolutionair. Dit bracht ook weer een nieuwe generatie met zich mee die tijdens de BaselWorld beurs in maart 2000 gelanceerd werd. Referentienummers zoals 116520, 116523 en 116528 in verschillende materialen maar allemaal met het kaliber 4130. Iets later in 2004 en in 2008 kwamen er nog twee referentienummers bij, de 116509 en de 116505, in witgoud met zwarte wijzerplaat en in roségoud wat door Rolex Everose gold genoemd wordt. Vervolgens kwam er in 2011 nog een bijzondere versie uit met het referentienummer 116515 in roségoud met een keramische bezel. En in 2013 nog een platina versie met lichtblauwe wijzerplaat en ook dezelfde zwarte keramische bezel. En zo is er inmiddels een bont gezelschap aan Rolex Daytona horloges wat nog altijd in de Rolex catalogussen staat.

De oudere modellen zijn ook nog altijd geliefd en dan met name de versies met de ‘’Exotic’’ wijzerplaten of ook wel bekend als de Paul Newman wijzerplaten. Dit zijn stukken waar verzamelaars met veel begeerte naar op zoek zijn. Paul Newman zijn eigen Daytona ging overigens voor 17,8 miljoen Dollar onder de hamer op een veiling in oktober 2017.

Rolex Daytona referentienummers

Rolex Daytona 6239

De Rolex Daytona met het referentienummer 6239 was het eerste chronograaf horloge van Rolex wat de naam Cosmograph Daytona zou gaan dragen. Het horloge kwam uit in 1963 en had een vernieuwend ontwerp tegenover de voorgangers. Eén van de significante veranderingen was bijvoorbeeld de tachometer, die op de metalen bezel gegraveerd was en niet meer op de wijzerplaat. De kast van de 6239 heeft een diameter van 37 millimeter, wat in 1963 erg groot was. Zowel de Oyster kast als de Oyster band zijn meestal gemaakt uit staal, maar er zijn ook versies uit goud en versies die in plaats van een Oyster band een Jubilee band hebben. Ook binnen in de kast was er nogal wat keuze qua opties. Zo zien we verschillende wijzerplaten in wit, zwart, champagne, goud en natuurlijk eventueel in het ‘’Exotic’’ wijzerplaat ontwerp, wat beter bekend staat als de Paul Newman wijzerplaat. Die laatste naam natuurlijk vanwege de gelijknamige acteur die tot aan zijn overlijden een Rolex Daytona met zo’n wijzerplaat droeg en daar vaak mee werd gefotografeerd. Dit maakt de 6239 overigens de meeste geliefde Rolex Cosmograph Daytona bij Rolex verzamelaars. We zien verder in de kast de uur indicatie aangeduid met streepjes, de drie klokjes voor de stopwatchfunctie. Drie wijzers en op 12 uur het Rolex kroontje. Bij de eerste modellen stond er onder dat Rolex kroontje slechts Cosmograph, maar bij wat latere modellen van de 6239 kwam er boven het kleine klokje op 6 uur ook Daytona te staan. In eerste instantie wilde Rolex de 6239 de Le Mans noemen waar zelfs advertenties van te vinden zijn, maar dat is nooit op de wijzerplaat gedrukt. De kast werd gesloten met plexiglas en aan de zijkant van de kast zien we naast een kroon ook nog twee drukknopjes om de stopwatch functie mee te bedienen. Het uurwerk liep op een Valjoux kaliber 722-1 van Rolex zelf.

Rolex Daytona 6240

De Rolex Daytona met het referentienummer 6240 is het tweede Cosmograph Daytona horloge wat Rolex uitbracht in 1967. En was de naam Daytona bij de voorganger vanaf 1965 nog op alle horloges te zien, bij de 6240 was dit niet altijd het geval. Wel was dit het eerste horloge waar de schroef drukknoppen werden geïntroduceerd, wat ervoor zorgde dat de drukknopjes van de stopwatch functie vastgeschroefd konden worden voor meer veiligheid en een betere waterdichtheid. Ook werd de bezel ingelegd met zwart plastic gelanceerd naast de metalen bezel. De Oysterkast bleef 37 millimeter in diameter en de Oysterband was een optie evenals de Jubilee band. In de kast waren verschillende wijzerplaten mogelijk waaronder de ‘’Exotic’’ stijl en kleuren zoals zwart, wit, zilver, goud, champagne en zelfs blauw. Dan waren er nog de drie klokjes voor de stopwatchfunctie, de drie wijzers, uur indicatie in de vorm van streepjes en op 12 uur het Rolex kroontje waaronder Rolex geschreven stond. Nieuw bij de 6240 was nog dat er Oyster stond tussen Rolex en Cosmograph. Boven het klokje op 6 uur stond dus niet altijd de naam Daytona. Aan de buitenkant van de kast zien we de kroon en de twee schroef drukknoppen voor de stopwatchfunctie. De materialen waar de horloges van gemaakt waren kon variëren tussen staal en goud. Het horloge liep op het kaliber Valjoux 722 van Rolex, wat met de hand moest worden opgewonden. De 6249 behoort tot één van de zeldzaamste Rolex Daytona referentienummers die ooit geproduceerd zijn.

Rolex Daytona 6241

De Rolex Daytona met het referentienummer 6241 is een horloge wat in 1969 uit kwam en de 6240 opvolgde. Net als zijn voorganger had ook de 6241 een met zwart plastic ingelegde bezel, maar de schroef drukknoppen waren weer verdwenen. Wel kwam er nu officieel Daytona op de wijzerplaten te staan. Ook dit horloge had een Oysterkast van 37 millimeter in diameter en daarin een aantal mogelijkheden qua kleuren voor de wijzerplaat. De drie klokjes voor de stopwatch functie, uur indicatie in streepjes, drie wijzers daarbuiten en een Rolex kroontje op 12 uur. Daaronder de woorden Rolex en Cosmograph en boven het klokje op 6 uur stond Daytona. Aan de buitenkant van de kast dus de kroon en de twee drukknoppen voor de stopwatchfunctie. Dit alles zat vast aan een Oyster band of in enkele gevallen aan een Jubilee band, die net als de kast in de materialen staal of goud te vinden zijn. Het horloge loopt op het kaliber Valjoux 722 van Rolex, wat met de hand opgewonden moest worden en natuurlijk een stopwatchfunctie had naast het aangeven van de tijd.

Rolex Daytona 6264

De Rolex Daytona met het referentienummer 6264 kwam uit aan het begin van de jaren ‘70. Dit horloge droeg ook weer officieel de naam Cosmograph Daytona wat een serie chronograaf horloges van het Zwitserse merk Rolex was. Het horloge was qua ontwerp niet veel veranderd ten opzichte van de voorgangers en had dus een kast van 37 millimeter in diameter. Ook bij deze versie weer een bezel ingelegd met zwart plastic. Op de bezel uiteraard de tachometer en in de kast een aantal mogelijkheden qua wijzerplaten in kleuren als zilver, champagne, wit, zwart, blauw of goud. Wat niet ontbreekt zijn uiteraard de drie klokjes voor de stopwatchfunctie. De uur indicatie gaat door middel van streepjes. Op 12 uur zien we het Rolex kroontje met daaronder Rolex, Oyster, Cosmograph geschreven. Boven het klokje op 6 uur staat Daytona geschreven. Aan de zijkant van de kast de kroon en ook bij deze versie zien we weer slechts  de drukknopjes. De kast werd door een plexiglaasje gesloten. De band is een Oyster- of een Jubilee band, afhankelijk van welke versie het is, en het horloge is meestal gemaakt uit de materialen staal of goud. Op technisch gebied is het horloge voorzien van het kaliber 727 van Rolex, wat een chronografen uurwerk is dat met de hand opgewonden moet worden.

Rolex Daytona 6263

De Rolex Daytona met het referentienummer 6263 is een chronograaf horloge wat uitkwam in de jaren ‘70 en vrijwel gelijk was aan de 6264 die in dezelfde tijd uitkwam. Echter was er wel een groot verschil en dat was dat op dit horloge de schroef drukknoppen weer terug waren, wat de twee knopjes aan de zijkant zijn voor de stopwatchfunctie die net als een kroon vast geschroefd kunnen worden. Dit zorgt voor meer veiligheid en waterdichtheid. Verder is het horloge ook uitgerust met een kast die 37 millimeter is in diameter en zit er een Oyster- of Jubilee band aan afhankelijk van wat er gekozen is. De materialen waaruit het horloge gemaakt is zijn goud en staal en de bezel op de kast is ingelegd met zwart plastic waarop de tachometer gegraveerd staat. In de kast een ruime keuze uit wijzerplaten waaronder zwart, goud, wit, zilver, blauw en champagne. Ook was de zogenaamde ‘’Exotic’’ wijzerplaat een optie, die ook wel de Paul Newman wijzerplaat genoemd werd. Uur indicatie gebeurt door middel van streepjes behalve op de ‘’Exotic’’ wijzerplaat, waar geen uur indicatie is. De drie klokjes voor de stopwatch zijn aanwezig en boven 12 uur uiteraard het Rolex kroontje met daaronder de woorden Rolex, Oyster, Cosmograph. Boven het klokje op 6 uur staat Daytona en drie wijzers nemen meestal dezelfde kleur als de kast en de band aan. De kast wordt met een plexiglaasje afgesloten en aan de zijkant zien we natuurlijk naast de kroon de twee schroef drukknoppen. Het horloge loopt op het kaliber 727 van Rolex, wat een chronografen uurwerk is wat met de hand moet worden opgewonden.

Rolex Daytona 6265

De Rolex Daytona met het referentienummer 6265 is een Rolex chronograph horloge uit de Cosmograph Daytona collectie, wat zeer gelijkwaardig is aan de 6263. Dat wil zeggen dat ook de 6265 is uitgerust met het kaliber 727 van Rolex, wat een chronografen uurwerk is dat met de hand opgewonden moet worden. We zien ook verschillende wijzerplaten waaronder de ‘’Exotic’’ wijzerplaat en kleuren als goud, zilver, wit, zwart, blauw enzovoorts met daarop de drie klokjes voor de stopwatchfunctie. Uur indicatie door middel van streepjes tenzij het een ‘’Exotic’’ wijzerplaat is en boven 12 uur het Rolex kroontje met daaronder de woorden Rolex, Oyster, Cosmograph. Boven het klokje op 6 uur staat Daytona geschreven en de drie wijzers van het horloge zijn in dezelfde kleur als de kast en de band, die van de materialen goud of staal gemaakt kunnen zijn. Wat betreft band kan er zowel voor een Oyster- als Jubilee band gekozen zijn. Wat wel interessant is aan de kast, en ook direct het verschil met de 6263, is dat de 6265 een volledig metalen bezel heeft en dus geen met zwart plastic ingelegde bezel. Wel is ook hier de tachometer in de bezel gegraveerd en zien we aan de zijkant van de Oyster kast naast de kroon nog de twee schroef drukknoppen.

Rolex Daytona 16528

De Rolex Daytona met het referentienummer 16528 kwam uit in het jaar 1988 en was een chronograafhorloge van het Zwitserse merk Rolex wat verandering zou brengen. De horloges van de Cosmograph Daytona serie van Rolex waren tot die tijd slechts beschikbaar geweest in uurwerken die met de hand opgewonden moesten worden. Dat veranderde vanaf die tijd. Dankzij een samenwerking met Zenith kwam er een automatisch chronografen uurwerk voor de Rolex Daytona wat het kaliber 4030 zou gaan heten. Het uurwerk was overigens niet het enige wat in dit horloge een drastische verandering onderging, ook de kast werd groter. En dus zien we bij de 16528 een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter met Oyster band, die gemaakt zijn uit geelgoud evenals de bezel. Op die bezel is ook nog de tachometer gegraveerd. In de kast zien we qua wijzerplaten een keuze uit blauw, zwart, goud, wit en zilver en daarop uiteraard de drie klokjes voor de stopwatchfunctie. De uur indicatie is met streepjes en het Rolex kroontje staat ook hier keurig op 12 uur in de kleur goud net als de wijzers. Boven het klokje op 6 uur staat natuurlijk Daytona geschreven en de kast wordt inmiddels gesloten met een saffierglaasje. Ook waren de drukknopjes volledig uit het assortiment verdwenen en werd er alleen nog maar gewerkt met de schroef drukknoppen. Leuk om te weten is dat er in 1991 een kleine serie van de 16528 geproduceerd is met een kobalt blauwe wijzerplaat die de Chairman genoemd wordt. Er zijn er slechts 10 van gemaakt en hij draagt de naam Chairman, omdat het eigenlijk als cadeau voor één van de Rolex directeuren gemaakt zou zijn.

Rolex Daytona 16520

De Rolex Daytona 16520 is een chronograaf horloge van het Zwitserse Rolex wat in 1988 gelanceerd werd en tot een serie behoorde die revolutionair was voor de Daytona geschiedenis. In dit referentienummer werden namelijk twee grote veranderingen doorgevoerd, waaronder het uurwerk dat ineens automatisch werd en de kast groeide. Zo zien we dus bij de 16520 een Oyster kast van 40 millimeter uit staal evenals de Oyster band. Ook de bezel is uit staal en heeft de tachometer erop gegraveerd. In de kast zien we verschillende wijzerplaat mogelijkheden in kleuren als wit en zwart met uiteraard de drie klokjes voor de stopwatchfunctie. De uur indicatie is met streepjes en op 12 uur staat het Rolex kroontje, terwijl boven het klokje op 6 uur Daytona geschreven staat. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zit er naast de kroon ook nog twee schroef drukknoppen die vanaf dat moment standaard waren. Technisch is het horloge dus met een automatisch uurwerk uitgerust, wat in samenwerking met Zenith tot stand kwam en het kaliber 4030 heet. Het horloge is uiteraard een chronografen uurwerk.

Rolex Daytona 116520

De Rolex Daytona met het referentienummer 116520 maakt onderdeel uit van een nieuwe generatie Cosmograph Daytona horloges die uitkwam in het jaar 2000. Dit referentienummer in het bijzonder, is de versie gemaakt uit staal. We zien een kast met een diameter van 40 millimeter met daarop een metalen bezel met de tachometer erop gegraveerd. De band is een Oysterband en uiteraard ook uit staal. In de kast zien we twee mogelijkheden qua wijzerplaat in de kleuren wit en zwart. In het geval van de witte wijzerplaat zien we de drie klokjes van de stopwatch met een zilveren- of zwarte rand, terwijl we bij de zwarte wijzerplaat deze klokjes met een zilveren rand zien. De uur indicatie bestaat uit streepjes en op 12 uur staat het Rolex kroontje in dezelfde kleur als de kast en de band. Dit is bij de wijzers overigens ook zo. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje en aan de zijkant zien we de kroon en de twee schroef drukknoppen. Het horloge loopt op het kaliber 4130, wat een automatisch chronografen uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Daytona 116528

De Rolex Daytona met het referentienummer 116528 is de geelgouden Cosmograph Daytona versie uit de nieuwe generatie die in het jaar 2000 uitkwam. Net als alle andere versies van deze generatie loopt de 116528 op het kaliber 4130, wat een automatisch chronografen uurwerk is en door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd. We zien een gouden Oyster band en een gouden Oyster kast met daarop een gouden bezel waar de tachometer in gegraveerd is. In de kast zijn een paar wijzerplaat opties mogelijk zoals zwart, wit, grijs, goud en blauw. Er zijn natuurlijk ook de drie klokjes voor de stopwatchfunctie aanwezig en bij sommige zwarte wijzerplaten zijn deze zelfs in goud. De uur indicatie gaat door middel van streepjes en op 12 uur staat het geelgouden Rolex kroontje en op het klokje boven 6 uur de naam Daytona. De wijzers zijn net als de kast, band en het kroontje ook geelgoud en dit alles wordt afgesloten met een saffierglaasje. Aan de zijkant van de kast zien we dan nog de kroon en de twee schroef drukknoppen waar de stopwatchfunctie mee bediend kan worden.

Rolex Daytona 116523

De Rolex Daytona met het referentienummer 116523 kwam uit in het jaar 2000 is gemaakt uit staal en geelgoud, wat in Rolex termen ook wel Rolesor genoemd wordt. Het horloge is onderdeel van de nieuwe generatie Cosmograph Daytona horloges die in het jaar 2000 op de markt kwamen. Deze versie heeft een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter uit staal met daarop een geelgouden bezel waar de tachometer in gegraveerd is. De band is een Oyster band waar de buitenste schakels uit staal gemaakt zijn en de binnenste schakels uit geelgoud. In de kast zien we een aantal mogelijkheden qua wijzerplaten in kleuren zoals zwart, wit, blauw, grijs en zelfs een enkele groene versie. We zien uiteraard ook de drie klokjes voor de stopwatch waar ook nog variaties op zijn zoals met een gouden randje, volledig goud, volledig blauw of zwart en volledig wit op een zwarte wijzerplaat. Toon in toon is ook een veelvoorkomende optie. De uur indicatie bestaat meestal uit streepjes maar er zijn ook versies te vinden waar geslepen diamantjes op de uren gezet zijn. Op 12 uur staat het Rolex kroontje in geelgoud en boven het klokje op 6 uur staat Daytona geschreven. De wijzers zijn uit geelgoud gemaakt. De kast wordt gesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant van de Oyster kast zien we de kroon en de twee schroef drukknoppen voor de stopwatch functie. Die zijn allemaal gemaakt uit geelgoud. Het horloge loopt, net als de andere horloges uit de nieuwe generatie Daytona’s uit het jaar 2000, op het kaliber 4130. Dit is een automatisch chronografen uurwerk door Rolex zelf ontworpen en gemaakt.

Rolex Daytona 116519

De Rolex Daytona met het referentienummer 116519 is een witgouden versie van de nieuwe generatie Rolex Cosmograph Daytona horloges. Bijzonder aan dit stuk is echter dat het horloge geen metalen schakelband heeft maar een lederen- of siliconen band. Het horloge onderscheidt zich daarmee omdat het decennia lang gebruikelijk was dat de Rolex Daytona met een metalen schakelband geleverd werd. De kast is dus een witgouden Oysterkast van 40 millimeter in diameter en de bezel er op is gegraveerd met de tachometer. We zien in de kast verschillende kleuren wijzerplaat als mogelijkheid waaronder zwart, wit, grijs, groen, roze, turquoise, blauw en geel en deze dan ook weer in verschillende uitvoeringen met verschillende details zoals bij de drie klokjes voor de stopwatchfunctie. Ook qua uur indicatie zijn er zowel streepjes, Arabische cijfers, Romeinse cijfers als geslepen diamantjes mogelijk. Het Rolex kroontje op 12 uur is in witgoud en boven het klokje van 6 uur staat Daytona geschreven. De wijzers zijn er ook in tal van mogelijkheden zoals witgoud, zwart en enkele wijzers zelfs rood gekleurd. De kast wordt gesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we de kroon en de twee schroef drukknoppen om de stopwatchfunctie te bedienen. Het horloge loopt op het kaliber 4130, wat een automatisch chronografen uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd. De band van het horloge kan bestaan uit leer of siliconen en is dus geen schakelband zoals we meestal zien.

Rolex Daytona 116518

De Rolex Daytona met het referentienummer 116518 is een horloge wat heel gelijkwaardig is aan de 116519, echter is dit horloge niet in witgoud maar in geelgoud. De 116518 heeft dus ook een kast met een diameter van 40 millimeter en deze is net als de bezel gemaakt uit geelgoud. In de bezel is de tachometer nog gegraveerd. In die kast tikt het kaliber 4130, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en gemaakt. We zien qua wijzerplaten ook weer verschillende mogelijkheden in kleuren zoals wit, zwart, blauw, goud grijs en wat bijzondere paarlemoeren versies. Met de drie klokjes van de stopwatchfunctie op de wijzerplaat is er ook weer het één en ander mogelijk qua kleuren zoals goud, zwart, wit in contrast of toon in toon. De uur indicatie gebeurt door middel van streepjes, Arabische cijfers, Romeinse cijfers en goed geslepen diamantjes. Op 12 uur staat het geelgouden Rolex kroontje en boven het klokje op 6 uur de naam Daytona. De wijzers kunnen geelgoud of zwart zijn en de kast wordt gesloten met een saffierglaasje. De band is meestal leer of siliconen en dus geen klassieke schakelband zoals we die meestal zien. Aan de zijkant van de kast zitten nog de kroon en de twee schroef drukknoppen voor de stopwatchfunctie en deze zijn uiteraard ook allemaal uit goud gemaakt.

Rolex Daytona 116500LN

De Rolex Daytona met het referentienummer 116500LN is een stalen chronograaf horloge uit de Cosmograph Daytona serie, welke uitkwam in 2016. Het horloge is eigenlijk gelijk aan de nieuwe generatie Daytona horloges, die in het jaar 2000 uitkwam, en heeft dus hetzelfde uurwerk namelijk een kaliber 4130. Dat is een automatisch chronografen uurwerk en door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd. Bijna alles van het horloge is uit staal vervaardigd, alleen de bezel is uit zwart keramisch materiaal vervaardigd. Wel is de tachometer er ook hier weer op te zien, zoals we dat bij de stalen bezels zien. De keramische bezel geeft door de zwarte kleur een beetje het gevoel van de vintage Daytona horloges die een met zwart plastic ingelegde bezel hadden. De Oyster kast heeft een diameter van 40 millimeter en zit aan een stalen Oyster band. In de kast zien we slechts witte- en zwarte wijzerplaten met daarin natuurlijk de drie klokjes voor de stopwatchfunctie die ook in verschillende versies uitgevoerd kunnen worden. De wijzers zijn uit staal en in het midden gelakt met zwart en wit. Dit geeft ook een beetje een zwarte gloed aan de wijzers. De uur indicatie is met streepjes en op 12 uur zien we het Rolex kroontje in dezelfde kleur als de kast en de band. Gesloten wordt de kast met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we uiteraard in staal de kroon en de twee schroef drukknoppen om de stopwatchfunctie te bedienen.

Rolex Daytona 116503

De Rolex Daytona met het referentienummer 116503 is een Rolesor horloge uit de Cosmograph Daytona serie van Rolex. Rolesor is de Rolex term voor staal en geelgoud en we zien dan ook bij dit horloge een stalen Oyster kast van 40 millimeter in diameter met daarop een geelgouden bezel, waar ook de tachometer in gegraveerd is. De Oyster band waar de kast aan vast zit heeft stalen schakels aan de buitenkant en geelgouden schakels aan de binnenkant. Het horloge is beschikbaar met zwarte, witte en gouden wijzerplaten waarop we ook de drie klokjes voor de stopwatchfunctie zien. Ook daar zijn verschillende kleuren voor beschikbaar in contrast of toon in toon. De uur indicatie bestaat meestal uit streepjes al zijn er ook wel versies te vinden met geslepen diamanten op de uren. Op 12 uur staat het Rolex kroontje in goud en boven het klokje op 6 uur staat Daytona geschreven. De wijzers zijn uit goud net als het Rolex kroontje en de kast wordt gesloten met saffierglas. Aan de zijkant zien we de kroon en de twee schroef drukknoppen. Technisch is dit horloge uitgerust met het kaliber 4130, wat Rolex zelf heeft ontworpen en geproduceerd. Het is een automatisch chronografen uurwerk.

Rolex Daytona 116505

De Rolex Daytona met het referentienummer 116505 is een chronograaf horloge uit de Cosmograph Daytona serie gemaakt uit Everose goud. Dit is een versie van Rolex van het zeer elegante roségoud. Het horloge heeft een Oyster kast met een diameter van 40 millimeter uit Everose goud met daar aan een Oyster band eveneens uit het beroemde Rolex roségoud. De bezel is uiteraard uit hetzelfde materiaal en de tachometer is daar in gegraveerd, zoals bij iedere Daytona. In de kast zien we verschillende wijzerplaat mogelijkheden in kleuren zoals bruin, goud, zwart, wit en roségoud. Ook de drie stopwatch klokjes zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen mogelijk. De uur indicatie gaat met streepjes of Arabische cijfers en op 12 uur staat uiteraard het Rolex kroontje. Het klokje boven 6 uur heeft Daytona erboven gedrukt en de wijzers zijn uit roségoud met wit of zwart gelakt aan de binnenkant. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zit de kroon en de twee schroef drukknoppen voor de stopwatchfunctie die allemaal uit Everose goud gemaakt zijn. Het horloge loopt op het kaliber 4130, wat een automatisch chronografen uurwerk is door Rolex ontworpen en vervaardigd.

Rolex Daytona 116506

De Rolex Daytona met het referentienummer 116506 is een bijzondere platina versie uit de Cosmograph Daytona serie. Deze chronograaf kwam uit in het jaar 2013 en is sinds die tijd een spektakelstuk. De 40 millimeter grote kast in diameter zit aan een Oyster band en beiden zijn volledig uit het meest prestigieuze edelmetaal platina gemaakt. De bezel is een monobloc Cerachrom bezel, wat een zwarte bezel uit keramisch materiaal is. In de bezel zien we natuurlijk ook de tachometer. De zwarte bezel geeft een vintage effect aan het horloge en doet denken aan de met zwart plastic ingelegde bezels in de oude Daytona horloges, waaronder degene die Paul Newman droeg. Voor dit horloge is er maar één wijzerplaat mogelijk en dat is de turquoise wijzerplaat die een beetje aan Tiffany blauw doet denken. De drie klokjes voor de stopwatchfunctie hebben een zwarte buitenrand en de uur indicatie bestaat uit streepjes. Op 12 uur zien we het Rolex kroontje eveneens in platina net als de wijzer. Boven het klokje op 6 uur is Daytona geschreven en de kast wordt afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant de kroon en de twee schroef drukknoppen voor de stopwatchfunctie in platina. Het horloge loopt op het kaliber 4130, wat een automatisch chronografen uurwerk is, door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd.

Rolex Daytona 116508

De Rolex Daytona met het referentienummer 116508 is een geelgouden chronograaf uit de serie Cosmograph Daytona van het Zwitserse merk Rolex. Het horloge heeft een kast met een diameter van 40 millimeter en een Oyster band. Beiden gemaakt uit geelgoud, evenals de bezel waar de tachometer in gegraveerd is. Binnen in de kast zien we een paar mogelijkheden qua wijzerplaat zoals zwart, wit, goud maar het meest voorkomend is toch wel de Rolex groene wijzerplaat. De klokjes voor de stopwatch functies zijn er in verschillende uitvoeringen toon in toon of in contrast. De wijzers zijn uit geelgoud net als het Rolex kroontje op 12 uur. Het stopwatchklokje boven 6 uur heeft erboven Daytona gedrukt staan en de uur indicatie in het horloges bestaat uit streepjes. De kast wordt gesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant van de kast zien we zowel de kroon als de schroef drukknoppen voor de stopwatchfunctie in geelgoud uitgevoerd. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 4130. Dit is een uurwerk wat Rolex zelf heeft ontwikkelt en vervaardigd.

Rolex Daytona 116509

De Rolex Daytona met het referentienummer 116509 is een chronograaf horloge uit de Rolex Cosmograph Daytona serie. Het horloge heeft een kast van 40 millimeter in diameter en daarop een bezel met de tachometer erin gegraveerd. De kast zit bevestigd aan een Oyster band die uit witgoud is gemaakt net als de kast en de bezel. In de kast zijn verschillende mogelijkheden qua wijzerplaat in kleuren als wit, zwart, blauw, zilver, grijs en bruin. Ook de drie stopwatchklokjes op de wijzerplaat zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar. De uur indicatie bestaat uit streepjes en op 12 uur het Rolex kroontje. Dat kroontje is net als de wijzers in witgoud en boven het klokje op 6 uur staat Daytona gedrukt. De kast wordt met saffierglas gesloten en we zien aan de zijkant de kroon en de twee schroef drukknoppen, eveneens in witgoud. Het horloge loopt op het kaliber 4130 van Rolex, wat de Zwitserse firma zelf heeft ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Daytona 116515

De Rolex Daytona met het referentienummer 116515 is een horloge wat heel gelijkwaardig is aan de 116518 en 116519 en dus, zeer ongebruikelijk voor Rolex, een lederen of siliconen band heeft in plaats van een stalen schakelband. En waar de andere twee in geelgoud en witgoud zijn, is de 116515 uitgevoerd in roségoud wat bij Rolex Everose goud genoemd wordt. Ook bij dit horloge is de kast 40 millimeter in diameter maar dan uitgevoerd in Everose goud. Verschil met de andere twee is dat deze een zwarte keramische bezel heeft, wat een beetje een vintage uiterlijk aan het horloge geeft. Het doet vooral terugdenken aan de oude Daytona’s met de met plastic ingelegde zwarte bezels. In de bezel zien we uiteraard ook de tachometer. Het horloge zit aan een lederen- of siliconen band. In de kast zien we de chocolade bruine of ivoren wijzerplaat en daarop natuurlijk de drie klokjes voor de stopwatchfunctie. Die klokjes hebben bij de chocolade bruine wijzerplaat een zwarte buitenrand en bij de ivoren wijzerplaat een roségouden buitenrand. De uur indicatie kan bestaan uit streepjes of Arabische cijfers en op 12 uur zien we het Rolex kroontje in Everose goud. De wijzers zijn eveneens in hetzelfde roségoud en boven het klokje op 6 uur staat Daytona gedrukt. Gesloten is de kast met saffierglas en aan de zijkant de kroon en de twee schroefdrukknoppen in Everose goud. Het horloge wordt aangedreven door het kaliber 4130, wat een automatisch chronografen uurwerk is door het Zwitserse Rolex ontworpen en vervaardigd.

 

> Vind een kantoor in de buurt