Chopard Alpine Eagle

Chopard Alpine Eagle

Chopard ALPINE EAGLE horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Chopard ALPINE EAGLE horloges. Heeft u een Chopard ALPINE EAGLE horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Chopard Alpine Eagle.

Vertrouwd uw Chopard ALPINE EAGLE horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Chopard ALPINE EAGLE goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Chopard ALPINE EAGLE horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrond van uw Chopard ALPINE EAGLE horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Chopard ALPINE EAGLE horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Chopard ALPINE EAGLE een horloge van Chopard wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Chopard horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug maar wel in de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

De Chopard Alpine Eagle, een modern horloge met inspiratie uit het verleden

De Chopard Alpine Eagle is een horloge wat nog niet heel lang bestaat en toch doet het design anders vermoeden. Sterker nog, het zou weleens kunnen dat we op de vintage markt horloges tegenkomen die er wel erg gelijkmatig uitzien als de Chopard Alpine Eagle. Dat model wat we daar zien is de St. Moritz van Chopard. Dat horloge maakte zijn debuut in het jaar 1980 en was een horloge passend in de populaire designstijl die in deze jaren geïntroduceerd werd door de beroemde horlogeontwerper Gerald Genta. Modellen als de Audemars Piguet Royal Oak en de Patek Philippe Nautilus kwamen in die periode uit en zouden voor altijd een ongekend succes blijven. Chopard zag dat in die tijd al gebeuren en wilde dus ook zo’n soort model. Al werd de voorloper van de Alpine Eagle, de St. Moritz weliswaar niet door Gerald Genta ontworpen. Toch kreeg hij wel die onmiskenbare designstijl die ook de twee andere succesverhalen uit Zwitserland hadden. De sportieve elegante look met het watersportachtige gevoel door de patrijspoort achtige bezel. Echter werd de St. Moritz niet zo’n succes als Chopard gehoopt had en werd de collectie op een bepaald moment gestopt.

Het begin van de Chopard Alpine Eaglehttps://www.goudwisselkantoor.nl/merken/audemars-piguet/

De Chopard Alpine Eagle is dus een horloge wat voortkomt uit de St. Moritz. Zo kunnen we misschien wel stellen dat het eigenlijk de tweede kans van de St. Moritz is. Deze tweede kans voor dit type horloge is allemaal begonnen toen Karl Fritz Scheufele, de zoon van Karl Friedrich Scheufele, door de bureaulaadjes van zijn vader aan het spitten was. Op zoek naar iets spannends, iets wat hij nog niet kende binnen de firma. Hij vond een Chopard St. Moritz horloge in een van die laadjes en deed het om zijn pols. De band voelde ontzettend comfortabel en hij vond de esthetiek van het horloge eigenlijk geweldig. Hij kende het model wel. Want natuurlijk werd daar in de firma over gepraat, alleen had hij er nog nooit eentje om zijn pols gehad. Het gevoel wat hem bekroop is dat dit horloge toch eigenlijk weer gemaakt zou moeten worden.

Want een horloge zoals de Royal Oak en de Nautilus paste volgens hem goed bij een merk als Chopard. Toen hij naar zijn vader liep en dit voorstelde zag hij een worsteling op zijn vaders gezicht. Karl Friedrich Scheufele was namelijk van mening dat het St. Moritz horloge een icoon is, en aan iconen kom je niet! Maar toch gaf Karl Fritz Scheufele niet op en besloot hij zijn grootvader te vragen of hij hem wilde helpen een prototype te ontwikkelen. De twee zijn aan de slag gegaan en presenteerde enige tijd later een prototype aan Karl Friedrich Scheufele. Die werd toch heel enthousiast en zag er direct potentie in. Echter moest het wel een andere naam krijgen, want die oude naam wilde hij niet meer. De naam werd Alpine Eagle, waar misschien toch nog wel een knipoog in zit richting St. Moritz. Want dat is  een plaatsje hoog in de Alpen. Het horloge werd gelanceerd in het jaar 2019.

Het design van de Chopard Alpine Eagle

Het design van de Alpine Eagle is geheel in de stijl van de horlogeklassiekers Royal Oak en Nautilus van respectievelijk Audemars Piguet en Patek Philippe. Het is een designstijl die sportief aandoet en ook een nautisch gevoel oproept. Dat laatste heeft vooral te maken met de bezel van het horloge die heel erg doet denken aan een patrijspoort van een schip. Dit effect wordt gemaakt door een paar schroefjes in de bezel op dezelfde plekken als waar schroefjes zitten bij patrijspoorten. Zo’n klein detail met een heel groot effect. Deze stijl kwam eind jaren ‘70 en begin jaren ‘80 erg op en is eigenlijk nooit meer zijn populariteit verloren in de horlogewereld. Het is daarmee een klassieke tijdloze stijl geworden.

Naast die patrijspoort achtige bezel zien we een licht ovaalvormige kast met wat hoekige elementen aan de zijkant die een diameter kan hebben van 36, 41 en 44 millimeter. Waarvan de eerste twee modellen ook goed door dames gedragen kunnen worden maar die laatste toch wel wat meer mannelijk is. Die ovale kast doet overigens eerder rond aan wat door de bezel komt omdat het een perfecte cirkel is. De stalen band die soms ook uit een combinatie van staal en goud gemaakt wordt, net als de kasten, lijken wel één te zijn met de kast. De lijnen van de kast en de band lopen feilloos in elkaar over wat buiten een heel mooi effect ook extra draagcomfort geeft. Wijzerplaten zijn er in vele soorten en maten bij de Chopard Alpine Eagle in kleuren als grijs, blauw, paarlemoer in verschillende kleuren en zelfs wijzerplaten volledig met geslepen diamanten bezet. De tijdsaanduiding wordt weergegeven in streepjes en Romeinse cijfers. De datum vinden we tussen 4 en 5 uur. Bij de chronografen zien we natuurlijk de drie klokjes verdeeld over de wijzerplaat. Onder 12 uur staat altijd het Chopard logo. De kast is uiteraard met saffierglas afgesloten. Naast de verschillende versies van staal en staal en goud zijn er ook versies die gedeeltelijk met diamanten bezet zijn of zelfs volledig bezet met diamanten.

De techniek van de Chopard Alpine Eagle

Qua techniek zit de Chopard Alpine Eagle erg hoog in de ladder, omdat alle modellen uitgerust zijn met mechanische uurwerken. Vaak automatisch opgewonden en chronometer gecertificeerd door de COSC. Dat is een instituut in Zwitserland waar de nauwkeurigheid van uurwerken getest wordt. En als ze door deze testen komen worden ze beloond met het kwaliteitskeurmerk Chronometer gecertificeerd door de COSC. Die mechanische uurwerken worden ook nog eens allemaal gemaakt in de eigen manufacture van Chopard waar ook de beroemde L.U.C. kalibers vervaardigd worden. Kalibers die we in de horloges vinden zijn onder andere de A223 en de 01.01-C. De achterkant van de horloges zijn ook voorzien van een glasbodem zodat de mechanische kunstwerkjes goed zichtbaar zijn. Mooie uurwerken, mogen namelijk bewonderd worden. Het is hoge kunst in de horlogewereld. Naast gewone tijd en datum uurwerken zijn er ook al complicaties gemaakt in deze collectie. Die bestaan uit chronograaf uurwerken die ook volledig in de eigen manufacture van Chopard vervaardigd worden.

De Chopard Alpine Eagle als nieuwe klassieker

De Chopard Alpine Eagle kan inmiddels niet meer gezien worden als een tweede kans voor de St. Moritz. De modellen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de inspiratie komt zeker van dat eerdere model. Toch is het een geheel eigen horloge met een geheel eigen karakter. Maar wel een karakter dat alles in huis heeft om een nieuwe klassieker te worden. Een horloge dat inderdaad als een Royal Oak of een Nautilus geliefd gaat worden op veilingen en over 40 jaar nog altijd gedragen zal gaan worden. Het verfijnde design, de afwerkingen en natuurlijk de spectaculaire techniek zijn de ingrediënten die dit horloge daartoe brengen. Wellicht komt het nog tot een punt dat de Chopard Alpine Eagle in een adem genoemd gaat worden met die andere twee sportieve Zwitserse klassiekers. De tijd zal het leren.