CHOPARD

Chopard

Chopard is een Zwitsers merk dat bekend staat om zijn luxe horloges en prachtige collectie aan sieraden. Het bedrijf werd opgericht in het jaar 1860, door Louis-Ulysse Chopard. Sindsdien is Chopard uitgegroeid tot een wereldwijd merk met een uitgebreid aanbod aan luxe producten zoals horloges, sieraden, maar ook accessoires zoals manchetknopen, pennen en briefopeners.

Ga snel naar:

CHOPARD HORLOGESDe horloges van Chopard worden gemaakt van de beste materialen en worden met de grootste zorg en aandacht voor detail vervaardigd. Chopard biedt zowel klassieke als moderne horloges aan.

Meer over Chopard horloges

CHOPARD SIERADENNaast de horloges biedt Chopard een mooie en uitgebreide collectie sieraden aan. Chopard‘s sieraden zijn ontworpen in een elegant en tijdloos ontwerp en worden gemaakt van edele materialen zoals goud, diamanten en edelstenen.

Meer over Chopard sieraden

GESCHIEDENIS VAN CHOPARD

Het verhaal van Chopard begon in 1860 in het Zwitserse dorp Sonvilier. De 24-jarige Louis Ulysse Chopard, een boerenzoon, opende een werkplaats waar hij uurwerken maakte met innovatieve en kunstzinnige ontwerpen die hem snel bekendheid opleverden.

In 1912 ging Louis-Ulysse Chopard, doordat hij overtuigd was van zijn handgemaakte, kwalitatieve horloges, op zoek naar nieuwe klanten. Hij begon zijn reis naar Polen, daarna naar Oekraïne tot in Rusland en wist met zijn kwalitatieve zakhorloges en uurwerken zelfs Tsaar,(keizer), Nicolaas II te overtuigen. Sindsdien was Tsaar Nicolaas II een trouwe klant van Chopard.

Chopard’s ultra-dunne uurwerken waren zeer geliefd, vooral in Scandinavië. Dit gaf Chopard een goede reputatie en maakte hem tot officiële leverancier voor Tir Federal en de Zwitserse spoorwegen. Louis Ulysse Chopard stond bekend als een van de beste horlogemakers van zijn tijd. Chopard stierf in 1915 en zijn zoon Paul-Louis Chopard en kleinzoon Paul-Andre Chopard zetten het bedrijf voort, dat enkele jaren later naar La Chaux-de-Fonds verhuisde waar het verder kon groeien.

Na snelle groei in La Chaux-de-Fonds, besloot Paul-Louis Chopard te verhuizen naar Genève, de befaamde stad voor horloges en sieraden, waar ook merken als Rolex en Patek Philippe gevestigd zijn. Chopard wilde graag de prestigieuze Genève Zegel behalen, wat alleen mogelijk was als de horloges ook daadwerkelijk in Genève werden gemaakt. Dus verhuisde het bedrijf met 150 werknemers naar Genève en behaalde men het certificaat. Vanaf dat moment werden alle zakhorloges en polshorloges voor vrouwen in Genève gemaakt en zou de naam Genève nooit meer van de merknaam verdwijnen. Onder leiding van Paul-Andre Chopard groeide het bedrijf uit tot een wereldwijd bekend merk met een breed assortiment aan horloges en sieraden.

CHOPARD’S JOURNEY TO SUSTAINABLE LUXURY”

Chopard zette meerdere stappen richting duurzaamheid. Chopard is zich bewust van de impact van de luxe industrie op de natuur en heeft daarom het duurzaamheidsprogramma genaamd “The Journey to Sustainable Luxury” opgezet. Dit programma bevat initiatieven om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verminderen. Goud is een grondstof dat het meest wordt gebruikt en met dit programma is er specifiek aandacht besteed aan het verkrijgen van verantwoord gedolven goud. Het doel dat Chopard voor ogen hield, is in 2018 succesvol behaald. Sinds 2018 gebruikt Chopard 100% ethisch goud. Naast dit duurzaamheidsprogramma is Chopard ook een partnership aangegaan met het Wildlife Conservation Film Festival om het bewustzijn van natuurbescherming te verhogen.

CHOPARD EN PARTNERS

Chopard heeft al grote samenwerkingen gehad met prestigieuze merken en evenementen om het merk wereldwijd bekend te maken bij het grotere publiek maar ook om het merk te verbinden aan andere grote merken, zoals bijvoorbeeld Mercedes Benz.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden:

 • Cannes Film Festival: Al meer dan 20 jaar is Chopard de officiële tijdwaarnemer van het Cannes Film Festival. Chopard heeft hiervoor speciale productlijnen gelanceerd in samenwerking met het festival, zoals de Red Carpet sieradencollectie. Deze sieraden zijn speciaal ontworpen voor de rode loper en worden vaak gedragen door beroemdheden.
 • Mille Miglia: Mille Miglia is een historische rally voor klassieke auto’s. Chopard heeft evenals bij het Film Festival een productlijn ter ere van het historische event  gelanceerd. De Mille Miglia horloges.
 • Modellen en acteurs: Ook heeft Chopard samengewerkt met modellen en acteurs zoals Jullianne Moore, Julia Roberts en Carla Delevingne, om speciale productlijnen te lanceren. De samenwerkingen worden ingezet zodat ze kunnen bijdragen aan de populariteit van het merk Chopard.
 • Naast deze evenementen en de samenwerkingen met bekende personen zijn ze ook vele samenwerkingen aangegaan met andere grote merken zoals Mercedes-Benz en Rolls-Royce. Hiervoor heeft Chopard ook speciale productlijnen ontworpen.
 • Ook heeft Chopard zijn krachten gebundeld met kunstenaars zoals David Lynch en hebben hiervoor de productlijn Chopard for David Lynch gelanceerd. Dit zijn sieraden en horloges geïnspireerd op de kunst van David Lynch.

Dit soort samenwerkingen helpen het merk te verbinden met andere prestigieuze merken en evenementen die kunnen bijdragen aan de populariteit van het merk.

CHOPARD HORLOGES

Chopard biedt een breed scala aan horloges aan, van sportieve tot aan klassieke en modellen. De horloges van Chopard worden voorzien van de beste en kwalitatieve materialen en streeft naar de hoogste kwaliteit afwerkingen. De Happy Diamonds en Sport horlogecollectie zijn waarschijnlijk het meest iconisch en staan deze horloges bekend om hun unieke stijl en opvallende diamanten. De horloges zijn vaak gemaakt van edelmetalen zoals 18kt witgoud of roségoud en zijn vaak bezet met diamanten of andere edelstenen als decoratie.

DE WAARDE VAN CHOPARD HORLOGES

De prijs van Chopard horloges is een van de meest besproken onderwerpen wanneer het gaat om dit luxe horlogemerk. Chopard horloges worden beschouwd als een van de meest exclusieve en luxueuze horloges op de markt. Dit komt door de combinatie van kwaliteit, exclusiviteit en de bekende Chopard naam.

De prijzen van Chopard horloges variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, het materiaal, de bezetting van edelstenen, de beweging en het gebruikte mechaniek. Bijvoorbeeld een Happy Sport model in staal met een Quartz-uurwerk zal een andere prijs hebben dan een Happy Sport in roségoud met een automatisch uurwerk en bezet met diamanten. En een L.U.C Quattro in staal of witgoud, dat gebruik maakt van Chopard’s eigen in-house beweging zal een andere prijs hebben dan een Classic Racing of een Mille Miglia model.

In het algemeen zijn de prijzen van Chopard horloges hoger dan die van andere luxe horlogemerken. Echter zijn Chopard horloges zeker een aantrekkelijke optie voor horlogeliefhebbers die op zoek zijn naar een horloge met een unieke stijl, een hoge kwaliteit van afwerking en een exclusieve geschiedenis.

ICONISCHE HORLOGEMODELLEN VAN CHOPARD

Zoals u hierboven al heeft kunnen leven heeft Chopard een aantal iconische horlogemodellen. Hieronder leest u meer over een aantal van deze unieke horlogecollecties.

 • HAPPY DIAMONDS COLLECTIE:

  Chopard Happy Diamonds-horloges zijn ontstaan in 1976, toen het merk een horloge lanceerde met bewegende diamanten tussen twee glazen platen. Dit horloge werd een enorm succes en heeft sindsdien geleid tot een hele collectie Happy Diamonds-horloges met verschillende stijlen en designs. De Happy Diamonds-horlogemodellen zijn geïnspireerd op de glans en de schittering van diamanten en zijn ontworpen met een glamoureuze en feestelijke stijl. Deze unieke en opvallende dameshorloges zijn daarom ook erg populair onder beroemdheden en andere high-end klanten. Een van de meest opvallende modellen uit deze serie is de Happy Diamonds Icons-horloge. Het horloge is vervaardigd uit 18 karaat geelgoud en heeft een ronde kast van 36 mm. Het horloge is uitgerust met een Quartz uurwerk en is waterdicht tot 30 meter.

  In de loop der jaren heeft Chopard de Happy Diamonds-horlogemodellen voortdurend geïnnoveerd en nieuwe designs toegevoegd aan de collectie. Het merk blijft ook nieuwe materialen en technologieën gebruiken om de kwaliteit van de horloges te verbeteren en te voldoen aan de wensen van hun klanten. Bent u in het bezit van een Chopard Happy Diamonds horloge, en bent u benieuwd naar de waarde? Kom langs bij Goudwisselkantoor voor een gratis waardebepaling.

  Goudwisselkantoor locaties  | Afspraak maken

  Wilt u een prachtig uurwerk van Chopard bemachtigen? Ontdek hier ons assortiment vintage Chopard horloges.
  Chopard vintage horloges kopen

 • HAPPY SPORT COLLECTIE:

  De Happy Sport collectie van Chopard is een van de populairste horlogecollecties van het merk. Deze collectie is ontstaan in de jaren 90 en is geïnspireerd op een mix van sportiviteit en elegantie. De Happy Sport horloges zijn speciaal ontworpen voor vrouwelijke horlogeliefhebbers. Een van de opvallende kenmerken van de Happy Sport collectie is de bewegende diamanten die vrij ronddwalen over de wijzerplaat. Ze creëren zo een speels en vrouwelijk effect. Dit is ontstaan toen Caroline Scheufele, co-voorzitter en creatief directeur van het merk, de bewegende diamanten op haar eigen horloge zag spelen, en besloot dit te implementeren in de nieuwe collectie. Zo ontstond de collectie Happy Sport:  een collectie die is ontworpen om een speelse touch te geven aan een klassiek en elegant horloge. De horloges zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder roségoud, witgoud en staal, en zijn vaak bezet met diamanten of andere edelstenen. De horloges zijn beschikbaar met automatische of Quartz uurwerken. Een van de meest iconische modellen van de Happy Sport collectie is de Happy Sport Medium.

  Bent u in het bezit van een Chopard Happy Diamonds Sport horloge, en bent u benieuwd naar de waarde? Kom langs bij Goudwisselkantoor voor een gratis waardebepaling van uw Chopard horloge.

  Goudwisselkantoor locaties  | Afspraak maken

  Ontdek ons aanbod van exclusieve vintage horloges van Chopard en voeg een prachtig uurwerk toe aan uw collectie.
  Chopard vintage horloges kopen

 • CHOPARD L.U.C-HORLOGES:

  De L.U.C-horlogemodellen van Chopard is een populaire collectie onder de heren. De Chopard L.U.C. horloges staan bekend om hun hoge kwaliteit en tijdloze en elegante stijl. De horloges zijn gemaakt van de beste materialen en worden met de grootste zorg en aandacht voor detail vervaardigd. De L.U.C. collectie is ontstaan in 1996, toen lanceerde het merk de eerste L.U.C. horloges. Deze horloges waren geïnspireerd op de tijdloze stijl van oude klokken en pocketwatches en waren bedoeld om een tijdloze stijl te creëren.

  Een van de meest unieke modellen uit deze serie is de L.U.C Full Strike. Dit horloge heeft een 8-dagen power reserve. Een unieke minuutrepetitie-functie die de tijd aangeeft door middel van een melodie, in plaats van een traditionele bel. Het horloge heeft ook een Tourbillon. Dit is een mechanische dat ervoor zorgt dat de wijzerplaat gedraaid wordt om de nauwkeurigheid te verhogen. Ook een opvallend model is de L.U.C 96.12-L. Dit horloge is voorzien van een chronometer-certificaat van het COSC (De horloges zijn ook voorzien van hoogwaardig afwerkingswerk, zoals geborsteld en gepolijst goud en roestvrij staal, en zijn voorzien van prachtig afgewerkte wijzerplaten.

  Maak een statement met een vintage horloge van Chopard. Ontdek onze collectie en vind het perfecte uurwerk dat bij uw stijl past.
  Direct naar de Pre-Owned Chopard horloges

  Heeft u een Chopard L.U.C. horloge en bent u benieuwd naar de waarde? Kom dan eens langs voor een gratis waardebepaling!
  Goudwisselkantoor locaties  | Afspraak maken

 • MILLE MIGLIA HORLOGES

  De Mille Miglia-horlogemodellen zijn ontstaan in 1988, toen Chopard de eerste Mille Miglia-horloge lanceerde als officiële tijdwaarnemer voor de race. Deze horloges zijn ontworpen met een sportieve en tijdloze stijl die refereert aan de historische rally en zijn bedoeld om een hoge prestatie en precisie te combineren met een tijdloze esthetiek. De Mille Miglia-horlogemodellen van Chopard zijn uniek vanwege hun sportieve stijl, die gekenmerkt wordt door hun robuuste uiterlijk en precisie-technologieën. Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van hoogwaardige automatische bewegingen en chronograaf functies, en sommige modellen beschikken over een GMT-functie. De horloges zijn ook voorzien van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal en titanium, en sommige modellen zijn zelfs waterdicht tot wel 100 meter. De horloges zijn vaak voorzien van details die verwijzen naar de race, zoals banden met een profiel dat is geïnspireerd op banden van klassieke auto’s en wijzerplaten met een design dat is geïnspireerd op oude race-chronometers.

  De meest unieke uitvoering is de Mille Miglia GT XL Chrono. Dit horloge heeft een sportief en robuust ontwerp, met een grote 44 mm kast en een chronograaf werk. Het is uitgerust met een automatisch uurwerk en is waterdicht tot 100 meter. Het horloge heeft ook een datumaanduiding en een power reserve indicator. In de loop der jaren heeft Chopard de Mille Miglia-horlogemodellen continu geïnnoveerd en nieuwe designs toegevoegd aan de collectie. Het merk blijft ook nieuwe materialen en technologieën gebruiken om de kwaliteit en prestaties van de horloges te verbeteren en aan te passen aan de wensen van hun klanten.

  Chopard Mille Miglia tweedehands horloge kopen?
  Ontdek het assortiment

  Heeft u een Chopard Mille Miglia horloge en bent u benieuwd naar de waarde? Kom dan eens langs voor een gratis waardebepaling!
  Ontdek de dichtstbijzijnde locaties | Afspraak maken

 • ICE CUBE HORLOGES

  De Chopard Ice Cube serie is in 1993 gelanceerd en onderscheidt zich door de unieke vierkante vorm van de horlogekasten. De serie is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar modieus en stijlvolle horloges die perfect zijn voor zowel zakelijke als casual gelegenheden. De kasten van de Ice Cube-horloges zijn gemaakt van edelmetaal, zoals 18kt witgoud of roségoud, en zijn voorzien van diamanten of andere edelstenen als decoratie. De horloges zijn uitgerust met Quartz uurwerken en zijn waterdicht tot 30 meter. Een van de meest unieke modellen in deze serie is de Ice Cube Quattro.

  De Ice Cube serie staat bekend om haar minimalistische en clean ontwerp, met haar vierkante vorm, fijn afgewerkte materialen, uitstekende afwerking en kwalitatieve uurwerken die de serie opvalt ten opzichte van andere modellen in de horloge-industrie. De Ice Cube horloges zijn uitgebreid met de Ice Cube sieradencollectie die complementair waren aan de horloges. Zo zorgt Chopard ervoor dat de klanten een compleet en perfect matchend set hebben, dat hen kan vertegenwoordigen in elke gelegenheid.

  Wilt u weten of u in het bezit bent van een van de iconische modellen? Kom dan langs bij Goudwisselkantoor. Wij taxeren uw Chopard horloges gratis en vertellen u de waarde van uw Chopard horloges.  Lees hier meer informatie over het taxeren van horloges. Daarnaast is het ook mogelijk om uw horloge te verkopen of te veilen bij Goudwisselkantoor. Wilt u Chopard horloge taxeren, verkopen of veilen?  Kom langs bij Goudwisselkantoor en bespreek de mogelijkheden met een van onze specialisten.

  Maak een afspraak | Vind hier uw locatie

DE AANSCHAF EN VERKOOP VAN CHOPARD HORLOGES ALS INVESTERING

Chopard horloges kunnen worden gezien als investering, zowel in de aankoop als in de verkoop. De waarde van Chopard horloges kan ook met de tijd toenemen. Sommige horlogemodellen worden in een beperkte oplage gemaakt of zijn heel schaars. Dit zijn vaak horloges met een verzamelwaarde. Wilt u een Chopard Horloge kopen als investering? Dan is het belangrijk om te weten dat niet alle modellen van Chopard horloges waardevoller worden na verloop van tijd. Sommige horloges kunnen zelfs minder waard worden. Daarom is het van belang om uitgebreid onderzoek te doen naar de specifieke modellen waarin u geïnteresseerd bent als investering.

Als u wilt investeren in een Chopard horloge is het belangrijk om met de volgende dingen rekening te houden:

 1. Kwaliteit: Kies voor kwaliteit, zorg ervoor dat u een horloge koopt van een goede kwaliteit en duurzame beweging. Het is belangrijk dat u kiest voor een horloge dat voldoet aan uw eisen.
 2. Kies een uniek model: Als u kiest voor een uniek horlogemodel van Chopard, kan dit bijdragen aan de verkoop van het horloge in de toekomst. Kies bijvoorbeeld voor een horloge met een bijzondere beweging, of een speciaal bewerkte kast. Daarnaast kunnen ook de bezetting van de edelstenen een rol spelen.
 3. Investeer in de bekende collecties van Chopard: Sommige collecties van Chopard staan bekend om hun exclusiviteit en stijgen vaak in waarde en kwaliteit. Bijvoorbeeld de collectie L.U.C. of de Mille Miglia. Deze collecties zijn aantrekkelijk als investering.
 4. Voorkom Fraude: Zorg ervoor dat u koopt bij een betrouwbare verkoper, en dat u een certificaat van authenticiteit of garantiekaart heeft. Dit helpt u om te weten dat u een echt Chopard horloge koopt.
 5. Conditie: Koopt u een tweedehands Chopard horloge op een veiling of bij een winkel? Dan is het belangrijk om goed op de conditie te letten van het horloge. Zorg dat de horlogeband in goede staat is, het glas geen krassen heeft en dat de beweging naar behoren werkt.

Wilt u advies over de aanschaf van een Chopard horloges? Kom dan eens langs bij een van onze specialisten en wij geven u graag advies.

Ontdek hier onze locaties >  | Vintage Chopard horloges >

Als u overweegt om uw Chopard horloge te verkopen als investering is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.  Ook kunt u ervoor kiezen het te veilen.

 1. Timing: Als u uw Chopard horloge wilt verkopen is het belangrijk om te wachten tot de marktomstandigheden gunstig zijn voor de verkoop van uw horloge.
  Dit kan betekenen dat u moet wachten tot er een grotere vraag naar het specifieke model is of tot er een stijging in de prijzen van deze horloges is.
 2. Authenticiteit: Zorg ervoor dat u een certificaat van authenticiteit of een garantiekaart heeft om de authenticiteit van het horloge te bewijzen. Dit zal helpen om een betere prijs te krijgen.
 3. De staat van het horloge: De conditie van het horloge speelt een belangrijke rol bij de verkoop. Zorg dat het horloge in goede staat is en dat het recent is nagezien bij een horlogemeester.
 4. Verkoop op de juiste plaats: U wilt uw horloge verkopen aan een betrouwbare koper, zoals een juwelier of een horlogeveiling. Dit kan helpen om de waarde van het horloge te behouden en de verkoop veiliger te maken.
 5. Onderzoek de prijzen: Voordat u uw horloge verkoopt, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de actuele prijzen van vergelijkbare modellen. Zo kunt u een eerlijke prijs voor uw horloge vragen.
 6. Certificaten, boekjes en doosjes: Houd uw certificaten, boekjes en doosjes bij het horloge. Dit kan een positief effect hebben op de prijs.
 7. Markttrends: Houd rekening met de opkomende trends in de horlogemarkt, zoals duurzame of ecologische, dit kan van invloed zijn op de verkoop van uw horloge.

Bent u benieuwd naar de waarde of wilt u meer informatie over het verkopen of veilen van uw Chopard horloge? Kom dan eens langs bij eens van onze specialisten, wij vertellen u graag over de mogelijkheden en kunnen uw Chopard horloge taxeren op waarde.

Ontdek hier onze locaties >  | Maak hier een afspraak

CHOPARD SIERADEN

Het ontstaan van de sieradencollecties van Chopard gaat terug tot de late 19e eeuw. Toen Louis-Ulysse Chopard in 1860 het bedrijf oprichtte in het Zwitserse dorpje Sonvilier, was de focus van het bedrijf voornamelijk gericht op horloges. Al snel begon het bedrijf zich ook te richten op het maken van sieraden, met als doel om luxueuze en unieke sieraden te creëren. Eén van de eerste sieradenlijnen van Chopard was de ‘Happy Diamonds’ collectie, die in 1976 geïntroduceerd werd. Deze collectie was geïnspireerd door de natuur en werd gekenmerkt door sieraden met bewegende diamanten, die een prachtig licht spelen en een uniek en opvallend effect geven.

Een andere belangrijke sieradenlijn van Chopard is de ‘Red Carpet’ collectie, die geïntroduceerd werd in 1996. Deze collectie was speciaal ontworpen voor de Hollywood celebrities en filmsterren, met als doel om de meest prachtige, opvallende en unieke sieraden te creëren. Deze collectie was geïnspireerd door de glamour van Hollywood en was bedoeld om te stralen en te blinken op de rode loper. Meer weten over de meest iconische sieraden van Chopard? Lees dan verder.

DE MATERIALEN IN DE SIERADEN VAN CHOPARD

Chopard  is een gerenommeerd merk en staat voor de hoge kwaliteit van de materialen die het gebruikt in haar sieraden. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte materialen in Chopard sieraden en hun kenmerken.

 • Goud van 18 karaats: 18-karaats goud wordt vaak gebruikt in Chopard sieraden omdat het zacht genoeg is om te worden bewerkt in complexe ontwerpen, en tegelijkertijd stevig genoeg is om de sieraden duurzaam te maken. Het is ook hypoallergeen en niet-verkleurend, waardoor het een populaire keuze is voor sieraden die vaak gedragen worden.
 • Platina: Naast goud is Platina een ander materiaal dat vaak gebruikt wordt in de sieraden van Chopard. Dit is een zeer stevig en sterk materiaal dat weerstand biedt tegen beschadiging en verkleuring. Het is ook hypoallergeen en kan een mooie witte glans hebben, waardoor het een gewild materiaal is voor sieraden met diamanten of andere edelstenen.
 • Edelstenen: Chopard gebruikt vaak edelstenen zoals diamanten, saffieren, robijnen, smaragden en topazen in haar sieraden. Dit zorgt voor een extra luxe uitstraling en verhoogt de waarde van de sieraden. Men gebruikt bovendien alleen de beste kwaliteit edelstenen en selecteert deze zorgvuldig, zodat de kleuren en kwaliteit van de stenen consistent zijn.

Wilt u weten welke materialen in uw Chopard sieraad zijn verwerkt? Ontdek het middels een taxatie van uw sieraden. Benieuwd naar de voordelen van het taxeren van sieraden? Hierover meer op onze taxatiepagina voor sieraden.

Meer over taxatie van sieraden

DE ICONISCHE SIERADENCOLLECTIE VAN CHOPARD

Naast de iconische horlogemodellen heeft Chopard ook een aantal sieraden die als iconische modellen worden bestempeld. Hieronder hebben we een aantal van deze sieraden uitgelicht:

 • Red Carpet-collectie sieraden:

  Deze collectie sieraden is speciaal ontworpen voor de rode loper en bestaat uit opvallende, unieke en luxueuze sieraden. Deze juwelen worden vaak gedragen door beroemdheden op prestigieuze evenementen, zoals het Cannes Film Festival. De sieraden van deze collectie zijn vaak exclusief en kostbaar vanwege de gebruikte materialen en de unieke ontwerpen. Een van de bekende sieraden uit de Red-Carpet collectie zijn de “The Secret Night” oorbellen. Deze bestaan uit grote robijnen, saffieren, wit diamanten, smaragden en andere edelstenen, gezet in witgoud. Dit sieraad is ontworpen om de drager te laten stralen en te laten opvallen in een menigte. Een ander voorbeeld van een uniek sieraad uit de Red Carpet collectie is “The Secret Wish” necklace. Dit is een halsketting met meer dan 120 karaat aan diamanten, gezet in witgoud.Daarnaast zijn er nog veel meer unieke sieraden die zijn gepresenteerd in de Red Carpet collectie, zoals “The Secret Victory” een broche gezet met diamanten, “The Secret Oasis” collier en armbanden gevat met turkooizen, “The Secret Alcatraz” ring gezet met robijnen en wit diamanten, en “The Secret Forest” een halsketting met smaragden en andere edelstenen. Elk stuk is uniek en ontworpen met de meest exclusieve materialen en de beste technieken van de juweliersvak.

 • Red Carpet-collectie sieraden:

  Een serie luxe sieraden geïnspireerd door de kristallijnen structuur van ijs. De collectie bestaat uit opvallende, unieke en luxueuze sieraden en bevat onder andere oorbellen, ringen en hangers. De sieraden uit deze collectie zijn vaak exclusief en kostbaar vanwege de gebruikte materialen en de unieke ontwerpen. De sieraden uit de ICE Cube collectie zijn vaak gezet met diamanten en gezet in witgoud. De edelstenen zijn zorgvuldig geselecteerd en geslepen om de maximale helderheid en kleur te behouden. De sieraden zijn ook ontworpen met geometrische vormen en lijnen, die zijn geïnspireerd door de structuur van ijs. Hierdoor hebben de sieraden een unieke, moderne esthetiek.De meest iconische en waardevolste sieraden uit de ICE Cube collectie van Chopard zijn waarschijnlijk de sieraden met de meest diamanten en edelstenen, zoals ringen, halskettingen, oorbellen en armbanden. Ook sieraden gemaakt van witgoud of platina zijn waarschijnlijk meer waardevol dan die van geel of rosé goud. Bijvoorbeeld de “ICE Cube necklace” is een halsketting gezet met diamanten, gezet in witgoud, met meer dan 20 karaats diamanten. Dit is een prachtig sieraad dat is ontworpen met een uniek geometrisch ontwerp, geïnspireerd door de structuur van ijs. Daarnaast kan de “ICE Cube Ring” een van de meest waardevolle sieraden zijn, gezet met een grote diamant en kleinere diamanten met een totaal van meer dan 10 karaats. Een ander voorbeeld is “ICE Cube Bracelet” gezet met meer dan 30 karaats diamanten, een uniek en elegant sieraad waarmee de drager zich zeker zal onderscheiden. Het is belangrijk op te merken dat de waarde van een sieraad ook afhangt van het oog van de koper, verkoper, markt condities en nog veel meer, zoals de herinnering en het verhaal achter de juweel.

 • Green Carpet-collectie sieraden:

  De Chopard Green Carpet-collectie is een serie luxe sieraden, geïnspireerd op de glamour van de rode loper en de groene jurk van Cannes. De collectie bestaat uit opvallende, unieke en luxueuze sieraden die bedoeld zijn om te stralen en te blinken. Deze collectie is speciaal ontworpen om te worden gedragen tijdens speciale gelegenheden en events, zoals het Cannes Film Festival. De Green Carpet-collectie is beroemd vanwege zijn gebruik van hoogwaardige materialen en exclusieve ontwerpen. De sieraden zijn vaak gezet met edelstenen, zoals diamanten, smaragden, saffieren en robijnen. Een van de meest iconische sieraden uit de Green Carpet-collectie is de “Earrings Green Carpet” een paar oorbellen gezet met diamanten en smaragden in witgoud. Dit sieraad heeft een uniek, elegant ontwerp met een grote smaragd als hoofdsteen, geaccentueerd door kleinere diamanten. Deze oorbellen zijn perfect voor een gala of andere speciale gelegenheid. Daarnaast is de “Green Carpet Necklace” een ander iconisch sieraad uit de collectie, een halsketting gezet met diamanten en smaragden, gezet in witgoud. Dit sieraad heeft een uniek ontwerp met een grote smaragd als hoofdsteen en kleinere diamanten die de halsketting afmaken. “Green Carpet Ring” is een andere iconische sieraden uit de collectie, gezet met een grote smaragd en diamanten, gezet in witgoud. Dit sieraad is ontworpen met een unieke geometrische vorm die is geïnspireerd door de groene jurk van Cannes.

 • La Strada-sieraden:

  De La Strada-collectie sieraden van Chopard is geïnspireerd op de film “La Strada” van Federico Fellini. De film gaat over een vrouw die meereist met een circusartiest. De sieradencollectie weerspiegelt de artistieke en bohemienachtige sfeer van de film. De collectie is geïntroduceerd in 2019, als eerbetoon aan de film die in 1954 werd uitgebracht. De collectie bestaat onder andere oorbellen, hangers en ringen gemaakt van goud en diamanten. De La Strada-collectie kenmerkt zich door unieke ontwerpen met een vleugje van de Italiaanse elegantie en bohemien-stijl. De sieraden zijn vaak gezet met edelstenen, zoals diamanten, smaragden, saffieren en robijnen, en zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen, zoals 18-karaats goud, platina en roségoud.

  Een van de meest iconische sieraden uit de La Strada-collectie is de “La Strada Necklace”. Dit is een halsketting gezet met diamanten en smaragden in witgoud. Dit sieraad heeft een uniek ontwerp met een grote smaragd als hoofdsteen en kleinere diamanten die de halsketting afmaken. Een ander iconisch sieraad uit de collectie is de “La Strada Earrings”. Oorbellen gezet met diamanten en smaragden in witgoud. Met een unieke Italiaanse elegantie en artistieke uitstraling zijn deze sieraden perfect voor het dragen tijdens speciale gelegenheden en events.

 • Wild Party-collectie:

  De Wild Party-collectie van Chopard is een lijn van opvallende sieraden. De sieradenlijn bestaat uit oorbellen, hangers en armbanden die zijn versierd met edelstenen en kristallen. Deze sieradenlijn van Chopard is geïnspireerd op de jaren ‘20 jazz scene en Art Deco-stijl. De collectie is geïntroduceerd in 2018 en heeft als doel om de energie van de jaren 20 te weerspiegelen. De sieraden zijn vaak gezet met edelstenen, als diamanten, smaragden, saffieren en robijnen en vervaardigt met hoogwaardige materialen, zoals 18-karaats goud, platina en roségoud.

  Een van de meest iconische sieraden uit de Wild Party-collectie is de “Wild Party Necklace”, een halsketting gezet met diamanten en smaragden in witgoud. Daarnaast is de “Wild Party Earrings” een ander iconisch sieraad uit de collectie. De oorbellen hebben een uniek ontwerp met een grote smaragd als hoofdsteen, geaccentueerd door kleinere diamanten. Deze oorbellen zijn perfect voor een gala of andere speciale gelegenheid. Een andere iconische sieraad uit de collectie is de “Wild Party Ring”. Dit sieraad heeft een unieke geometrische vorm die is geïnspireerd op de Art Deco-stijl en heeft een prachtige en opvallende uitstraling.

 • Impériale-sieraden:

  De Imperiale-collectie van Chopard is een unieke serie sieraden die is geïnspireerd op de Italiaanse Renaissance en Barokke tijdperk. De collectie, die in 1993 werd geïntroduceerd, is ontworpen om de elegantie en rijkdom van deze historische tijdperk weer te geven. De meest bekendste en populairste sieraden uit de Impériale-collectie  zijn de “Imperiale Necklace”. Deze halsketting is gezet met diamanten en smaragden in witgoud, heeft een uniek ontwerp met een grote smaragd als hoofdsteen en kleinere diamanten die de halsketting afmaken. Ook de “Imperiale Ring” en de “Imperiale Earrings” kenmerkt men als iconische sieraden uit de collectie.

Bent u in het bezit van sieraden van Chopard en benieuwd naar de waarde? Uw sieraden taxeren we kosteloos. Kom langs voor een gratis waardebepaling.

Bezoek een van onze locaties  | Maak een afspraak  | Bekijk hier de juwelen van Chopard

WAARDE VAN CHOPARD SIERADEN

Sieraden van CHopard worden vaak beschouwd als een waardevolle investering vanwege hun tijdloze ontwerpen en precieze afwerking. Maar hoe wordt de waarde van deze sieraden bepaald?

 • Authenticiteit: Een factor die de waarde van een Chopard sieraad bepaalt, is de authenticiteit. Er zijn veel namaak sieraden van Chopard in omloop. Het is daarom belangrijk dat men de authenticiteit kan garanderen. Bent u in het bezit van een dergelijk sieraad en wilt u weten of het een echte Chopard is? Kom dan eens langs bij een van onze locaties om de authenticiteit vast te leggen.
 • Certificering: Als uw in het bezit van een echt Chopard sieraad, is deze vaak ook voorzien van een certificering. Het certificaat beschrijft de specificaties van het sieraad, zoals de gebruikte materialen en edelstenen. Het is mogelijk dat certificeringen worden nagemaakt. Voordat u een sieraad van Chopard koopt of verkoopt is het belangrijk om dit certificaat te controleren.
 • Materiaal sieraden: De waarde wordt ook bepaald door het materiaal dat is gebruikt voor de sieraden. Zo zijn 18-Karaats goud, edelstenen en diamanten allemaal factoren die de waarde van het sieraad bepalen.
 • Oplage: Is een sieraad uniek, of is er een beperkte oplage van? Dan kan dit ook bijdragen aan de waarde van het sieraad. Sieraden die speciaal ontworpen zijn voor speciale gelegenheden zijn vaak gemaakt in een beperkte oplage en kunnen hierdoor waardevoller zijn.
 • Onderhoud: Sieraden die in goede staat zijn, zijn meer waard dan sieraden die beschadigd zijn of niet goed onderhouden.
 • Trends in de markt en merkreputatie: Ook is het belangrijk bij het bepalen van de waarde van sieraden om rekening te houden met bepaalde trends in de markt. Hierbij kunt u denken aan de actuele goudprijs en de reputatie van het merk.

Bent u in het bezit van Chopard sieraden en wilt u meer weten over de waarde, of de historie van het sieraad? Kom langs bij onze specialisten en wij leggen u graag meer uit over de historie, hoe uniek het sieraad is of wat de waarde is van uw sieraad.  Kom langs voor een gratis waardebepaling!

Ontdek hier onze locaties | Maak een afspraak

Bent u van plan om een Chopard sieraad aan te schaffen en wilt u meer weten waar u op moet letten? Of wilt u advies over het kopen van Chopard sieraden? Ook dan kunt u terecht bij ons!