Zilveren rijksdaalders verkopen

Zilveren rijksdaalders verkopen

Voor het verkopen van zilveren rijksdaalders bent u bij Goudwisselkantoor aan het juiste adres. Al meer dan 30 jaar zijn we specialist in het kopen van zilveren rijksdaalders. U kunt bij ons zonder afspraak langskomen voor het taxeren en verkopen van uw zilveren rijksdaalders. Dat doen dagelijks tientallen mensen die onze kantoren bezoeken. En niet zonder reden: deze zilveren munten zijn nog steeds geld waard en kunnen een mooi bedrag opleveren.

Wilt u ook de waarde van uw oude zilveren rijksdaalders weten? Kom dan naar Goudwisselkantoor voor een gratis taxatie.

Gratis taxatie
en contante betaling bij verkoop

Bij het Goudwisselkantoor ontdekt u wat uw zilveren rijksdaalders waard zijn. We taxeren uw munten gratis. We doen u daarbij een reëel aanbod om de munten van u te kopen. Is alles naar tevredenheid? Dan verkoopt u de rijksdaalders en krijgt u het geld direct contant mee. Of – als u dat liever heeft – storten we het geld op uw bankrekening.

Wilt u ook uw oude zilveren rijksdaalders verkopen? Bezoek dan vandaag nog het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor.

Waarom zilveren rijksdaalders verkopen?

Het verkopen van zilveren rijksdaalders loont. In vroeger jaren hebben veel mensen deze zilveren munten bewaard. In een muntenalbum of een sigarenkistje bijvoorbeeld. Vaak liggen deze jarenlang ongebruikt op zolder en komen boven water bij een verhuizing of erfenisverdeling. Deze munten zijn allang niet meer geldig als betaalmiddel. Maar u kunt deze rijksdaalders nog wel inwisselen. Met dat bedrag kunt u iets doen waar u wél plezier van heeft.

Deze zilveren rijksdaalders kunt u inwisselen

De meest bekende zilveren rijksdaalders zijn die van Koning Juliana. Deze munten zijn in vele miljoenen exemplaren geslagen tussen 1959 en 1966. Maar ook 2,5 guldenmunten van voor die tijd kunt u inwisselen.

  • Koning Willem I :   1840
  • Koning Willem II:   1841 – 1849
  • Koning Willem III:   1849 – 1874
  • Koningin Wilhelmina:   1898 – 1943
  • Koningin Juliana:   1959 – 1966

U kunt zowel een handjevol losse zilveren rijksdaalders verkopen als grote partijen. Heeft u daarnaast ook andere (zilveren) munten uit Nederland of andere landen? Ook deze munten kunt u bij Goudwisselkantoor verkopen.

Vind het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor

Er is altijd een Goudwisselkantoor bij u in de buurt met ruim 80 locaties in Nederland en België.
> Vind de dichtstbijzijnde locatie.

Goudwisselkantoor al decennialang zilveren muntspecialist

In onze Goudwisselkantoren worden dagelijks vele rijksdaalders aangeboden. Omdat we al meer dan drie decennia (zilveren) munten kopen en verkopen hebben we veel kennis en ervaring op dit gebied. We zijn ook lid van vakverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren. Ook werken we samen met de Koninklijke Nederlandse Munt, de officiële producent van het Nederlands muntgeld. En we zijn geautoriseerd door De Nederlandse Bank (DNB) als wisselinstelling.

Historie van zilveren rijksdaalders

De zilveren rijksdaalder is een oude, veel gebruikte Nederlandse handelsmunt. De term rijksdaalder werd al in de tijd van de Republiek gebruikt. Letterlijk betekende de munt ‘een daalder van het rijk’, zo genoemd omdat de overheid precies had vastgesteld hoeveel de munt waard was. Tussen 1815 en 1840 is de rijksdaalder vervangen door een 3 guldenmunt. In 1840 kwam de rijksdaalder weer terug en bleef tot aan de komst van de euro in 2002 een veelgebruikte munt. In 1966 werd de laatste zilveren rijksdaalder geslagen. Bekende bijnamen van de rijksdaalder zijn: de knaak, een (achter)wiel of een riks.

Wilt u ook uw oude zilveren rijksdaalders verkopen? Bezoek dan vandaag nog het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor.

Zilveren rijksdaalders verkopen