Zilveren guldens verkopen

Zilveren guldens verkopen

Zilveren guldens verkopen doet u bij Goudwisselkantoor. Al meer dan dertig jaar zijn we de specialist in Nederlands muntgeld, waaronder ook de zilveren guldens. Deze munten waren vroeger een gewoon betaalmiddel. Veel mensen hebben zilveren guldens en rijksdaalders van vroeger bewaard. Deze guldens zijn nu nóg geld waard. Wilt u ook de waarde van uw oude zilveren guldens weten? Kom dan naar Goudwisselkantoor voor een vrijblijvende taxatie.

Waarom uw zilveren guldens verkopen?

Uw zilveren guldens inwisselen is een slimme zet. De zilveren munten zijn een leuk aandenken aan vroeger, maar al lang niet meer geldig als betaalmiddel. Ze zijn daardoor verdwenen in lege jampotjes, een muntalbum of in een oud geldkistje. En liggen vaak te verstoffen in een kast of op zolder. Herkent u dat? Als u deze zilveren guldens verkoopt, kan dat u een mooi bedrag opleveren. Daarmee kunt u iets doen waar u wél plezier van heeft.

Gratis taxatie en contante betaling

Bij Goudwisselkantoor ontdekt u wat uw zilveren guldens waard zijn. U ontvangt van ons een gratis en vrijblijvende taxatie van uw zilvergeld. Wij doen u een aanbod op basis van de actuele marktwaarde. Als alles naar tevredenheid is, verkoopt u de zilveren guldens en krijgt u het geld direct contant mee. Of – als u dat liever heeft – storten we het geld op uw bankrekening.

Uw zilveren guldens verkopen bij een vertrouwd adres

Dagelijks komen tientallen mensen bij ons langs om hun zilveren guldens te verkopen. Al meer dan drie decennia kopen en verkopen we (zilveren) munten en tal van andere verzamelobjecten. We zijn lid van diverse vakverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren. Ook werken we samen met de Koninklijke Nederlandse Munt, de officiële producent van het Nederlands muntgeld.

Zijn zilveren guldens bijzonder?

Regelmatig krijgen we de vraag of zilveren guldens bijzonder of zeldzaam zijn. De meeste zijn dat niet. Er zijn in de periode van Wilhelmina en Juliana enorme hoeveelheden zilveren guldens geslagen. Hiermee is betaald, gehandeld, gespaard, etc. Iedereen had vroeger deze munten in bezit. Juist daarom is het interessant om deze zilveren guldens te verkopen. Heel veel Nederlanders hebben nog ergens een potje zilveren guldens staan. Dat kan al snel een leuk bedrag waard zijn!

Zilveren munten met meerwaarde

Kan een gulden ook meerwaarde hebben? En kan ik deze zilveren gulden verkopen? Ja dat kan. Als de munt interessant is voor verzamelaars geeft dat een munt meerwaarde. Door bijvoorbeeld een speciaal jaartal, een zeldzaam detail of uitzonderlijke kwaliteit. Bent u benieuwd of u tussen uw zilveren guldens ook een zeldzaam exemplaar hebt? Goudwisselkantoor heeft meer dan 30 jaar ervaring in het taxeren en inkopen van (verzamel)munten. Kom langs voor een vrijblijvende taxatie en ontdek wat uw zilveren guldens waard zijn!

De historie van de zilveren gulden

De zilveren gulden heeft al oude papieren. Ten tijde van de Republiek sloeg iedere provincie zijn eigen guldenmunten. In het Koninkrijk der Nederlanden, dat in 1813 ontstond, werd de Nederlandse gulden ook opgenomen in het nieuwe muntstelsel. Het ontwerp van de zilveren gulden is tijdens de koningen Willem I, II, III en koningin Wilhelmina nagenoeg gelijk gebleven. Het portret op de voorkant en het gekroond Nederlands wapen op achterkant van de gulden kreeg onder koningin Juliana een modernere uitstraling. In 1967 werden de laatste zilveren guldens geslagen.

Wilt u ook uw oude zilveren guldens inwisselen? Bezoek dan vandaag nog het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor.

Zilveren guldens verkopen