Rolex Oyster Perpetual 

Rolex Oyster Perpetual 

Rolex Oyster Perpetual verkopen bij Goudwisselkantoor

Het Goudwisselkantoor is al jaren actief in het in- en verkopen van Rolex horloges zoals de Rolex Oyster Perpetual. Loopt u rond met het idee om uw Rolex Oyster Perpetual te laten taxeren of te verkopen? Dan bent u bij het Goudwisselkantoor aan het juiste adres om de waarde uw Rolex Oyster Perpetual te laten bepalen.

Daar zitten zo nu en dan ook de Rolex Oyster Perpetual horloges tussen, wat zowel horloges met een datumfunctie (Rolex Oyster Perpetual Date) als met slechts tijdsaanduiding kunnen zijn. Het horloge heeft een tijdloos en zeer klassiek design, maar wel met typische Rolex elementen. Het past in het populaire genre vintage horloges waar veel verzamelaars en liefhebbers voor zijn. Maar ook tussen nieuwe en nieuw gebruikte horloges vinden we ze terug omdat de Oyster Perpetual nog altijd geproduceerd wordt door Rolex.  Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren.

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Oyster Perpetual horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van het Oyster Perpetual horloge van Rolex.

Rolex Oyster Perpetual geschiedenis

De Rolex Oyster Perpetual wordt ook wel de moeder van alle Rolex horloges zoals we die vandaag de dag kennen genoemd. Het was één van de eerste Rolex horloge collecties die gelanceerd werd en wordt tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt. Aan de wieg van deze horloges heeft zelfs Rolex oprichter Hans Wilsdorf nog gestaan en misschien maakt het dat ook wel extra bijzonder. Want zou hij op dat moment hebben geweten hoe hij de horlogewereld zou veranderen met dit horloge? Het is zonder twijfel het horloge wat Rolex de eerste stappen liet zetten naar de status die Rolex nu heeft als het meest bekende horlogemerk ter wereld. De Rolex Oyster Perpetual schreef geschiedenis.

Het begin van de Rolex Oyster Perpetual

In het jaar 1931 patenteerde Rolex een automatisch uurwerk wat in die tijd behoorlijk revolutionair was. En zeker dit uurwerk omdat het één van de eerste uurwerken was die met een rotor gewichtje zichzelf steeds weer opnieuw opwond. Door de bewegingen van de drager zou de rotor ronddraaien en daardoor het horloge opwinden. Rolex noemde het uurwerk ‘’perpetual’’ wat eeuwigdurend betekent, omdat het constant opgewonden werd door het dragen en dus in theorie eeuwig opgewonden zou worden. Overigens was dit niet de eerste revolutionaire techniek waar Rolex mee op de markt kwam. Een aantal jaar daarvoor in 1926 wilde Hans Wilsdorf de oprichter van Rolex bewijzen dat het polshorloge zeker zo betrouwbaar en bruikbaar kon zijn als het zakhorloge. Hij wilde dit bewijzen door het polshorloge waterdicht te maken waardoor mensen niet steeds hun horloge af hoefde te doen tijdens het handen wassen bijvoorbeeld. Dit deed hij door een kastsysteem uit te vinden met bezel, achterkant van de kast en een kroon die vastgeschroefd konden worden en daarmee de kast hermetisch zouden afsluiten. Zo was het eerste waterdichte horloge geboren. Deze kast werd de Oyster kast genoemd.

En we zien het eigenlijk al wel aan deze twee verhalen. Als we deze twee namen samenvoegen krijgen we; Oyster Perpetual, wat dus ook gebeurde in 1931 en een legendarische naam werd in de horlogegeschiedenis.

Van Bubbleback, datumhorloge tot en met dameshorloge, de Oyster Perpetual groeit op

De eerste horloges waren met een lederen band en ook de kast had een bubbelachtige vorm wat nodig was om het automatische uurwerk er in te laten passen. Deze eerste horloges hadden dan ook de bijnaam ‘’Bubbleback’’ waar op onze website ook nog een gedeelte aan gewijd is. Iets later in 1938 zou ook de allereerste Oyster band geïntroduceerd worden en kwamen er horloges beschikbaar aan een metalen band. Er is helaas wat minder bekend van die jaren en de eerste duidelijke documentatie over de Rolex Oyster Perpetual referentienummers begon zo’n beetje in 1950. Wanneer de Oyster Perpetual zoals we hem nu kennen eigenlijk voor het eerst opdook. Er werden in de eerste jaren uurwerken gebruikt voor dit horloge zoals het kaliber 645 en het kaliber 1030 die overigens ook in de Submariner en de Explorer gebruikt werden. In 1959 kwam er ook een datumhorloge bij waar we ook op onze website een apart gedeelte aan gewijd hebben.

Het gewone Oyster Perpetual model dat alleen de tijd kon aanduiden was in die tijd met een 34 of 36 millimeter in diameter van de kast, een plexiglaasje en een uurwerk met 26 steentjes. De referentienummers in die tijd waren 1002, 1005, 1008 en een aantal anderen. Er waren inmiddels zowel gecanneleerde als gladde bezels beschikbaar voor de horloges. Buiten dat de kasten in verschillende metalen uitgevoerd konden worden gold dit zeker ook voor de Oyster banden, die inmiddels geliefder geworden waren dan de lederen banden. We zaten inmiddels alweer in een nieuwe generatie en kalibers als de 1560 en de 1570 doken op in de horloges. Deze generatie werd tot midden jaren ‘80 geproduceerd met deze kalibers en deze uiterlijke opties.

In 1964 kwam er ook een dameslijn van de Oyster Perpetual die het kaliber 1130 had en een kast van 24.6 millimeter, wat in die tijd een echte modieuze vrouwenmaat was voor horloges. Gecanneleerde bezels waren er niet bij de dameshorloges. Dus zagen we slechts vlakke uitvoeringen met bijvoorbeeld het referentienummer 6618, wat een stalen versie was. In 1974 kreeg het dameshorloge al een update met een nieuw uurwerk namelijk het kaliber 2030 en het referentienummer 6718. Uiterlijk veranderde er niks aan het Oyster Perpetual dameshorloge. Het horloge liep tot en met 1998 en kreeg nog twee keer een nieuw uurwerk zoals het kaliber 2130 en het kaliber 2135. Ook werden de afmetingen nog een keer veranderd naar 25.9 millimeter met referentienummers zoals bijvoorbeeld 67180.

De nieuwe generatie Rolex Oyster Perpetual

Na wat stilte rondom de Rolex Oyster Perpetual horloges zag in 2014 een nieuwe generatie het licht. En Rolex pakte het direct grondig aan met 4 verschillende maten van 26, 31, 34 tot en met 36 millimeter. Eén jaar later zou ook een versie van 39 millimeter toegevoegd worden aan de collectie. Zo werd de collectie er plots één met de meeste keuze qua maten uit het gehele Rolex assortiment. Afhankelijk van de maat werden de horloges uitgerust met het kaliber 3132, 3130 en 2231 wat alle drie automatische uurwerken waren door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd. Elk uurwerk was inmiddels ook gecertificeerd als Zwitserse chronometer door het COSC. Dit is een kwaliteitszegel voor uurwerken wat de hoogst mogelijke precisie aangeeft. En tot op de dag van vandaag zien we de Rolex Oyster Perpetual in de Rolex collectie in deze vorm met verschillende kleuren wijzerplaat maar altijd in het klassieke Rolex Oyster Perpetual ontwerp. We zien de namen Oyster Perpetual ook vaak bij de andere collecties terug, omdat uiteindelijk alle moderne Rolex horloges zoals we die nu kennen (uitgezonderd de Cellini) hun oorsprong in dit horloge hebben.

Naast de nieuwe modellen van deze collectie zijn er ook nog talloze vintage en nieuw gebruikte modellen in omloop op veilingen en bij horlogehandelaren, juweliers. Het horloge blijft een geliefd stuk voor verzamelaars maar ook voor liefhebbers voor het dragen van een mooi en hoogwaardig horloge.

Rolex Oyster Perpetual referentienummers

Rolex Oyster Perpetual 1002

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 1002 werd geproduceerd vanaf de late jaren ‘50 tot en met het einde van de jaren ‘60. Het is een simpel maar typisch Rolex Oyster Perpetual design met een Oyster kast van 36 millimeter in diameter en een Oyster band, die in de meeste gevallen uit staal gemaakt zijn. Echter zijn er ook zeker versies in goud of zelfs goud en staal uitgebracht. Ook zijn er versies uitgebracht met leren band. In de kast vinden we het kaliber 1560 in de vroege versies en in latere versies het kaliber 1570. Beiden zijn automatische uurwerken door Rolex ontworpen en gemaakt. Het horloge is een horloge wat slechts de tijd aangeeft maar het uurwerk is chronometer gecertificeerd door de COSC. Dus staat er op de wijzerplaat ‘’Superlative Chronometer Officially Certified’’. Qua wijzerplaten zien we overigens kleuren zoals zwart, wit, zilver en goud. Zo nu en dan ook een hele mooie blauwe versie. De uur indicatie gaat door middel van streepjes en het horloge heeft drie wijzers. Op 12 uur staat het Rolex kroontje en de kast wordt gesloten met plexiglas wat in die tijd heel gebruikelijk was. Aan de zijkant zit de mooie kroon die vast geschroefd wordt net als de bezel en de achterkant van de kast, wat het horloge waterdicht maakt.

Rolex Oyster Perpetual 1005

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 1005 is een Rolex Oyster Perpetual horloge uit de 60er jaren. Het horloge heeft als enige functie de tijd aan te geven, maar is wel chronometer gecertificeerd door de COSC en heeft dus ‘’Superlative Chronometer Officially Certified’’ op de wijzerplaat gedrukt staan. De kast van dit horloge heeft een diameter van 34 millimeter en we zien zowel, Oyster-, Jubilee- als lederen banden aan dit horloge. Leuk om te weten is dat sommige van de banden in de VS gemaakt werden voor horloges die in de VS verkocht werden, omdat de Zwitserse banden exporteren te duur zou zijn. Er zijn zowel stalen, gouden als staal en gouden versies van dit horloge gemaakt. Ook zit op deze Oyster Perpetual wel een gecanneleerde bezel, wat natuurlijk een typisch Rolex design element is. Wijzerplaten zijn er in kleuren als goud,  zilver, zwart, wit en blauw en de uur indicatie gaat door middel van streepjes. Het horloge heeft drie wijzers waarvan één voor de uren, één voor de minuten en één seconden. Op 12 uur staat het Rolex kroontje en de kast wordt gesloten met plexiglas. Aan de zijkant van de kast zit de schroefkroon. Het horloge loopt op het kaliber 1560, wat door Rolex zelf is ontworpen en geproduceerd. Het uurwerk is automatisch en geeft alleen de tijd aan.

Rolex Oyster Perpetual 1008

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 1008 is een horloge van het Zwitserse Rolex wat alleen de tijd aangeeft. Het horloge heeft een kast van 34 millimeter in diameter met daarop een bijzondere bezel die licht gecanneleerd is, maar op een andere manier dan dat we van Rolex gewend zijn. Deze bezel is ook meestal in goud. Qua band is er zowel de Oyster- als de Jubilee band mogelijk en zijn er ook exemplaren te vinden met een leren band. De kast en de band kunnen uit goud, staal of een combinatie van die twee bestaan. In de kast zien we wijzerplaten in wit, goud, zwart of zilver en de uur indicatie daar op gaat door middel van streepjes. Op 12 uur staat het Rolex kroontje en er zijn drie wijzers die de uren, minuten en seconden aanduiden. De kast wordt gesloten met plexiglas zoals in die tijd normaal was en aan de zijkant zit de schroefkroon. Het horloge loopt op het kaliber 1560, wat een automatisch kaliber is door Rolex ontworpen en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual 6284

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6284 is een horloge uit de jaren ‘50/’60 van Rolex in de Oyster Perpetual collectie. Dit horloge is uitgerust met het kaliber A260, wat één van de vroegere automatische uurwerken van Rolex is. Het uurwerk is echter wel chronometer gecertificeerd door de COSC. De kast is 34 millimeter en heeft een lichte tonneau vorm, wat iets anders is dan de klassieke Oyster kast die we kennen. De band is een Oyster band maar er zijn ook versies te vinden met leren band. Het horloge kan gemaakt zijn uit staal, goud of een combinatie van die twee. De bezel van het horloge is glad. In de kast zien we vooral witte, zwarte, gouden en zilveren wijzerplaten die eventueel textuurtjes hebben zoals bijvoorbeeld een wafelstructuur. De uur indicatie gebeurt door middel van streepjes en/of Arabische cijfers en de drie alpha wijzers wijzen die mooi aan. Op 12 uur het Rolex kroontje en de kast wordt afgesloten met plexiglas en we zien aan de buitenkant nog de kroon die wat groter is dan we van de moderne Rolex Oyster Perpetual horloges gewend zijn.

Rolex Oyster Perpetual 6548

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6548 is een horloge van het Zwitserse Rolex wat slechts de tijd aangeeft. Het horloge kan gemaakt zijn uit goud, staal of een combinatie van de twee en heeft een diameter van 30 millimeter. De kast is een Oyster kast met een gladde bezel en er zijn zowel metalen schakelbanden als lederen banden aan dit horloge mogelijk. Qua wijzerplaten zijn er mogelijkheden als zilver, goud, wit, zwart en blauw en de uur indicatie is door middel van streepjes die aangewezen worden door de drie wijzers van het horloge. Op 12 uur zien we het Rolex kroontje en de kast wordt gesloten met plexiglas. Het horloge loopt op het kaliber 1130 en latere versies op het kaliber 1161 wat automatische uurwerken zijn door Rolex ontworpen en geproduceerd. Het horloge wordt beschouwd als unisex omdat het door de maat zowel door heren als vrouwen gedragen zou kunnen worden.

Rolex Oyster Perpetual 6549

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6549 is een automatisch horloge van Rolex met het kaliber 1160. Dit uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd en is ook chronometer gecertificeerd door de COSC, wat een kwaliteitszegel voor precisie is. De kast van dit horloge is 30 millimeter in diameter met een gladde bezel en er zijn zowel metalen als lederen banden aan dit horloge te vinden. In de meeste gevallen is het horloge uitgevoerd in staal, al zijn er ook wel versies te vinden met een gouden bezel. Qua wijzerplaten zien we vooral veel wit en zwart en hier en daar eens een zilverkleurige- of goudkleurige wijzerplaat. De uur indicatie is met streepjes en er zijn drie wijzers in het horloge die de uren, minuten en seconden aanduiden. Op 12 uur het Rolex kroontje en de kast wordt gesloten plexiglas. Aan de zijkant zit nog de schroefkroon, wat een belangrijk onderdeel is van de Oyster kast net als de geschroefde bezel en de geschroefde achterkant van de kast. Zij zorgen alle drie voor de waterdichtheid van het horloge.

Rolex Oyster Perpetual 6551

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6551 is een dameshorloge uit de Rolex Oyster Perpetual collectie van Rolex wat in de jaren ‘60 geproduceerd werd. Omdat het een dameshorloge is, zien we ook wat mooier versierde uitvoeringen al blijft het toch een zekere eenvoud hebben. De 6551 heeft een kast van 30 millimeter met een gecanneleerde bezel en een Oyster-, Jubilee- of lederen band. Het horloge is gemaakt uit geelgoud, roségoud of witgoud. We zien witte, zwarte, gouden en zilveren wijzerplaten met uur indicatie in de vorm van streepjes. Drie wijzers die de uren, minuten en seconden aanduiden en op 12 uur zien we nog het Rolex kroontje. De kast wordt gesloten met een plexiglaasje en aan de zijkant zien we de schroefkroon, die samen met de geschroefde bezel en de geschroefde achterkant van de kast het horloge waterdicht maakt. Technisch is het horloge uitgerust met een kaliber 1160, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf geproduceerd en ontworpen. Het uurwerk is ook chronometer gecertificeerd door de COSC, wat een kwaliteitskeurmerk voor precisie is.

Rolex Oyster Perpetual 6565

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6565 is een elegant horloge uit de jaren ‘50. Het behoort tot de Oyster Perpetual collectie, wat één van de oudste Rolex collecties is en aan de wieg stond van alle moderne Rolexen zoals we die nu kennen. Het horloge heeft een kast van 34 millimeter in diameter met een bezel die gecanneleerd is maar toch net even anders. Deze bezel wordt ook wel de ‘’engine turned’’ bezel genoemd bij Rolex. We kunnen het horloge vinden met een Oyster band, een Jubilee band of zelfs een lederen band, al was dat niet zoals het horloge origineel werd uitgeleverd. In de kast zien we wijzerplaten in kleuren als zwart, wit, goud en zilver en bestaat de uur indicatie uit streepjes. De uren worden aangeduid door drie wijzers voor de minuten, uren en seconden en op 12 uur staat het Rolex kroontje. De kast wordt gesloten door plexiglas zoals dat in die tijd gebruikelijk was en aan de zijkant van de Oyster kast zien we de schroefkroon die samen met de geschroefde bezel en de geschroefde achterkant van de kast voor de waterdichtheid zorgt. Het horloge loopt op het kaliber 1030, wat een automatisch uurwerk is door Rolex ontwikkelt en gemaakt. Het uurwerk is ook chronometer gecertificeerd door de COSC, wat een kwaliteitskeurmerk is voor de precisie van het mechanisme.

Rolex Oyster Perpetual 6614

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6614 is een herenhorloge uit de Oyster Perpetual lijn van Rolex. Het horloge stamt uit de jaren ‘50 en heeft een klassiek Oyster Perpetual ontwerp. De kast heeft een diameter van 36 millimeter en is een Oyster kast met een gladde bezel. Qua banden zien we Jubilee-, Oyster- en lederen banden verschijnen. Het horloge is altijd gemaakt uit staal en we zien wijzerplaten in kleuren als zwart, wit, goud, zilver en sommige kunnen door de loop der jaren een crèmekleurige patina op de wijzerplaat gekregen hebben. De uur indicatie is door middel van streepjes en daar wijzen de drie wijzers die de uren, minuten en seconden aangeven keurig naartoe. Op 12 uur het Rolex kroontje in dezelfde kleur als de kast en band en gesloten werd het horloge door een plexiglaasje. Aan de zijkant zien we de geschroefde kroon, die voor de waterdichtheid zorgt. Het uurwerk in dit horloge is een kaliber 439, wat een automatisch uurwerk van Rolex is. Het uurwerk is chronometer gecertificeerd door de COSC, wat een kwaliteitskeurmerk is voor de precisie van het mechanisme. Daarom staat er op de wijzerplaat dan ook chronometer.

Rolex Oyster Perpetual 6718

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6718 is een dameshorloge uit de Oyster Perpetual collectie van Rolex. Het is een horloge wat slechts tijd aanduid en, omdat het voor dames is, ook een klassieke kleine damesmaat is. We zien dan ook een kast met een gladde bezel die een diameter van 24 millimeter heeft. Het horloge kan een Oyster band of een Jubilee band hebben en de metalen waarin het horloge kan uitgevoerd zijn is staal, goud of een combinatie van die twee. In de kast zien we wijzerplaten in kleuren als blauw, zilver, goud, zwart, wit, rood en zelfs roze. De uur indicatie bestaat uit streepjes en wordt aangeduid door de drie wijzers die de uren, minuten en seconden aangeven kunnen. Het Rolex kroontje staat op 12 uur en de kast wordt afgesloten met een plexiglaasje en aan de zijkant zit de geschroefde kroon. Ook daar staat overigens een Rolex kroontje op. Dat de kroon geschroefd zit evenals de bezel en de achterkant zorgt voor de waterdichtheid van het horloge. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 2030, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual 6719

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6719 is een dameshorloge uit de Oyster Perpetual collectie van Rolex wat eigenlijk bijna gelijkwaardig is aan de 6718. Toch is er wel een klein uiterlijk verschil en dat is namelijk de bezel. Want zit er bij de 6718 een gladde bezel op de kast, op de 6719 schittert een prachtige gecanneleerde bezel wat een typisch Rolex design element is. Verder zien we wel gewoon een kast van 24 millimeter in diameter, er zijn zowel Jubilee- als Oyster banden op dit horloge beschikbaar. De metalen waarin dit horloge is uitgevoerd kunnen zijn staal, goud of een combinatie van die twee. We zien zwarte, witte, gouden en zilveren wijzerplaten die uur indicatie hebben in de vorm van streepjes. We zien een secondewijzer, minutenwijzer en urenwijzer en het Rolex kroontje op 12 uur. De kast wordt gesloten door een plexiglaasje en aan de zijkant zien we de geschroefde kroon. De geschroefde kroon zorgt samen met de bezel en de achterkant van de kast die eveneens geschroefd zijn voor de waterdichtheid van de kast. Het horloge loopt op het kaliber 2030. Een automatisch uurwerk wat Rolex zelf heeft ontworpen en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual 6724

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6724 is een dameshorloge wat erg gelijk is aan de 6718 en de 6719, maar qua uiterlijk een klein ander tintje heeft. Het horloge heeft net als de andere twee referentienummers een kast van 24 millimeter in diameter. Echter zat er op deze kast een gecanneleerde bezel die wat anders was dan de klassieke Rolex gecanneleerde bezel. Deze werd ook wel de engine turned bezel genoemd, die we bij de nieuwe Rolexen helaas niet meer zien. De band kan een Oyster band evenals een Jubilee band zijn. De horloges kunnen uitgevoerd zijn in de metalen staal, goud en een combinatie van die twee. Qua wijzerplaten zien we goud, wit, zwart en zilver. De uur indicatie bestaat uit streepjes en interessant is dat een kruis de wijzerplaat in vier kwarten verdeelt. De uren, minuten en secondewijzer zijn uitgevoerd in het metaal waar de kast en de band van gemaakt zijn en we zien op 12 uur een Rolex kroontje. De kast wordt gesloten door plexiglas, wat in die tijd nog normaal was. Aan de zijkant de geschroefde kroon die voor waterdichtheid zorgt samen met de bezel en de achterkant van de kast die ook geschroefd zijn. Het horloge tikt op een kaliber 2030, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual 6299

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 6299 is een bijzondere Oyster Perpetual omdat hij niet alleen een Bubbleback heeft maar ook de voorloper van de Rolex Explorer is. Het was de Rolex Oyster Perpetual 6299 die Sir Edmund Hillary droeg tijdens zijn historische klim van de Mount Everest. Uit die gebeurtenis, en de lovende woorden over Rolex van de klimmer, ontstond de Rolex Explorer. Er is meer te lezen over de Rolex Explorer op de daar aan gewijde pagina op onze website. Het horloge heeft een Oyster kast van 36 millimeter in diameter en heeft een ‘’engine turned’’ bezel wat een andere versie gecanneleerde bezel is van de klassieke die we meestal zien. We zien het horloge aan zowel, Jubilee-, Oyster- en leren banden verschijnen. Het metaal waar dit horloge in uitgevoerd kan zijn is staal, goud of een combinatie van die twee. In het horloge zien we vooral veel witte- of crèmekleurige wijzerplaten en met een beetje geluk de honingraat wijzerplaat. Die laatste was ook de wijzerplaat die Sir Edmund Hillary droeg tijdens zijn klim. We zien streepjes als uur indicatie en drie wijzers die de uren, minuten en seconden aanduiden. Net iets onder 12 uur het Rolex kroontje met Rolex erbij geschreven en boven 6 uur het woord chronometer. De kast is afgesloten met een plexiglaasje. Aan de zijkant de geschroefde kroon die evenals de geschroefde achterkant van de kast (de Bubbleback in dit geval) en de geschroefde bezel zorgt voor waterdichtheid. Het uurwerk in dit horloge is het kaliber A296, wat een automatisch uurwerk is dat Rolex vaak in de Bubbleback horloges gebruikte in het verleden. Het kaliber is chronometer gecertificeerd door de COSC, wat een kwaliteitskeurmerk is voor de precisie van het mechanisme.

Rolex Oyster Perpetual 67180

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 67180 is een dameshorloge uit de Oyster Perpetual lijn wat in de jaren ‘80 en ‘90 geproduceerd werd. Het horloge heeft iets andere afmetingen dan de oude versies al verschilt het maar een kleine millimeter. De Oyster kast van de 67180 heeft dan ook een diameter van 25 millimeter. Op de kast zien we een gladde bezel en het horloge zit bevestigd aan een Oyster- of Jubilee band. Het dameshorloge is volledig uit staal gemaakt. In de kast zien we verschillende mogelijkheden qua wijzerplaat in kleuren zoals bruin, roze, blauw, zwart, wit goud, zilver en grijs. De uur indicatie bestaat uit streepjes en drie Arabische cijfers die 3, 6 en 9 uur aangeven. Op 12 uur staat het Rolex kroontje, wat dezelfde kleur heeft als de kast en de band. De drie wijzers zijn ook in dezelfde kleur als de kast en band. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we nog de geschroefde kroon die samen met de geschroefde bezel en achterkant van de kast de waterdichtheid van het horloge garandeert. Het horloge loopt op het kaliber 2130. Dit is een automatisch uurwerk wat Rolex zelf heeft ontworpen en gemaakt in Zwitserland.

Rolex Oyster Perpetual 67480

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 67480 is een dameshorloge uit de Rolex Oyster Perpetual lijn van het Zwitserse Rolex. Het horloge heeft veel weg van het andere dameshorloge uit de jaren ‘80 en ’90; de 67180. Echter is de 67480 wat groter maar nog altijd kleiner dan de meeste herenhorloges. De Oyster kast van dit horloge heeft een diameter van 31 millimeter en boven op de kast een gladde bezel. Het horloge zit bevestigd aan een Oyster band en in de kast zien we verschillende wijzerplaat kleuren mogelijk. Zo is er wit, zwart, roze, bruin, blauw, goud, zilver en zalmkleur. De uur indicatie bestaat uit streepjes en Arabische cijfers op 3, 6 en 9 uur, terwijl op 12 uur het Rolex kroontje staat wat in dezelfde kleur is als de kast en de band. Dit geld ook voor de drie wijzers die de uren, minuten en seconden aangeven. De kast wordt gesloten met saffierglas en we zien aan de zijkant nog de geschroefde kroon die zorgt voor waterdichtheid samen met de bezel en de achterkant van de kast die ook geschroefd zijn. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 2130, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual 77080

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 77080 is een dameshorloge, wat erg gelijkwaardig is aan de 67480 en daar ook eigenlijk de opvolger van is. Dit in de jaren 2000 geproduceerd dameshorloge uit de Rolex Oyster Perpetual lijn heeft ook een Oyster kast van 31 millimeter in diameter met een gladde bezel. Ook zien we de Oyster band die net als de kast ook uit staal gemaakt is. Echter tikt er in de kast nu het kaliber 2230, wat ook eigenlijk het enige grote verschil is aan dit horloge. Dit uurwerk is overigens wel een automatisch uurwerk door Rolex zelf geproduceerd en ontwikkeld in Zwitserland. Qua wijzerplaten zien we mooie kleuren als zalm, roze, bruin, zwart, blauw, wit, goud, champagne, zilver en grijs. Uur indicatie is er in opties zoals streepjes en Arabische cijfers op 3, 6 en 9 uur. Maar er zijn ook versies met slechts streepjes of met Romeinse cijfers. Op 12 uur zien we het Rolex kroontje en de wijzers hebben net als het kroontje dezelfde kleur als de Oyster kast en de Oyster band. De kast wordt gesloten door saffierglas en aan de zijkant is er natuurlijk nog de kroon die geschroefd is. Samen met de bezel en de achterkant van de kast, die ook geschroefd zijn, zorgt deze voor de waterdichtheid van het horloge.

 Rolex Oyster Perpetual 114200

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 114200 is een horloge uit de Oyster Perpetual lijn van het Zwitserse horlogemerk Rolex. Dit referentienummer is onderdeel van de nieuwste generatie Oyster Perpetual horloges die in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Dit horloge in het bijzonder heeft een Oyster kast van 34 millimeter in diameter en maakt het daarmee draagbaar voor zowel heren als dames. Op de Oyster kast zit een mooie gladde bezel en het horloge is bevestigd aan een Oyster band. Beiden zijn gemaakt uit staal en dat geldt natuurlijk ook voor de geschroefde kroon aan de zijkant van de Oyster kast. Deze zorgt samen met de bezel en de achterkant van de kast die ook geschroefd zijn voor de waterdichtheid van het horloge. Qua wijzerplaten zien we veel mooie en bonte kleuren zoals groen, paars, blauw, rood, roze en natuurlijk ook goud, wit, zwart, grijs en zilver. De uur indicatie door middel van streepjes of een combinatie van streepjes en Arabische cijfers op 3, 6 en 9 uur. Op 12 uur staat het Rolex kroontje in dezelfde kleur als de kast en de band en dat geld ook voor de drie wijzers. De kast wordt afgesloten met een saffierglaasje. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 3130, wat Rolex zelf heeft ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual 114300

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 114300 is het grootste horloge uit de Oyster Perpetual lijn van het Zwitserse merk Rolex. Dit referentienummer is onderdeel van de nieuwste generatie Oyster Perpetual horloges die in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Het referentienummer 114300 heeft een Oyster kast met een diameter van 39 millimeter en daarop een gladde bezel. Dit alles zit bevestigd aan een Oyster band en is allemaal gemaakt uit staal. In de kast zien we wijzerplaten in kleuren als paars, grijs, blauw, wit, zwart, groen, zilver en goud. De uur indicatie is door middel van streepjes en op 12 uur zien we het Rolex kroontje in dezelfde kleur als de kast en de band. Dit geldt ook voor de drie wijzers die de uren, minuten en seconden aanduiden. De kast wordt gesloten met saffierglas en aan de zijkant van de kast zien we ook nog de geschroefde kroon. Deze zorgt voor de waterdichtheid samen met de bezel en achterkant van de kast, die ook geschroefd zijn. Het horloge is uitgerust met het kaliber 3132, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland.

Rolex Oyster Perpetual 116000

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 116000 is het meest klassieke horloge uit de nieuwste generatie Oyster Perpetual horloges. Die nieuwste generatie is in meerdere maten beschikbaar, maar de meest klassieke maat is natuurlijk 36 millimeter. Door de geschiedenis heen is dat de maat geweest die eigenlijk altijd beschikbaar was en niet te groot of te klein is. De 116000 heeft dan ook een Oyster kast met een diameter van 36 millimeter met een mooie gladde bezel daar boven op. Dit alles zit bevestigd aan een Oyster band en dit geheel is gemaakt uit staal. We zien in de kast een mooi palet aan kleuren als keuze voor de wijzerplaten. Zo is er blauw, paars, goud, oranje, groen, wit, zwart, zilver en roze. De uur indicatie kan bestaan uit streepjes of een combinatie van streepjes en Arabische cijfers op 3, 6 en 9 uur. Ook zien we het Rolex kroontje op 12 uur in dezelfde kleur als de kast en de band. Dit geld ook voor de drie wijzers. De kast wordt gesloten met saffierglas en we zien aan de zijkant een mooie geschroefde kroon die samen met de bezel en de achterkant van de kast, die ook geschroefd zijn, zorgen voor de waterdichtheid van het horloge. Het horloge tikt op een kaliber 3130, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en gemaakt.

Rolex Oyster Perpetual 116034

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 116034 is een horloge uit één van de oudste horloge collecties van Rolex. Het is echter wel een vreemde eend in de bijt aangezien de meeste Oyster Perpetual horloges met een gladde bezel zijn en deze een gecanneleerde bezel heeft. Ook is het horloge gemaakt uit het kostbare materiaal witgoud. Zeker voor de modernere Oyster Perpetual horloges is dit wat specialer. De Oyster kast is echter gewoon in de klassieke diameter van 36 millimeter en de band is een Oyster band. We zien in de kast een mooie keuze uit wijzerplaten in fraaie kleuren. Denk dan aan kleuren zoals goud, blauw, zwart, zalmroze, zilver en natuurlijk wit. De uur indicatie kan bestaan uit Romeinse cijfers, Arabische cijfers, streepjes of een combinatie van streepjes en Arabische cijfers die dan op 3, 6 en 9 uur vermeld staan. Op 12 uur schittert het Rolex kroontje in witgoud en de wijzers zijn uit hetzelfde materiaal. De kast wordt gesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we de geschroefde kroon die bijdraagt aan de waterdichtheid van het horloge.  Verder is het horloge uitgerust met het kaliber 3130, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual 176200

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 176200 is een dameshorloge uit de Oyster Perpetual lijn van het Zwitserse merk Rolex. Het horloge maakt onderdeel uit van de nieuwste generatie Oyster Perpetual horloges die in verschillende maten is uitgevoerd. Voor typische dameshorloges zijn er drie maten wat 24, 26 en 31 millimeter kan zijn. Dit horloge in het bijzonder is 26 millimeter. Dat zijn dan ook de afmetingen van de Oyster kast die aan een Oyster band bevestigd zit. Het geheel is gemaakt uit staal en op de kast zien we een mooie gladde bezel. In de kast zien we een veelvoud aan opties voor de wijzerplaat in kleuren zoals groen, paars, blauw, zalmroze, zilver, goud, zwart en wit. De uur indicatie kan bestaan de mogelijkheden tot streepjes, Romeinse cijfers en een combinatie van streepjes en Arabische cijfers die dan op 3, 6 en 9 uur staan. Op 12 uur staat het Rolex kroontje in dezelfde kleur als de kast en de band en de drie wijzers zijn ook passend gemaakt aan die kleur. Gesloten wordt de kast door het saffierglas en aan de zijkant zien we de geschroefde kroon. Deze draagt bij aan de waterdichtheid van het horloge. Het horloge loopt op het automatisch uurwerk kaliber 2231, wat Rolex zelf heeft ontwikkelt en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual 17634

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 17634 is een dameshorloge uit de Oyster Perpetual lijn van het Zwitserse merk Rolex. Het horloge is één van de jongere dameshorloges maar wel met een gecanneleerd bezel. Die gecanneleerde bezel is gemaakt uit het materiaal witgoud terwijl de rest van het horloge uit staal gemaakt is. Het horloge heeft een Oyster kast met een diameter van 26 millimeter met daar aan bevestigd een Oyster band. In de kast zien we wijzerplaten in wit, zwart, zilver, goud, roze, zalmroze en blauw. De uur indicatie kan bestaan uit Romeinse cijfers, streepjes of een combinatie van streepjes en Arabische cijfers die dan op 3, 6 en 9 uur staan. Op 12 uur het Rolex kroontje in dezelfde kleur als de kast en de band en de kast wordt gesloten door saffierglas. Aan de zijkant van de kast een geschroefde kroon die bijdraagt aan de waterdichtheid van de Oyster kast. In het horloge tikt het kaliber 2231. Een automatisch uurwerk van Rolex zelf geproduceerd en ontwikkelt op hun eigen locatie in Zwitserland.

Rolex Oyster Perpetual 177200

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 177200 is een horloge dat zowel door dames als heren gedragen kan worden. Het horloge maakt onderdeel uit van de nieuwste generatie Oyster Perpetual horloges van het Zwitserse Rolex die in verschillende maten beschikbaar zijn. De Oyster kast met gladde bezel van dit horloge heeft dus een diameter van 31 millimeter en een Oyster band waar de kast bevestigd is. Alles is gemaakt uit staal. In de kast zien we een mooi palet uit kleuren waar gekozen kan worden zoals blauw, zalmroze, grijs, zilver, goud, roze, paars, wit en zwart. De uur indicatie kan bestaan uit Romeinse cijfers, streepjes of een combinatie van streepjes en Arabische cijfers die dan op 3, 6 en 9 uur vermeld staan. Op 12 uur zien we het Rolex kroontje in dezelfde kleur als de kast en de band en dat geld ook voor de drie wijzers. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje en aan de zijkant zien we de geschroefde kroon. Deze zorgt samen met de bezel en de achterkant van de kast die ook geschroefd zijn voor een perfecte waterdichtheid van het horloge. Ook technisch zit dit horloge op orde met het kaliber 2231, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en gemaakt.

 

> Vind een kantoor in de buurt