Rolex Oyster Perpetual Date referentienummers

Rolex Oyster Perpetual Date referentienummers

Rolex Oyster Perpetual Date 1500

De Rolex Oyster Perpetual Date met het referentienummer 1500 is een datumhorloge van Rolex, welke niet tot de beroemde Datejust familie behoort maar er wel veel op lijkt. De 1500 werd in het jaar 1962 op de markt gebracht en was, hoewel niet het eerste Oyster Perpetual Date horloge, toch wel één van de meest populaire edities. Het ontwerp is dat van een klassiek datumhorloge van Rolex. Zo zien we dus een Oyster kast waar in we een veelvoud aan wijzerplaten kunnen vinden zoals blauw, wit, rood, zwart, zilver, goud, bruin, groen, roze, oranje, geel, turquoise, grijs en wijzerplaten met opdruk voor speciale gelegenheden. Zo zien we dat voor een aantal staten uit het Midden Oosten zoals Abu Dhabi. Er is overigens ook een versie met Mickey Mouse er op. Qua uur indicaties zien we meestal streepjes al zullen we een enkele keer ook Romeinse cijfers tegenkomen. Deze kast wordt overigens afgesloten door een plexiglaasje waar we boven het datumvakje een loepje zien. Dat is een typisch Rolex element en zien we in alle datumhorloges van het Zwitserse merk terug. Het horloge is tot de late jaren ‘70 geproduceerd wat betekent dat het de tijd van saffierglas niet meegemaakt heeft. Het was in die tijd gebruikelijk om plexiglas te gebruiken. De kast heeft een diameter van 34 millimeter wat vandaag de dag misschien als klein gezien wordt, maar eigenlijk een heel mooie klassieke maat is. Het horloge zit aan een Oyster band die net als de kast in staal is uitgevoerd. Het horloge wordt aangedreven door een automatisch uurwerk met een datumfunctie wat door Rolex zelf ontworpen en gemaakt is. Het gaat hier dan om het kaliber 1570 wat overigens tot einde jaren ‘80 geproduceerd is en ook in de Rolex Explorer 1016 bijvoorbeeld zit. Een ander iconisch horloge wat Rolex geproduceerd heeft.

Rolex Oyster Perpetual Date 1501

De Rolex Oyster Perpetual Date met het referentienummer 1501 is een datumhorloge van Rolex wat niet tot de beroemde Datejust familie behoort maar er wel op lijkt. De 1501 is eigenlijk een broertje van de 1500 en lijken dus qua ontwerp enigszins op elkaar. Er zijn natuurlijk wel wat verschillen. Zo heeft de 1501 bijvoorbeeld een Engine Turned bezel en geen gladde zoals de 1500. Wel heeft ook de 1501 een 34 millimeter Oyster kast, is er een ruime keuze aan wijzerplaten in verschillende kleuren zoals wit, zwart, blauw, grijs, goud, rood, zalmroze, bruin, groen en zijn er de versies met opdruk op de wijzerplaat gemaakt voor speciale gelegenheden of als speciaal geschenk. Er zijn bijvoorbeeld versies speciaal gemaakt voor de Verenigde Arabische Emiraten. De uur indicaties zijn streepjes al zien we af en toe ook Romeinse cijfers of geslepen diamantjes die op de uren gezet zijn. De kast wordt afgesloten door een plexiglaasje, wat normaal was in die tijd en daar zit boven het datumvakje een typisch Rolex loepje in verwerkt. Dit zien we dan ook bij alle Rolex horloges met een datumfunctie. De band is een Oyster band en is gemaakt uit staal net als de rest van het horloge. Ook dit horloge loopt op het kaliber 1570, wat een automatisch uurwerk is met een datum functie dat Rolex zelf ontworpen en gemaakt heeft.

Rolex Oyster Perpetual Date 1503

De Rolex Oyster Perpetual Date met het referentienummer 1503 is een datumhorloge van Rolex, welke niet tot de beroemde Datejust familie behoort maar er wel veel op lijkt. De 1503 is een broertje van de 1500 en lijkt er qua design ook erg veel op. Toch zijn er wel wat kleine verschillen. Zo is bijvoorbeeld de 1503 volledig gemaakt uit 14 karaats geelgoud of roségoud en niet uit staal. Het horloge kwam in 1979 uit en was qua design verder zeer gelijk aan het broertje, wat dus betekende dat er een 34 millimeter Oyster kast was. In deze 14 karaats gouden kast zijn enkele wijzerplaat varianten mogelijk zoals wit, goud, zwart, blauw en grijs. Daarnaast zijn er ook versies te vinden met een wijzerplaat met opdruk voor speciale gelegenheden of als cadeau. Dit werd bijvoorbeeld gedaan voor de Verenigde Arabische Emiraten. De uur indicaties zijn meestal streepjes, al zien we hier en daar ook eens Romeinse cijfers of geslepen diamantjes die op ieder uur gezet zijn. Op de kast zien we nog een klein maar niet onbelangrijk verschil met het broertje de 1500. De 1503 heeft namelijk een gecanneleerde bezel. Dat is de bezel die we meestal ook op de Rolex Datejust horloges zien en als een typisch Rolex element beschouwd wordt. Gesloten wordt de kast door een plexiglaasje, wat in die tijd normaal was. In dat plexiglaasje zit uiteraard een loepje boven het datumvakje, zoals we dat bij Rolex altijd zien op de datumhorloges. De band kan een Oyster band, een leren band of een Jubilee band zijn, aangezien het op deze drie manieren verkocht werd. Het horloge wordt aangedreven door een kaliber 1565 of 1575, wat automatische uurwerken met een datum functie zijn die door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd zijn.

Rolex Oyster Perpetual Date 15210

De Rolex Oyster Perpetual Date met het referentienummer 15210 is een datumhorloge van Rolex, welke niet tot de beroemde Datejust familie behoort maar er wel op lijkt. De 15210 is een horloge met een engine turned bezel, wat het horloge een wat sportiever uiterlijk geeft. Het horloge heeft een Oyster kast en een Oyster band, die beiden uit staal gemaakt zijn. De kast heeft een diameter van 34 millimeter, wat typisch is voor de Oyster Perpetual Date en eigenlijk ook een mooie klassieke herenmaat. Hoewel het tegenwoordig als klein wordt beschouwd. In de kast zien we een aantal mogelijkheden qua wijzerplaat. Zo zien we dan ook de kleuren wit, zwart, blauw, zalmroze, grijs, goud, champagne en bruin. Ook zijn er, zoals we wel vaker zien bij Oyster Perpetual Date horloges, enkele versies waar de wijzerplaat opdruk heeft. Die zijn dan bijvoorbeeld gemaakt als speciaal cadeau of voor een speciale gelegenheid. Een goed voorbeeld daarvan zijn natuurlijk de horloges waar het wapen van de Verenigde Arabische Emiraten opstaat. Maar er is van de 15210 ook een versie met het tekenfilm visje Nemo er op. Qua uur indicaties zien we drie mogelijkheden: streepjes, Romeinse cijfers of Arabische cijfers. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje en boven het datumvakje zit een loepje, wat typisch is voor Rolex. Aangedreven wordt dit horloge door het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk met een datum functie is dat Rolex zelf heeft ontworpen en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual Date 115234

De Rolex Oyster Perpetual Date met het referentienummer 115234 is een datumhorloge van Rolex, welke niet tot de beroemde Datejust familie behoort maar er wel op lijkt. De 115234 is een van de nieuwe Oyster Perpetual Date horloges die door Rolex nu Date 34 genoemd wordt. In de naam wordt eigenlijk al de grootte van het horloge aangegeven. Deze versie wordt ook wel een wit Rolesor horloge genoemd. Rolesor is de Rolex term voor een horloge wat uit goud en staal gemaakt wordt. En zoals al te raden valt is dit horloge dus gemaakt uit witgoud en staal. De bezel is van witgoud en de rest van het horloge is van staal. De Oyster band heeft een bijzonder effect omdat door het midden heen gepolijste schakels lopen, terwijl de schakels aan de buitenkant mat zijn. Het geeft een beetje de Rolesor look en we zien door de witgouden bezel natuurlijk hetzelfde effect op de kast. De kast is overigens 34 millimeter qua diameter, zoals we in de naam van dit horloge al kunnen lezen en die bezel is gecanneleerd en dus gemaakt uit witgoud. In de kast zijn een paar mogelijkheden qua wijzerplaten in kleuren zoals blauw, zwart, wit, grijs, zilver, goud, zalmroze, roze en bruin. Qua uur indicaties zijn er streepjes, Romeinse cijfers maar ook geslepen diamantjes die op ieder uur gezet zijn mogelijk. De kast wordt gesloten met een saffierglaasje en boven het datumvakje zit uiteraard een loepje, wat zeer typisch is voor Rolex. Het horloge wordt aangedreven door het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is met een datum functie dat Rolex zelf heeft ontworpen en geproduceerd.

Rolex Oyster Perpetual Lady Date 6916

De Rolex Oyster Perpetual Lady Date met het referentienummer 6916 is een dameshorloge uit de Rolex Oyster Perpetual Date collectie. Qua ontwerp wijkt het dan op de grootte na ook weinig af van de Rolex Oyster Perpetual Date voor mannen. Zoals we bij Rolex vaak zien zijn de dameshorloges kleiner en dat is dus ook het geval bij de 6916 die een diameter van 26 millimeter heeft voor de kast. De kast is een Oyster kast waar binnenin een keur aan mogelijkheden is voor de wijzerplaat in kleuren als wit, zwart, blauw, roze, goud, zilver en grijs. De uur indicaties zijn meestal streepjes maar we zien ook wel varianten met Romeinse cijfers of zelfs geslepen diamantjes die op de uren gezet zijn. De kast wordt gesloten door een plexiglaasje en heeft een loepje boven het datumvakje, wat voor Rolex natuurlijk zeer typisch is. De bezels is meestal glas maar er zijn ook varianten met gecanneleerde bezels en zelfs bezels bezet met geslepen diamanten. De band kan een Oyster band of een Jubilee band zijn en qua materiaal kunnen de horloges Rolesor zijn (goud en staal in Rolex termen), staal, witgoud of geelgoud. Het horloge wordt aangedreven door het kaliber 2035, wat een automatisch uurwerk met een datumfunctie is dat Rolex zelf heeft ontworpen en geproduceerd. De meeste horloges met dit referentienummer dateren overigens uit de jaren ‘70.

Rolex Oyster Perpetual Lady Date 69160

De Rolex Oyster Perpetual Lady Date met het referentienummer 69160 is een dameshorloge uit de Rolex Oyster Perpetual Date collectie. Qua ontwerp wijkt het dan op de grootte na ook weinig af van de Rolex Oyster Perpetual Date voor mannen. De 69160 is een echt klassiek Rolex dameshorloge met alles er op en er aan. De Oyster kast heeft een diameter van 26 millimeter waar in we weer verschillende wijzerplaat mogelijkheden zien met kleuren zoals blauw, zilver, wit, zwart, bruin, goud, roze en grijs. Uur indicaties zien we in de vorm van streepjes, Romeinse cijfers of in een enkel geval geslepen diamantjes die op de uren gezet zijn. De bezel is glad en de kast wordt gesloten door een saffierglaasje. Dit saffierglaasje heeft boven het datumvakje een loepje, wat voor Rolex iets zeer typisch is. Qua banden is het mogelijk om een Oyster band of een Jubilee band aan dit horloge te vinden. Het materiaal wat voor het gehele horloge gebruikt wordt is staal. Het horloge wordt aangedreven door een automatisch uurwerk met een datumfunctie. Dit uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd en is het kaliber 2135.

Rolex Oyster Perpetual Lady Date 79160

De Rolex Oyster Perpetual Lady Date met het referentienummer 79160 is een dameshorloge uit de Rolex Oyster Perpetual Date collectie. De 79160 heeft het typische Oyster Perpetual Date ontwerp, maar is echter wel een stuk kleiner met een kastdiameter van 26 millimeter. Die kast is overigens een Oyster kast met een mooie gladde bezel (alhoewel deze soms ook vervangen wordt voor een bezel met geslepen diamanten erin gezet) en in die kast zijn er verschillende mogelijkheden qua wijzerplaat. We hebben het dan over kleuren zoals blauw, wit, zalmroze, roze, zilver, zwart, bruin, goud en lichtblauw.  De uur indicaties zijn meestal streepjes, Romeinse cijfers, Arabische cijfers of geslepen diamantjes die op ieder uur gezet zijn. Gesloten wordt de kast net een saffierglaasje waar ook een loepje in zit boven het datumvakje. Dit loepje is een typisch Rolex element en zien we bij vrijwel alle datumhorloges van Rolex terug. Qua banden zijn er de mogelijkheden om een Oyster band of een Jubilee band te treffen. De horloges zijn met beide varianten uitgebracht. Het horloge wordt aangedreven door een automatisch uurwerk met een datum functie. Dit uurwerk is door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd. We hebben het dan over het kaliber 2235. De 79160 stamt uit de late jaren ‘90 en de beginjaren 2000.

 

> Vind een kantoor in de buurt