Rolex Datejust Pearlmaster

Rolex Datejust Pearlmaster

Rolex Datejust Pearlmaster bij Goudwisselkantoor

Bij Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Rolex aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Rolex Datejust Pearlmaster horloges regelmatig tussen, wat een dameshorloge uit de Datejust collectie is. Deze horloges hebben een tijdloos design met mooie versiering en worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Rolex. We vinden ze zowel bij de gebruikte- als de nieuwe horloges terug. En aangezien er ook steeds meer vrouwelijke horloge verzamelaars komen, neemt de populariteit van dameshorloges toe.  Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan  wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren.

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Datejust Pearlmaster horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de iconische horlogecollectie Datejust Pearlmaster van Rolex.

Rolex Datejust Pearlmaster Geschiedenis

De Rolex Datejust Pearlmaster is een dameshorloge van het Zwitserse merk Rolex wat nog niet zo heel lang bestaat. Ze verscheen voor het eerst in 1992, hetzelfde jaar dat de Rolex Yachtmaster op de markt kwam. Nu is het misschien even niet duidelijk waar de parallel in zit, maar de Yachmaster was eigenlijk een Submariner met luxere decoratie. De Pearlmaster was eigenlijk bedoeld als een Lady-Datejust met een wat meer sieraadachtig karakter en dus luxere decoratie. Rolex had al weleens wat Lady-Datejust modellen uitgebracht met hier en daar een edelsteentje, maar zo bont als de Pearlmaster waren de ontwerpen nog nooit gemaakt. Het horloge behoort ook officieel tot de Datejust familie en we zien de naam Datejust duidelijk op de wijzerplaat vermeldt.

Recordbrekende techniek van de Datejust Pearlmaster

Toen de Datejust Pearlmaster op de markt kwam in 1992 bracht Rolex deze uit in een 29 millimeter en een 34 millimeter diameter kasten. Daarmee was het horloge enkele millimeters groter dan de klassieke Lady-Datejust in die periode. Er werd op deze manier ineens meer keuze op het gebied van dameshorloges gecreëerd bij het merk Rolex, een gebied wat eigenlijk maar klein en weinig ontwikkeld was tot die tijd. Naast dat de horloges er esthetisch zeer goed uitzagen, met extravagante decoratie zoals bijvoorbeeld edelstenen, zat het met de Pearlmaster horloges op technisch gebied ook absoluut goed. Zo werden de eerste versies aangedreven door het kaliber 2135 uurwerk van Rolex, wat een kleinere versie was van het kaliber 3135. Het bekende werkpaard wat eind jaren tachtig in bijna alle horloges met drie wijzers van Rolex verwerkt was. De kleinere versie in de Pearlmaster horloges betekende qua prestatie overigens niets teleurstellends en was dan ook bekroond door de COCS met de Chronometer Certificatie. Dit is uiteraard op de wijzerplaten ook te zien. En niet alleen werd het Chronometer gecertificeerd, het was ook nog eens het meest precieze uurwerk wat de COCS ooit getest had en brak daarmee dus een record. In 1999 wisselde Rolex overigens dit kaliber om voor een 2235, ook van Rolex, en ook dit uurwerk brak weer een record in precisie bij de COCS.

Het extravagante design van de Datejust Pearlmaster

De horloges zijn echte sieraden horloges en zijn daarom ook altijd compleet uit witgoud, geelgoud, roségoud of een combinatie ervan gemaakt. Ook ontbreken de edelstenen of diamanten in geen enkel Pearlmaster horloge. De schakelbanden zijn vooral erg bijzonder omdat er naast de welbekende schakelbanden, die in het geval van de Pearlmaster uitsluitend uit goud gemaakt zijn, ook nog een wat meer bijzondere variant bestaat. Het gaat hier dan om een band waar in iedere schakel nog drie kleinere schakels verwerkt zitten die dan vaak met diamanten bezet zijn. Rolex maakt alle banden zelf en heeft zelfs een patent op hun goudverwerking. Dit omdat ze het op een speciale manier verwerken waardoor het redelijk krasbestendig is. Omdat er zoveel edelstenen en diamanten in dit horloge gebruikt werden heeft Rolex overigens een heel leger aan gemologen moeten aannemen die dit allemaal in goede banen leiden tot op de dag van vandaag. Het is dan ook terug te zien in de ontwerpen waar alle edelstenen en diamanten perfect met elkaar gecombineerd worden en de mooiste slijpvormen worden verwerkt.

Er is een veelvoud aan wijzerplaten gemaakt, maar de parelmoeren wijzerplaten zijn toch wel de populairste van allemaal. Ze maken ieder horloge uniek en misschien is het ook wel zo’n populaire wijzerplaat, omdat het bij de naam van het horloge past. Of het horloge de naam draagt door deze uitvoering is onduidelijk. Niet ieder Pearlmaster horloge heeft immers een parelmoeren wijzerplaat, dus het zou niet geheel logisch zijn als de naam daar vandaan kwam.  Enkele jaren nadat het uurwerk gewisseld was naar het kaliber 2235, werd het qua uiterlijk ook nog wat extravaganter voor de Rolex Pearlmaster. Het leger van gemologen werd vrijbaan gegeven om zo bont mogelijke exemplaren te creëren met veel mooie en luxe decoratie van edelstenen en diamanten. Daaruit kwamen dan ook referentienummers zoals de 80359 net een dubbele ring van diamanten op de kast en de bandaanzet. Maar ook de Pearlmaster met het referentienummer 80339, die een met volledig pavé gezette diamanten wijzerplaat als optie had. In 2005 werd de eerste versie in rosé goud geïntroduceerd. Voorheen waren alleen geelgouden en witgouden versies verkrijgbaar.

De moderne Datejust Pearlmaster

In het jaar 2015 kreeg de Rolex Datejust Pearlmaster een facelift waarbij het belangrijkste aspect de grootte was. In lijn met de andere Rolex modellen kwam er een versie met een 39 millimeter diameter voor de kast, ging de 34 millimeter door en de 29 millimeter langzaam aan en in stilte met pensioen. Ook kwam er een nieuw uurwerk en wel het kaliber 3235 met de revolutionaire Chronergy escapement van Rolex, waarmee het uurwerk 15% meer efficiënt werd. Deze generatie Rolex Datejust Pearlmaster horloges wordt tot op de dag van vandaag gemaakt en in vele verschillende uitvoeringen. Parelmoeren wijzerplaten zitten er nog altijd tussen en ook de optie om een wijzerplaat volledig met pavé gezette diamanten te nemen is er nog. De Rolex Datejust Pearlmaster is en blijft het sieraden horloge voor dames van het Zwitserse merk Rolex.

Naast alle nieuwe uitvoeringen zijn ze ook op de gebruikte markt nog regelmatig te vinden en belangrijke referentienummers die we tegenkomen zijn dan bijvoorbeeld: 81285, 69298, 80298, 80318, 80319. De modellen met een diameter van 39 millimeter voor de kast komen op de gebruikte markt wat minder voor en hebben ook een wat meer bijzondere status daardoor. Wat ook interessant is aan dat model is dat mannen deze soms dragen omdat 39 millimeter ook een zeer goede mannenmaat is voor horloges.

 

> Vind een kantoor in de buurt