Rolex Oyster Perpetual Lady Date

Rolex Oyster Perpetual Lady Date

Rolex Oyster Perpetual Lady Date bij Goudwisselkantoor

Bij Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Rolex aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Rolex Oyster Perpetual Lady Date  horloges regelmatig tussen, wat een dameshorloge met datum functie van het Zwitserse merk Rolex is. Deze dames horloges hebben een tijdloos design met soms ook mooie versiering en worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Rolex. We vinden ze zowel bij de gebruikte- als de nieuwe horloges terug. En aangezien er ook steeds meer vrouwelijke horloge verzamelaars komen, neemt de populariteit van dameshorloges toe.  Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan  wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren.

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Oyster Perpetual Lady Date horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de iconische horlogecollectie Oyster Perpetual Lady Date van Rolex.

Rolex Oyster Perpetual Lady Date geschiedenis

De Rolex Oyster Perpetual Lady Date is het elegante datumhorloge van Rolex wat zo ongeveer 10 jaar na de Datejust uitkwam. En hoewel de twee vaak als uit één collectie gezien worden mag ze zeker niet met de Datejust verward worden. Het is een horloge collectie die op zichzelf staat en waar ook vele verschillende varianten van zijn geproduceerd. Naast de vele herenversies zijn er ook talrijke mooie dames versies geproduceerd. Die damesversie heet de Oyster Perpetual Lady Date en is met 24 en 26 millimeter diameter van de kast een aanzienlijk stuk kleiner en daarmee wellicht vrouwelijker.

Het was in de jaren ‘60 dat de Rolex Oyster Perpetual Lady Date geïntroduceerd werd. In de loop der jaren zijn er referentienummers geproduceerd van dit horloge zoals de 6916, de 69160 en de 79160. Net als bij de herenhorloges ontstaat er vaak verwarring over wat nou een Lady Datejust is en wat een Oyster Perpetual Lady Date. Qua uiterlijk lijken de horloges ook wel heel veel op elkaar. Alhoewel we bij de Lady Date horloges bijvoorbeeld wel vaker een gladde bezel zien. De onderscheidende verschillen zitten hem dan ook in de kleine details bij deze horloges. Zo staat er op de wijzerplaat ‘’Oyster Perpetual Date’’ en niet ‘’Datejust’’. Ook de diameter van de kast is bij sommige versies 2 millimeter kleiner tegenover de 26 millimeter van de Lady Datejust. Qua uurwerken liepen de horloges wel weer volledig gelijk aan de Lady Datejust en dus zien we kalibers als 2030 en 2235 in de meeste horloges, wat automatische uurwerken met datumfuncties zijn. Iets wat voor dameshorloges, zeker toen Rolex net begon met de Oyster Perpetual Lady Date, heel bijzonder was.

Hoewel de Rolex Oyster Perpetual Lady Date van de jaren ‘60 tot en met de jaren 2000 geproduceerd werd, besloot Rolex er toch mee te stoppen. Het horloge leek teveel op de Lady Datejust en het had dus geen nut er nog langer mee door te gaan. De creatieve ideeën voor nieuwe ontwerpen konden beter in de Lady Datejust collectie verwerkt worden. Toch zijn er nog veel in omloop op veilingen en de gebruikte markt. Zeker de oudere modellen, die ook nog in het genre vintage horloges past. Dat is een bijzonder populaire stroming op dit moment.

Rolesor versies (goud en staal in de Rolextermen), stalen versies, witgouden versies, platina versies, met diamanten, zonder diamanten, een enorme variatie aan wijzerplaten en bezels. Oysterbanden en Jubilee banden. Het zit er allemaal tussen en er is in de tijd tussen de jaren ‘60 en de jaren 2000 veel gemaakt door Rolex van de Oyster Perpetual Lady Date collectie. Dames Rolex horloges zijn vaak ook wat minder duur dan de herenhorloges en zouden voor een beginnende verzamelaar een mooie instap kunnen zijn. Tegenwoordig dragen vrouwen overigens niet exclusief de dameshorloges van Rolex. Ook de gewone modellen zoals de Datejust, de Oyster Perpetual Date of de Day-Date worden door vrouwen gedragen en past in de trend om grotere horloges te dragen. Echter blijft een echt dameshorloge als een Rolex Oyster Perpetual Lady Date een horloge, een klassieker en passend bij alles wat een vrouw kan dragen. Het blijft daarom een begerenswaardig horloge bij vrouwen

 

> Vind een kantoor in de buurt