Rolex Datejust dameshorloges referentienummers

Rolex Datejust dameshorloges referentienummers

Rolex Lady Datejust 68273

De Rolex Lady Datejust met het referentienummer 68273 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges een datumfunctie. Die wordt in de 68273 mogelijk gemaakt door het kaliber 2135 uurwerk, wat door Rolex zelf ontworpen en gemaakt wordt. De kast heeft een diameter van 31 millimeter en heeft een gecanneleerde bezel. We zien een grote verscheidenheid aan wijzerplaten van blauw, wit, goud, zilver, grijs, pavé bezet met diamanten tot zwart en zelfs een witte waar heel subtiel vele malen achter elkaar de naam Rolex op gedrukt is. Hierdoor heeft deze wijzerplaat een beetje een honinggraat structuur. Op deze wijzerplaten zijn ook nog verschillende mogelijkheden voor de uur indicaties zoals streepjes, Romeinse cijfers of geslepen diamantjes die keurig op ieder uur gezet zijn. Het horloge heeft een Jubilee band en is uitgevoerd als Rolesor wat in Rolex termen betekent dat het uit goud en staal gemaakt is. Verder zien we nog het beroemde loepje boven het datumvakje, typische Rolexwijzers en het glaasje is saffierglas.

Rolex Lady Datejust 68274

De Rolex Lady Datejust met het referentienummer 68274 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. Dit horloge is eigenlijk heel gelijkwaardig aan de 68273 en heeft dus ook het kaliber 2135 als uurwerk, een kast met een 31 millimeter diameter die een gecanneleerde bezel heeft en een Jubilee band. Het glaasje is saffier en heeft een loepje wat boven het datumvakje geplaatst is. Dus ook daar is het horloge niet anders in. Toch is er een klein maar niet onbelangrijk uiterlijk verschil wat de 68274 anders maakt. Zo is dit horloge gemaakt uit staal en is de bezel witgoud. Er is naast een witgouden bezel ook een versie van een bezel die volledig bezet is met geslepen diamanten. Wijzerplaten zijn er ook in een veelvoud uitgebracht. Zo zien we goud, blauw, zilver, wit, zwart, zalmkleurig, paarlemoer, roze en zelfs een enkele keer turquoise. Ook zijn er nog de wijzerplaten waar de naam Rolex veelvuldig op gedrukt is op een subtiele wijze wat een soort honinggraat effect creëert. Deze zijn in het wit en zwart te vinden. Qua uur indicaties zien we streepjes, Romeinse cijfers of geslepen diamantjes die gezet zijn op de uren.

Rolex Lady Datejust 69173

De Rolex Lady Datejust met het referentienummer 69173 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamd hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. De 69173 is met haar 26 millimeter diameter van de kast een heel klassieke damesmaat voor horloges. We zien een typisch Datejust ontwerp in dit horloge met elementen zoals een gecanneleerd bezel, een Jubilee- of Oyster band, een loepje boven het datumvakje, typische Rolex wijzers en natuurlijk het Rolex kroontje op 12 uur. De 69173 is uitgevoerd als Rolesor horloge wat een Rolex term is voor horloges uit staal en goud. We zien dan ook een mooie gouden bezel en door het midden van de band lopen gouden schakels tussen de stalen schakels door. Qua wijzerplaten is er ook weer een veelvoud geproduceerd. Zo zien we wit, goud, zwart, groen, blauw, roze, zilver, grijs en zelfs paars. Ook zijn er de speciale versies waar de naam Rolex veelvuldig op de wijzerplaat gedrukt is, deze zijn meestal goud, zilver, wit of zwart. De uur indicaties zijn meestal streepjes, Romeinse cijfers of in enkele gevallen geslepen diamantjes die op de uren gezet zijn. Ook nog noemenswaardig is dat bij sommige horloges de bezel bezet is met geslepen diamantjes of geslepen diamantjes en 4 geslepen robijntjes. Ook technisch zit het horloge goed in elkaar en loopt het op het automatische uurwerk met datumfunctie wat door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd is; het kaliber 2135.

Rolex Lady Datejust 69174

De Rolex Lady Datejust met het referentienummer 69174 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben de horloges uiteraard een datumfunctie. De 69174 is behoorlijk gelijkwaardig aan de 69173 en heeft dus ook het kaliber 2135 waarop het loopt wat een automatisch uurwerk is met een datumfunctie door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd. De diameter van de kast is 26 millimeter en daarmee een mooie klassieke damesmaat. De typische Rolex elementen zitten er in zoals een gecanneleerde Bezel, een Jubilee- of Oyster band, een loepje boven het datumvakje, de Rolexwijzers en het kroontje op 12 uur. Wijzerplaten zijn er in veelvoud uitgebracht in kleuren als blauw, zwart, wit, goud, roze, lichtblauw, groen, zalm en zelfs in rood. De uur indicaties bestaan vaak uit streepjes, Romeinse cijfers of geslepen diamantjes die op de uren gezet zijn. Ook is er bij de 69174 de versie te vinden waar de bezel bezet is met geslepen diamanten. De versies die dat niet hebben, daarvan is de bezel gemaakt uit witgoud en de rest van het horloge uit staal. Dit is dan ook het kleine maar niet onbelangrijke verschil met de 69173 wat en Rolesor horloge is en dus uit goud en staal gemaakt.

Rolex Pearlmaster 69298

De Rolex Pearlmaster met het referentienummer 69298 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een goed horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. De Pearlmaster is het tegelijkertijd ook het schitterstuk van de Datejust familie met veel mooie en kostbare decoratie elementen. Dat zien we in de 69298 ook zeker terug. Het horloge is volledig uit geelgoud gemaakt maar is qua vormgeving dan wel weer anders dan de klassieke Datejust horloges die we kennen. Zo is de band niet de normale Jubilee- of Oyster band zoals we die gewend zijn maar een wat meer bijzondere schakelband die zachter aanvoelt. Het gaat hier dan om een band waar in iedere schakel nog drie kleinere schakels verwerkt zitten wat een zacht aanvoelend effect verzorgt. De kast lijkt hierdoor ook wel zachter qua vorm alhoewel het toch echt de klassieke Oyster kast is maar dan wel met een andere bezel. Die is namelijk in dit geval bezet met geslepen diamanten. In die kast zit een automatisch uurwerk met datumfunctie wat door Rolex zelf ontworpen en gemaakt is, we hebben het dan over het kaliber 2235. De kast, die overigens een diameter van 29 millimeter heeft, wordt afgesloten door een saffierglaasje en er zit uiteraard een loepje boven het datumvakje wat een typisch Rolex element is. De uur indicaties zijn meestal geslepen diamantjes gezet op de uren maar kunnen ook Romeinse cijfers zijn bij sommige uitvoeringen. Aangezien er ook een wijzerplaat variatie is die bestaat uit pavé gezette diamanten, zien we daar nog een andere mogelijkheid qua uur indicaties en dat is namelijk geen uur indicaties. Naast die unieke versie wijzerplaat zijn er natuurlijk ook de paarlemoeren wijzerplaten die bij de Pearlmaster zeer geliefd zijn. Bronzen, gouden, zwarte, witte, oranje, blauwe, zilveren en roze wijzerplaten zijn er ook gemaakt. Overigens belangrijk om te weten is dat Pearlmaster niet op de wijzerplaat vermeld staat. Daar zien we slechts de Datejust naam vermeld.

Rolex Pearlmaster 80298

De Rolex Pearlmaster met het referentienummer 80298 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. Qua ontwerp is dit horloge eigenlijk hetzelfde als de Pearlmaster met het referentienummer 69298. Wat betekent dat het horloge gemaakt is uit geelgoud, een schakelband heeft die anders is dan de Jubilee- of Oyster band en waar drie kleinere schakels in het midden bij elkaar gehouden worden door de schakels aan de buitenkant. Deze band voelt zachter aan en geeft de kast, hoewel dat toch gewoon een klassieke Oyster kast is, een zachter en ronder karakter. De bezel is bezet met geslepen diamantjes en de kast heeft een diameter van 29 millimeter. Deze kast wordt gesloten door een saffierglaasje wat ook een loepje bevat dat boven het datumvakje geplaatst is, een typisch Rolex element. We zien ook hier vele soorten wijzerplaten zoals wit, blauw, zwart, goud, zilver, groen, roze en natuurlijk de beroemde paarlemoeren versies die het meest geliefd zijn bij de Pearlmaster horloges. Ook zien we bij de Pearlmaster met het referentienummer 80298 nog een versie met een wijzerplaat die volledig bezet is met geslepen diamanten. In dat geval zien we geen uur indicaties. In de andere gevallen zijn de uur indicaties vaak streepjes, geslepen diamantjes op ieder uur gezet of Romeinse cijfers. Het technisch aspect maakt dit horloge waarschijnlijk het meest verschillend van de 69298. De Pearlmaster met het referentienummer 80298 loopt namelijk op het kaliber 2236. Dit is een automatisch uurwerk met datumfunctie wat door Rolex zelf is ontworpen en geproduceerd.

Rolex Pearlmaster 80318

De Rolex Pearlmaster met het referentienummer 80318 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. Dit horloge heeft het ontwerp zoals de Pearlmaster ooit ontworpen is. Wat betekent dat de bezel sterk geïnspireerd is op de patrijspoorten die we in boten en schepen zien. En dat komt vooral door de diamanten die op de ring boven ieder uur gezet zijn. Dit doet denken aan de schroeven die we in de patrijspoorten zien. Natuurlijk is er daarnaast ook de schakelband waar de Pearlmaster zo bekend om staat, met drie schakels in het midden die bij elkaar worden gehouden door twee schakels aan de buitenzijde. De kast is een gewone Oysterkast met een diameter van 29 millimeter, maar lijkt door deze zacht aanvoelende band toch ronder en zachter van karakter. In die kast zien we een verscheidenheid aan wijzerplaten mogelijk zoals wit, blauw, goud, zilver, grijs, roze en natuurlijk de paarlemoeren uitvoeringen die bijzonder populair zijn voor de Pearlmaster. De uur indicaties bestaan in de meeste gevallen bij de 80318 uit Romeinse cijfers maar toch zijn er ook versies waar er op ieder uur geslepen diamantjes gezet zijn. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje met een loepje boven het datumvakje. Het horloge loopt op een automatisch uurwerk met datumfunctie wat door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd is. Dit is het kaliber 2235. En zoals bij de meeste Pearlmaster horloges vinden we de naam Pearlmaster niet terug op de wijzerplaat maar gewoon de Datejust naam, het is immers een horloge uit de Datejust familie. De 80319 is meestal volledig in geelgoud uitgevoerd.

Rolex Pearlmaster 80319

De Rolex Pearlmaster met het referentienummer 80319 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. Dit horloge is eigenlijk behoorlijk gelijkwaardig aan de 80318 met het verschil dat deze in witgoud is uitgevoerd en niet in geelgoud. Verder heeft ook dit horloge dus het typische Pearlmaster ontwerp met de bezel, die sterk geïnspireerd is op de patrijspoorten van een boot of schip. Dit komt dan ook vooral door de geslepen diamantjes die boven de uren gezet zijn in de bezel. Deze doen denken aan de schroeven die we ook in patrijspoorten zien. De band is uiteraard de beroemde Pearlmaster schakelband die in het midden drie schakels heeft die door twee schakels aan de buitenzijde bij elkaar gehouden worden, iets wat de band aan zacht karakter geeft. Dit zorgt er overigens ook voor dat de Oyster kast die een diameter van 29 millimeter heeft een wat zachter en ronder karakter krijgt. In de kast zien we een verscheidenheid aan wijzerplaten zoals goud, zilver, blauw, roze, zwart, wit en natuurlijk de beroemde paarlemoeren uitvoeringen die bijzonder populair zijn voor de Pearlmaster horloges. De kast wordt afgesloten door een saffierglaasje waar ook een loepje in zit dat boven het datumvakje geplaatst is. Een typisch Rolex Datejust element overigens. De uur indicaties op de wijzerplaat zijn vaak Romeinse cijfers, echter zijn er ook versies waar op ieder uur geslepen diamanten gezet zijn. Op de wijzerplaat staat overigens geen Pearlmaster maar gewoon Datejust, omdat de Pearlmaster tot de Datejust familie behoort. Aangedreven wordt dit horloge door een automatisch uurwerk met datumfunctie, wat door Rolex zelf ontworpen en gemaakt is. We hebben het dat over het kaliber 2235.

Rolex Pearlmaster 81285

De Rolex Pearlmaster met het referentienummer 81285 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben de horloges uiteraard een datumfunctie. Dit Pearlmaster horloge behoort tot de nieuwste generatie Pearlmaster horloges en heeft een wat grotere kast, namelijk met een diameter van 34 millimeter. Dit past natuurlijk in de trend van grotere horloges die er de afgelopen jaren ingeslopen is. Het horloge is echter nog wel een typische Pearlmaster en zo zien we ontwerp elementen terug in de 81285, zoals de typische schakelband die bestaat uit drie schakels in het midden die door twee schakels aan de buitenzijde bij elkaar gehouden worden. Deze band heeft een zacht karakter en geeft daardoor ook de Oysterkast een zachter en ronder karakter. Die Oysterkast heeft een bezel die volledig bezet is met geslepen diamanten. In die kast is er een brede variatie aan wijzerplaten mogelijk zoals zwart, wit, zilver, blauw, roze, goud en de paarlemoeren varianten, die bijzonder populair zijn bij de Pearlmaster horloges. Er is ook een mogelijkheid voor een wijzerplaat die volledig pavé gezet is met geslepen diamantjes. De uur indicaties bestaan uit Romeinse cijfers of op ieder uur een geslepen diamantje gezet. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje met een loepje boven het datumvakje, een typisch Rolex Datejust element. Het horloge is volledig gemaakt uit rosé goud, wat Rolex beschrijft als het ‘’Everose Gold’’. De 81285 wordt aangedreven door een automatisch uurwerk met datumfunctie, wat door Rolex zelf ontwikkeld en geproduceerd is. We hebben het dan over  het kaliber 2236.

Rolex Pearlmaster 81298

De Rolex Pearlmaster met het referentienummer 81298 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. Qua ontwerp is dit horloge redelijk gelijk aan het zusje, de 81285. Dat wil zeggen dat we dus typische Pearlmaster ontwerp elementen zien, zoals de beroemde schakelband die bestaat uit drie schakels in het midden en bij elkaar gehouden wordt door de twee schakels aan de buitenzijde. Deze band heeft door deze constructie een zacht karakter wat ook zijn uitwerking heeft op de Oysterkast die in dit geval 34 millimeter als diameter heeft. De Oysterkast krijgt een zachter en ronder karakter dankzij de band. De 34 millimeter is een maat die we bij de moderne Pearlmaster vooral zien en die past in de trend van grotere horloges, die zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. Op deze kast zit een bezel die volledig bezet is met geslepen diamanten en in deze kast zien we weer een veelvoud aan wijzerplaat variaties zoals groen, wit, blauw, zwart, roze, goud, zilver, volledig pavé bezet met diamanten en natuurlijk de beroemde paarlemoeren uitvoeringen die vooral voor de Pearlmaster heel populair zijn. Uur indicaties zien we in de vorm van Romeinse cijfers, streepjes of op ieder uur een geslepen diamantje gezet. De kast wordt afgesloten met een saffierglaasje, waar het beroemde Rolex loepje in verwerkt is wat boven het datumvakje zit. In tegenstelling tot het zusje, de 81285, loopt dit horloge op het kaliber 2235 wat een automatisch uurwerk met datumfunctie is en door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd is. Een ander verschil is dat dit horloge in geelgoud wordt uitgevoerd.

Rolex Pearlmaster 81299

De Rolex Pearlmaster met het referentienummer 81299 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. Verder is de 81299 zeer gelijkwaardig aan het geel gouden zusje de 81298. Wat de 81299 anders maakt is het materiaal wat in dit geval witgoud is. Het horloge heeft dus verder ook de typische Pearlmaster ontwerp elementen, zoals de schakelband die bestaat uit drie schakels in het midden die bij elkaar gehouden worden door twee schakels aan de buitenkant. Deze constructie verzorgt een zacht karakter van de band, wat er dan automatisch ook weer voor zorgt dat de Oyster kast een zachter en ronder karakter krijgt. Die Oyster kast heeft een diameter van 34 millimeter wat past in de trend van de afgelopen jaren, waarin horloges steeds groter werden. Ook voor dames. Op de kast zit een bezel die volledig bezet is met geslepen diamanten en in de kast zien we een grote variatie aan wijzerplaten mogelijk. Zo zijn er kleuren als blauw, zilver, wit, goud, grijs, wit zwart, roze, groen en natuurlijk de mogelijkheid van een wijzerplaat volledig pavé bezet met diamanten. Ook zijn er de uitvoeringen met de beroemde paarlemoeren wijzerplaten die vooral voor de Pearlmaster erg geliefd zijn. De uur indicaties bestaan uit Romeinse cijfers of op ieder uur geslepen diamantjes gezet. De kast wordt gesloten door een saffierglaasje met een loepje boven het datumvakje, wat een typisch Rolex element is. Aangedreven wordt het horloge door een automatisch uurwerk met datumfunctie namelijk het kaliber 2235, wat door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd is.

Rolex Pearlmaster 81318

De Rolex Pearlmaster met het referentienummer 81318 is een dameshorloge uit de beroemde Rolex Datejust familie. Zoals het een horloge uit de Datejust familie betaamt hebben deze horloges uiteraard een datumfunctie. De 81318 heeft een ontwerp zoals de Pearlmaster ooit ontworpen is. De bezel is namelijk sterk geïnspireerd op een patrijspoort van een boot of schip en boven ieder uur is in de bezel een geslepen diamant gezet. Dit doet denken aan de schroefjes die we in een patrijspoort zien. Ook de band is een typische Pearlmaster schakel band waar in het midden drie schakels zitten die bij elkaar gehouden worden door twee schakels aan de buitenzijde. De constructie van deze band heeft een zacht karakter en dat heeft ook zijn uitwerking op de Oyster kast. Deze krijgt ook een zachter en ronder karakter door de band. De kast is overigens 34 millimeter in diameter en in de kast zien we een grote variatie aan wijzerplaten met kleuren zoals wit, zwart, blauw, goud, zilver, roze, grijs en natuurlijk de beroemde paarlemoeren varianten die voor de Pearlmaster bijzonder populair zijn. De uur indicaties bestaan uit Romeinse cijfers of op ieder uur een geslepen diamant gezet. De kast wordt door een saffierglaasje afgesloten en ook het loepje boven het datumvakje, wat een typisch Rolex element is, zit in dat saffierglaasje verwerkt. Aangedreven wordt het horloge door een automatisch uurwerk van Rolex zelf namelijk het kaliber 2235 en het materiaal van het horloge is goud. Ook op deze wijzerplaat staat overigens geen Pearlmaster maar Datejust. Het horloge behoort immers ook tot de Datejust familie.

 

> Vind een kantoor in de buurt