Omega De Ville

Omega De Ville

Omega De Ville horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Omega De Ville horloges. Heeft u een Omega De Ville horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Omega De Ville.

Vertrouwd uw Omega De Ville horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Omega De Ville goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Omega De Ville horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Omega De Ville horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Omega De Ville horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Omega De Ville. Een horloge van Omega wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Omega horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug en in de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Omega De Ville horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

De Omega De Ville is het elegante horloge bij uitstek

De Omega De Ville is het horloge wat we verwachten om de pols van een echte gentleman. Een man in een driedelig pak met stropdas en bolhoed, daar zou het niet bij misstaan. Het horloge heeft alles wat een elegant horloge of ook wel ‘’dress-watch’’ genoemd, zou moeten hebben. Het horloge is dan ook al heel wat jaren succesvol en niet meer weg te denken uit de Omega catalogus. En ook al associëren we dit horloge gemakkelijk met een echte gentleman, ook voor dames is er genoeg keuze in de De Ville collectie en kunnen we de elegante horloges om de polsen van ware lady’s zien. Aangezien het horloge nog altijd wel van Omega is, zien we naast dit buitengewoon elegante uiterlijk ook een technisch hoogstaand innerlijk. Dat hoort immers bij het DNA van Omega die de techniek hoog in het vaandel heeft staan. Wat veel mensen misschien niet weten is dat de Omega De Ville ontstaan is uit een andere hele beroemde Omega collectie, namelijk de Seamaster collectie. Maar die collectie is dan ook de basis voor vele andere modellen die daarna een eigen leven zijn gaan leiden. De Ville betekent overigens stad. Dit moet haast wel een verwijzing zijn naar het elegante karakter van dit horloge. Want in een grote stad zien we vaak elegant geklede mensen die dit ontwerp weten te waarderen.

Het begin van de Omega De Ville

Het verhaal van de Omega De Ville begint in het jaar 1960 toen het horloge op de markt gebracht werd als onderdeel van de Seamaster collectie. Het was in die tijd eigenlijk gelijk een van de meest toonaangevende ‘’dress-watches’’. Het was dan ook echt het pareltje uit de Seamaster collectie. In die tijd alleen was het wel zo dat de markt voor duikershorloges enorm in opkomst was. De Seamaster collectie was eigenlijk bedoeld voor duikershorloges. Dus vond Omega dat de focus in die collectie beter op duikershorloges kon liggen en een elegant horloge daar wat minder in thuis past. In 1967 besloot het Zwitserse merk dan ook om de naam Seamaster van de wijzerplaat te halen en een aparte collectie te maken van de Omega De Ville. Aan de populariteit van het horloge deed het zeker niks af en het bleef goed verkopen. Het verfijnde ontwerp bleef en het horloge won zelfs de prijs ‘’Triumph of European Excellence’’. Deze werd uitgedeeld door het Europese Comité van Excellentie aan producten die een luxe lifestyle verbeterde. En aangezien een luxe lifestyle in die tijd toch vooral elegantie betekende, paste de Omega De Ville meer dan prima in dat plaatje. De Omega De Ville won overigens ook nog eens 6 gouden rozen op de Baden-Baden Design Awards.

In de jaren daarna zou de populariteit ook aanhouden en in 1999 besloot Omega om het horloge ook nog eens een technisch hoogstandje te geven. Zo kwam er de eerste Omega De Ville met een Co-Axial uurwerk en in 2007 weer een uurwerk met een Co-Axial Escapement. Dat complexe vakmanschap gecombineerd met zo een elegant ontwerp werd en wordt nog altijd erg gewaardeerd en maakte de Omega De Ville alleen maar meer succesvol. Inmiddels zijn er in de Omega De Ville collectie een aantal sub collecties ontstaan zoals de Ladymatic, Prestige, Tresor, Hour Vision en de Tourbillon. Tot op de dag van vandaag blijft het een succesvolle collectie in de Omega catalogus.

Het design van de Omega De Ville

Het design van de Omega De Ville is klassiek en elegant, maar wel met een moderne twist. Het horloge is uitermate geschikt om bijvoorbeeld in combinatie met een pak te dragen of in het algemeen chique kleding. Maar ook bij casual past het prima. Het is dan ook weer niet zo klassiek en chique als bijvoorbeeld een Patek Philippe Calatrava. De kast is vandaag vooral rond en bij sommige modellen wat meer langwerpig rond. Maar in het verleden zijn er ook vierkante modellen gemaakt en zogenaamde C-Case uitvoeringen. Ook is er een versie gemaakt die heel veel weg heeft van een Cartier Tank en zelfs een soort van TV-vorm, wat in de jaren ‘70 een behoorlijk populaire kast was voor horloges. En misschien dat de ‘’zoute drop’’ vorm nog wel het meest opvallend is. Er is qua design veel met dit horloge geëxperimenteerd maar de basis moest altijd elegant blijven. Het is immers een ‘’dress-watch’’ en moet dus bij elegante outfits gedragen kunnen worden. Het is misschien wel om die reden dat de ronde vorm het langste stand gehouden heeft en vandaag de dag nog altijd in de catalogus staat. De meeste Omega De Ville horloges zien we om dezelfde reden aan een leren band. Maar pas op, er zijn er ook genoeg aan metalen banden uitgebracht. Sterker nog er staan ook vandaag de dag nog versies met metalen band in de catalogus. Qua materialen is er zowel veel staal als goud gebruikt. En juist die gouden versies zijn erg geliefd bij mensen die van een elegante stijl houden.

Bij de damesmodellen, zoals de Ladymatic, zien we uiteraard wat meer extravagante details op de horloges zoals geslepen diamanten en wordt er meer gespeeld met de verschillende metalen en wijzerplaten. Zo zien we daar bijvoorbeeld ook de zogenaamde wijzerplaten in paarlemoer stijl.

We zien een variatie qua afmetingen in de Omega De Ville collectie van 34 millimeter voor de Ladymatic tot 39 à 40 millimeter voor de klassiekere herenversies en 44 millimeter voor de Tourbillon. Voor een zogenaamde ‘’dress-watch’’ collectie is dat een ruime keuze aan afmetingen. Zo heeft Omega er dan wel weer voor gezorgd dat er voor iedereen wel een passend horloge in deze collectie zit.

De techniek van de Omega De Ville

Omega zou Omega niet zijn als zij niet met de techniek indruk maakte. En dus zien we ook in de Omega De Ville door de jaren heen dat er allerlei soorten techniek in de horloges heeft gezeten die eigenlijk altijd wel bijzonder waren en prestatie gericht. Dit terwijl het eigenlijk een ‘’dress-watch’’ is waar het toch vaak meer om het uiterlijk dan om het innerlijk gaat. Omega doet daar uiteraard niet aan mee, daar moet het beiden op en top in orde zijn. De eerste versies waren mechanisch en werden met de hand opgewonden. Maar langzaam veranderde dat naar automatische uurwerken. Tot zelfs de Co-Axial uurwerken die richting het millenniumjaar 2000 in de Omega De Ville horloges kwamen.

Er zijn ook uitstapjes gemaakt naar Quartz en die waren zelfs populair. Dat was dan ook niet gewoon een simpel Quartz horlogetje zoals we dat bij veel andere merken zien. Dit waren uiterst hoogwaardige Quartz uurwerken die in Zwitserland geproduceerd werden. Dit kwam zowel in de heren- als damesmodellen voor. Vandaag de dag staat Quartz nog steeds in de Omega catalogus en dan vooral voor de damesmodellen van de Omega De Ville. De hoogwaardige Quartzuurwerken hebben als voordeel dat Omega daarmee de damesmodellen van de Omega DeVille elegant en compact kunnen houden. Iets wat zeker voor ‘’dress-watches’’ heel belangrijk is omdat ‘’less’’ nu eenmaal ‘’more’’ is. Dit past goed bij de elegante stijl die de dragers vaak hanteren.

Omega De Ville complicatie uurwerken

Ook complicaties komen we tegen in de Omega De Ville collectie. Om maar eens te beginnen met iets spectaculairs is de Tourbillon een mooi voorbeeld. Dat is de allereerste in het centrum geplaatste Tourbillon die met de hand opgewonden moet worden en ook nog eens Master Chronometer gecertificeerd is. Dus niet gewoon chronometer gecertificeerd bij de COSC, wat betekent dat het uurwerk accuraat is in de kast. Master Chronometer gecertificeerd betekent dat het uurwerk ook buiten de kast dezelfde accurate prestatie kan leveren wat, zeker in het geval van zo’n uurwerk, heel uniek is.

En natuurlijk zijn de Co-Axial uurwerken op zichzelf al technische kunstwerkjes te noemen. Deze techniek is ontwikkeld door de Britse meesterhorlogemaker George Daniels die als een van de grootheden voor de horlogerie de geschiedenisboeken in is gegaan. Hij heeft de samenwerking met Omega gevonden nog voor zijn overlijden. Daarom zien we de bijzondere Co-Axial uurwerken steeds weer terug in Omega horloges. In de Omega De Ville collectie zien we de belangrijke kalibers 2635, 2637, 8500, 8520, 8521, 8901, 8926 en 8934 die in de elegante kasten zitten. Sommige daarvan zijn ook Master Chronometer gecertificeerd door de METAS in Zwitserland.

De verschillende sub collecties van Omega De Ville

De Omega De Ville is een collectie die dan weer uit verschillende sub collecties bestaat. Eigenlijk zoals de Omega De Ville zelf ooit een sub collectie van de Seamaster was, is hij nu zelf de paraplu geworden voor verschillende sub-collecties. En zo zien we de op dames gerichte Ladymatic met veel kleine en extravagante horloges die vaak op hoogwaardige Quartz uurwerken lopen. We hebben de Hour Vision waar we zowel een maand- als een datumfunctie op zien en die loopt op indrukwekkende Co-Axial uurwerken. Er is de Tresor die juist weer erg op dames gericht is. Daar zien we meer goud en diamanten, maar dit wel in combinatie met Co-Axial uurwerken. Er is de Prestige wat eigenlijk als het klassieke De Ville horloge zou kunnen worden gezien met ronde elegante kasten, Co-Axial uurwerken en een datumfunctie. En tot slot is er de hoogst indrukwekkende Tourbillon, wat natuurlijk het pareltje van de collectie is. Ook deze draagt de Co-Axial techniek in zich en is Master Chronometer gecertificeerd, wat het een stukje kunst maakt in de horlogerie.

De tijdloze en elegante Omega De Ville die al lang bestaat en nog heel lang zal blijven

De Omega De Ville is zo een tijdloze collectie dat deze al heel lang mee gaat en nog heel lang bij ons zal blijven. Of het nu om de vintage modellen gaat, die goed gezocht zijn en die we op veel veilingen tegenkomen, of om de gloednieuwe modellen die met de Co-Axial techniek de monden open doen laten vallen. De collectie is gewoon erg geliefd en niet meer weg te denken uit de Omega catalogus. Het is een collectie met horloges om door te geven aan kinderen of kleinkinderen maar ook een die telkens weer verrast met techniek. De horloges die 40 jaar geleden uitgekomen zijn in deze collectie zijn nog altijd actueel en draagbaar. Terwijl de horloges die nu uitkomen dat over 40 jaar ook nog altijd zullen zijn. In de horlogerie gebeurt het niet vaak dat zowel uiterlijk als innerlijk perfect zijn. Maar de Omega De Ville behoort zeker tot een van de uitzonderingen.

Uw Omega horloge verkopen?

Uw Omega horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

omega-horloge

Maak een afspraak   of kom langs