Chopard Happy Diamonds
Chopard Happy Diamonds horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor
Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Chopard Happy Diamonds horloges. Heeft u een Chopard Happy Diamonds horloge en wilt u dit horloge gratis laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Chopard Happy Diamonds.
Vertrouwd uw Chopard Happy Diamonds horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor
De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Chopard Happy Diamonds goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Chopard Happy Diamonds horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.
Achtergrond van uw Chopard Happy Diamonds horloge
Om u te helpen bij het herkennen of uw Chopard Happy Diamonds horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Chopard Happy Diamonds een horloge van Chopard wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Chopard horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges zowel op de vintage markt als in de de nieuw en nieuw gebruikte markten terug. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.
De Chopard Happy Diamonds – een fantasierijk spel van diamanten en tijd
De Chopard Happy Diamonds collectie is een van de meest belangrijke en oudste horloge collecties van het huis Chopard. Het is een collectie die ook heel goed laat zien wat voor een status Chopard ook in de juwelierswereld heeft. Want die status is immers op een vergelijkbaar niveau met juweliersgrootheden zoals Cartier, Boucheron, Piaget en Van Cleef & Arpels. En hoewel Chopard ook in de horlogewereld een status verworven heeft die past in het rijtje van de grootheden, in deze collectie zien we toch echt vooral de juwelierskant van het familiebedrijf. De focus ligt dus op de esthetiek en minder op de techniek. Toch zal een merk als Chopard nooit mindere technische kwaliteit afleveren en dus is dat ook zeker niet vergeten.
De collectie is vandaag de dag vooral een dames collectie maar het bijzondere is wel dat het zo niet begonnen is. Het begon officieel als een horloge collectie voor heren. Ook is de collectie weer inspiratie geweest voor een andere succesvolle collectie, namelijk de Happy Sports collectie van Chopard.
Het begin van Chopard Happy Diamonds
De Chopard Happy Diamonds collectie is een van de oudste collectie van de firma Chopard die nog steeds in de catalogus staat. De collectie werd geïntroduceerd in de jaren ‘70 en om precies te zijn in het jaar 1976. Het eerste horloge uit de collectie werd ontworpen door de ontwerper Ronald Kurowski. Hij werkte in die tijd voor Chopard en was een getalenteerd ontwerper die graag inspiratie uit de natuur haalde. Voor die inspiratie maakte hij vele reizen en wandelingen en verrassend genoeg vond hij zijn inspiratie vaak dichterbij huis dan hij eigenlijk zou verwachten. Zo vond hij de inspiratie voor de Chopard Happy Diamonds collectie tijdens een wandeling in het Zwarte Woud. Hij werd daar gegrepen door het uitzicht op een waterval. Op die waterval scheen zonlicht en dat samenspel van de waterval met het wild stromende water en het zonlicht zorgde voor een hele bijzondere glinstering.
Dit vond hij zoiets moois dat naar zijn mening zoiets in een horloge of een sieraad verwerkt zou moeten worden. Eenmaal in zijn designstudio is hij aan de slag gegaan met ontwerpen en hij kwam al snel tot de conclusie dat zoiets met diamanten moest. Diamanten hebben immers de kwaliteit om te glinsteren. Maar die diamanten konden niet meer in een klassieke zetting want, als diamanten vastzitten, is de glinstering veel minder dan wanneer ze bewegen. Hij vond dit uit door wat diamanten te laten rollen in zijn hand. Inmiddels was hij er ook al wel achter dat hij er een horloge mee wilde maken en dus besloot hij dat de diamanten als het ware over de wijzerplaat moesten gaan rollen om die bijzondere glinstering te krijgen.
Het uitdagende ontwerp van de Chopard Happy Diamonds
In principe was de weg van de eerste schets naar het eerste prototype niet zo’n heel groot probleem. Kurwoski was duidelijk in wat hij wilde en het ontwerp was, hoewel spectaculair, niets waar de makers voor terugdeinsden om het te maken en ook zeker niet onmogelijk. Toch stuitte de horlogemakers van Chopard op een obstakel. Dat waren de diamanten die over de wijzerplaat moesten gaan rollen. Want hoe mooi het idee ook was, praktisch was het zeker niet. Diamant is het hardste materiaal ter wereld en de diamanten zouden dus schade aan kunnen richten aan de wijzerplaat, de wijzers en niet te vergeten het glaasje waarmee de kast gesloten zou gaan worden.
Er moest dus een oplossing komen om deze diamanten veilig te laten rollen of zweven over die wijzerplaat zonder dat er schade veroorzaakt werd aan de rest van het horloge. Kurowski ging daar eens over nadenken en kwam met het idee om iedere diamant in een goud filmlaagje te verpakken. Dit bood de gewenste bescherming en er kon verder gewerkt worden aan de Happy Diamonds collectie van Chopard. Het eerste model was een vierkant herenhorloge waar dus inderdaad de diamanten vrij in rondzweefden en wat precies die glinstering gaf die Kurowski zo ontzettend mooi vond bij die waterval in het Zwarte Woud.
Gelukkige diamanten, ofwel ”Happy Diamonds”
Toen Chopard’s eigenaresse Karin Scheufele het ontwerp zag was ze zo blij verrast dat ze direct het statement maakte dat diamanten het gelukkigst zijn als ze vrij kunnen bewegen. Dat bracht de collectie tot de naam Happy Diamonds. Dit betekent dan ook vrij vertaald ‘’gelukkige diamanten’’ en was op het moment dat het werd uitgebracht slechts nog een herencollectie. Was het horloge in het begin nog slechts vierkant, inmiddels spelen ook ovale- en ronde vormen een rol in de collectie en zijn de wijzerplaten ook steeds mooier en unieker geworden. De zwevende diamanten blijven wel de klap op de vuurpijl van het ontwerp. Qua materialen wordt er uiteraard met goud gewerkt en de banden zijn vaak uit luxe- en kleurrijke leersoorten. Ook worden er naast zwevende diamanten ook gezette diamanten gebruikt. Het is juist die combinatie die de ontwerpen interessant maken.
Hoe de Chopard Happy Diamonds van een heren horloge, een dameshorloge werd
Het jaar 1976 was geen makkelijk jaar voor de Zwitserse horloge industrie en dus kwam het ontwerp op een goed moment. Zo’n bijzonder en innovatief ontwerp trok toch weer wat aandacht wat voor de gehele markt goed zou zijn. Het werd dan ook al snel geliefd en erkend als een fantastisch ontwerp, bijvoorbeeld met een gouden roos trofee op de Baden-Baden internationale horloge- en juwelen competitie. En ook het debuut op de BaselWorld was succesvol en opvallend. Dat laatste vooral omdat de mannen het horloge droegen maar de vrouwen het eigenlijk wilde hebben! En die wilde dat zo graag dat Chopard niet eens meer de moeite nam om een damesversie te gaan ontwikkelen maar gewoon besloot het horloge dan maar als dameshorloge neer te zetten.
Zo transformeerde het van een herenhorloge naar een dameshorloge. Het horloge was niet alleen goed voor meer aandacht en verkoop van de Chopard horloges, het zorgde er ook voor dat de juwelen afdeling van Chopard nog meer op de kaart kwam te staan en dus de status verwierf tussen de grote zoals bijvoorbeeld Cartier en Boucheron. Er kwam dan naast de Happy Diamonds horloge collectie ook een Happy Diamonds sieraden collectie.
De techniek van de Chopard Happy Diamonds collectie
De techniek van de Chopard Happy Diamonds collectie is niet zo bijzonder als die van andere Chopard horloge collecties. We zien hier dus geen manufacture uurwerken die in de eigen fabriek in Zwitserland volledig binnenshuis gebouwd worden. Dat past ook niet bij deze collectie omdat de focus zo ontzettend op de esthetiek ligt. Het is immers een juweliershorloge en moet dus vooral met de buitenkant imponeren.
Toch is de techniek ook zeker niet slecht want juist een merk als Chopard die ook in de horlogerie een hoogwaardig imago heeft zou het niet aandurven om iets van mindere kwaliteit aan de binnenkant in te bouwen. Wel is het lastig om bij echte juweliershorloges een mechanisch uurwerk in te bouwen. Dit omdat de ontwerpen zich er meestal niet voor lenen. De kasten zijn te klein of hebben een zodanige vorm dat een mechanisch uurwerk simpelweg niet zou passen. De kast van een juweliershorloge kan ook niet heel dik worden. En dat is met een mechanisch uurwerk al snel lastig. Quartz uurwerken lenen zich daar echter uitstekend voor en daar viel de keuze dan ook op bij Chopard.
Natuurlijk zijn Quartz uurwerken niet per definitie slecht en zijn ze zelfs preciezer dan mechanische uurwerken. Chopard gebruikt uiteraard ook geen goedkope Quartz uurwerken maar die van hoge kwaliteit. De uurwerken zijn ook allemaal in Zwitserland vervaardigd en hebben batterijen met een langere levensduur dan het gemiddelde Quartz uurwerk. Voor wie wel van de zwevende diamanten houdt in de Happy Diamonds collectie, maar juist wel veel waarde hecht aan een mechanisch uurwerk, is er wel een goede oplossing. Die kan namelijk kiezen voor de Chopard Happy Sports collectie waar we dezelfde techniek met de diamanten zien maar in een sportiever en robuuster jasje. En deze zijn veelal met mechanische uurwerken uitgerust.
De Chopard Happy Diamonds zorgt al meer dan 40 jaar voor gelukkige diamanten en dragers
Wat begon als een wandeling in het Zwarte Woud is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle horlogecollecties van het huis Chopard. De bevrijding van de diamanten zoals Chopard er zelf graag aan refereert is een memorabel moment in de horlogerie en juweliers geschiedenis en heeft velen geïnspireerd. En dit is inmiddels al meer dan 40 jaar geleden terwijl de collectie nog altijd niet verveelt bij de dragers.
Er is toen dus echt een klassieker geboren die ook steeds weer beetje bij beetje geïnnoveerd is. Zo is er in 1993 de collectie Chopard Happy Sports uit deze collectie voortgekomen die dezelfde techniek met de diamanten op een sportievere manier uitvoert. En in 2002 werden er voor het eerst gekleurde stenen gebruikt in de Happy Diamonds collectie van Chopard. Die stenen werden in drie visjes gezet die over de wijzerplaat zweefde. En naast al deze collecties was er in 2016 een groots moment voor de collectie. Toen vierde Chopard Happy Diamonds haar 40ste verjaardag. Uiteraard werd ter gelegenheid daarvan een aantal speciale modellen uitgebracht.
De horloge collectie is geliefd en niet alleen op de nieuwe en gebruikte markt, maar ook de oude modellen zijn veel gezocht. We zien ze zelfs terug op veilingen waar ze voor aanzienlijke bedragen onder de hamer gaan. Voor veel mensen is het niet alleen een mooi horloge maar ook een stukje innovatie geschiedenis. De geschiedenis van de bevrijde diamanten, ook wel gelukkige diamanten of ‘’Happy Diamonds’’ genoemd door het huis Chopard.