Wat kost een kilo goud?

Wat kost een kilo goud?

Goud voor de liefhebber

Kunt u de waarde van een kilo goud inschatten? Goud, en de waarde van dit glimmende edelmetaal is al jaren een interessant gespreksonderwerp. Vooral onder beleggers is goud een item om in de gaten te houden. De hoge goudprijs in juli 2020 was bijvoorbeeld een reden om de belegging voor geen goud te willen missen.

wat kost goud

Waarom is goud zo populair?

Goud staat bekend als een veilige investering, zeker als er sprake is van globale economische crisissen, een recessie of veel onzekerheid. Ook is goud een geloofwaardig product. Veel investeerders wagen graag de gok op goud, omdat dit ongekend stukje metaal nooit al haar waarde kan verliezen. De voorkeur ligt dan ook vaak op een investering in edelmetalen, als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld aandelen op de beurs.

Het is dus ook niet zo gek dat de goudprijs, tijdens de coronapandemie uit zijn voegen barstte. In juli 2020 schoot de prijs van goud enorm de lucht in. De lockdowns, de onzekerheid rondom Amerikaanse president Trump en de mondiale onzekerheid versterkten het verlangen naar een veilige investering.

Om die reden bereikte goud haar record, qua waarde én qua populariteit. Dit was dan ook het ideale moment voor de consument om haar goud massaal van de hand te doen. Nooit meer krijg je zo’n hoge prijs voor je oude gouden sieraden, muntstukken of baren.

Hoe gaat het nu met de goudprijs?

De economie trekt aan, mensen durven en mogen steeds meer naar buiten en met Biden aan het roer lijkt de economie ook in het verre Amerika steeds meer op rolletjes te lopen. Sinds de komst van de nieuwe president zijn er bijna een miljoen nieuwe banen gecreëerd. Dit is een flinke opsteker voor de bevolking van de VS. Zeker het feit dat dit in slechts 7 maanden is gepresteerd is een knappe prestatie.

Ondanks de restricties en een langer aanhouden (dan gehoopt) van de pandemie, lijkt het vertrouwen te groeien. De economie trekt langzaam maar zeker aan wat direct effecten heeft op de goudprijs. Deze stagneert en zal langzaam terugzakken naar haar oude koerswaarde.

 

goldmuenzen

Is dit dan het moment om mijn goud te verkopen?

Economisch herstel is slecht voor goud. Althans, sinds het zware steunpakket van Amerika in haar economie lijkt deze snel weer op te krabbelen. Dit heeft vaak effect op de hele wereld, waardoor wij in Europa hier ook direct de gevolgen van merken.

Daarnaast ligt het plan van wereldwijde overheden op de plank om massale inentingen te plaatsen. Het moment van het stoppen van de lockdowns en het groeien van de hoop lijkt daarmee dichtbij. We zijn niet ver weg van economisch herstel, ook niet van economische groei. We kunnen hier dus het een-tweetje maken tussen economie en goudprijs. Betere economie? Lagere goudprijs. Het lijkt dus nu nog het ideale moment om een andere eigenaar te vinden voor uw goud.

Ja

Heeft u nog gouden sieraden, munten of antiek in huis? Zoek dan naar een inkoper in uw buurt. Dan krijgt u een goede prijs, zolang de economie nog niet stabiel op haar beide benen staat.

Maak een afspraak   of kom langs

Profiteren van de hoge goudprijs?

De economie is aan het stagneren. Wat betekent dit voor de goudprijs? Die daalt. Na het record in juli 2020, in de heftige lockdown, zien we een aantrekken van de economie. Dit heeft directe gevolgen voor de goudprijs. Deze zal langzaam, maar zeker, terugkeren naar het oude niveau. Ons advies? Wacht niet te lang. Uw goud heeft vandaag nog de hoogste waarde. Het lijkt het geschikte moment om te verkopen.

Opzoek naar een kantoor voor een eerlijke prijs voor uw gouden bezittingen?

Maak een afspraak   of kom langs